Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Coto De Gomariz
30-06-2015, 11:23 PM
Bericht: #1
Coto De Gomariz
Enkele weken dronk ik van dit domein de volgende wijn (copy paste uit een andere topic).

The Flower and the Bee 2012, 100% Souson uit Ribeiro. De wijn staat intussen drie dagen open. Nog steeds mooi, neus is praktisch onveranderd met de nadruk op rood fruit, wat framboos. Mond begint wel zijn frisheid en zijn structuur op zuren te verliezen, gelukkig bleven er nog maar twee slokken over!

Vandaag was het tijd aan de volgende, Abadia de Gomariz 2010. Hierin vinden we ook de Souson (sindsdien ben ik er achter gekomen dat dit dezelfde druif is als de Portugese Vinhao) maar ook Brancellao, Mencia en Ferrol. Geen gemakkelijke regio maar wel zeer interessant qua autochtone druiven! De wijn heeft 18m vat gehad en dit proef je, meer structuur, breedte, maar ook weer die aciditeit die me bij The Flower and the Bee al was bevallen. In de aanzet is hij vrij vlezig maar toch niet te zwaar. Ook hier overheerst weer rood fruit, mooi ondersteund door wat kruidigheid in de afdronk. Met opwarmen wordt het hout wel iets duidelijker, ik zou dit daarom ook relatief fris,recht uit de kelder of wijnkast, serveren. Ging perfect met een licht gemarineerd varkenshaasje en krielaardappeltjes.

Ik ben van plan mijn eindwerk over de rode wijnen van Galicie te schrijven, maar als ik zie wat het aanbod op de markt is en de niet-Spaanse informatie online vrees ik dat ik een vrij pittig thema heb gekozen!
01-07-2015, 10:30 PM
Bericht: #2
RE: Coto De Gomariz
To boldly go where no man has gone before thumbsup

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: