Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jean Daneel, W.O. Napier, Zuid-Afrika
24-05-2011, 10:01 PM
Bericht: #1
Jean Daneel, W.O. Napier, Zuid-Afrika
Jean Daneel is één van de beste chenin blanc producenten van de Kaap. Nu zit hij in de appellatie Napier (jullie uiteraard allemaal bekend, grijns grijns), op 100 km ten oosten van Stellenbosch, niet ver van het charmante kustdorpje Hermanus (waar je naar de walvissen kan kijken).

Hij tovert echt met de chenindruif. Heb al veel van zijn wijnen gekocht.

Gisteren zijn instap-witte wijn gedronken, de JD Initial White 2008. (chenin, semillon, sauvignon en tikkeltje chardonnay)

Ik heb goede herinneringen aan die wijn omwille van zijn mooie romige fruitbalans (perzik, citrus, tikkeltje banaan) en toch met frisheid.

Hm, deze laatste fles viel toch tegen. Ik vermoed dat hij zijn leeftijd tegen had: hij is dan ook al 3 jaar oud, want ze oogsten in april...

Je ziet, vele van die witte wijnen moet je toch echt op het jonge knisperende fruit drinken en dan zijn ze verfrissend en aromatisch.

Deze laatste fles was zijn fruitigheid kwijt en daardoor monotoon en plat van aard.

(78/100)
24-05-2011, 11:04 PM
Bericht: #2
RE: Jean Daneel, W.O. Napier, Zuid-Afrika
Ben eens benieuwd hoe hij het tgo een mooie Chenin Blanc uit de Loire zou doen, 't is te lang geleden dat ik een Chenin uit Zuid Afrika dronk.

Buvez du vin et vivez joyeux !
04-02-2016, 11:56 AM
Bericht: #3
Jean Daneel, Signature Chenin Blanc 2013, Zuid-Afrika
Helder. Strogeel, kleurig, dikke tranen.
Zuiver. Vrij aromatische neus m rijpe zoete zwoele geuren v geel frt, abrikozen, meloen, botercaramel, honing, bijenwas afgesloten me vleugje vanille. Complexe neus.
Soepele aanzet. Vol, romige en wat vettig mondgevoel. Goeie structuur m rijpe zuren, alc is niet overdreven en droog mr geeft wat zoetimpressie door rijpe fruit. Opnieuw veel rijp en vettig fruit. Hout goed verweven en nt overheersend.
Evenwichtige wijn met lange aangename zwoele afdronk. Nt té koud serveren want dan is de neus té gesloten en komt de complexiteit onvoldoende naar boven. 14°


Ga naar locatie: