Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Food-Wine pairing, wijn en gerecht
16-09-2021, 08:31 PM
Bericht: #521
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(16-09-2021 08:11 PM)troisetoiles schreef:  Dit weekend pasta met krokante inktvis, citroen en chili op het menu. Wat zouden we daarbij kunnen schenken?

Met de inktvis en de citroen alleen zou je heel breed kunnen gaan, maar de chili maakt het een stuk moeilijker. Ik heb de neiging om naar Riesling te gaan in zulke gevallen. Werkt eigenlijk altijd. Een Kabinett misschien.

Maar ja, een wat mollige Pinot gris kan misschien ook?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
16-09-2021, 09:04 PM
Bericht: #522
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Ik volg Olivier helemaal.

Zuren in de riesling zullen citroen mooi ondersteunen en als je voor kabinett of wat voller type Riesling gaat (ik bedoel daarmee niet voornamelijk mineraal) countert dit mooi de chili. Krokante van de inktvis zal ook mooi contrasteren met de riesling.

Voor oosters en kruidig getint (chili) is dat meestal mijn way to go. Van Gewurz ben ik echt geen fan.

En een lekkere rosé zal ook wel gaan (ik ben nogal een rosé drinker).

mvg,
16-09-2021, 09:05 PM
Bericht: #523
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(16-09-2021 08:11 PM)troisetoiles schreef:  Dit weekend pasta met krokante inktvis, citroen en chili op het menu. Wat zouden we daarbij kunnen schenken?

Een rosé, hoe pikanter het gerecht hoe voller de wijn

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil
17-09-2021, 09:54 AM
Bericht: #524
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
ik zou durven experimenteren met een vrij jonge, droge chenin type Montlouis/Vouvray

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
17-09-2021, 11:54 AM
Bericht: #525
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(17-09-2021 09:54 AM)Vince schreef:  ik zou durven experimenteren met een vrij jonge, droge chenin type Montlouis/Vouvray

Oeps, pas op dat je woorden niet in Delphine Lecompte modus worden gelezen hè Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
17-09-2021, 01:23 PM
Bericht: #526
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(16-09-2021 08:11 PM)troisetoiles schreef:  Dit weekend pasta met krokante inktvis, citroen en chili op het menu. Wat zouden we daarbij kunnen schenken?

Ik zou voor een Siciliaanse Catarratto of Carricante durven gaan.
De door Olivier vermelde Riesling kan ook niet mis gaan.
17-09-2021, 02:53 PM
Bericht: #527
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
@JO dat zou geweest zijn 'experimenteren met Montlouise'.

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
17-09-2021, 04:52 PM
Bericht: #528
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Dank allen! Morgenochtend jullie tips indachtig even kijken wat hier nog in de kelder ligt en afhankelijk daarvan trek ik nog naar de lokale wijnhandelaar.
Vandaag, 08:35 AM
Bericht: #529
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Niet meer bij de wijnhandelaar geraakt, gelukkig lag in de kelder nog een geweldige rosé: de Domaine de la Tour du Bon Bandol 2020. In een zomer met veel zon zou deze al lang verslonden geweest zijn.

Typisch zalmroze van kleur. Bijzondere en complexe neus gaande van framboos over specerijen tot citroenschil en pompelmoes.

In de mond domineert in eerste instantie de citrus en pompelmoes, die een beetje droogtrekt. Dat gaat geweldig samen met de citrustoets in het gerecht. Tegelijk is de wijn in de afdronk ook sappig en rond met een subtiel zoet tintje, dat in balans is met de pittigheid van het gerecht.

Interessante en intellectuele combinatie van wijn en gerecht. Zonder jullie tips had ik hier nooit een rosé bij geschonken. Waarvoor dank!
Vandaag, 01:48 PM
Bericht: #530
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(Vandaag 08:35 AM)troisetoiles schreef:  Niet meer bij de wijnhandelaar geraakt, gelukkig lag in de kelder nog een geweldige rosé: de Domaine de la Tour du Bon Bandol 2020. In een zomer met veel zon zou deze al lang verslonden geweest zijn.

Typisch zalmroze van kleur. Bijzondere en complexe neus gaande van framboos over specerijen tot citroenschil en pompelmoes.

In de mond domineert in eerste instantie de citrus en pompelmoes, die een beetje droogtrekt. Dat gaat geweldig samen met de citrustoets in het gerecht. Tegelijk is de wijn in de afdronk ook sappig en rond met een subtiel zoet tintje, dat in balans is met de pittigheid van het gerecht.

Interessante en intellectuele combinatie van wijn en gerecht. Zonder jullie tips had ik hier nooit een rosé bij geschonken. Waarvoor dank!

Interessant, merci! Ik zou er zelf niet op gekomen zijn, maar ik hou het in het achterhoofd. Er komt ongetwijfeld nog wel eens een gelegenheid om dit te proberen.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: