Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Saint Jean du Barroux, Ventoux
19-09-2014, 09:43 PM
Bericht: #1
Saint Jean du Barroux, Ventoux
Philippe Gimel is de wijnmaker, met enige jaren werkervaring bij Pierre Bise (Anjou), De La Janasse en Beaucastel (Châteauneuf-du-Pape). In 2003 weet hij op een helling (300-400 meter) tussen de Dentelles en de Mont Ventoux verwaarloosde wijngaarden te bemachtigen en start hier zijn eigen wijnbedrijf. Philippe werkt volledig biologisch en waar mogelijk biodynamisch.

Sinds een goede week wordt dit domein exclusief ingevoerd door De Heerlyckheid in Antwerpen (Berchem), en dit nieuw domein in hun gamma werd vanavond gepresenteerd tijdens de OSPGE (One Special Philippe Gimel Evening).

Drie wijnen stonden op de proeftafel:

La Source 2011: 70% grenache, 25% carignan, 5% cinsault.
Rood en zwart fruit, met uitgesproken kruidigheid (garrigue, laurier). Zachte aanzet, met zwart fruit en alcohol, kruidigheid, soepele tannines, met een medium lange afdronk.

L'Argile 2011: 75% grenache, 15% syrah, 5% carignan, 5% cinsault. (Door Parker geselecteerd als één van de beste wijnen ter wereld onder de $25)
Dit is direkt een klasse hoger. Momenteel peperig in de neus, gedragen door rood en zwart fruit. De Syrah is duidelijk herkenbaar, ondanks het relatief lage percentage. Vrij krachtige aanzet, gebalanceerd met de fijne zuren en het alcoholzoetje (15°). Nog niet helemaal verknoopt volgens mij, mogelijk door recente botteling, maar dat komt absoluut helemaal in orde later.

La Pierre Noire 2009: 85% grenache, 15% syrah.
Klassebak. Zwarte en rode bessen, peper, garrigue, intens. Krachtige aanzet, maar met mooie een fraicheur. Ondanks de concentratie is dit helemaal niet vermoeiend. Blijft heel lang na in de mond, en afdronk evolueert constant.


Ga naar locatie: