Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Per Bacco, Gent
07-07-2014, 06:10 AM
Bericht: #1
Per Bacco, Gent
Heb dit restaurant al elders vermeld maar blijkbaar nog niet hier. Bij deze dus nogmaals mijn lofzang afsteken voor wat ik de beste Italiaan van Gent vind. Al altijd heel lekker gegeten, originele wijnkaart aan betaalbare prijzen en sferig interieur.

Gisteren een coda di volpe 2010 gedronken van Paski, natuurlijke wijn. Poeplekker vond ik die, enorme fraicheur met ook nog een duidelijke houttoets. Paste heel goed bij de kaasjes van de antipasti. Als pousse cafe een grappa di barbera gedronken, ook heel geslaagd, sterk en toch fluweelzacht.

Een van mijn favoriete restaurants.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
07-07-2014, 07:26 AM
Bericht: #2
RE: Per Bacco, Gent
(07-07-2014 06:10 AM)Olivier schreef:  Heb dit restaurant al elders vermeld maar blijkbaar nog niet hier. Bij deze dus nogmaals mijn lofzang afsteken voor wat ik de beste Italiaan van Gent vind. Al altijd heel lekker gegeten, originele wijnkaart aan betaalbare prijzen en sferig interieur.

Gisteren een coda di volpe 2010 gedronken van Paski, natuurlijke wijn. Poeplekker vond ik die, enorme fraicheur met ook nog een duidelijke houttoets. Paste heel goed bij de kaasjes van de antipasti. Als pousse cafe een grappa di barbera gedronken, ook heel geslaagd, sterk en toch fluweelzacht.

Een van mijn favoriete restaurants.

Ga dat tijdens de fieste toch eens moeten uitproberen... wijn

(Btw, kan mij vergissen maar een natuurlijke wijn, is dat niet per definitie zonder enige menselijke inbreng, dus ook zonder houtlagering? )

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
07-07-2014, 08:45 PM
Bericht: #3
RE: Per Bacco, Gent
Citaat: kan mij vergissen maar een natuurlijke wijn, is dat niet per definitie zonder enige menselijke inbreng, dus ook zonder houtlagering?

goeie vraag, zou inderdaad logisch lijken. Heb nog eens opgezocht, een deel van de wijn is op inox opgevoed, het andere deel op kastanjehout. Misschien mag deze inderdaad geen natuurlijke wijn genoemd worden. Ik zie dat ze er wel andere hebben, oa die in amforen, etc gemaakt worden.

Trouwens nog een correctie : de naam van het domein is Cantina Giardino, de naam van de wijn Paski.

Hier een artikeltje over het domein :

http://louisdressner.com/producers/Giardino/

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
09-04-2016, 12:28 PM
Bericht: #4
RE: Per Bacco, Gent
Momenteel hier aanwezig...
Vrouw aan het shoppen , dus ideaal om de keel eens te smeren.
In het glas Gino Pedrotti Rebo 2014.
Rebo is een kruising van merlot en de teroldego druif .
24 maand rijping op eik .

Heel mooie fruitige start .
Rijpe bessen, wat bloemetjes maar ultra fijne zuren en mooi rijpe tannines . Opt einde een hint van tabak maar vooral rijpe bessen.
Geen Super complex wijntje maar drinkt lekker weg .
En blijft voldoende boeien .
Erbij gekregen wat kaas en olijven .
Perfect voor 7,5 euro .
09-04-2016, 04:11 PM
Bericht: #5
RE: Per Bacco, Gent
Erna nog iets blijven eten .
Awel dit is inderdaad wel eens de moeite .
Heel lekkere risotto met gamba !
10-04-2016, 08:35 PM
Bericht: #6
RE: Per Bacco, Gent
(09-04-2016 04:11 PM)gertjeuh schreef:  Erna nog iets blijven eten .
Awel dit is inderdaad wel eens de moeite .
Heel lekkere risotto met gamba !

Awel, we wilden deze middag iets gaan eten, en door jouw post had ik al direct weer goesting om hier te gaan eten. Dat dus ook maar gedaan... En wederom niet ontgoocheld. De starter was een carpaccio van zeebaars met gegrilde groene asperges en viseitjes. Zeer subtiele, natuurlijke smaken! Het hoofdgerecht was de vissoep, met een serieuze portie vis en schaaldieren. Veel meer heb ik niet nodig om mij serieus in mijn nopjes te voelen!
Qua wijn is het aperitief me bijzonder bijgebleven : de malvasia spumante van despina, gortdroog maar toch nog mooi fruitig. Perfect aperitief. Enige minpunt misschien is dat de wijnkaart niet vaak verandert. Maar bon, als de wijn goed is...

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
10-04-2016, 10:52 PM
Bericht: #7
RE: Per Bacco, Gent
(10-04-2016 08:35 PM)Olivier schreef:  
(09-04-2016 04:11 PM)gertjeuh schreef:  Erna nog iets blijven eten .
Awel dit is inderdaad wel eens de moeite .
Heel lekkere risotto met gamba !

Awel, we wilden deze middag iets gaan eten, en door jouw post had ik al direct weer goesting om hier te gaan eten. Dat dus ook maar gedaan... En wederom niet ontgoocheld. De starter was een carpaccio van zeebaars met gegrilde groene asperges en viseitjes. Zeer subtiele, natuurlijke smaken! Het hoofdgerecht was de vissoep, met een serieuze portie vis en schaaldieren. Veel meer heb ik niet nodig om mij serieus in mijn nopjes te voelen!
Qua wijn is het aperitief me bijzonder bijgebleven : de malvasia spumante van despina, gortdroog maar toch nog mooi fruitig. Perfect aperitief. Enige minpunt misschien is dat de wijnkaart niet vaak verandert. Maar bon, als de wijn goed is...

Ook getwijfeld voor die vissoep !
Kleine menukaart en heb het graag zo ook ...

Maar ik had geen grote honger en nam maar 1 gerechtje .
Gevraagd om een glaasje wijn erbij,
gezegd dat het zeker niet de goedkoopste moest zijn.
En deze was niet zo een goede match een trebbiano .

Uiteindelijk het bord van de misses nog mogen leegmaken Big Grin .
Candele tagliate met guanciale, verse erwtjes en pecorino ,
wat ook zeer goed was.wijn
11-04-2016, 06:28 AM
Bericht: #8
RE: Per Bacco, Gent
Ja, die trebbiano heb ik ook al eens gedronken, en is inderdaad niet super. Heb gisteren de bianco del dragho genomen. Vond ik beter maar misschien niet de beste match met de vissoep.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
11-04-2016, 07:41 AM
Bericht: #9
RE: Per Bacco, Gent
(11-04-2016 06:28 AM)Olivier schreef:  Ja, die trebbiano heb ik ook al eens gedronken, en is inderdaad niet super. Heb gisteren de bianco del dragho genomen. Vond ik beter maar misschien niet de beste match met de vissoep.

Al eens die rode geprobeerd die Rebo ?
Denk wel dat dit in jouw goesting zou vallen Wink.
11-04-2016, 09:24 AM
Bericht: #10
RE: Per Bacco, Gent
(11-04-2016 07:41 AM)gertjeuh schreef:  
(11-04-2016 06:28 AM)Olivier schreef:  Ja, die trebbiano heb ik ook al eens gedronken, en is inderdaad niet super. Heb gisteren de bianco del dragho genomen. Vond ik beter maar misschien niet de beste match met de vissoep.

Al eens die rode geprobeerd die Rebo ?
Denk wel dat dit in jouw goesting zou vallen Wink.

nee, maar dat is alweer een reden om terug te keren Wink

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
24-06-2016, 03:48 PM
Bericht: #11
RE: Per Bacco, Gent
Zo een fles van die Rebo net opengetrokken ,
In eerste instantie veel kruidiger en toch wat voller .
Mss stond de fles al even open die ik daar te proeven kreeg.

Krijg nu wel zin om op restaurant te gaan Blush .
24-06-2016, 09:30 PM
Bericht: #12
RE: Per Bacco, Gent
(24-06-2016 03:48 PM)gertjeuh schreef:  Zo een fles van die Rebo net opengetrokken ,
In eerste instantie veel kruidiger en toch wat voller .
Mss stond de fles al even open die ik daar te proeven kreeg.

Krijg nu wel zin om op restaurant te gaan Blush .

Daar gekocht, Gertjeuh?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
24-06-2016, 11:54 PM
Bericht: #13
RE: Per Bacco, Gent
(24-06-2016 09:30 PM)Olivier schreef:  
(24-06-2016 03:48 PM)gertjeuh schreef:  Zo een fles van die Rebo net opengetrokken ,
In eerste instantie veel kruidiger en toch wat voller .
Mss stond de fles al even open die ik daar te proeven kreeg.

Krijg nu wel zin om op restaurant te gaan Blush .

Daar gekocht, Gertjeuh?

Yep , dat kleine winkeltje die ze er hebben net aan de ingang .


Ook niet zoveel betaald denk rond de 15 a 20 euro ongeveer .
Wel leuk , als je iets drinkt tijdens de maaltijd dat je bevalt .
kan je daar ,
Aan gunstigere prijzen uiteraard een flesje kopen Smile.


Ga naar locatie: