Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gotin del Risc, Bierzo
07-06-2015, 08:43 PM
Bericht: #1
Gotin del Risc, Bierzo
Godello 2013

zeer weinig ervaring met Spaanse wit, maar binnenkort examen. Dus hard aan het zui... studeren! Deze 100% godello is alvast interessant. Redelijk rijp in de neus, maar helemaal niet zwoel. Wat peer, amandel. In de mond een zeer fruitige aanzet, weer dat wit fruit, fijne zuurtjes, en een licht bittertje dat echter wegebt naarmate dat hij openstaat. Deze middag zat het er iets duidelijker in. Vind de wijn nu iets zachter, deze wijn was hij vrij nerveus en deed hij me zelfs denken aan een verdicchio. Nu wat ronder, meer op het fruit. Best ok, maar nu ook geen hoogvlieger. Aan een 7€ kan dat ook moeilijk verwacht worden.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
08-06-2015, 12:03 AM
Bericht: #2
RE: Gotin del Risc, Bierzo
(07-06-2015 08:43 PM)Olivier schreef:  Godello 2013

zeer weinig ervaring met Spaanse wit, maar binnenkort examen. Dus hard aan het zui... studeren! Deze 100% godello is alvast interessant. Redelijk rijp in de neus, maar helemaal niet zwoel. Wat peer, amandel. In de mond een zeer fruitige aanzet, weer dat wit fruit, fijne zuurtjes, en een licht bittertje dat echter wegebt naarmate dat hij openstaat. Deze middag zat het er iets duidelijker in. Vind de wijn nu iets zachter, deze wijn was hij vrij nerveus en deed hij me zelfs denken aan een verdicchio. Nu wat ronder, meer op het fruit. Best ok, maar nu ook geen hoogvlieger. Aan een 7€ kan dat ook moeilijk verwacht worden.

Een interessante wijn... Dat is een beetje zoals kijken naar het versgeboren babietje en zeggen tegen de moeder dat het een... liefke is. Big Grin

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
08-06-2015, 05:30 AM
Bericht: #3
RE: Gotin del Risc, Bierzo
(07-06-2015 08:43 PM)Olivier schreef:  Godello 2013

zeer weinig ervaring met Spaanse wit, maar binnenkort examen. Dus hard aan het zui... studeren! Deze 100% godello is alvast interessant. Redelijk rijp in de neus, maar helemaal niet zwoel. Wat peer, amandel. In de mond een zeer fruitige aanzet, weer dat wit fruit, fijne zuurtjes, en een licht bittertje dat echter wegebt naarmate dat hij openstaat. Deze middag zat het er iets duidelijker in. Vind de wijn nu iets zachter, deze wijn was hij vrij nerveus en deed hij me zelfs denken aan een verdicchio. Nu wat ronder, meer op het fruit. Best ok, maar nu ook geen hoogvlieger. Aan een 7€ kan dat ook moeilijk verwacht worden.

Wat een student er toch allemaal moet voor doen hé !
Azo vollen bak in den ... Blok Smile .
08-06-2015, 11:36 AM
Bericht: #4
RE: Gotin del Risc, Bierzo
Studeren is groep is ook aangenaam Wink

In blind, we trust Cool
08-06-2015, 12:15 PM
Bericht: #5
RE: Gotin del Risc, Bierzo
(08-06-2015 11:36 AM)fleer schreef:  Studeren is groep is ook aangenaam Wink

+1 voor in groep Smile
08-06-2015, 06:47 PM
Bericht: #6
RE: Gotin del Risc, Bierzo
(08-06-2015 11:36 AM)fleer schreef:  Studeren is groep is ook aangenaam Wink

met medestudenten is dat ook gebeurd Wink

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
24-03-2019, 10:10 PM
Bericht: #7
RE: Gotin del Risc, Bierzo
Mencia 2016

Die mencia is een druif die mij al eerder wist te intrigeren, maar dan in de Jaen (Portugese naam van de druif) van Quinta de Lemos.

Op dag 1 : zéér veel fruit, bosbes, braambes, maar ook zéér veel hout, een vanillabommetje. Die vanille ging er na een half uur wel grotendeels uit, maar een bleef toch een karamelleke achter dat mij tegenstak.
Dag 2 : volledig ander verhaal, weg vanille en karamel. Nu mooi bosfruit, kersen, bij momenten een putteke en wat laurierkruidigheid. In de mond nog altijd een pak wijn, maar nu steekt dit zeer goed in mekaar. Fruit, redelijk veel zuren, en vlezige maar kwalitatieve tannines. Een plakkerke. Maar wel lekker! 8,50€ in klassewijnen.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
24-03-2019, 10:38 PM
Bericht: #8
RE: Gotin del Risc, Bierzo
(24-03-2019 10:10 PM)Olivier schreef:  Mencia 2016

Die mencia is een druif die mij al eerder wist te intrigeren, maar dan in de Jaen (Portugese naam van de druif) van Quinta de Lemos.

Op dag 1 : zéér veel fruit, bosbes, braambes, maar ook zéér veel hout, een vanillabommetje. Die vanille ging er na een half uur wel grotendeels uit, maar een bleef toch een karamelleke achter dat mij tegenstak.
Dag 2 : volledig ander verhaal, weg vanille en karamel. Nu mooi bosfruit, kersen, bij momenten een putteke en wat laurierkruidigheid. In de mond nog altijd een pak wijn, maar nu steekt dit zeer goed in mekaar. Fruit, redelijk veel zuren, en vlezige maar kwalitatieve tannines. Een plakkerke. Maar wel lekker! 8,50€ in klassewijnen.

Meegedronken op dag 2 en idd heerlijk drinkplezier, deed wat Portugees aan. Kooptip!

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
22-05-2021, 08:42 PM
Bericht: #9
RE: Gotin del Risc, Bierzo
(24-03-2019 10:10 PM)Olivier schreef:  Mencia 2016

Die mencia is een druif die mij al eerder wist te intrigeren, maar dan in de Jaen (Portugese naam van de druif) van Quinta de Lemos.

Op dag 1 : zéér veel fruit, bosbes, braambes, maar ook zéér veel hout, een vanillabommetje. Die vanille ging er na een half uur wel grotendeels uit, maar een bleef toch een karamelleke achter dat mij tegenstak.
Dag 2 : volledig ander verhaal, weg vanille en karamel. Nu mooi bosfruit, kersen, bij momenten een putteke en wat laurierkruidigheid. In de mond nog altijd een pak wijn, maar nu steekt dit zeer goed in mekaar. Fruit, redelijk veel zuren, en vlezige maar kwalitatieve tannines. Een plakkerke. Maar wel lekker! 8,50€ in klassewijnen.

Twee jaar later opnieuw. Komt niet meer overeen met wat ik hierboven geschreven heb. Het hout is geïntegreerd (maar wel nog aanwezig). Tannines ook zacht geworden. Geen karamel.
Het geheel is nu uitgesproken Bordelees geworden, met bosbes, cederhout. In de mond goede zuurtjes. Nog altijd veel wijn. En het zit allemaal wel goed in elkaar. Maar ik verwachtte me niet aan een Bordeaux-type wijn. Paste ook helemaal niet bij de ribbetjes waarvoor ik deze wijn uitgehaald had.
Mja, beetje dubbel gevoel. Niet wat ik verhoopt had. Maar ook niet slecht. Heb er toch niet meer dan twee glazen van gedronken. Eens zien wat dit morgen nog geeft.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
23-05-2021, 08:52 PM
Bericht: #10
RE: Gotin del Risc, Bierzo
(22-05-2021 08:42 PM)Olivier schreef:  
(24-03-2019 10:10 PM)Olivier schreef:  Mencia 2016

Die mencia is een druif die mij al eerder wist te intrigeren, maar dan in de Jaen (Portugese naam van de druif) van Quinta de Lemos.

Op dag 1 : zéér veel fruit, bosbes, braambes, maar ook zéér veel hout, een vanillabommetje. Die vanille ging er na een half uur wel grotendeels uit, maar een bleef toch een karamelleke achter dat mij tegenstak.
Dag 2 : volledig ander verhaal, weg vanille en karamel. Nu mooi bosfruit, kersen, bij momenten een putteke en wat laurierkruidigheid. In de mond nog altijd een pak wijn, maar nu steekt dit zeer goed in mekaar. Fruit, redelijk veel zuren, en vlezige maar kwalitatieve tannines. Een plakkerke. Maar wel lekker! 8,50€ in klassewijnen.

Twee jaar later opnieuw. Komt niet meer overeen met wat ik hierboven geschreven heb. Het hout is geïntegreerd (maar wel nog aanwezig). Tannines ook zacht geworden. Geen karamel.
Het geheel is nu uitgesproken Bordelees geworden, met bosbes, cederhout. In de mond goede zuurtjes. Nog altijd veel wijn. En het zit allemaal wel goed in elkaar. Maar ik verwachtte me niet aan een Bordeaux-type wijn. Paste ook helemaal niet bij de ribbetjes waarvoor ik deze wijn uitgehaald had.
Mja, beetje dubbel gevoel. Niet wat ik verhoopt had. Maar ook niet slecht. Heb er toch niet meer dan twee glazen van gedronken. Eens zien wat dit morgen nog geeft.

Op dag twee met veel meer plezier aan het drinken. Een toefje stal, wat laurier, kersen. In de mond echt fluwelig geworden. Hout zit nu echt op achtergrond. Mooi hoor nu. En nog heel veel overschot. Dit is eigenlijk een wijn die verdient om eens tien jaar weg te leggen.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: