Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sidewood, Adelaide Hills, Australië
29-04-2014, 09:04 PM
Bericht: #1
Sidewood, Adelaide Hills, Australië
Syrah 2008

heb deze impulsief meegegrabbeld uit de Colruyt omdat ik vorige week de Shiraz 2008 van Norfolk Rise dronk en daar heel enthousiast over was. Dit is dus geen shiraz, maar syrah. Of het de bedoeling is van een Europese stijl te maken, weet ik niet, maar deze syrah komt toch redelijk nieuwwerelds over. Daarom niet in negatieve zin bedoeld, maar de neus verraadt direct zwoel zwart fruit, braam, wat pruim, redelijk kruidig ook (alhoewel veel minder duidelijk eucalyptus dan de Norfolk Rise). Ik ruik ook wat zoethout, en een beetje vanille.
In de mond een mooie vulling na de fruitige aanzet, en ook zeer kruidig. Naar het einde toe wel een licht vervelende alcoholische opstoot en een bitter. Best te pruimen voor 10€, maar de Norfolk Rise (niet zelf gekocht, maar komt, geloof ik, van Delhaize) was beter.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
05-05-2014, 12:45 PM
Bericht: #2
RE: Sidewood, Adelaide Hills, Australië
eerlijkheid gebiedt mij om dit verhaal af te maken : dag 2 slecht, de negatieve dingen van dag 1 kwamen er nog veel meer door, en het fruit ging volledig naar de achtergrond. Daarom fles in een vergeethoek beland tot ik er op dag 5 (!) nog eens van proefde om vast te stellen dat het geheel nu wel veel meer versmolten was en zowel de alcoholimpressie als de bittertoets verdwenen waren. De 2008 mag dus zeker nog een jaar of 4 weggelegd worden.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
05-05-2014, 05:47 PM
Bericht: #3
RE: Sidewood, Adelaide Hills, Australië
(05-05-2014 12:45 PM)Olivier schreef:  eerlijkheid gebiedt mij om dit verhaal af te maken : dag 2 slecht, de negatieve dingen van dag 1 kwamen er nog veel meer door, en het fruit ging volledig naar de achtergrond. Daarom fles in een vergeethoek beland tot ik er op dag 5 (!) nog eens van proefde om vast te stellen dat het geheel nu wel veel meer versmolten was en zowel de alcoholimpressie als de bittertoets verdwenen waren. De 2008 mag dus zeker nog een jaar of 4 weggelegd worden.

Ongelooflijk hé, hoe een wijn kan veranderen... Noopt ons allen tot bescheidenheid bij het (ver)oordelen van wijn Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
29-01-2016, 11:11 AM
Bericht: #4
RE: Sidewood, Adelaide Hills, Australië
Syrah 2013: een beetje dezelfde kenmerken van hierboven. Lekkere nieuwewereldwijn, maar niet zo super bijzonder. PQ in orde, dat wel. Op dag 2 zeker nog heel lekker.

Mappinga shiraz 2012 (zie "seniorenproeverij") was veel beter. Ook duidelijk Australisch, maar pakken meer materie.
Maar als je dan de finesse van de Cornas van Vincent Paris ernaast zet, tja...

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)


Ga naar locatie: