Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marques de Marialva Baga Reserva
28-11-2013, 01:15 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 28-11-2013 om 01:16 PM door Dc.)
Bericht: #1
Marques de Marialva Baga Reserva
Portugal heeft nog veel geheimen voor mijSmile

Gisteren wijntje geproefd dat ik cadeau heb gekregen van vrienden met Portugese roots.
Gemaakt van de Baga druif die mij tot gisteren volledig onbekend was. 12 maanden houtrijping.

Komt niet meteen vol de neus binnen maar na het nodige walsen herken je de zuiderse geuren wel met op de achtergrond kenmerken van de Atlantische kant.

Zeer fruitig en tannines merkbaar aanwezig.
Stop erop gedaan en eens kijken of hij vandaag nog overeind staat.

http://www.portwine.de/shop/wbc.php?tpl=...&recno=130 (vond niet meteen Nederlandse site)

Wat ik wel kan opmerken: ze hebben hem in Portugal aan 5 euro gekoct en dat is hij zeker waard. Langs de andere kant zie ik me er geen 10 euro voor neertellen
28-11-2013, 03:51 PM
Bericht: #2
RE: Marques de Marialva Baga Reserva
Baga is een druif die, als ze traditioneel gevinifieerd wordt, veel tijd nodig heeft wegens veel zuren en tannines. Tegenwoordig zijn er echter veel wijnmakers die hem moderner vinifieren (meer op zijn fruit).

Traditioneel gevinifieerd hebben de wijnen karakteristieken die wat overeenkomen met Nebbiolo getypeerde wijnen. Heb een tijdje geleden een baga gedronken van ik 1998 en 2000 van Luis Pato en vond dat zeer mooi (zie ook hier http://www.vinejo.freebb.be/thread-1887.html) . Dit huis ken ik niet.

"If it's red, French, costs too much, and tastes like the water that's left in the vase after the flowers have died and rotted, it's probably Burgundy."
-Jay McInerney, "Bacchus & Me" => To be clear, just like the quote :-)
28-11-2013, 04:22 PM
Bericht: #3
RE: Marques de Marialva Baga Reserva
(28-11-2013 03:51 PM)nco schreef:  Baga is een druif die, als ze traditioneel gevinifieerd wordt, veel tijd nodig heeft wegens veel zuren en tannines. Tegenwoordig zijn er echter veel wijnmakers die hem moderner vinifieren (meer op zijn fruit).

Traditioneel gevinifieerd hebben de wijnen karakteristieken die wat overeenkomen met Nebbiolo getypeerde wijnen. Heb een tijdje geleden een baga gedronken van ik 1998 en 2000 van Luis Pato en vond dat zeer mooi (zie ook hier http://www.vinejo.freebb.be/thread-1887.html) . Dit huis ken ik niet.

Ikzelf ben bijna nog helemaal onbekend in Portugal.
Het koppel waarover ik spreek, heeft familie in Portugal en hebben dit tijdens hun bezoek meegebracht aangezien ze weten dat ik een wijnliefhebber benSmile
Nebbiolo spreekt me wel aan, misschien dan toch eens wat meer proeven van de Baga druif


Ga naar locatie: