Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Le forum est mort...
16-11-2021, 05:49 PM
Bericht: #161
RE: Le forum est mort...
(16-11-2021 04:10 PM)Corto schreef:  
(15-11-2021 10:35 AM)BartS schreef:  Hier alcoholvrij van 24/10 tot 24/12. Weinig te melden dus, maar aandachtig lezer. Dank aan al degenen die TN's blijven posten. Wordt gewaardeerd!

Merk je een verschil? Lichamelijk, mentaal?

Misschien even kort wat duiden. Ik beschouw mezelf niet als een probleemdrinker (dronk sowieso enkel vrij-zat-zon). Maar dat zeggen waarschijnlijk alle probleemdrinkers over zichzelf Big Grin Maar nogal moeilijkheden om te stoppen, eens begonnen. Ik bewonder dan ook mensen die hier posten dat ze een fles wijn over drie dagen hebben genuttigd, die blijkbaar zonder probleem 1 of 2 glaasjes kunnen drinken. Ik kon (kan?) dat niet. De fles is leeg. En in gezelschap - wat op de voormelde dagen quasi altijd het geval is - meer dan één fles. Gezelligheid troef en dergelijke. Redenering was dus in de week niets drinken uit rationele gezondheidsoverweging en deels zelfbescherming. Als ik het zo schrijf, klinkt het nu misschien wat erger dan het is, maar een mens moet toch meer zijn grenzen kennen vind ik. Derhalve gekozen om mijn karakter eens deftig te testen, te meer ik veel kennissen/vrienden hebben die - naar mijn mening - wel een probleem hebben. Types die elke maandagochtend het goede voornemen maken "deze week niet", en dan 's avonds toch weer... Elke gelegenheid is goed: de kantine op voetbal, afspraak met cliënt, etentje, etc. etc. "Zonden zijn veeleer gewoonten dan hartstochten".

Enfin, ik wil dus - naar mezelf toe - "bewijzen" dat ik sterker ben dan dat. Nu kun je denken, de echte test is dan net om slechts één glaasje te drinken, te matigen... Dat is waarschijnlijk zo, maar dat is dan voor fase 2. Eerst die twee maand reset. Zal goed zijn voor lichaam (heb ooit al eens 40 dagen niet gedronken, deed deugd).

Om te antwoorden op de vragen van Corto: puur lichamelijk is niet drinken waarschijnlijk wel beter, maar een mens is meer dan lichaam alleen natuurlijk (enfin, hierover kan je ook discussiëren). Alleszins gaat - zoals ik het ervaar - de nachtrust er spectaculair op vooruit. De slaap is toch veel beter. Voor de rest meen ik dat beweging en sport meer bijdragen aan gezondheid dan louter niet drinken. Als je hele dagen stilzit en te eten zal dat waarschijnlijk slechter zijn dan goed sporten en 's avonds 1 glaasje alcohol. Zolang het bij 1 blijft natuurlijk. Uiteraard is er (veel) zin in een lekker glas (vooral dan in het weekend en bij de maaltijden). Een combinatie van spijs en wijn is toch bij het mooiste wat er is. Zou jammer zijn dit eeuwig af te zweren.

Maar sowieso is deze onthouding een goed moment voor zelfreflectie en analyse en stel je het drankgebruik van de gemiddelde Vlaming - en jezelf - toch wel in vraag (toch de gemiddelde Vlamingen die ik ken). Ik zal wel degelijk Kerstavond één of meerdere flessen ontkurken, maar ga dit trachten bewuster te doen. Goeie intenties, geen gebrek aan Smile
17-11-2021, 02:11 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-11-2021 om 02:13 PM door Biff.)
Bericht: #162
RE: Le forum est mort...
Bedankt voor je eerlijkheid BartS.
Ik zou zo een copy/paste kunnen doen Wink
Ook hier tijdens de week geen alcohol meer, in het weekend des te meer.
Geen rem, dat kennen we ook.
De vrijdagavond wordt hier steevast ingeluid met een glaasje bubbels.....of 3, elk.
Daarna ontkurk ik nog een glaasje rood voor in de zetel, die tegen we gaan slapen.... juist, ook leeg is.
Weekend goed ingezet, 6 glazen binnen.
De zaterdag gaan we dan op de lappen met enkele maten en eindigt met een streekbiertje of 6, 7...
De zondag richting familie met ofwel bubbels ofwel opnieuw glas rood.
Eindbalans op zondagavond: minstens 20 glazen alcohol watte

Live your life to the fullest, because it only happens once...


Ga naar locatie: