JEF Gent
|
02-04-2013, 05:30 PM
Bericht: #1
|
|||
|
|||
JEF Gent
Het is lang geleden dat ik voor zo weinig geld nog zo goed gegeten heb. Bij JEF in Gent werken ze met eenvoudige dagdagelijkse producten die ze met inventiviteit optillen naar een niveau dat ik in Gent nog niet tegenkwam (lunch 25 €). Op de kaart alleen biodynamische wijnen waarvan heel wat per glas verkrijgbaar. Ik dronk er een goeie rosee schijlwijn van dom le briseau uit de loire en een heerlijk sauvignon blanc. Daarnaast nog een merlot van lybaert uit de languedoc.
|
|||
02-04-2013, 06:45 PM
Bericht: #2
|
|||
|
|||
RE: JEF Gent
Staat al lang op lijstje om eens te gaan, awel gerten merci , nu ben ik direct overtuigd en ga snel eens gaan :-)
Wine is sunlight , held together by water ! |
|||
02-04-2013, 06:54 PM
Bericht: #3
|
|||
|
|||
RE: JEF Gent
Doen, maar op tijd afspraak boeken !
|
|||
02-04-2013, 07:28 PM
Bericht: #4
|
|||
|
|||
RE: JEF Gent
Staat ook al een tijd op mijn verlanglijstje. Wanneer spreken we af, Venne ?
"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry) |
|||
03-04-2013, 09:16 PM
Bericht: #5
|
|||
|
|||
RE: JEF Gent
(02-04-2013 05:30 PM)Gerten schreef: Ik dronk er een goeie rosee schijlwijn Al sjans dat t geen schijtwijn was ;-) Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
03-04-2013, 10:57 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 03-04-2013 om 11:00 PM door Venne.)
Bericht: #6
|
|||
|
|||
RE: JEF Gent
Bio is schijtwijn eh:-)
Mt, laten we daar over een dag of 15 eens een klapke over doen?:-) Wine is sunlight , held together by water ! |
|||
03-04-2013, 11:20 PM
Bericht: #7
|
|||
|
|||
RE: JEF Gent
Een kameraad maakte vandaag toevallig de vergelijking tussen jef en de vitrine, ook in gent. Hij had het meer voor de vitrine, maar is ook wel duurder. Maar ja, is dus van horen zeggen... wanneer gingen jullie ook al weer naar jef?
|
|||
04-04-2013, 07:16 AM
Bericht: #8
|
|||
|
|||
RE: JEF Gent
Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
05-04-2013, 08:44 PM
Bericht: #9
|
|||
|
|||
RE: JEF Gent | |||
18-04-2013, 08:55 PM
Bericht: #10
|
|||
|
|||
RE: JEF Gent
Zeer aangename ervaring, de stijl van opdienen komt trouwens mooi overeen met die van de gerechten.
Het concept van alles te delen is iets wat wij sowieso uit nieuwsgierigheid doen maar nu mocht het eens open en bloot. Als start de gerookte makreel met toast. Gevolgd door de gemarineerde schelvis, postelein, zuring. Dit was een heerlijk fris gerecht dat direct de lat wat hoger legt. Verder namen we nog het Simmental rund, kokkels, waterkers wat ook weer perfect op smaak was gebracht. Als hoofdgerecht namen we de rundsonglet (W-Vl.roodrund), sjalot, rode wijn en de Bouchotmossel, verse kruiden, sinaas. Als 'goestje' de geroosterde lenteui en de jonge prei, hazelnoten De rundsonglet met sjalot was perfect, dit was gewoon af en de zijgerechtjes waren zeer smakelijk. De mosselen waren helaas minder, smaak is subjectief maar deze waren echt te zout. De smaak van de fijne kruiden en sinaas ging grotendeels verloren. Degene die niet in het kookvocht lagen hadden er gelukkig minder last van. Omdat ik het zo zonde vond heb ik het maar gezegd. De kelner reageerde die ietwat verbaasd maar zeker niet gepikeerd. Geëindigd met chocolade, bruine Augustijn, ui en een kaasassortiment. Het eerste zorgde voor een perfecte afsluiter, de mooie combinatie van de bittere chocolade opgemaakt met het (niet zoete) bruine bier, de uienbouillon en de hartigheid van de crumble. De kazen hadden een goed contrast, achteraf spijt dat we er geen bier bij hadden besteld. We waren ongeveer 85€ p.p. kwijt wat zeker niet teveel is voor deze kwaliteit. Wij komen zeker terug dankzij de stijl van de keuken en bediening. |
|||
|