Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Charles Smith - Washington State
09-01-2015, 05:37 PM
Bericht: #1
Charles Smith - Washington State
Deze week in de wijnclub een uitgebreide kennismaking gehad met de wijnen van Charles Smith uit Washington State (voor alle duidelijkheid, dit is aan de Westkust en vrij Noordelijk gelegen, dus niet Washington DC).

Het is een domein met vrij veel faam en geregeld hoge scores... maar helaas was dit een tegenvaller van formaat! We proefden er 10 en geen enkele was echt goed, laat staan goed te noemen. Heel rijp, en tegelijk wrang, onevenwichtig, korte of geen cleane afdronk, in sommige gevallen veel hout (ik heb nog nachtmerries van de Viognier),...

Voor alle duidelijkheid, tot en met wijn 8 (van de 10) werden alle wijnen blind geproefd (geen kennis van domein, land, druif, etc). De prijzen werden achteraf onthuld en dat maakte het alleen maar erger, compleet scheef getrokken P/Q...

Soit, not my cup of tea... Zijn er hier op het forum wel liefhebbers van dit domein?

Wel opvallende etiketten, love them or hate them... Ik vooral het 2de maar dat kan ook met de wijnen te maken gehad hebben Smile


Bijlagen Miniatuurweergaven
           

"If it's red, French, costs too much, and tastes like the water that's left in the vase after the flowers have died and rotted, it's probably Burgundy."
-Jay McInerney, "Bacchus & Me" => To be clear, just like the quote :-)
09-01-2015, 05:43 PM
Bericht: #2
RE: Charles Smith - Washington State
Waarschijnlijk Amerikaanse eik in zijn vaten gebruikt... Daar moet je inderdaad voor zijn... Mijn persoonlijke smaak is het ook niet die etiketten.. als je moet opvallen met je etiketten is er meestal iets loos met de wijn ( of denk ik dat maar Smile )

http://www.wijn-in-huis.be
11-01-2015, 11:11 PM
Bericht: #3
RE: Charles Smith - Washington State
Damn, dat is een tegenvaller! Ik ken enkel de Kung Fu Girl en vindt die wel mooi, iets meer in your face riesling dan we gewoon zijn maar wel aangenaam in zijn stijl. Net omdat ik deze wijn kende speelde ik al even met het idee om eens alle wijnen van het domein bij elkaar te zetten, eens te meer omdat ze gemakkelijk via Ad Bibendum te krijgen zijn, maar het is misschien een beter idee om sporadisch eens een fles te proberen. Amerikaanse wijn blijft ontzettend moeilijk, niet in het minste omwille van het beperkte aanbod, wat met de dure dollar enkel moeilijker gaat worden...
15-01-2015, 01:56 PM
Bericht: #4
RE: Charles Smith - Washington State
(11-01-2015 11:11 PM)Kupers schreef:  Damn, dat is een tegenvaller! Ik ken enkel de Kung Fu Girl en vindt die wel mooi, iets meer in your face riesling dan we gewoon zijn maar wel aangenaam in zijn stijl. Net omdat ik deze wijn kende speelde ik al even met het idee om eens alle wijnen van het domein bij elkaar te zetten, eens te meer omdat ze gemakkelijk via Ad Bibendum te krijgen zijn, maar het is misschien een beter idee om sporadisch eens een fles te proberen. Amerikaanse wijn blijft ontzettend moeilijk, niet in het minste omwille van het beperkte aanbod, wat met de dure dollar enkel moeilijker gaat worden...

Yep, ook dezelfde ervaring met Amerikaanse wijn, soms goed, meestal niet en/of duur...

De Kung Fu Riesling vond ik trouwens ook niet direct mijn ding... Ik weet nog dat hij een enorme kruidigheid (tijm) had in neus en mond en dat dat me wat tegenstak...

"If it's red, French, costs too much, and tastes like the water that's left in the vase after the flowers have died and rotted, it's probably Burgundy."
-Jay McInerney, "Bacchus & Me" => To be clear, just like the quote :-)
15-01-2015, 09:45 PM
Bericht: #5
RE: Charles Smith - Washington State
(15-01-2015 01:56 PM)nco schreef:  
(11-01-2015 11:11 PM)Kupers schreef:  Damn, dat is een tegenvaller! Ik ken enkel de Kung Fu Girl en vindt die wel mooi, iets meer in your face riesling dan we gewoon zijn maar wel aangenaam in zijn stijl. Net omdat ik deze wijn kende speelde ik al even met het idee om eens alle wijnen van het domein bij elkaar te zetten, eens te meer omdat ze gemakkelijk via Ad Bibendum te krijgen zijn, maar het is misschien een beter idee om sporadisch eens een fles te proberen. Amerikaanse wijn blijft ontzettend moeilijk, niet in het minste omwille van het beperkte aanbod, wat met de dure dollar enkel moeilijker gaat worden...

Yep, ook dezelfde ervaring met Amerikaanse wijn, soms goed, meestal niet en/of duur...

De Kung Fu Riesling vond ik trouwens ook niet direct mijn ding... Ik weet nog dat hij een enorme kruidigheid (tijm) had in neus en mond en dat dat me wat tegenstak...

Ikzelf ben geen specialist maar een amerikaanse vriendin uit Napa heeft me al een paar keer gezegd dat het aanbod hier vooral Amerikaanse "grocery shit" is... o.a. charles smith, bogle, caymus, Ste michelle,....
15-01-2015, 11:38 PM
Bericht: #6
RE: Charles Smith - Washington State
(15-01-2015 09:45 PM)Kris schreef:  
(15-01-2015 01:56 PM)nco schreef:  
(11-01-2015 11:11 PM)Kupers schreef:  Damn, dat is een tegenvaller! Ik ken enkel de Kung Fu Girl en vindt die wel mooi, iets meer in your face riesling dan we gewoon zijn maar wel aangenaam in zijn stijl. Net omdat ik deze wijn kende speelde ik al even met het idee om eens alle wijnen van het domein bij elkaar te zetten, eens te meer omdat ze gemakkelijk via Ad Bibendum te krijgen zijn, maar het is misschien een beter idee om sporadisch eens een fles te proberen. Amerikaanse wijn blijft ontzettend moeilijk, niet in het minste omwille van het beperkte aanbod, wat met de dure dollar enkel moeilijker gaat worden...

Yep, ook dezelfde ervaring met Amerikaanse wijn, soms goed, meestal niet en/of duur...

De Kung Fu Riesling vond ik trouwens ook niet direct mijn ding... Ik weet nog dat hij een enorme kruidigheid (tijm) had in neus en mond en dat dat me wat tegenstak...

Ikzelf ben geen specialist maar een amerikaanse vriendin uit Napa heeft me al een paar keer gezegd dat het aanbod hier vooral Amerikaanse "grocery shit" is... o.a. charles smith, bogle, caymus, Ste michelle,....

Een paar maanden geleden een paar Bogles gedronken en was ook niet direct een goede ervaring....

"If it's red, French, costs too much, and tastes like the water that's left in the vase after the flowers have died and rotted, it's probably Burgundy."
-Jay McInerney, "Bacchus & Me" => To be clear, just like the quote :-)


Ga naar locatie: