Uccelliera, Castelnuovo dell'Abate, Montalcino
|
13-04-2013, 05:19 PM
Bericht: #1
|
|||
|
|||
Uccelliera, Castelnuovo dell'Abate, Montalcino
Rosso di Montalcino DOC 2009
Heel mooie robijnrode kleur en dito neus die heel wat duurdere Brunello's in verlegenheid zal brengen. Rood fruit, behoorlijk wat kruidigheid; oregano, peper, munt, wilde bloemen,... In de mond een aangename niet te zware, frisse en fruitige wijn. Zuren zijn mooi in evenwicht, veel rood fruit, wat tabak, opnieuw wat kruidigheid, fijne tannines en vooral heel sappig. De "Bolognaise" staat op de stoof te pruttelen. Laat maar komen, dit is een heel mooie en fruitige " Rosso di Montalcino" die in tegenstelling tot vele kleine en grote neefjes uit Montalcino wel plezier in het glas verschaft. Of dit met 16,50 euro ooit een lauwerkrans voor prijs/kwaliteit in de wacht zal slepen? Waarschijnlijk niet, maar dat weet je eigenlijk vooraf al in... Montalcino. |
|||
02-01-2017, 06:45 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 02-01-2017 om 06:58 PM door Smaakatleet.)
Bericht: #2
|
|||
|
|||
RE: Uccelliera, Castelnuovo dell'Abate, Montalcino
Ik denk dat deze hier bij mag .
Indien fout , my bad ! Uccelliera 2005 (Brunello di Montalcino) : Rood fruit , Champignon , Potlood alsook een woord die niet meer te lezen is . Naarmate de wijn openstond kwam de wijn voller en rijker . Opnieuw zeer mooie zuren . 91 |
|||
|