Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Luxemburg - Domaines de Vinsmoselle
02-08-2010, 10:19 AM
Bericht: #1
Luxemburg - Domaines de Vinsmoselle
2006 Domaines de Vinsmoselle Riesling Grand Premier Cru Art & Vin 21 Sus Hierzig Wormeldange Koeppchen: recent een flesje gekocht bij Colruyt Klassewijnen en gisteren opengedaan. Zeer, zeer mooie Riesling. In de neus zeer mooie mineraliteit (vuursteen) en een licht petrolleke, rijp geel fruit, beetje honing, ...In de mond komt dit allemaal terug, heel mooi gebalanceerde wijn, zeer mooie aciditeit! En dat allemaal voor 9,5 Euro. applausapplaus

Ik denk dat ik mij een doosje ga halen...
02-08-2010, 02:39 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 02-08-2010 om 02:39 PM door Hellas.)
Bericht: #2
RE: Luxemburg - Domaines de Vinsmoselle
Ben pas in Luxemburg geweest en bezoek gebracht aan Domaines de Vinsmoselle. Veel keuze, aan echt redelijke prijzen. Heb zelf wat Riesling en Pinot Gris meegebracht...

[Afbeelding: art-et-vins-21.jpg]

Is verder een 'Limited Edition', die 21, want ondertussen zijn 22 en 23 al op de markt. De 2007 van de fles die jij dronk, staat ginder aan € 8,67...

Edit: foto toegevoegd
02-08-2010, 03:43 PM
Bericht: #3
RE: Luxemburg - Domaines de Vinsmoselle
(02-08-2010 02:39 PM)Hellas schreef:  De 2007 van de fles die jij dronk, staat ginder aan € 8,67...

Dus de prijs in Colruyt valt eigenlijk wel mee... (voor zes flesjes kan je best niet naar Luxemburg rijden ;-))
23-02-2014, 12:36 PM
Bericht: #4
RE: Luxemburg - Domaines de Vinsmoselle
Pinot Gris Machtum Ongkâf 2011 Grand Premier Cru

Hiervan staan een aantal flessen in kelderresten bij de Carrefour. Kon de drang niet weerstaan om hier een flesje van te proberen, want voor een 10€ krijg je een wijn van de hoogste classificatie in Luxemburg. Interessant systeem trouwens, lees maar eens na :

http://en.wikipedia.org/wiki/Luxembourg_...sification

By the way, Machtum is het dorp (dat toch wel een whopping 350 inwoners telt), Ongkâf is de "weinlage".

Deze pinot gris heeft een heel mooie strogele kleur die verleidelijk blinkt in het glas. In de neus vang ik niet zoveel op. In de mond des te meer... De aanzet is fruitig, zelfs rond te noemen. De eerste twee seconden krijg je een heel mollige wijn, die een zoete impressie teweeg brengt. Direct daarna komen echter mooie zuren aanzetten die de wijn mooi in evenwicht brengen. Dit is als een zacht beekje dat over je tong klatert, met zalm die tegen de stroom opzwemt en af en toe even uit het water springt.
Voor 10€ is dit heel mooi gemaakt. Rijk, vol, evenwichtig en een vrij lange afdronk. Pinot gris kan soms toch mooi uit de hoek komen...

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
23-02-2014, 12:39 PM
Bericht: #5
RE: Luxemburg - Domaines de Vinsmoselle
(23-02-2014 12:36 PM)Olivier schreef:  Direct daarna komen echter mooie zuren aanzetten die de wijn mooi in evenwicht brengen. Dit is als een zacht beekje dat over je tong klatert, met zalm die tegen de stroom opzwemt en af en toe even uit het water springt.

En meteen al een match wijn-gerecht! Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
28-03-2019, 12:22 PM
Bericht: #6
RE: Luxemburg - Domaines de Vinsmoselle
Vinsmoselle. 240 Wijnbouwers met percelen langs de moezel leveren hun druiven aan deze grootste cooperatieve van Luxemburg.

Deze week dronken we twee basiscuvees, de riesling en de pinot gris.
Wel, wie ooit eens met beperkt budget een proeverij of wijnlesje in elkaar steekt om (ondermeer) de typiciteiten van deze cepages te leren (her)kennen, zoek niet verder.

De riesling is dan wel niet poerdroog, maar in de mond vertoont hij letterlijk wat men van riesling beweert: een steekspel tussen zuur en zoet (het fruit).
En nooit eerder rook ik zo sterk de typische champignongeur van een pinot gris. Ook in de mond was hij typisch, het mollige zéker, maar gelukkig ook met meer dan voldoende fraicheur.

Als je dan weet dat deze wijnen je amper 5 euro kosten is de keuze snel gemaakt.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)


Ga naar locatie: