Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Borgata, primitivo Puglia 2005
07-03-2010, 09:13 PM
Bericht: #1
La Borgata, primitivo Puglia 2005
La Borgata, Primitivo, Puglia, 2005; oude sok, rubber, caramel,... tja, als ik dan toch eens "frans vreemd ga" kom ik dit tegen.... toch een wijntje van 10 eur, ... gelukkig was de spaghetti wel in orde. Heb trouwens nog nooit een whaw gevoel gehad bij een Italioender...(maar al wel beter dan dit)Angry
07-03-2010, 11:07 PM
Bericht: #2
RE: La Borgata, primitivo Puglia 2005
ouwe sok, rubber, ..... lijkt wel een pinotage.

Olaf
(die een natuurlijke afkeer van pinotage heeft)
07-03-2010, 11:31 PM
Bericht: #3
RE: La Borgata, primitivo Puglia 2005
Wel wel Olaf, ik deel uw afkeer...
En sommige van die Zuid Italiaanse wijnen kunnen inderdaad dat overdreven eh.. 'organische' hebben, bevalt me ook niet erg meestal.
08-03-2010, 08:58 AM
Bericht: #4
RE: La Borgata, primitivo Puglia 2005
primitivo is de voorvader van de Zinfandel.
09-03-2010, 09:54 PM
Bericht: #5
RE: La Borgata, primitivo Puglia 2005
Dat laatste is niet helemaal waar Gertt.
De primitivo en de zinfandel zijn zuster (of broeder?) druiven.
Ze zijn beiden afkomstig van de Kroatische Crljenak Kastelanski druif.
(spreek uit: selgenak)

ze hebben dus een gemeenschappelijke voorvader.

By the way, ik heb al Zinfandels gedronken die adembenemend zijn (o.a. Seghesio) maar nog nooit een Primitivo die me van mijn stoel blies, ondanks dat ik er ondertussen toch nochtans al enkele tientallen geproefd heb ...
Er is altijd een kwaliteitsverschil merkbaar vind ik.
10-03-2010, 12:05 AM
Bericht: #6
RE: La Borgata, primitivo Puglia 2005
PvdV, kom er maar in......
10-03-2010, 01:46 PM
Bericht: #7
RE: La Borgata, primitivo Puglia 2005
Mijn brother-in-law zal hier inderdaad nog een vervolg aan kunnen schrijven.
Stokpaard, come on up ! Wink
10-03-2010, 05:25 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 10-03-2010 om 05:25 PM door Peter VdV.)
Bericht: #8
RE: La Borgata, primitivo Puglia 2005
Hoi Olaf,

Nee hoor. Wat Roeland zei klopte wel degelijk. Genetisch zijn het gelijken. Beiden inderdaad afkomstig van de Crljenak Kastelanski (schrijfwijze durft te verschillen). De 'Primitivo' is de Adriatische zee overgestoken, de Zinfandel is (oiv het Oostenrijkse keizerrijk) via de keizerlijke tuinen in Wenen in NY terecht gekomen, en dan (oa via Boston) met de goudzoekers en de pioneers aan de Westkust terecht gekomen.
Maar zoals voor vele cépages geldt ook hier: dezelfde druif op een andere terroir brengt andere wijnen voort. Meestal is er dan ook een kwalitatief verschil.
Bovendien heb ik het vermoeden dat de wijngaarden in Californie een iets betere verzorging krijgen dan de meeste Primitivo's in Italie. Kwestie van te willen inspelen op een ander marksegment in een andere prijsklasse.

Ik kan Roeland dan ook bijtreden betreffende de kwalitatieve mogelijkheden van de Zinfandel druif. Seghesio is een goed voorbeeld, maar er zijn er ook andere zoals Caymus, Ridge, Storybook Mountain,... Typische geuren zijn vooral heel veel zwart fruit en kruidigheid. Liefst géén sokken (vuil of proper?) of rubber.
Oops! Nu heb ik me toch laten gaan.


Ga naar locatie: