Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Domaine de Clovallon
26-05-2012, 02:48 PM
Bericht: #1
Domaine de Clovallon
'Les Aires 2009'
100% Viognier, in de neus eerst fruitig, abrikoos, citroenzeste en pompelmoes. Na walsen witte peper en meer florale toetsen, acacia en een vleugje anijs.
De smaak is mooi verweven, een opvallende mineraliteit en voor een viognier zeker voldoende zuren.
Dit domein is eigendom van Catherine Roque, eveneens eigenares van Mas d'Alezon in Faugères (bekend van de Monfalette). De wijngaarden liggen buiten de appellatie Faugères, niet ver van het centrum van Bédarieux. Alle wijnen komen dan ook op de markt als Pays d'Oc. Ze heeft er voor gekozen atypische druiven te planten, zoals Pinot Noir, Marsanne, Viognier... in een regio die hiervoor normaal gezien te warm is. Omdat haar wijngaarden echter noordwaarts zijn gericht en in een soort amfitheater een klein microklimaat vormen, ligt de gemiddelde temperatuur er lager. En geloof me, de meeste van haar wijnen hebben een mooie fraicheur én een stevig bewaarpotentieel. Zeker aan te raden.
Gekocht op het domein aan 12 euro.
28-05-2012, 06:29 PM
Bericht: #2
RE: Domaine de Clovallon
Clovallon, we trachten de naam te onthouden.
Dank voor de mooie introductie!

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
17-02-2013, 02:48 PM
Bericht: #3
RE: Domaine de Clovallon
Joli Cantel 2009
Chardo en Roussanne, mooie neus van thee , honing en peren. Opvallend fris voor deze druiven uit de languedoc. Zéér aromatisch en breed en lang, die madam kan wijn maken!

Wine is sunlight , held together by water !
17-02-2013, 03:09 PM
Bericht: #4
RE: Domaine de Clovallon
wij hebben in het restaurant met de joli cantel, de viognier en nog een andere (naam ontsnapt me even) gewerkt met zeer goede resultaten... wel af en toe een neus die te oxidatief was maar meestal met karafferen verdween. Mooie wijn die op de bourgondische manier gevinifieerd wordt (grote fusten en zo)

champagne: in victory you deserve it, in defeat you need it (napoléon)


Ga naar locatie: