Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tenuta Il Faggeto
19-02-2013, 09:46 AM
Bericht: #1
Tenuta Il Faggeto
Ik had de Pietranera van dit huis al gedronken, maar vond dat nogal een vermoeiende wijn; zwaar, te veel hout, etc...

Dit weekend de Vino Nobile di Montepulciano "Pietra del Diavolo" 2008 geproefd en echt wel heel mooi:
Gedroogd fruit, kruiden en wat subtiele houttoetsen in de neus, heel sappig en fris in de mond, met medium body en heel plezante zuren, die alles heel fris en boeiend houden tot in de finale. Op dag 4 (gisteren) zelfs nog heel lekker. (90% Sangiovese “prunolo gentile”, 5% canaiolo, 5 % mammolo).

Deze vrijdag bij Cora gekocht voor 10 euro. Dat is de gewone prijs, dus volgens mij kan je dit tijdens het wijnfestival voor een goeie 8 euro kopen. Staat op mijn lijst voor september !!!!!
26-03-2013, 01:04 PM
Bericht: #2
RE: Tenuta Il Faggeto
(19-02-2013 09:46 AM)Dave schreef:  Ik had de Pietranera van dit huis al gedronken, maar vond dat nogal een vermoeiende wijn; zwaar, te veel hout, etc...

Dit weekend de Vino Nobile di Montepulciano "Pietra del Diavolo" 2008 geproefd en echt wel heel mooi:
Gedroogd fruit, kruiden en wat subtiele houttoetsen in de neus, heel sappig en fris in de mond, met medium body en heel plezante zuren, die alles heel fris en boeiend houden tot in de finale. Op dag 4 (gisteren) zelfs nog heel lekker. (90% Sangiovese “prunolo gentile”, 5% canaiolo, 5 % mammolo).

Deze vrijdag bij Cora gekocht voor 10 euro. Dat is de gewone prijs, dus volgens mij kan je dit tijdens het wijnfestival voor een goeie 8 euro kopen. Staat op mijn lijst voor september !!!!!

Ondertussen heb ik dus een dooske aangeschaft in 't wijnfestival. Maar dit was wel de 2010 en dat was te merken:

Heel houtgedomineerde neus met tabak en toast maar weinig fruit, en in de mond hetzelfde verhaal: wel body, structuur en zuren, maar het fruit is verborgen; veel te jong dus !

Op dag 2 en 3 is er gelukkig beterschap en komt de wijn op z'n plooi (vergelijkbaar met 2008). Staat in het wijnfestival aan 8,69 €: Super P/Q !
04-04-2013, 04:24 PM
Bericht: #3
RE: Tenuta Il Faggeto
Ik kocht twee flessen van de 2009 vorige week in een kist op http://www.wijnvoordeel.be, samen met twee flessen Brunello en Rosso van Poggio Il Castellare (Baroncini) voor 79 EUR. Die promotie lijkt nu ook al afgelopen, dus was er duidelijk op tijd bij.

Iemand de Brunello en de Rosso van Poggio Il Castellare (Bruna Baroncini) al geproefd?
27-05-2013, 09:32 AM
Bericht: #4
RE: Tenuta Il Faggeto
Zaterdag bij de pizza nog een fleske Il Faggeto "Lupaio" Rosso di Montepulciano 2011 open getrokken:
Gedroogd fruit en kersen, sappig fruit in de mond, maar toch de nodige spanning door de mooie zuurtjes. Licht verteerbaar maar zeker niet simpel.

4,5 € in het Cora wijnfestival; aan die prijs een betere Sangiovese vinden lijkt mij niet simpel.....
27-05-2013, 10:25 AM
Bericht: #5
RE: Tenuta Il Faggeto
(27-05-2013 09:32 AM)Dave schreef:  Zaterdag bij de pizza nog een fleske Il Faggeto "Lupaio" Rosso di Montepulciano 2011 open getrokken:
Gedroogd fruit en kersen, sappig fruit in de mond, maar toch de nodige spanning door de mooie zuurtjes. Licht verteerbaar maar zeker niet simpel.

4,5 € in het Cora wijnfestival; aan die prijs een betere Sangiovese vinden lijkt mij niet simpel.....

Dat zijn prijzen! Maak je zelf de pizza?

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
27-05-2013, 10:38 AM
Bericht: #6
RE: Tenuta Il Faggeto
(27-05-2013 10:25 AM)Mt schreef:  
(27-05-2013 09:32 AM)Dave schreef:  Zaterdag bij de pizza nog een fleske Il Faggeto "Lupaio" Rosso di Montepulciano 2011 open getrokken:
Gedroogd fruit en kersen, sappig fruit in de mond, maar toch de nodige spanning door de mooie zuurtjes. Licht verteerbaar maar zeker niet simpel.

4,5 € in het Cora wijnfestival; aan die prijs een betere Sangiovese vinden lijkt mij niet simpel.....

Dat zijn prijzen! Maak je zelf de pizza?

Yep, from scratch ! Ik heb wel wat moeten zoeken naar het juiste deegmengsel, maar nu vind ik 'm zeer lekker. Ik maak ook altijd een grote hoeveel, want dat bewaart ook zeer goed in de diepvries.
27-05-2013, 10:45 AM
Bericht: #7
RE: Tenuta Il Faggeto
Cool! Ik ben weigerachtig omdat ik mijn oven niet op de gewenste temperatuur kan krijgen. Vroeger nog geprobeerd maar met tegenvallend resultaat... .

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
27-05-2013, 11:00 AM
Bericht: #8
RE: Tenuta Il Faggeto
(27-05-2013 10:45 AM)Mt schreef:  Cool! Ik ben weigerachtig omdat ik mijn oven niet op de gewenste temperatuur kan krijgen. Vroeger nog geprobeerd maar met tegenvallend resultaat... .

Mijn oven gaat natuurlijk ook niet tot 400°C, maar na 10 minuutjes op 250°C lukt het ook wel aardig, vind ik.
27-05-2013, 02:18 PM
Bericht: #9
RE: Tenuta Il Faggeto
(27-05-2013 11:00 AM)Dave schreef:  
(27-05-2013 10:45 AM)Mt schreef:  Cool! Ik ben weigerachtig omdat ik mijn oven niet op de gewenste temperatuur kan krijgen. Vroeger nog geprobeerd maar met tegenvallend resultaat... .

Mijn oven gaat natuurlijk ook niet tot 400°C, maar na 10 minuutjes op 250°C lukt het ook wel aardig, vind ik.

We gaan nog een kokkerel-hoekje moeten bijmaken Wink
(tiens, ik schrijf dit om te lachen maar eigenlijk geen slecht idee mss...?)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
27-05-2013, 02:21 PM
Bericht: #10
RE: Tenuta Il Faggeto
(27-05-2013 02:18 PM)vinejo schreef:  
(27-05-2013 11:00 AM)Dave schreef:  
(27-05-2013 10:45 AM)Mt schreef:  Cool! Ik ben weigerachtig omdat ik mijn oven niet op de gewenste temperatuur kan krijgen. Vroeger nog geprobeerd maar met tegenvallend resultaat... .

Mijn oven gaat natuurlijk ook niet tot 400°C, maar na 10 minuutjes op 250°C lukt het ook wel aardig, vind ik.

We gaan nog een kokkerel-hoekje moeten bijmaken Wink
(tiens, ik schrijf dit om te lachen maar eigenlijk geen slecht idee mss...?)

Dat mag je van mijn part gerust doen !
27-05-2013, 05:08 PM
Bericht: #11
RE: Tenuta Il Faggeto
(27-05-2013 02:18 PM)vinejo schreef:  
(27-05-2013 11:00 AM)Dave schreef:  
(27-05-2013 10:45 AM)Mt schreef:  Cool! Ik ben weigerachtig omdat ik mijn oven niet op de gewenste temperatuur kan krijgen. Vroeger nog geprobeerd maar met tegenvallend resultaat... .

Mijn oven gaat natuurlijk ook niet tot 400°C, maar na 10 minuutjes op 250°C lukt het ook wel aardig, vind ik.

We gaan nog een kokkerel-hoekje moeten bijmaken Wink
(tiens, ik schrijf dit om te lachen maar eigenlijk geen slecht idee mss...?)

Moeten we zeker doen!

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
28-05-2013, 09:45 AM
Bericht: #12
RE: Tenuta Il Faggeto
(27-05-2013 09:32 AM)Dave schreef:  Zaterdag bij de pizza nog een fleske Il Faggeto "Lupaio" Rosso di Montepulciano 2011 open getrokken:
Gedroogd fruit en kersen, sappig fruit in de mond, maar toch de nodige spanning door de mooie zuurtjes. Licht verteerbaar maar zeker niet simpel.

4,5 € in het Cora wijnfestival; aan die prijs een betere Sangiovese vinden lijkt mij niet simpel.....

Gisteren het laatste glaasje uitgedronken; nog steeds fris en superlekker ! Hier ga ik echt een hoop van bijkopen in oktober !


Ga naar locatie: