Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maisons Rouges, Jasnières
19-07-2012, 09:24 AM
Bericht: #1
Maisons Rouges, Jasnières
Een van de betere referenties uit deze streek maar minder gekend dan Domaine de Bellivière en Domaine de la Charrière. Ze werken biodynamisch, vinifiëren per perceel en behoorlijk wat opvoeding op hout (geen nieuw). Ze gaan voornamelijk voor bewaarwijnen. http://www.maisonsrouges.com/vente-en-li...egory_id=6

L'éclos 2010, sec 100% chenin, één van hun basiscuvées: neus ietwat rokerig misschien eerder mineraal (zet zich niet door), rijpe peer, perzik, honing. In de mond eerst wat pareltjes, dan zeer rijp fruit behoorlijke vettigheid, afgeronde zuren, wat anijs in de afdronk. Denk dat hier echt naar optimale rijpheid wordt gestreefd, deed me enorm denken aan de wijnen die we bij Joly proefden. Ik miste ook hier de levendige zuurtjes die ik zo graag terugvind bij Chenin. Duidelijk te jong maar heb geen flauw idee hoe de evolutie hiervan gaat zijn. Nu kom ik niet verder dan 85

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
19-07-2012, 10:29 AM
Bericht: #2
RE: Maisons Rouges, Jasnières
(19-07-2012 09:24 AM)koen schreef:  Een van de betere referenties uit deze streek maar minder gekend dan Domaine de Bellivière en Domaine de la Charrière. Ze werken biodynamisch, vinifiëren per perceel en behoorlijk wat opvoeding op hout (geen nieuw). Ze gaan voornamelijk voor bewaarwijnen. http://www.maisonsrouges.com/vente-en-li...egory_id=6

L'éclos 2010, sec 100% chenin, één van hun basiscuvées: neus ietwat rokerig misschien eerder mineraal (zet zich niet door), rijpe peer, perzik, honing. In de mond eerst wat pareltjes, dan zeer rijp fruit behoorlijke vettigheid, afgeronde zuren, wat anijs in de afdronk. Denk dat hier echt naar optimale rijpheid wordt gestreefd, deed me enorm denken aan de wijnen die we bij Joly proefden. Ik miste ook hier de levendige zuurtjes die ik zo graag terugvind bij Chenin. Duidelijk te jong maar heb geen flauw idee hoe de evolutie hiervan gaat zijn. Nu kom ik niet verder dan 85

En hier komt ie dan....: wijn

"Maakt Maison Rouges ook rode wijn...?"

Met groeten van de flauwste plezante van den hoop...

[Afbeelding: party.gif]

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
19-07-2012, 10:48 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-07-2012 om 10:50 AM door koen.)
Bericht: #3
RE: Maisons Rouges, Jasnières
(19-07-2012 10:29 AM)vinejo schreef:  
(19-07-2012 09:24 AM)koen schreef:  Een van de betere referenties uit deze streek maar minder gekend dan Domaine de Bellivière en Domaine de la Charrière. Ze werken biodynamisch, vinifiëren per perceel en behoorlijk wat opvoeding op hout (geen nieuw). Ze gaan voornamelijk voor bewaarwijnen. http://www.maisonsrouges.com/vente-en-li...egory_id=6

L'éclos 2010, sec 100% chenin, één van hun basiscuvées: neus ietwat rokerig misschien eerder mineraal (zet zich niet door), rijpe peer, perzik, honing. In de mond eerst wat pareltjes, dan zeer rijp fruit behoorlijke vettigheid, afgeronde zuren, wat anijs in de afdronk. Denk dat hier echt naar optimale rijpheid wordt gestreefd, deed me enorm denken aan de wijnen die we bij Joly proefden. Ik miste ook hier de levendige zuurtjes die ik zo graag terugvind bij Chenin. Duidelijk te jong maar heb geen flauw idee hoe de evolutie hiervan gaat zijn. Nu kom ik niet verder dan 85

En hier komt ie dan....: wijn

"Maakt Maison Rouges ook rode wijn...?"

Met groeten van de flauwste plezante van den hoop...

[Afbeelding: party.gif]

Met zo'n naam, natuurlijk (in alle betekenissen) of anders zou het een misschien soccenbastion zijn of een ander "huis voor na den arbeid" Big Grin. In elk geval niet onder Jasnières hé (enkel wit), wel onder Coteaux du Loir gemaakt van Pineau d'Aunis

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....


Ga naar locatie: