Château Petit Val 2003, Saint-Emilion Grand Cru
|
06-01-2010, 02:45 PM
Bericht: #1
|
|||
|
|||
Château Petit Val 2003, Saint-Emilion Grand Cru
Gisteren dit over de wijn geschreven: De wijn was ok: boter, prosciutto en zwarte bessen in de neus. Mond romig, tikje saai, maar eindigend op droogtrekkende tannine. Het fruit in het gerecht was inderdaad geen goede partner.
Vandaag tannine stukken zachter en aangenamer. Truffelboter stuift uit het glas, de wijn lijkt op slag 10 jaar ouder. Herfst in het glas... "There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry) |
|||
06-01-2010, 02:57 PM
Bericht: #2
|
|||
|
|||
RE: Château Petit Val 2003, Saint-Emilion Grand Cru
Dat zal wel de cannicule zijn die getemperd is na een dagje lucht
|
|||
06-01-2010, 06:15 PM
Bericht: #3
|
|||
|
|||
RE: Château Petit Val 2003, Saint-Emilion Grand Cru
@barre
de canicule van 2003 was bij sommige wijnen de oorzaak van onrijpe tannines. Die zullen normaal gezien niet rijper worden in fles of glas (en zorgen eerder voor bitterheid dan droogtrekking). |
|||
06-01-2010, 07:09 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 06-01-2010 om 07:10 PM door Mt.)
Bericht: #4
|
|||
|
|||
RE: Château Petit Val 2003, Saint-Emilion Grand Cru
't Was een combinatie van beide: en wat groen en droogtrekkend. Na een nacht veel zachter.
"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry) |
|||
|