Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Lunotte, Tourraine, Cher, Christophe Foucher
27-03-2013, 05:08 PM
Bericht: #1
La Lunotte, Tourraine, Cher, Christophe Foucher
Christophe Foucher heeft 4,5 ha groot biologisch wijndomein waar hij met Sauvignon, Menu pineau, Cot, Cabernet franc, Pinot Noir en Gamay "experimenteert". Hij werkt zonder sulfiet enkel zijn vaten worden gesulferd, indigene gisten, lange opvoeding op barriques en malolactische gisting. Zijn wijnen zijn allen VdF.

(12-02-2013 06:32 PM)de populist schreef:  De wijn die mij het meest zal bijblijven is LA LUNOTTE LES ROSSIGNOUX 2010, gevinifieerd door Christophe Foucher van 100% Sauvignon Blanc. Blind kan je er gemakkelijk een Chenin van maken maar de strakke minerale, vuursteenachtige smaak met pompelmoes deed mij een Sauvignon vermoeden. Sauvignon moet zich niet altijd voegen naar het plaatje dat iedereen er van heeft hé! Linde, honing, perzik, rijpe stekelbessen in de neus, in de mond een karaktervolle wijn, strakke zuren, karamel, afdronk met kruidnagel. Naar grassigheid moet je zoeken. In Touraine gemaakt en toch Vin de France? Misschien niet typisch genoeg voor de appellatie, dat zou wel es kunnen. Specifieke omgevingsgisten en minder reductief opgevoed wellicht. Prachtig product. Een AANRADER!

Ik dronk gisteren de Trio (50% sauvignon 50% menu pineau), zijn neus had wat weg van de Rossignoux, zeer rijp fruit, exotisch, rokerige minerale ondertoon, honingtoetsje. In de mond is ie een stuk frisser en wat lichter dan de Rossignoux waardoor de fles nog sneller leeg is. Een domein met een duidelijke identiteit.

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
27-03-2013, 05:40 PM
Bericht: #2
RE: La Lunotte, Tourraine, Cher, Christophe Foucher
(27-03-2013 05:08 PM)koen schreef:  Christophe Foucher heeft 4,5 ha groot biologisch wijndomein waar hij met Sauvignon, Menu pineau, Cot, Cabernet franc, Pinot Noir en Gamay "experimenteert". Hij werkt zonder sulfiet enkel zijn vaten worden gesulferd, indigene gisten, lange opvoeding op barriques en malolactische gisting. Zijn wijnen zijn allen VdF.

(12-02-2013 06:32 PM)de populist schreef:  De wijn die mij het meest zal bijblijven is LA LUNOTTE LES ROSSIGNOUX 2010, gevinifieerd door Christophe Foucher van 100% Sauvignon Blanc. Blind kan je er gemakkelijk een Chenin van maken maar de strakke minerale, vuursteenachtige smaak met pompelmoes deed mij een Sauvignon vermoeden. Sauvignon moet zich niet altijd voegen naar het plaatje dat iedereen er van heeft hé! Linde, honing, perzik, rijpe stekelbessen in de neus, in de mond een karaktervolle wijn, strakke zuren, karamel, afdronk met kruidnagel. Naar grassigheid moet je zoeken. In Touraine gemaakt en toch Vin de France? Misschien niet typisch genoeg voor de appellatie, dat zou wel es kunnen. Specifieke omgevingsgisten en minder reductief opgevoed wellicht. Prachtig product. Een AANRADER!

Ik dronk gisteren de Trio (50% sauvignon 50% menu pineau), zijn neus had wat weg van de Rossignoux, zeer rijp fruit, exotisch, rokerige minerale ondertoon, honingtoetsje. In de mond is ie een stuk frisser en wat lichter dan de Rossignoux waardoor de fles nog sneller leeg is. Een domein met een duidelijke identiteit.

Ewel, dronk onlangs de nieuwe jaargang van de Rossignoux en ik vond de wijn niet meer zo goed als die eerste keer. Was ontgoocheld want ik dacht er wat van in te slaan. Veel variatie op die natuurlijke wijnen natuurlijk van jaar op jaar. Deze Sauvignon doet systematisch zijn malo, in tegenstelling met vele andere zusjes in de streek. Om toch een zekere stabiliteit te krijgen, niet onbelangrijk bij deze vin naturel. Ik hoop dat het de volgende keer weer klikt met deze wijn. De Vendange Tardive Sauvignon vond ik maar niks. Ook zijn Petnat kon ik niet apprecieren.
27-03-2013, 05:46 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 27-03-2013 om 05:46 PM door koen.)
Bericht: #3
RE: La Lunotte, Tourraine, Cher, Christophe Foucher
(27-03-2013 05:40 PM)de populist schreef:  Ewel, dronk onlangs de nieuwe jaargang van de Rossignoux en ik vond de wijn niet meer zo goed als die eerste keer. Was ontgoocheld want ik dacht er wat van in te slaan. Veel variatie op die natuurlijke wijnen natuurlijk van jaar op jaar. Deze Sauvignon doet systematisch zijn malo, in tegenstelling met vele andere zusjes in de streek. Om toch een zekere stabiliteit te krijgen, niet onbelangrijk bij deze vin naturel. Ik hoop dat het de volgende keer weer klikt met deze wijn. De Vendange Tardive Sauvignon vond ik maar niks. Ook zijn Petnat kon ik niet apprecieren.

Exact hetzelfde gehoord van ne wijnliefhebber die vorig jaar samen met mij de Rossignoux had gekocht ... heeft er ook geen bijgekocht

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....


Ga naar locatie: