Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salon des vins des Vignerons independants
18-11-2016, 11:28 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 18-11-2016 om 11:35 PM door Fre.)
Bericht: #31
RE: Salon des vins des Vignerons independants
De jaarlijkse strooptocht in Rijsel zit er weer op. Samen met Olivier vooral Bourgogne gedaan. Schoon dingen gedronken. En vooral veel gekocht Smile

Bourgogne

Domaine Gille
Van bij de start werd de lat direct erg hoog gelegd; een onbekend domein voor ons. Maar wel een schot in de roos. De Nuits St Georges '13 "Les Brulées" was een mooie opener. De NSD 1 cru Aux Bousselots was niet beter dan de village. Dat was de NSD 1cru Les Cailles wel. Duidelijk een trede hoger. En aan 31.5EUR betaalbare klasse. De Chambolle 1cru '14 was minder rustiek maar een stukje verfijnder. Heel erg mooi!

Domaine Huguenot alles 2014
Is sowieso wel een goed domein. Maar vorig jaar al moest ik bekennen dat dit minder mijn stijl is. Nogal rokerig, en de 2014 vertoonde dit jaar ook minder zuurtjes. Erg rijp fruit. De Gevrey VV toonde lengte. De Gevrey 1cru Les Fontenys ging nog een stuk verder: erg lang, veel materie, maar toch miste ik net dat tikkeltje. Ben misschien wat kritisch maar voor 45 EUR mag je kritisch zijn Smile.

Domaine Mazilly
Begin dit jaar gedronken in Seclin. De Pommard 1cru Les Poutures '13 kon me toen bekoren. Voor 28 EUR een goeie koop toen. Nu stonden ze er met de '14. Opnieuw dezelfde conclusie als bij Huguenot. Het ontbreekt een beetje aan frisheid, zuren om de boel wat op te vrolijken.

Nudant alles 2014
Heel erg mooi domein uit Ladoix. De village was mooi. De 1 crus Les Buis en La Corvée stonden daar nog een trapje boven. De NSG toonde meer structuur en frisheid. De Echezeaux GC had lengte maar opnieuw geen wijn waar ik van achterover val (95 EUR). De Corton was de krachtigste van de bende.

Loic Durand alles 2015
Na een meevaller vorig jaar nog 's langs gelopen bij dit kleine domein. Ze vertelden me dat de '14 kleine rendementen had door het weer waardoor de concentratie hoger was. In 2015 was de concentratie een stuk minder door de grotere volumes. Hiermee wordt het nut van vendange verte bewezen. Kwaliteitsdomeinen zullen dit doen. Voor een klein domein als Durand ligt dit waarschijnlijk financieel moeilijker. Minder geslaagd dus (ook de Pommard VV)

Domaine Jacob alles 2015
Matige Ladoix in wit. De rode waren allemaal oké tot goed. Ladoix & Savigny zijn overachievers. De Aloxe 1cru Les Valozières kwam weer voortreffelijk voor de dag.
Bij de Cortons ('14 & '15) was het toch twijfelen. Veel materie, veel structuur, ook wel veel meer hout... Toch voor de 2015 gegaan (38EUR). Dat gaat tijd vragen maar komt wel goed (hoop ik).

Odoul Coquard alles 2014
Odoul toont waarom je niet alleen op etiket mag afgaan. Alles was plomb, miste zuren en was te gestoofd voor mij. Topperceel Aux Combottes in Gevrey Chambertin (1cru) dat geprangt ligt tussen 3 (!) gerenommeerde Grand Crus (Latricières, Mazoyères & Clos de la Roche) was eveneens 'une grande déception'

Allexant
In wit: De St Aubin 1 cru Les murgers des dents de chien 2014 (wat een heerlijke naam, is eens iets anders dan Pomerol Wink ) was nogal zoetig. Een pittige discussie ontstond met de vigneron: er is geen restsuiker monsieur. Dus komt die zoetigheid wss van het fruit. De Puligny was erg mineralig. De Puligny 1cru Les Folatières 2014 ging nog een stukje verder: nog meer mineraliteit en lang in de afdronk.

In rood was de Vosne Romanée '13 fijn en had iets aards. Misschien licht vegetaal maar toch gekocht omdat ik vond dat dit 'm net fraicheur gaf. Nog mooier waren de Beaunes 1cru (Les Bressandes 2013 en Clos du Roy 2012) waarbij de Clos du Roy nog iets fijner was. Schoon!
De Chambolle 1cru Les Charmes 2013 had alles wat je van een Chambolle 1cru mag verwachten: elegantie, finesse en zijdig. Een deal voor 40 EUR

Michel Magnien
De 'grote' Michel (is in realiteit maar een klein ventje) kon ons dit keer niet bekoren. Vorig jaar nochtans de grote winnaar in Bourgogne. Opnieuw die 2014. Wat is dat toch allemaal met dat jaar? Waar zijn die zuren. Of zijn we teveel in de zuren getraind duur de '11,12 en '13?

Gille Bouton
specialisatie wit: De St Aubins (1Crus) evenals de Meursaults 1 cru vond ik lekker maar hadden veel hout gezien. De Puligny Montrachet 1 crus waren niet allemaal even goed maar de La Garenne was finesse alom. We namen in rood nog wat St Aubin 1 cru mee (12 EUR), de Chassagne Montrachet in rood was een volle euro meer. Wie zegt daar dat goeie bourgogne onder de 15 EUR niet bestaat Smile

Domaine Guyon sloot het Bourgogne hoofdstuk af
Een 4-tal Vosne gedronken. Zowel in village, premiers als grand cru. Alles 2014. Veel finesse maar ik miste opnieuw soms die spanning. De eigenaar van het domein was het daar niet mee eens. Maar goed, ik proef wat ik proef. Dure vogels wel, Guyon.

Andere wijngebieden

Domaine Desperrier -> Moulin à Vent
Het hoeven niet altijd Vosnes of Chambollekes te zijn. Dat bewijst deze oude kranige vent van dit domein. Gespecialiseerd in Moulin à Vent. Jawadde. De 2 beste cuvées Greneriers & Clos de la Pierre 2015 waren nog te jong maar veel materie en toekomst. Wijn van 8 EUR die binnen 10 jaar zal verbazen: ge moogt zekerst zijn!

La Meulière -> Chablis
Een gans gamma Chablis. Ik proefde de premier crus (het waren er 7 btw). De 2015 toonden zich Bourgognesk. Goeie percelen ook: Mont de milieu, Fourchaume, Vaucoupin, Les Fourneaux,... Allen met hun typiciteit. De 2014's kenmerkten zich door mineraliteit. De Mont de Milieu 2013 Orgasme (ik vind dit niet uit) kreeg ik als enige aan de tafel geschonken. Een wijn van 12hl / ha. Op erg stijle helling met enorm oude stokken. C'est plutot pour notre plaisir, zei de man achter de bar. Zeer indrukwekkend. Sommige GC's kunnen hier niet aan tippen. Maar moet ook al 39 EUR kosten.

Joguet -> Chinon
Les Petites Roches 2014 is gewoon een schande dat iemand met de naam Joquet dit uitbrengt. Paprika alom. Les Varennes '14 was een meevaller. La Dioterie '11 en Chêne Vert waren goed maar konden hun cult status niet waarmaken (36 EUR). Overprized my dear friend...

Farge -> Noordelijke RHone
Schone St Joseph La Passion de Terrasse 2014 (typisch NR) die toch een trapje boven de Terres de Granit stond. Schone Cornas ook.

Les Luquettes -> Bandol
Toch wel één van mijn favo domeinen: heerlijke wijnen, betaalbaar, recht-voor-de-raap en authentieke dames (moeder en dochter). Een dochtertje met flink wat pit trouwens.

CHateau Pradeaux
Ik wist niet goed wat ik liefst had: de 2011 of de 2012: de ene had meer zuurtjes en fraicheur, de andere meer body en tannines. Dus nam ik beide Smile

Désiré petit
Alles wat hier gezegd werd van Désiré klopt: ik dronk van alles en nog wat en kocht van alles en nog wat: moet nog 's kijken wat allemaal maar ik herinner me vooral de Ploussard cuvée de Feule 2015. Die had wel iets authentieks.

Voor de rest veel getjsool met karren om onze wijn veilig tot de auto te brengen. Dat moeten ze daar in Rijsel toch nog 's herzien want da's ieder jaar van dat zelfde liedje.
19-11-2016, 12:19 AM
Bericht: #32
RE: Salon des vins des Vignerons independants
Schitterend verslag, thank you
Jacob in Bourgogne toch niet bij de toppers precies...?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
19-11-2016, 12:32 PM
Bericht: #33
RE: Salon des vins des Vignerons independants
(19-11-2016 12:19 AM)vinejo schreef:  Schitterend verslag, thank you
Jacob in Bourgogne toch niet bij de toppers precies...?

In rood is Jacob een vaste waarde. De 2015 is gewoonweg zeer mooi, in elke cuvée. Maar, en dat is volledig logisch, qua finesse van een Chambolle 1cru van een Gille of de Vosnes van Guyon moet Jacob wel nog de duimen leggen. Maar das geen schande en ook de prijs is ook anders. De witte Ladoix was wel minder
20-11-2016, 01:00 PM
Bericht: #34
RE: Salon des vins des Vignerons independants
strooptocht is inderdaad wel het juiste woord Smile Merci voor het verslag!
Domaine Gille was voor mij de mooiste Bourgogne van de dag. Achterna gezien had ik er misschien wat meer moeten kopen, maar ja, als je dit als eerste proeft is het moeilijk inschatten natuurlijk. Maar grote klasse hoor!
Domaine Jacob vond ik in Ladoix en Savigny toch zeer knap hoor. Overachievers inderdaad! De GC Corton was ik eerlijk gezegd niet overtuigd van. Ook vorig jaar al niet. Qua prijs had je even dure premier crus bij Domaine Gille die dit gemakkelijk overklasten.
Ik heb na de Bourgogne ook wat Jurançon gedaan, en ben daar omver geblazen door Domaine de Cinquau. Reeds mooi (en zeer betaalbaar) in droog, maar in zoet... Man, man. Top moëlleux aan een 17€. Dit bevestigt mijn mening over het feit dat we ons blind staren op te dure appellaties terwijl er elders ook hoge kwaliteit gemaakt wordt aan betaalbare prijzen.
Ook Cauhapé bezocht en ook hier zéér mooie zoete, maar al in het iets hogere prijssegment. Hier betaal je wellicht al meer de naam. Ook Domaine de Bellegarde aanbevelenswaardig.
Heb ook wat Pacherenc du Vic Bilh geprobeerd en die konden niet aan de Jurançons tippen. Toeval?
Ook gebruik gemaakt van de gelegenheid om snel nog wat flesjes champagne DHondt-Grellet te kopen. De basiscuvée aan 17€ vind ik klassieke mooie champagne. Ook hier zijn de prijzen echter al aan het stijgen bij een tweetal jaar geleden. De millésimé was al 24€... Tenzij ze wat meer vragen op de beurs?

En dat getsjool is toch godgeklaagd zeg... Nergens ook maar enige aanduiding waar je naartoe moet met je kar. Wie mij kan uitleggen hoe we aan die achteruitgang geraken met auto/kar krijgt mijn eeuwig respect Cool

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
19-11-2017, 02:02 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-11-2017 om 02:03 PM door Fre.)
Bericht: #35
RE: Salon des vins des Vignerons independants
Weeral ons jaarlijkse afspraak gehad. Enkele korte impressies voor wie deze middag nog naar daar trekt:

In Bourgogne scoorden goed tot zeer goed:
- Michel Magnien (wat kan die man toch fijne wijnen maken, allé t is nu z'n zoon Frédéric die vinifieert)
- Jacob: we gingen niet komen en zelfs niet bezoeken maar kijk, toch eens langs geweest en opnieuw bingo.
- Nudant: zeer veel finesse in de Ladoix 1 cru les Corvées. De Echézeaux stak er boven uit maar aan 95 EUR is dat een no go.
- Allexant in Vosne. De andere cuvées konden niet allemaal overtuigen.
- Odoul Coquard: z'n Gevrey Les combottes 2015 was dit keer wel raak.
- Huguenot was top in de neus (maar soms net iets te rijp)

Tegenvallers in de Bourgogne waren: Gille, Gilles Bouton (te veel hout of soms nogal zoetig), Mazilly,

Verder vond ik bij La Chrétienne erg mooie en vineuze rosé.

In Beaujolais werden we verrast door minder grote namen als, Chantegrille, Savoye, Combe au loup en Chapelle des bois.

Qua Noordelijke Rhone: St Jemms was wel dé ontdekking, maar dan enkel in de groter cuvées (top SJ en Crozes evenals Cornas en Hermitage). Hun instap was dan weer eerder een teleurstelling. De la Ville Rouge in cuvée Paul (2014), een zeer mooie Crozes.

Verder nog wat in Zuid Westen rondgesnuffeld: Brousse had hun instap cuvée die vorig jaar zo indruk maakte gewijzigd. Geen blend meer maar de Braucol en Duras in aparte cuvées verwerkt. Jammer.

Chateau Saint Estève (Boutenac) had erg mooie wijnen maar zeer antipatieque mensen.

En dan vergeet ik nog Désiré Petit (Jura), de Champagnes en Cognacs... Twas maw weeral in orde!
19-11-2017, 06:37 PM
Bericht: #36
RE: Salon des vins des Vignerons independants
(19-11-2017 02:02 PM)Fre schreef:  In Bourgogne scoorden goed tot zeer goed:
- Michel Magnien (wat kan die man toch fijne wijnen maken, allé t is nu z'n zoon Frédéric die vinifieert)

Zoon Frédéric vinifieert nu toch al ruim 15 jaar. De stijl is de laatste jaren van wat Parkeriaanse force naar meer finesse geëvolueerd. Voor mij zitten ze nu toch al bijna bij wat ik de subtop zou noemen met idd soms echt heerlijke wijnen (Clos St. Denis, Clos de la Roche). Om in Morey te blijven , ik hou zelf misschien nog nét iets meer van bvb. Virgile Lignier, maar die ligt niet in de kelder en Magnien wel.... De prijzen zijn de laatste jaren wel erg fors gestegen en ik ben dan ook afgehaakt.
06-11-2018, 05:19 PM
Bericht: #37
RE: Salon des vins des Vignerons independants
Kreeg een uitnodiging voor deze wijnbeurs in de mailbox, maar kan er helaas zelf niet naartoe. Iemand interesse? Stuur dan even een mailadres via een persoonlijk bericht.
20-08-2019, 02:23 PM
Bericht: #38
RE: Salon des vins des Vignerons independants
Zowel André Nudant en Jean-Louis Huguenot zijn onlangs overleden.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
13-11-2019, 06:23 PM
Bericht: #39
RE: Salon des vins des Vignerons independants
Komend weekend is het weer m'n persoonlijke hoogmis van de wijn.
Heeft iemand nog tips? Met zo'n enorme concentratie aan wijnboeren zie je soms door de bomen het bos niet meer. thank you

It's not a hangover, it's wine flu
14-11-2019, 06:47 AM
Bericht: #40
RE: Salon des vins des Vignerons independants
(13-11-2019 06:23 PM)Baldrick schreef:  Komend weekend is het weer m'n persoonlijke hoogmis van de wijn.
Heeft iemand nog tips? Met zo'n enorme concentratie aan wijnboeren zie je soms door de bomen het bos niet meer. thank you

Hier een link naar de lijst met wijnbouwers
https://www.vigneron-independant.com/sea...&keywords=

Sowieso is Jacob er altijd, zeer mooie PQ Bourgognes, en in Beaujolais Capreoles, top! In Muscadet bonnet huteau, zeeer,mooie wijnen. En Breton in Bourgeuil, ook zeer goed. Sanzay in Saumur. Joguet in Chinon (prijzig maar top). Berthet Bondet in de Jura. Font de Michelle, Mordoree en Durieu Zuidelijke Rhone. Zeker ook eens gaan proeven bij Chateau d or et de gueules (Nimes) en domaine Belle in N Rhone.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
04-09-2021, 11:12 PM
Bericht: #41
RE: Salon des vins des Vignerons independants
Gaan deze salons weer door eigenlijk?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
05-09-2021, 11:25 PM
Bericht: #42
RE: Salon des vins des Vignerons independants
staat toch ingepland voor 19 - 22 november
https://www.eventseye.com/fairs/f-salon-...272-0.html

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil
10-10-2021, 12:00 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 10-10-2021 om 12:02 PM door soiando.)
Bericht: #43
RE: Salon des vins des Vignerons independants
Gaat dit jaar blijkbaar in Arras door, zie de website :

Welkom
Dames en heren,

We zijn verheugd aan te kondigen dat de show "Les VINS de TerroiR et Produits Régionaux" van Seclin naar Arras verhuist in de prachtige Artois Expo-locatie.
U vindt er 235 exposanten!!! Catering ter plaatse, ...

Kom kennismaken, ontmoet onze vele exposanten ...
Afspraak vrijdag 5 & zaterdag 6 nov. van 10u tot 20u en zondag 7 november van 10u tot 18u.

Goedendag.
Het hele OCD-team
(10-10-2021 12:00 PM)soiando schreef:  Gaat dit jaar blijkbaar in Arras door, zie de website :

Welkom
Dames en heren,

We zijn verheugd aan te kondigen dat de show "Les VINS de TerroiR et Produits Régionaux" van Seclin naar Arras verhuist in de prachtige Artois Expo-locatie.
U vindt er 235 exposanten!!! Catering ter plaatse, ...

Kom kennismaken, ontmoet onze vele exposanten ...
Afspraak vrijdag 5 & zaterdag 6 nov. van 10u tot 20u en zondag 7 november van 10u tot 18u.

Goedendag.
Het hele OCD-team

https://vins-de-terroir.com/
11-10-2021, 02:14 PM
Bericht: #44
RE: Salon des vins des Vignerons independants
Mail gekregen van Domaine Jacob dat ze niet meer naar Lille komen Sad

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
11-10-2021, 06:29 PM
Bericht: #45
RE: Salon des vins des Vignerons independants
https://www.vigneron-independant.com/25%...ants-lille

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil
17-10-2021, 08:07 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-10-2021 om 08:32 PM door Baldrick.)
Bericht: #46
RE: Salon des vins des Vignerons independants
(11-10-2021 02:14 PM)Olivier schreef:  Mail gekregen van Domaine Jacob dat ze niet meer naar Lille komen Sad

Maar Domaine Les Luquettes is er na een jaar afwezigheid, corona tijd niet meegerekend, wel weer bij applaus. Babbelen met die twee pittige dames wordt weer één van de hoogtepunten van m'n dag.

It's not a hangover, it's wine flu
17-10-2021, 08:18 PM
Bericht: #47
RE: Salon des vins des Vignerons independants
(17-10-2021 08:07 PM)Baldrick schreef:  
(11-10-2021 02:14 PM)Olivier schreef:  Mail gekregen van Domaine Jacob dat ze niet meer naar Lille komen Sad

Maar Domaine Les Luquettes is er na een jaar afwezigheid, corona tijd niet meegerekend, wel weer bij applaus. Babbelen met die twee pittige dames wordt weer het één van de hoogtepunten van m'n dag.

Hier is de dochter alvast Wink

   

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
13-11-2023, 12:13 AM
Bericht: #48
RE: Salon des vins des Vignerons independants
Volgende week ga ik naar Lille met wat vrienden die occasioneel wijn drinken. Dus niet de grote wijnnerds. Misschien eens de gelegenheid om wat Bordeaux te proeven. Er staan uiteindelijk toch 100 domeinen uit Bordeaux alleen al…

Iemand tips?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
13-11-2023, 08:05 AM
Bericht: #49
RE: Salon des vins des Vignerons independants
(13-11-2023 12:13 AM)Olivier schreef:  Volgende week ga ik naar Lille met wat vrienden die occasioneel wijn drinken. Dus niet de grote wijnnerds. Misschien eens de gelegenheid om wat Bordeaux te proeven. Er staan uiteindelijk toch 100 domeinen uit Bordeaux alleen al…

Iemand tips?

Zeker top:
Lafargue (Pessac)
Haut Breton Larigaudiere (Margaux, vd familie De Schepper)
Paloumey (Ht Medoc)
En Janoieix staat er ook. Van La Croix St Georges (Pomerol) en in goedkoper segment oa de Croix Mouton die ik je onlangs schonk.

Er staan sowieso nog geheime schatten bij maar ik volg het niet meer zo in Bordeaux.

Zal er vrijdag ook zijn trouwens, in het gezelschap van een illuster forumlid ;-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
13-11-2023, 02:32 PM
Bericht: #50
RE: Salon des vins des Vignerons independants
Ik ben er zaterdag. De enige regio waarvan ik echter de producenten niet heb bekeken, is Bordeaux. Blush

Hoe tenenkrullend traag is die website trouwens niet?
13-11-2023, 06:27 PM
Bericht: #51
RE: Salon des vins des Vignerons independants
(13-11-2023 08:05 AM)vinejo schreef:  
(13-11-2023 12:13 AM)Olivier schreef:  Volgende week ga ik naar Lille met wat vrienden die occasioneel wijn drinken. Dus niet de grote wijnnerds. Misschien eens de gelegenheid om wat Bordeaux te proeven. Er staan uiteindelijk toch 100 domeinen uit Bordeaux alleen al…

Iemand tips?

Zeker top:
Lafargue (Pessac)
Haut Breton Larigaudiere (Margaux, vd familie De Schepper)
Paloumey (Ht Medoc)
En Janoieix staat er ook. Van La Croix St Georges (Pomerol) en in goedkoper segment oa de Croix Mouton die ik je onlangs schonk.

Er staan sowieso nog geheime schatten bij maar ik volg het niet meer zo in Bordeaux.

Zal er vrijdag ook zijn trouwens, in het gezelschap van een illuster forumlid ;-)

Super, merci Jo!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
13-11-2023, 06:29 PM
Bericht: #52
RE: Salon des vins des Vignerons independants
(13-11-2023 02:32 PM)redacteur schreef:  Ik ben er zaterdag. De enige regio waarvan ik echter de producenten niet heb bekeken, is Bordeaux. Blush

Hoe tenenkrullend traag is die website trouwens niet?

Die site is inderdaad belachelijk traag. Vooral op mijn telefoon. Op tablet iets sneller.

Een pdf-lijstje zou wonderen doen Rolleyes

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
13-11-2023, 07:02 PM
Bericht: #53
RE: Salon des vins des Vignerons independants
Mijn shortlist:
Provence
Leccia
Clos fornelli
Torraccia
Bunan
Trois filles
Les luquettes
Henri Bonneaud

Jura
De la Pinte
Tissot?
Petit
Rolet (cremant)

Loire
Patrick Noël
Rouze Jacques
Tour st Martin

Bourgogne
Huguenot
Magnien
Capreoles

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
13-11-2023, 08:30 PM
Bericht: #54
RE: Salon des vins des Vignerons independants
Kun je aan deze salon ook merken dat er meer wijn beschikbaar is? Meer domeinen die mee doen bijvoorbeeld?

Kleinschalige importeur van voornamelijk Franse wijn. Houdt van klassieke wijnen
13-11-2023, 09:07 PM
Bericht: #55
RE: Salon des vins des Vignerons independants
(13-11-2023 08:30 PM)Sur la Table schreef:  Kun je aan deze salon ook merken dat er meer wijn beschikbaar is? Meer domeinen die mee doen bijvoorbeeld?

Denk het wel. 500(!!) domeinen..!

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
13-11-2023, 11:16 PM
Bericht: #56
RE: Salon des vins des Vignerons independants
(13-11-2023 07:02 PM)vinejo schreef:  Mijn shortlist:
Provence
Leccia
Clos fornelli
Torraccia
Bunan
Trois filles
Les luquettes
Henri Bonneaud

Jura
De la Pinte
Tissot?
Petit
Rolet (cremant)

Loire
Patrick Noël
Rouze Jacques
Tour st Martin

Bourgogne
Huguenot
Magnien
Capreoles

Patrick Noël heb ik vorig jaar wat gekocht. P/K mooie pinot noir (Morogues) en een mooie Sauvignon ((l’étincelle du loup), maar wel al wat duurder (29€). De goedkopere sauvignons zijn relatief eenvoudig maar lekker.

Serge Laporte is ook interessant in zowel wit en rood, misschien iets beter dan Noël.

Benieuwd naar de Corsicaanse domeinen in je lijstje!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
14-11-2023, 01:39 PM
Bericht: #57
RE: Salon des vins des Vignerons independants
Mijn longlist:

Bourgogne

Capréoles
Huguenot
Ninot
Nudant
Rois-Mages

Languedoc-Roussilon

Mas Amiel
Mas Combarela
Mas Du Martin
Gaujal
Sol-Payre

Loire

C&P Breton
Bruno Cormerais
Martin-Luneau
Damien Moyer
Patrick Noël
Jacques Rouzé

Sud-Ouest

Clos Triguedina
Cauhape
Les Vignals

Provence-Corse

Henri Bonneaud
Bunan
Clos Fornelli
Leccia
Les Luquettes

Jura
Baud
Rolet

Best nog wat domeinen schrappen... Blush
14-11-2023, 01:49 PM
Bericht: #58
RE: Salon des vins des Vignerons independants
(14-11-2023 01:39 PM)redacteur schreef:  Mijn longlist:

Bourgogne

Capréoles
Huguenot
Ninot
Nudant
Rois-Mages

Languedoc-Roussilon

Mas Amiel
Mas Combarela
Mas Du Martin
Gaujal
Sol-Payre

Loire

C&P Breton
Bruno Cormerais
Martin-Luneau
Damien Moyer
Patrick Noël
Jacques Rouzé

Sud-Ouest

Clos Triguedina
Cauhape
Les Vignals

Provence-Corse

Henri Bonneaud
Bunan
Clos Fornelli
Leccia
Les Luquettes

Jura
Baud
Rolet

Best nog wat domeinen schrappen... Blush

Ah, Breton staan er tóch..!
Wil ik zeker ook doen..!

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
14-11-2023, 02:32 PM
Bericht: #59
RE: Salon des vins des Vignerons independants
(14-11-2023 01:49 PM)vinejo schreef:  Ah, Breton staan er tóch..!
Wil ik zeker ook doen..!

Stand B33!

Mocht je vrijdag nog fut hebben om even mee te delen wat het interessantste domein was uit je selectie van respectievelijk Loire/Bandol/Corsica dan is dat zeker welkom!
Kan me misschien helpen om wat te snoeien in mijn lijst. Big Grin
14-11-2023, 02:37 PM
Bericht: #60
RE: Salon des vins des Vignerons independants
Ik heb nog overwogen om speciaal voor Rolet langs te gaan maar ga dat nu toch niet doen na een nieuwe Italiaanse bestelling en omdat ik toch momenteel bijna 700 flessen in de kelder heb.
Maar ik zou zeggen, proef zeker hun reductieve chardonnays én hun trousseau, die voor mij de cold-climate versie is van de Vaucluse van des Tours. Helaas hebben ze geen Poulsard in voorraad wegens te magere oogsten...


Ga naar locatie: