Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Luneau-Papin
24-11-2017, 10:25 PM
Bericht: #41
RE: Luneau-Papin
Citaat:Al even voorproeven voor vanavond bij de risotto met sint-jacobsnootjes.

Is dus zeer goed meegevallen. Vooral de aanwezigheid van citroenzeste en dragon in de risotto zorgde voor een goede match met de muscadet.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
24-11-2017, 11:39 PM
Bericht: #42
RE: Luneau-Papin
(24-11-2017 10:25 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Al even voorproeven voor vanavond bij de risotto met sint-jacobsnootjes.

Is dus zeer goed meegevallen. Vooral de aanwezigheid van citroenzeste en dragon in de risotto zorgde voor een goede match met de muscadet.

Veel wijnen van Luneau-Papin vind ik mooie begeleiders bij visgerechten en ook krijgen ze mijn appreciatie als aperitief.
Waarom? Ze moeten hun succes niet boeken door allerlei vreemde smaakinvloeden van eik.
Onlangs (terug) een restaurant aangedaan waar een Chardonnay ( uit de Bourgogne) doorkookt was van eik en het visgerecht zijn fragiele smaken volledig overwoekerde.
Positief in het gebeuren: deze keer geen tweesterrenrestaurant.huhuh
Negatief: weer een restaurant met een sommelier.huhuh huhuh

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
22-06-2018, 10:09 PM
Bericht: #43
RE: Luneau-Papin
Pierre de la Grange 2014

De eerste indruk van deze wijn is er één van evolutie, maar mooie evolutie, appeltjes en een honingtoets die het voortouw nemen. Wat later voegt zich daar een koel laagje aan toe. Achterna lees ik op het etiket dat deze wijn « zoute » toetsen heeft, en die koele toets kan ik perfect plaatsen als een zilte zeebries.
In de aanzet nog volop citrustoetsen, gevolgd door een heerlijk geïntegreerd zuurtje tegen een mollige achtergrond. Ook hier komen de appeltjes er mooi door. En in de afdronk is er een bitterspoor te bespeuren, dat deze hartige wijn een ingetogen einde biedt. Heerlijk!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
23-06-2018, 12:32 AM
Bericht: #44
RE: Luneau-Papin
(22-06-2018 10:09 PM)Olivier schreef:  Pierre de la Grange 2014

De eerste indruk van deze wijn is er één van evolutie, maar mooie evolutie, appeltjes en een honingtoets die het voortouw nemen. Wat later voegt zich daar een koel laagje aan toe. Achterna lees ik op het etiket dat deze wijn « zoute » toetsen heeft, en die koele toets kan ik perfect plaatsen als een zilte zeebries.
In de aanzet nog volop citrustoetsen, gevolgd door een heerlijk geïntegreerd zuurtje tegen een mollige achtergrond. Ook hier komen de appeltjes er mooi door. En in de afdronk is er een bitterspoor te bespeuren, dat deze hartige wijn een ingetogen einde biedt. Heerlijk!

Deze avond wel een ontgoochelende cuvée van Luneau-Papin in het glas : uitgeput en geoxideerd.
Pierre Luneau Papin Muscadet Sèvre-et-Maine Froggy Wine 2013.


Bijlagen Afbeeldingen
   

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
24-06-2018, 12:37 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 24-06-2018 om 12:38 PM door wvd.)
Bericht: #45
RE: Luneau-Papin
(23-06-2018 12:32 AM)don quichotte schreef:  
(22-06-2018 10:09 PM)Olivier schreef:  Pierre de la Grange 2014

De eerste indruk van deze wijn is er één van evolutie, maar mooie evolutie, appeltjes en een honingtoets die het voortouw nemen. Wat later voegt zich daar een koel laagje aan toe. Achterna lees ik op het etiket dat deze wijn « zoute » toetsen heeft, en die koele toets kan ik perfect plaatsen als een zilte zeebries.
In de aanzet nog volop citrustoetsen, gevolgd door een heerlijk geïntegreerd zuurtje tegen een mollige achtergrond. Ook hier komen de appeltjes er mooi door. En in de afdronk is er een bitterspoor te bespeuren, dat deze hartige wijn een ingetogen einde biedt. Heerlijk!

Deze avond wel een ontgoochelende cuvée van Luneau-Papin in het glas : uitgeput en geoxideerd.
Pierre Luneau Papin Muscadet Sèvre-et-Maine Froggy Wine 2013.

Wat de vraag doet rijzen: hoe weet je welke Muscadet wél zal rijpen en welke je best snel opdrinkt?

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
24-06-2018, 01:50 PM
Bericht: #46
RE: Luneau-Papin
(24-06-2018 12:37 PM)wvd schreef:  
(23-06-2018 12:32 AM)don quichotte schreef:  
(22-06-2018 10:09 PM)Olivier schreef:  Pierre de la Grange 2014

De eerste indruk van deze wijn is er één van evolutie, maar mooie evolutie, appeltjes en een honingtoets die het voortouw nemen. Wat later voegt zich daar een koel laagje aan toe. Achterna lees ik op het etiket dat deze wijn « zoute » toetsen heeft, en die koele toets kan ik perfect plaatsen als een zilte zeebries.
In de aanzet nog volop citrustoetsen, gevolgd door een heerlijk geïntegreerd zuurtje tegen een mollige achtergrond. Ook hier komen de appeltjes er mooi door. En in de afdronk is er een bitterspoor te bespeuren, dat deze hartige wijn een ingetogen einde biedt. Heerlijk!

Deze avond wel een ontgoochelende cuvée van Luneau-Papin in het glas : uitgeput en geoxideerd.
Pierre Luneau Papin Muscadet Sèvre-et-Maine Froggy Wine 2013.

Wat de vraag doet rijzen: hoe weet je welke Muscadet wél zal rijpen en welke je best snel opdrinkt?

terechte vraag! ik had niet verwacht dat de 2014 die ik geopend heb al zo geëvolueerd zou zijn. Is natuurlijk niet in een kelder bewaard, maar toch.

In Suze la Rousse hebben we een muscadet te proeven gekregen van 10 jaar oud die nog piepjong over kwam. De monden vielen open toen we hoorden dat dat zo'n oude muscadet was...

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
24-06-2018, 06:12 PM
Bericht: #47
RE: Luneau-Papin
(24-06-2018 01:50 PM)Olivier schreef:  
(24-06-2018 12:37 PM)wvd schreef:  
(23-06-2018 12:32 AM)don quichotte schreef:  
(22-06-2018 10:09 PM)Olivier schreef:  Pierre de la Grange 2014

De eerste indruk van deze wijn is er één van evolutie, maar mooie evolutie, appeltjes en een honingtoets die het voortouw nemen. Wat later voegt zich daar een koel laagje aan toe. Achterna lees ik op het etiket dat deze wijn « zoute » toetsen heeft, en die koele toets kan ik perfect plaatsen als een zilte zeebries.
In de aanzet nog volop citrustoetsen, gevolgd door een heerlijk geïntegreerd zuurtje tegen een mollige achtergrond. Ook hier komen de appeltjes er mooi door. En in de afdronk is er een bitterspoor te bespeuren, dat deze hartige wijn een ingetogen einde biedt. Heerlijk!

Deze avond wel een ontgoochelende cuvée van Luneau-Papin in het glas : uitgeput en geoxideerd.
Pierre Luneau Papin Muscadet Sèvre-et-Maine Froggy Wine 2013.

Wat de vraag doet rijzen: hoe weet je welke Muscadet wél zal rijpen en welke je best snel opdrinkt?

terechte vraag! ik had niet verwacht dat de 2014 die ik geopend heb al zo geëvolueerd zou zijn. Is natuurlijk niet in een kelder bewaard, maar toch.

In Suze la Rousse hebben we een muscadet te proeven gekregen van 10 jaar oud die nog piepjong over kwam. De monden vielen open toen we hoorden dat dat zo'n oude muscadet was...

Ik heb ook heerlijk gerijpte Muscadets van 20 jar oud geproefd, maar ik zou echt niet weten waar bij de jonge wijn op te letten om dit te voorspellen en bij vele andere wijnen "voel" je dat eigenlijk wel.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
09-07-2018, 01:05 PM
Bericht: #48
RE: Luneau-Papin
Terre de Pierre 2014

Een frisse zeebries die uit je glas waait en daarmee het profiel van deze wijn op dag één vastligt : fraicheur! Ook in de mond zeer fris, maar vooral een zeer mooi evenwichtig mondgevoel, met perfect geïntegreerde en zachte zuurtjes. Het fruit, wat perzik, zit nog op de achtergrond.

Op dag twee nog altijd alsof je met je neus boven een bak ijsblokjes hangt, maar nu ook wat meer fruit, wat rijp geel fruit, meloen en precies zelfs een licht getoast toetsje. Het mondgevoel is niet meer zo perfect als gisteren, maar nog altijd goed, met nu meer het fruit dat erdoor komt, wat rijpe citroen(zuren). Mooie afdronk ook. Misschien wel de beste muscadet die ik al gedronken heb.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
14-12-2018, 10:19 PM
Bericht: #49
RE: Luneau-Papin
L d’or 2014

Al redelijk geëvolueerde neus, exotisch fruit, honing, nog een frisse toets. Op zich wel mooie neus. Maar in de mond voelt de evolutie nog wat duidelijker aan. Niet helemaal in evenwicht meer. Je voelt dat er veel in zit, goede zuren ook. Maar deze evolutie had ik niet verwacht.

Nog mensen die deze 2014 recent gedronken hebben?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
08-01-2019, 07:30 PM
Bericht: #50
RE: Luneau-Papin
(14-12-2018 10:19 PM)Olivier schreef:  L d’or 2014

Al redelijk geëvolueerde neus, exotisch fruit, honing, nog een frisse toets. Op zich wel mooie neus. Maar in de mond voelt de evolutie nog wat duidelijker aan. Niet helemaal in evenwicht meer. Je voelt dat er veel in zit, goede zuren ook. Maar deze evolutie had ik niet verwacht.

Nog mensen die deze 2014 recent gedronken hebben?

Vandaag ook deze L d'Or 2014 in het glas. En ik moet zeggen Olivier, dat mijn enthousiasme ook een flink stuk minder is dan in 2016, toen ik mijn eerste reactie plaatste op deze wijn. Hier is de frisse toets feitelijk voor een flink stuk verdwenen om plaats te maken voor een zekere mufheid, beetje karton en vochtige dweil. Niet echt aangename neus dus. In de smaak nog goed te doen, behoorlijk mineraal, feitelijk vrij correct maar een echte charmeur inderdaad niet meer!
08-01-2019, 11:45 PM
Bericht: #51
RE: Luneau-Papin
(08-01-2019 07:30 PM)FRANCISPICCART schreef:  
(14-12-2018 10:19 PM)Olivier schreef:  L d’or 2014

Al redelijk geëvolueerde neus, exotisch fruit, honing, nog een frisse toets. Op zich wel mooie neus. Maar in de mond voelt de evolutie nog wat duidelijker aan. Niet helemaal in evenwicht meer. Je voelt dat er veel in zit, goede zuren ook. Maar deze evolutie had ik niet verwacht.

Nog mensen die deze 2014 recent gedronken hebben?

Vandaag ook deze L d'Or 2014 in het glas. En ik moet zeggen Olivier, dat mijn enthousiasme ook een flink stuk minder is dan in 2016, toen ik mijn eerste reactie plaatste op deze wijn. Hier is de frisse toets feitelijk voor een flink stuk verdwenen om plaats te maken voor een zekere mufheid, beetje karton en vochtige dweil. Niet echt aangename neus dus. In de smaak nog goed te doen, behoorlijk mineraal, feitelijk vrij correct maar een echte charmeur inderdaad niet meer!

Hmm, blijkbaar een cuvée die sneller evolueert dan. Onlangs hier ook de Excelsior 2013 gedronken, goed maar kwam piepjong over en had de indruk dat deze wijn niet alles gaf wat hij in zich heeft.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
09-01-2019, 10:21 AM
Bericht: #52
RE: Luneau-Papin
(08-01-2019 11:45 PM)Olivier schreef:  
(08-01-2019 07:30 PM)FRANCISPICCART schreef:  
(14-12-2018 10:19 PM)Olivier schreef:  L d’or 2014

Al redelijk geëvolueerde neus, exotisch fruit, honing, nog een frisse toets. Op zich wel mooie neus. Maar in de mond voelt de evolutie nog wat duidelijker aan. Niet helemaal in evenwicht meer. Je voelt dat er veel in zit, goede zuren ook. Maar deze evolutie had ik niet verwacht.

Nog mensen die deze 2014 recent gedronken hebben?

Vandaag ook deze L d'Or 2014 in het glas. En ik moet zeggen Olivier, dat mijn enthousiasme ook een flink stuk minder is dan in 2016, toen ik mijn eerste reactie plaatste op deze wijn. Hier is de frisse toets feitelijk voor een flink stuk verdwenen om plaats te maken voor een zekere mufheid, beetje karton en vochtige dweil. Niet echt aangename neus dus. In de smaak nog goed te doen, behoorlijk mineraal, feitelijk vrij correct maar een echte charmeur inderdaad niet meer!

Hmm, blijkbaar een cuvée die sneller evolueert dan. Onlangs hier ook de Excelsior 2013 gedronken, goed maar kwam piepjong over en had de indruk dat deze wijn niet alles gaf wat hij in zich heeft.

Afgaand op dit artikel dacht ik altijd dat de L d'Or een echte bewaarwijn is.
http://www.wijnkanaal.be/?p=wijnarchief_detail&id=349

Ik heb er nog wat liggen uit 2012 en 2013. Ik zal blijkbaar toch maar beter dit jaar al eens een flesje proeven.
15-06-2020, 09:30 PM
Bericht: #53
RE: Luneau-Papin
la grange, vieilles vignes 2016
bij asperges genuttigd en ideale combinatie
de wijn was voldoende fris, mineralig maar toch een zacht mondgevoel door de rijpe jaargang, blind zou ik er een pinot blanc van gemaakt hebben of een kwaliteitsvolle petit chablis (zoals de gebroeders Laventureux die kunnen maken)
mooie kennismaking met dit domein

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
16-06-2020, 09:12 AM
Bericht: #54
RE: Luneau-Papin
Ik zag in dit draadje een aantal posting terug een "Froggy wine" gepost door Don. Deed me meteen denken aan de Bionic Frog. Een wijn die je in de supermarkt laat staan omdat hij je doet denken aan kindercola zonder prik en alcohol maar niets is minder waar. Heb 4 jaargangen in het glas gehad en 4 keer de perfecte score gegeven. Een etiket prachtig van lelijkheid...…


Bijlagen Afbeeldingen
   

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen


Ga naar locatie: