Carles Andreu Conca de Barbera
|
11-03-2018, 09:01 AM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 14-03-2018 om 07:26 AM door Smaakatleet.)
Bericht: #1
|
|||
|
|||
Carles Andreu Conca de Barbera
Om nog eens iets voor de hand liggend uit te schenken als je bezoek krijgt.
Een wijn van 100% Trepat. Trepat wordt namelijk een meeste gevallen gebruikt om Rosé Cava van te maken. Of geblend in Rosé wijnen. Maar daar worden dus ook wel monocépage wijnen van gemaakt! Even een kopie van op het net: Carles Andreu Trepat 2014 Druivenrassen: 100% Trepat Kleur: Lichtrood Neus: krenten, vanille, komijn, anijs en rood pitfruit Mond: vlezige smaak met rode bessen en kersen, rijp maar met een enorme frisheid. Afdronk met zoete toffee Vinificatie: De druiven worden geselecteerd uit een 50 jaar oude wijngaard. Koude maceratie op 8°C om kleur te extraheren en alcoholische gisting op inox aan een temperatuur van 20°C. Malolactische gisting en verdere rijping op nieuwe Franse eiken vaten gedurende 6 maand. Bewaring: Op dronk. Culinaire associaties: perfect bij lichtere vleesschotels, spaghetti Bolognese, maar ook met niet te sterke / oude kazen Serveertemperatuur: koel te serveren (15°C Goed dan wat we uit het proefondervindelijke onderzoek kunnen concluderen. Hout! Vanille , die 6 maanden waren er misschien wel 6 teveel... De vanille toets maakt deze wijn zeer internationaal en verbergt waarschijnlijk de typische smaak die deze druif teweeg kan brengen. Naast de barrique invloeden, krijg je iets fris maar rijp. Vrij elegant, niets hoekig nog ruw. Viel gewoon tegen door de te grote aanwezigheid van het hout. Spijtig! Gisteren nog een klein glaasje geproefd er was al sprake van een betere integratie. Vandaag zal het verder uitwijzen! |
|||
11-03-2018, 02:45 PM
Bericht: #2
|
|||
|
|||
RE: Carles Andreu Conca de Barbera
Citaat:Goed dan wat we uit het proefondervindelijke onderzoek kunnen concluderen. ja, je ruikt aan het glas, en je denkt : Spanje! Jammer, je voelt dat dit een sappige, lekkere wijn had kunnen zijn, die echter een beetje weggedrukt wordt door die houtlagering. Niettemin goed drinkbaar, voldoende fraicheur. Mooi fruit. Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
13-03-2018, 08:18 AM
Bericht: #3
|
|||
|
|||
RE: Carles Andreu Conca de Barbera
Gisterenavond nog eens een glas van gedronken.
Het hout is eigenlijk echt aanvaardbaar geworden. Maar de wijn heeft een beetje van zen fraicheur moeten inboeten. Nu stond er ook niet echt iets op het menu dat daar super bij paste dit weekend. We hadden misschien een goed stuk rood vlees moeten eten! Voor mij persoonlijk het beste glas van die ene fles. En bij die ene fles en dat laatste glas zal het ook blijven. |
|||
|