Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marc Colin
16-04-2017, 09:46 AM
Bericht: #21
RE: Marc Colin
(16-04-2017 09:19 AM)Vince schreef:  St Aubin 1 cru les combes 2013
St Aubin 1 cru les combes 2013
des 1 cru ligt in de uitloper van de combe en grenst aan de 1 crus van chassagne montrachet
heel mooie lengte, mooie strakke maar fijne aciditeit, agrum aroma's, alles ondersteund door een discrete houtlagering, behoorlijke afdronk, nog een beetje gesloten maar de complexiteit zal zich vermoedelijk verder ontplooien de komende jaar
ik vermoed dat dit het typische smaakprofiel wordt voor millésime 2013 (qua stijl gelijkt dit voor mij op 2007)
nu al score 90+ (voor 19 euro ter plaatse)

St Aubin is dus wel degelijk de Puligny pour les pauvres Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
04-05-2017, 09:50 PM
Bericht: #22
RE: Marc Colin
(16-04-2017 09:46 AM)vinejo schreef:  
(16-04-2017 09:19 AM)Vince schreef:  St Aubin 1 cru les combes 2013
St Aubin 1 cru les combes 2013
des 1 cru ligt in de uitloper van de combe en grenst aan de 1 crus van chassagne montrachet
heel mooie lengte, mooie strakke maar fijne aciditeit, agrum aroma's, alles ondersteund door een discrete houtlagering, behoorlijke afdronk, nog een beetje gesloten maar de complexiteit zal zich vermoedelijk verder ontplooien de komende jaar
ik vermoed dat dit het typische smaakprofiel wordt voor millésime 2013 (qua stijl gelijkt dit voor mij op 2007)
nu al score 90+ (voor 19 euro ter plaatse)

St Aubin is dus wel degelijk de Puligny pour les pauvres Wink
Niet meer voor de armen, hoor. Staat nu voor de 2015 aan 25€ op domein. En dan mag je blij wezen dat je binnen geraakt. 25% erbij op 1 jaar!
Nu de Fontenotte 2011: Lekker!!

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
04-05-2017, 10:23 PM
Bericht: #23
RE: Marc Colin
(04-05-2017 09:50 PM)TheWineVet schreef:  
(16-04-2017 09:46 AM)vinejo schreef:  
(16-04-2017 09:19 AM)Vince schreef:  St Aubin 1 cru les combes 2013
St Aubin 1 cru les combes 2013
des 1 cru ligt in de uitloper van de combe en grenst aan de 1 crus van chassagne montrachet
heel mooie lengte, mooie strakke maar fijne aciditeit, agrum aroma's, alles ondersteund door een discrete houtlagering, behoorlijke afdronk, nog een beetje gesloten maar de complexiteit zal zich vermoedelijk verder ontplooien de komende jaar
ik vermoed dat dit het typische smaakprofiel wordt voor millésime 2013 (qua stijl gelijkt dit voor mij op 2007)
nu al score 90+ (voor 19 euro ter plaatse)

St Aubin is dus wel degelijk de Puligny pour les pauvres Wink
Niet meer voor de armen, hoor. Staat nu voor de 2015 aan 25€ op domein. En dan mag je blij wezen dat je binnen geraakt. 25% erbij op 1 jaar!
Nu de Fontenotte 2011: Lekker!!

...zoals het er nu naar uitziet worden Bourgognes binnen korte tijd zeer zeldzaam op de tafel van de modale wijnliefhebber...
Met excuses voor deze afschuwelijke zin. Confused

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
04-05-2017, 11:07 PM
Bericht: #24
RE: Marc Colin
(04-05-2017 10:23 PM)vinejo schreef:  
(04-05-2017 09:50 PM)TheWineVet schreef:  
(16-04-2017 09:46 AM)vinejo schreef:  
(16-04-2017 09:19 AM)Vince schreef:  St Aubin 1 cru les combes 2013
St Aubin 1 cru les combes 2013
des 1 cru ligt in de uitloper van de combe en grenst aan de 1 crus van chassagne montrachet
heel mooie lengte, mooie strakke maar fijne aciditeit, agrum aroma's, alles ondersteund door een discrete houtlagering, behoorlijke afdronk, nog een beetje gesloten maar de complexiteit zal zich vermoedelijk verder ontplooien de komende jaar
ik vermoed dat dit het typische smaakprofiel wordt voor millésime 2013 (qua stijl gelijkt dit voor mij op 2007)
nu al score 90+ (voor 19 euro ter plaatse)

St Aubin is dus wel degelijk de Puligny pour les pauvres ;)
Niet meer voor de armen, hoor. Staat nu voor de 2015 aan 25€ op domein. En dan mag je blij wezen dat je binnen geraakt. 25% erbij op 1 jaar!
Nu de Fontenotte 2011: Lekker!!

...zoals het er nu naar uitziet worden Bourgognes binnen korte tijd zeer zeldzaam op de tafel van de modale wijnliefhebber...
Met excuses voor deze afschuwelijke zin. :s

Waarom excuses Jo, de realiteit mag gezegd worden.
Er was een tijd dat Bourgogne een zeer groot gedeelte van mijn kelder inpalmde. Vandaag geen 5% meer.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
05-05-2017, 06:28 AM
Bericht: #25
RE: Marc Colin
T is idd de realiteit maar ik vond het gewoon niet mooi geformuleerd, Don
"Bourgognes worden zeldzaam op de tafel..." aaarggl
Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
09-10-2017, 08:26 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 09-10-2017 om 08:40 PM door FRANCISPICCART.)
Bericht: #26
RE: Marc Colin
Marc Colin - Saint-Aubin 1er Cru (Rouge) - 2014

Assemblage van 3 verschillende 1er cru's in Saint-Aubin pinot noir. Erg licht en vrij dun, maar feitelijk een vrij belovende robe. Uit ervaring verraadt dit dikwijls een zekere vorm van finesse en fluweligheid. Vooral framboos, aardbei en rode bessen met wat vanille en wat aardse toetsen en champignon. Vrij versmolten structuur. Mooie zuren en fijne tannines, heerlijk in de afdronk. Eerste rood wat ik dronk van dit domein, vooral geroemd voor zijn schitterende witte wijnen, maar dit mag er best ook zijn. Prima voor mij!


Bijlagen Afbeeldingen
   
03-02-2018, 09:38 PM
Bericht: #27
RE: Marc Colin
(17-03-2016 09:58 AM)TheWineVet schreef:  St-Aubin blanc "fontenotte" 2011:
zaterdag 12/3 geopend en een duidelijke, frisse, minerale neus. Niets vettigs in smaak en geur, op finesse en mineraliteit gemaakt. Na 1 glas de vacuvin erop en in de koele berging geplaatst. Zondag onaangeroerd gelaten en dan maandag nog eens een glas. Iets molliger, nog niets aan mineraliteit verloren. Eigenlijk beter dan zaterdag. Dinsdag nog een glas, idem. Gisteren de laatste 2 glazen genuttigd en hij blijft meer dan overeind. Had gerust nog een glas kunnen laten voor vandaag, als hij niet zo lekker was. Voor een wijn, indertijd op 't domein' een dikke 12€ betaald, wil dat toch wat zeggen. Ik wacht met de rest nog een jaar en langer. 89
Wat zou dit betekenen voor de 1er crus en de Chassagne 1er cru die ik van '14 heb besteld? drinkvenster 2020-2030?
Laatste flesSad Mineraal, fijn, met meer vettigheid dan vroeger die deze wijn zeker kan hebben. Prachtig zuurpruimpje op t' einde... opCool

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
03-02-2018, 09:51 PM
Bericht: #28
RE: Marc Colin
(03-02-2018 09:38 PM)TheWineVet schreef:  
(17-03-2016 09:58 AM)TheWineVet schreef:  St-Aubin blanc "fontenotte" 2011:
zaterdag 12/3 geopend en een duidelijke, frisse, minerale neus. Niets vettigs in smaak en geur, op finesse en mineraliteit gemaakt. Na 1 glas de vacuvin erop en in de koele berging geplaatst. Zondag onaangeroerd gelaten en dan maandag nog eens een glas. Iets molliger, nog niets aan mineraliteit verloren. Eigenlijk beter dan zaterdag. Dinsdag nog een glas, idem. Gisteren de laatste 2 glazen genuttigd en hij blijft meer dan overeind. Had gerust nog een glas kunnen laten voor vandaag, als hij niet zo lekker was. Voor een wijn, indertijd op 't domein' een dikke 12€ betaald, wil dat toch wat zeggen. Ik wacht met de rest nog een jaar en langer. 89
Wat zou dit betekenen voor de 1er crus en de Chassagne 1er cru die ik van '14 heb besteld? drinkvenster 2020-2030?
Laatste flesSad Mineraal, fijn, met meer vettigheid dan vroeger die deze wijn zeker kan hebben. Prachtig zuurpruimpje op t' einde... opCool

Dus perfect op dronk na zes jaar? Of toch nog wat extra geduld nodig?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
18-04-2019, 05:34 PM
Bericht: #29
RE: Marc Colin
St-Aubin 1cru La Chateniere 2013: ik dacht eerst o.w.v. de mineraliteit en de knappe zuren aan Chablis 1cru. Weer mis! Na een half uurtje kwam deze wijn pas echt open. Groots, Chablis grand cru ja!
Colin zijn wijnen hebben echt wel veel jaren nodig om nog maar op dronk te komen. Deze heeft nog zeker 10 jaar voor de boeg en gaat alleen rijker en breder worden.
En for the record: Colin wordt niet (meer) te koop aangeboden door "jeweetwel" Rolleyes
Sinds de familie daar aan het uit elkaar vallen is, worden er zulke kleine hoeveelheden per referentie aangeboden, dat het niet de moeite is. Spijtig, dat wel!

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
03-08-2019, 01:19 PM
Bericht: #30
RE: Marc Colin
Saint-Aubin Luce 2017,
de neus is op citroen en wit fruit met enkele nuances van verse amandel,
de mond is fris met een zuurtje dat een gevoel van spanning en een delicate bitterheid brengt.
Deze "levendige" wijn heeft een afdronk die wordt verlengd door zijn zuurtegraad.

Van harte.
Thierry Debaisieux
09-11-2019, 09:59 PM
Bericht: #31
RE: Marc Colin
St Aubin 1 cru 2013 la Chatenière

Ik heb een zwak voor St Aubin. Het prijs/kwaliteit niveau is top. Deze AOC heeft zeer lang onder de radar gezeten. Ik schat dat dit sinds millésime 2014 veranderd is... .

Chatenière is wat mij betreft één van de top-3-crus van St Aubin (naast en Remilly en Dent de chien). Het ligt in het gehucht Gamay en is de steilste 1 cru van St Aubin én volledig zuidelijk georiënteerd.

Deze wijn is heel verfijnd, een subtiele houtlagering (altijd perfect gedoseerd bij Colin), aroma's van citrus, mooie afdronk maar niet enorm lang: voor mij het bewijs dat 2013 in wit een goed tot in dit geval zéér goed jaar is, maar geen groot jaar zoals 2010 (en 2014). Ik zou het vergelijken met 2007 maar ik denk dat 2007 het pleit wint.

Het viel me op dat de kurk een Diam was. Tijdens de Jura reis vermelde Damien Courbet (werkt in biodynamie en is 'ingenieur agronome') dat Diam slechts voor 1/3 uit kurk bestaat en de rest uit chemische substanties, hij wijst dit daarom radicaal af.

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
10-11-2019, 01:08 PM
Bericht: #32
RE: Marc Colin
(09-11-2019 09:59 PM)Vince schreef:  Het viel me op dat de kurk een Diam was. Tijdens de Jura reis vermelde Damien Courbet (werkt in biodynamie en is 'ingenieur agronome') dat Diam slechts voor 1/3 uit kurk bestaat en de rest uit chemische substanties, hij wijst dit daarom radicaal af.

En geeft de heer Courbet dan kurkgarantie? Nee zeker?
Diam is gewoon perfect om een fles mee af te sluiten! Ik heb er nog nooit een probleem mee gehad, van de simpelste tot de Diam30. En het overgrote deel is wel degelijk vermalen en gezuiverde kurk en dan uiteraard een bindmiddel. En als die sukkelaar wat beter geïnformeerd zou zijn kon hij nu misschien Diam Bio gebruiken met 100% natuurlijke bindmiddelen.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
10-11-2019, 02:13 PM
Bericht: #33
RE: Marc Colin
(10-11-2019 01:08 PM)wvd schreef:  
(09-11-2019 09:59 PM)Vince schreef:  Het viel me op dat de kurk een Diam was. Tijdens de Jura reis vermelde Damien Courbet (werkt in biodynamie en is 'ingenieur agronome') dat Diam slechts voor 1/3 uit kurk bestaat en de rest uit chemische substanties, hij wijst dit daarom radicaal af.

En geeft de heer Courbet dan kurkgarantie? Nee zeker?
Diam is gewoon perfect om een fles mee af te sluiten! Ik heb er nog nooit een probleem mee gehad, van de simpelste tot de Diam30. En het overgrote deel is wel degelijk vermalen en gezuiverde kurk en dan uiteraard een bindmiddel. En als die sukkelaar wat beter geïnformeerd zou zijn kon hij nu misschien Diam Bio gebruiken met 100% natuurlijke bindmiddelen.

Ik heb gisteren van Courbet een fles Trousseau opengetrokken en voor een “sukkelaar” maakt hij toch wel schitterende wijnen hoor. Heb hem trouwens ook ontmoet en hij is enorm op de hoogte en bijzonder vriendelijk. Voor een sukkelaar. Rolleyes

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
10-11-2019, 03:46 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 10-11-2019 om 03:55 PM door FRANCISPICCART.)
Bericht: #34
RE: Marc Colin
(10-11-2019 02:13 PM)vinejo schreef:  
(10-11-2019 01:08 PM)wvd schreef:  
(09-11-2019 09:59 PM)Vince schreef:  Het viel me op dat de kurk een Diam was. Tijdens de Jura reis vermelde Damien Courbet (werkt in biodynamie en is 'ingenieur agronome') dat Diam slechts voor 1/3 uit kurk bestaat en de rest uit chemische substanties, hij wijst dit daarom radicaal af.

En geeft de heer Courbet dan kurkgarantie? Nee zeker?
Diam is gewoon perfect om een fles mee af te sluiten! Ik heb er nog nooit een probleem mee gehad, van de simpelste tot de Diam30. En het overgrote deel is wel degelijk vermalen en gezuiverde kurk en dan uiteraard een bindmiddel. En als die sukkelaar wat beter geïnformeerd zou zijn kon hij nu misschien Diam Bio gebruiken met 100% natuurlijke bindmiddelen.

Ik heb gisteren van Courbet een fles Trousseau opengetrokken en voor een “sukkelaar” maakt hij toch wel schitterende wijnen hoor. Heb hem trouwens ook ontmoet en hij is enorm op de hoogte en bijzonder vriendelijk. Voor een sukkelaar. Rolleyes

(hoe durf je dat eigenlijk te schrijven...?)

Het is me al langer opgevallen dat onze Werner een geweldige voorstander is van Diam, waar op zich niks verkeerd aan is. Maar ik denk, en ik weet feitelijk, dat het gebruik van dit type kurk een ware zegen is voor een wijnhandelaar. Ah ja, wie is altijd de pineut wanneer een klant komt zagen dat zijn flesje gekurkt is en om vervanging komt vragen? Uiteindelijk ben je als wijnhandelaar bijna steeds "gesjareld", je kan het flesje vervangen (meestal op eigen kosten), of je doet het niet en dan zie je dikwijls je klant niet meer terug. Dus ik begrijp wel: met Diam geen kurkproblemen meer!
Maar ik kan die "sukkelaar" in de Jura, die in mijn ogen een zeer wijs man is, heel goed begrijpen. Ik ken enkele wijnbouwers in de Champagne die afgestapt zijn van het gebruik van Diam (op een champagnekurk zie je Mytik Diam als merknaam staan). Waarom? Wel omdat hun champagnes op een gans andere manier evolueerden in tijd. Geen probleem hoor als je je flessen binnen het jaar open knalt. Maar na enkele jaren kelderrust? Raar maar waar, een gans ander product. Geloof me vrij dat veel sukkelaars toch goed met hun job bezig zijn en testen uitvoeren op hun eigen wijn met allerlei nieuwe types kurk om zo tot een optimaal eindproduct te komen voor hun klanten. Ik weet dat ze bij Charpentier in de Champagne blijvend voor kwaliteitskurken gaan met twee toplagen die min of meer "besnuffeld" worden in de fabriek aan een band door vrouwen die gecontamineerde exemplaren kunnen ruiken en die er tussenuit halen.
Dus geen probleem met Diam voor mij maar op een bewaarwijn zie ik toch nog liever een natuurlijke kurk van de betere kwaliteit. Maar moest ik ook wijnhandelaar zijn dan "leve Diam" en gedaan met het gezeik over "kurk"!
11-11-2019, 12:27 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 11-11-2019 om 12:30 PM door wvd.)
Bericht: #35
RE: Marc Colin
(10-11-2019 03:46 PM)FRANCISPICCART schreef:  
(10-11-2019 02:13 PM)vinejo schreef:  
(10-11-2019 01:08 PM)wvd schreef:  
(09-11-2019 09:59 PM)Vince schreef:  Het viel me op dat de kurk een Diam was. Tijdens de Jura reis vermelde Damien Courbet (werkt in biodynamie en is 'ingenieur agronome') dat Diam slechts voor 1/3 uit kurk bestaat en de rest uit chemische substanties, hij wijst dit daarom radicaal af.

En geeft de heer Courbet dan kurkgarantie? Nee zeker?
Diam is gewoon perfect om een fles mee af te sluiten! Ik heb er nog nooit een probleem mee gehad, van de simpelste tot de Diam30. En het overgrote deel is wel degelijk vermalen en gezuiverde kurk en dan uiteraard een bindmiddel. En als die sukkelaar wat beter geïnformeerd zou zijn kon hij nu misschien Diam Bio gebruiken met 100% natuurlijke bindmiddelen.

Ik heb gisteren van Courbet een fles Trousseau opengetrokken en voor een “sukkelaar” maakt hij toch wel schitterende wijnen hoor. Heb hem trouwens ook ontmoet en hij is enorm op de hoogte en bijzonder vriendelijk. Voor een sukkelaar. Rolleyes

(hoe durf je dat eigenlijk te schrijven...?)

Het is me al langer opgevallen dat onze Werner een geweldige voorstander is van Diam, waar op zich niks verkeerd aan is. Maar ik denk, en ik weet feitelijk, dat het gebruik van dit type kurk een ware zegen is voor een wijnhandelaar. Ah ja, wie is altijd de pineut wanneer een klant komt zagen dat zijn flesje gekurkt is en om vervanging komt vragen? Uiteindelijk ben je als wijnhandelaar bijna steeds "gesjareld", je kan het flesje vervangen (meestal op eigen kosten), of je doet het niet en dan zie je dikwijls je klant niet meer terug. Dus ik begrijp wel: met Diam geen kurkproblemen meer!
Maar ik kan die "sukkelaar" in de Jura, die in mijn ogen een zeer wijs man is, heel goed begrijpen. Ik ken enkele wijnbouwers in de Champagne die afgestapt zijn van het gebruik van Diam (op een champagnekurk zie je Mytik Diam als merknaam staan). Waarom? Wel omdat hun champagnes op een gans andere manier evolueerden in tijd. Geen probleem hoor als je je flessen binnen het jaar open knalt. Maar na enkele jaren kelderrust? Raar maar waar, een gans ander product. Geloof me vrij dat veel sukkelaars toch goed met hun job bezig zijn en testen uitvoeren op hun eigen wijn met allerlei nieuwe types kurk om zo tot een optimaal eindproduct te komen voor hun klanten. Ik weet dat ze bij Charpentier in de Champagne blijvend voor kwaliteitskurken gaan met twee toplagen die min of meer "besnuffeld" worden in de fabriek aan een band door vrouwen die gecontamineerde exemplaren kunnen ruiken en die er tussenuit halen.
Dus geen probleem met Diam voor mij maar op een bewaarwijn zie ik toch nog liever een natuurlijke kurk van de betere kwaliteit. Maar moest ik ook wijnhandelaar zijn dan "leve Diam" en gedaan met het gezeik over "kurk"!

Dit weekend idd nog 4 (vier) flessen vervangen en die kan ik idd. niet recupereren. Daarom hebben we besloten geen gekurkte flessen meer te vervangen, maar in plaats daarvan de contactgegevens van de producent door te geven. Ik werk met 1 producent die me op voorhand vergoedt en daar kan ik wel inkomen. Trouwens, dikwijls blijken de geretourneerde flessen helemaal niet gekurkt (en ik heb een héél goede snuffelaar...!). Wat doe je dan?

Er zijn al 20+ jaar testen uitgevoerd met Diam en nergens blijkt dat de wijn slechter zou verouderen. Wel zijn alle flessen uit dezelfde doos identiek (net als bij schroefdop of vinoloc trouwens) en naargelang het type Diam (3 tot 30) gaat het sneller of trager. En voor Champagne worden ze toch ook steeds meer gebruikt.
De snuffelende vrouwen worden ook al meer en meer vervangen door een snuffelmachine die veel gevoeliger zou zijn. O.a. Roberto Conterno zou zo een aangeschaft hebben.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
11-11-2019, 12:52 PM
Bericht: #36
RE: Marc Colin
Citaat:Daarom hebben we besloten geen gekurkte flessen meer te vervangen, maar in plaats daarvan de contactgegevens van de producent door te geven.

Wablief?! Dus de klant moet maar contact opnemen met het domein in pakweg Italië. En dan? Fles terugsturen naar Italië?!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
11-11-2019, 04:19 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 11-11-2019 om 04:20 PM door wvd.)
Bericht: #37
RE: Marc Colin
(11-11-2019 12:52 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Daarom hebben we besloten geen gekurkte flessen meer te vervangen, maar in plaats daarvan de contactgegevens van de producent door te geven.

Wablief?! Dus de klant moet maar contact opnemen met het domein in pakweg Italië. En dan? Fles terugsturen naar Italië?!

Stuur jij ook je flessen terug naar de buitenlandse website waar je ze gekocht hebt? Of neem je ze volgend jaar terug mee naar Seclin of naar het domein waar je ze kocht? Wie heeft dat hier al gedaan?
Nee, de Belgische handelaar die amper de touwtjes aan elkaar kan knopen, die moet maar opdraaien voor de onwil van de producent, want dat is sowieso toch al een dief met zijn gigantische marge. Hoeveel flessen denk je dat ik moet verkopen om een teruggave van een gekurkte fles te recupereren? Die dan in meer dan de helft van de gevallen nog niet eens gekurkt blijkt. (echt waar!!)
Misschien als ze wat feedback krijgen van de eindconsument, dat de frank dan eindelijk begint te vallen... Dus, zelfs al krijg je de fles vervangen, toch maar een mailtje naar het domein!!!

WVD (Wijnhandel Leuvin)
11-11-2019, 05:08 PM
Bericht: #38
RE: Marc Colin
(11-11-2019 04:19 PM)wvd schreef:  
(11-11-2019 12:52 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Daarom hebben we besloten geen gekurkte flessen meer te vervangen, maar in plaats daarvan de contactgegevens van de producent door te geven.

Wablief?! Dus de klant moet maar contact opnemen met het domein in pakweg Italië. En dan? Fles terugsturen naar Italië?!

Stuur jij ook je flessen terug naar de buitenlandse website waar je ze gekocht hebt? Of neem je ze volgend jaar terug mee naar Seclin of naar het domein waar je ze kocht? Wie heeft dat hier al gedaan?
Nee, de Belgische handelaar die amper de touwtjes aan elkaar kan knopen, die moet maar opdraaien voor de onwil van de producent, want dat is sowieso toch al een dief met zijn gigantische marge. Hoeveel flessen denk je dat ik moet verkopen om een teruggave van een gekurkte fles te recupereren? Die dan in meer dan de helft van de gevallen nog niet eens gekurkt blijkt. (echt waar!!)
Misschien als ze wat feedback krijgen van de eindconsument, dat de frank dan eindelijk begint te vallen... Dus, zelfs al krijg je de fles vervangen, toch maar een mailtje naar het domein!!!

Het is jouw taak om dat te laten weten aan het domein, niet de klant.

Trouwens, als jij al geen gekurkte flessen meer terugneemt, wat is dan nog de meerwaarde ten opzichte van een webwinkel? Mensen die niet online willen kopen, doen dat vaak net omdat ze dit soort service krijgen van hun handelaar.

En ja, er zijn zelfs webwinkels die een vergoeding geven voor een gekurkte fles. Verschillende leden hier hebben dat al laten weten, ik dacht dat het toen xtrawine was, of was het superiore?

Ja, en als het geen gekurkte fles is, is het geen gekurkte fles. En dan moet je kunnen uitleggen aan de klant. Wat niet wegneemt dat vele winkels dan toch uit commerciele overwegingen een geste zullen doen. Maar als het geen kurk is, moet je dat gewoon zeggen.

Trouwens, waarom laat jij je niet vergoeden door jouw domeinen in het geval van gekurkte flessen?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
11-11-2019, 09:24 PM
Bericht: #39
RE: Marc Colin
(11-11-2019 05:08 PM)Olivier schreef:  
(11-11-2019 04:19 PM)wvd schreef:  
(11-11-2019 12:52 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Daarom hebben we besloten geen gekurkte flessen meer te vervangen, maar in plaats daarvan de contactgegevens van de producent door te geven.

Wablief?! Dus de klant moet maar contact opnemen met het domein in pakweg Italië. En dan? Fles terugsturen naar Italië?!

Stuur jij ook je flessen terug naar de buitenlandse website waar je ze gekocht hebt? Of neem je ze volgend jaar terug mee naar Seclin of naar het domein waar je ze kocht? Wie heeft dat hier al gedaan?
Nee, de Belgische handelaar die amper de touwtjes aan elkaar kan knopen, die moet maar opdraaien voor de onwil van de producent, want dat is sowieso toch al een dief met zijn gigantische marge. Hoeveel flessen denk je dat ik moet verkopen om een teruggave van een gekurkte fles te recupereren? Die dan in meer dan de helft van de gevallen nog niet eens gekurkt blijkt. (echt waar!!)
Misschien als ze wat feedback krijgen van de eindconsument, dat de frank dan eindelijk begint te vallen... Dus, zelfs al krijg je de fles vervangen, toch maar een mailtje naar het domein!!!

Het is jouw taak om dat te laten weten aan het domein, niet de klant.

Trouwens, als jij al geen gekurkte flessen meer terugneemt, wat is dan nog de meerwaarde ten opzichte van een webwinkel? Mensen die niet online willen kopen, doen dat vaak net omdat ze dit soort service krijgen van hun handelaar.

En ja, er zijn zelfs webwinkels die een vergoeding geven voor een gekurkte fles. Verschillende leden hier hebben dat al laten weten, ik dacht dat het toen xtrawine was, of was het superiore?

Ja, en als het geen gekurkte fles is, is het geen gekurkte fles. En dan moet je kunnen uitleggen aan de klant. Wat niet wegneemt dat vele winkels dan toch uit commerciele overwegingen een geste zullen doen. Maar als het geen kurk is, moet je dat gewoon zeggen.

Trouwens, waarom laat jij je niet vergoeden door jouw domeinen in het geval van gekurkte flessen?

Dat is een goede vraag... (die laatste).
Als iemand 2 maand later een fles terugbrengt is het soms nogal moeilijk om er nog kurk in te ontdekken onder de oxidatie en soms grote hoeveelheden VA (lang leve de natuurwijnen...). Tot nog toe heb ik al altijd de flessen vervangen, maar ge moet verstaan, ik wordt dat in deze omstandigheden een beetje beu.
Bovendien, wij ZIJN vooral een webwinkel met de mogelijkheid om op vrijdag en zaterdag zelf af te halen. En bij ons mag de klant wijn die hem toch niet bevalt altijd terugbrengen en vervangen door iets anders of terugbetaling vragen, geen probleem.
En je geeft het al aan, de klant die open flessen die hij niet lekker vindt 3 maand na datum als "gekurkt" terugbrengt... wat zou jij dan doen?

Maar je geeft geen antwoord op mijn initiële vraag: neem je ter plaatse gekochte en gekurkte flessen mee terug naar het domein en krijg je daar dan vervanging voor?

WVD (Wijnhandel Leuvin)
11-11-2019, 09:37 PM
Bericht: #40
RE: Marc Colin
(11-11-2019 09:24 PM)wvd schreef:  
(11-11-2019 05:08 PM)Olivier schreef:  
(11-11-2019 04:19 PM)wvd schreef:  
(11-11-2019 12:52 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Daarom hebben we besloten geen gekurkte flessen meer te vervangen, maar in plaats daarvan de contactgegevens van de producent door te geven.

Wablief?! Dus de klant moet maar contact opnemen met het domein in pakweg Italië. En dan? Fles terugsturen naar Italië?!

Stuur jij ook je flessen terug naar de buitenlandse website waar je ze gekocht hebt? Of neem je ze volgend jaar terug mee naar Seclin of naar het domein waar je ze kocht? Wie heeft dat hier al gedaan?
Nee, de Belgische handelaar die amper de touwtjes aan elkaar kan knopen, die moet maar opdraaien voor de onwil van de producent, want dat is sowieso toch al een dief met zijn gigantische marge. Hoeveel flessen denk je dat ik moet verkopen om een teruggave van een gekurkte fles te recupereren? Die dan in meer dan de helft van de gevallen nog niet eens gekurkt blijkt. (echt waar!!)
Misschien als ze wat feedback krijgen van de eindconsument, dat de frank dan eindelijk begint te vallen... Dus, zelfs al krijg je de fles vervangen, toch maar een mailtje naar het domein!!!

Het is jouw taak om dat te laten weten aan het domein, niet de klant.

Trouwens, als jij al geen gekurkte flessen meer terugneemt, wat is dan nog de meerwaarde ten opzichte van een webwinkel? Mensen die niet online willen kopen, doen dat vaak net omdat ze dit soort service krijgen van hun handelaar.

En ja, er zijn zelfs webwinkels die een vergoeding geven voor een gekurkte fles. Verschillende leden hier hebben dat al laten weten, ik dacht dat het toen xtrawine was, of was het superiore?

Ja, en als het geen gekurkte fles is, is het geen gekurkte fles. En dan moet je kunnen uitleggen aan de klant. Wat niet wegneemt dat vele winkels dan toch uit commerciele overwegingen een geste zullen doen. Maar als het geen kurk is, moet je dat gewoon zeggen.

Trouwens, waarom laat jij je niet vergoeden door jouw domeinen in het geval van gekurkte flessen?

Dat is een goede vraag... (die laatste).
Als iemand 2 maand later een fles terugbrengt is het soms nogal moeilijk om er nog kurk in te ontdekken onder de oxidatie en soms grote hoeveelheden VA (lang leve de natuurwijnen...). Tot nog toe heb ik al altijd de flessen vervangen, maar ge moet verstaan, ik wordt dat in deze omstandigheden een beetje beu.
Bovendien, wij ZIJN vooral een webwinkel met de mogelijkheid om op vrijdag en zaterdag zelf af te halen. En bij ons mag de klant wijn die hem toch niet bevalt altijd terugbrengen en vervangen door iets anders of terugbetaling vragen, geen probleem.
En je geeft het al aan, de klant die open flessen die hij niet lekker vindt 3 maand na datum als "gekurkt" terugbrengt... wat zou jij dan doen?

Maar je geeft geen antwoord op mijn initiële vraag: neem je ter plaatse gekochte en gekurkte flessen mee terug naar het domein en krijg je daar dan vervanging voor?

Neen, maar ook niet naar de winkel. Bij issues zou ik dit wel durven aankaarten bij de wijnbouwer. De goeie geven hun trouw cliënteel het voordeel van de twijfel en geven bij de volgende bestelling een flesje extra.

Ik zou wel verwachten dat een wijnwinkel die rechtstreeks invoert dit kan terug recupereren bij de wijnbouwer. Het gaat tenslotte toch ook om diens reputatie. Als er iets mis zou lopen, zou ik dat graag weten.


Ga naar locatie: