Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
leconfield, australie
08-09-2017, 06:00 PM
Bericht: #41
RE: leconfield, australie
Chardonnay 2013: indertijd vond ik dit PQ zeer mooi, maar het hout geraakt maar niet versmolten, hetgeen ik toendertijd anders dacht. Integendeel, het hout komt er enorm door momenteel. Komt derhalve log over, niets finesse. Tja...

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
25-10-2021, 01:33 PM
Bericht: #42
RE: leconfield, australie
(14-07-2013 09:05 PM)Olivier schreef:  Cabernet sauvignon, coonawarra, 2009

Net na openen nog redelijk wat hout aanwezig, zowel in neus als mond, naast nog wat onrijpe braambes. Dit verraste me niet aangezien op de fles aangeraden wordt om tot 10 jaar en meer te bewaren. Na een uurtje open was het hout echter mooi geintegreerd in de wijn. Ik neem aan dat sommigen deze misschien een blockbuster zouden noemen, of een allemansvriend, maar deze wijn bevalt me heel erg. Mooi vol, zonder erover te zijn, met een zijdezacht mondgevoel dat ervoor zorgt dat deze wijn naar binnen glijdt zonder dat je het beseft. Voor een 13 euro vind ik dit heel mooi! Ben wel benieuwd of dit effectief 10 jaar meekan...

Wel kijk, ik kan mijn eigen vraag beantwoorden, 8 jaar na datum. Ik had me eens een flesje aangeschaft van de 2009 om effectief tien jaar oud te laten worden, want er waren hier redelijk wat twijfels over de bewaarkracht van deze wijn.

De fles is uiteindelijk 12 jaar oud geworden, en het antwoord is volmondig : ja, deze fles kan 10 jaar mee, en 15 lijkt ook geen enkel probleem. Deze wijn maakte mij eigenlijk nog altijd even enthousiast als de eerste keer dat ik dit dronk. Enigszins verrassend want ik dacht niet dat ik nog van dit type wijn zou houden, maar eigenlijk is dit een heel evenwichtige Cabernet Sauvignon geworden.

Had geen tijd meer nodig om op zijn plooi te geraken. Direct weer de braambesjes in de neus, zeer expressief, met na verloop van tijd ook een mokkatoetsje, en wat munt, gelukkig geen eucalyptus.

In de mond krachtig nog altijd, maar toch in evenwicht. Frisse zuurtjes! En een lange afdronk.

Eigenlijk best indrukwekkend voor een wijn van deze prijs. En nu vind ik het een beetje jammer dat ik dit niet nog enkele jaren heb laten liggen, want er zat nog altijd heel weinig evolutie, laat staan oxidatie, op.

Zijn er mensen die hier recentere jaargangen van gekocht hebben?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: