Domaine l'Originel, Simon Busser, cahors
|
07-02-2013, 11:28 AM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 07-02-2013 om 04:50 PM door koen.)
Bericht: #1
|
|||
|
|||
Domaine l'Originel, Simon Busser, cahors
Biodynamische aanpak, Simon leerde de stiel in de Loire bij Cousin-Leduc. Heeft 5 ha op de verschillende terrassen.
Pur Côt 2010 Deze topcuvée komt van oude stokken van voornamelijk het derde terras. De wijnmaker gebruikt geen hout, vermijdt overextractie ... en deze cuvée is gemaakt van 100% lekwijn. Neus eerst discreet wat gesloten, daarna zwart fruit, cassis, braam, kruidigheid, tabak. In de mond sappig zwart fruit, behoorlijk wat fijne en "frisse" tannines (zeer aangenaam, na wat opzoekwerk ben ik op de verklaring van de wijnbouwer gestoten, blijkbaar geeft lekwijn fijnere tannines), mooie densiteit, fris mondgevoel. Had een paar weken eerder de basiscuvée gedronken 50% côt en 50% merlot. Een en al fruit maar een gebrek aan structuur. Deze cuvée combineert beide op een mooie manier, heeft zeker nog wat potentieel maar nu al verdomd lekker. 89 Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot.... |
|||
08-02-2013, 08:33 AM
Bericht: #2
|
|||
|
|||
RE: Domaine l'Originel, Simon Busser, cahors
Interessant. Over welke prijsklasse spreken we in het geval van de basiscuvée en de topcuvée? In de Cahors-streek is de prijsvork nogal breed.
|
|||
08-02-2013, 10:35 AM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 08-02-2013 om 10:36 AM door koen.)
Bericht: #3
|
|||
|
|||
RE: Domaine l'Originel, Simon Busser, cahors
Basis 8,5 € geloof ik, de top 12,5 het begrip topcuvee is ook breed in de Cahors
Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot.... |
|||
|