Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Soalheiro (Vinho Verde)
09-01-2017, 04:26 PM
Bericht: #1
Soalheiro (Vinho Verde)
Met oudjaar kreeg ik naar goede gewoonte de taak om voor de wijn te zorgen.

Het voorgerecht was pijlinktvis (de vulling was een puree met groene kruiden). Als bijpassende wijn kom je dan al snel uit bij een sauvignon blanc. Niks mis mee, maar we begeven ons al eens graag buiten de geijkte paden. En gezien mijn passie voor Portugese wijnen, werd het dus een Vinho Verde van Soalheiro - Granit 2015 (eerste jaargang trouwens van deze cuvée).

Soalheiro is een stevige referentie in de Vinho Verde. De wijnen van dit domein die in België geraken zijn ook steeds zeer snel uitverkocht. Eerder dit jaar dronk ik bij JER de gewone Soalheiro en die vond ik toen ook super.

Ook deze Granit is een prachtige wijn. Super jong nog (even bruusk gekarafeerd) maar zeer knappe en fijne zuurtjes, prachtige mineraliteit, evenwicht en een super match met de pijlinktvis (trouwens ook zeer lekker gerecht). Deze Granit komt van hogere wijngaarden dan de gewone Soalheiro en hij rijpt daardoor trager.

Ik heb er geen ervaring mee maar de wijnen van Soalheiro rijpen trouwens zeer mooi (naar verluidt nog mooier na 5-10 jaar).

Te koop bij The Portugal Collection voor 15,83 Euro.

"If it's red, French, costs too much, and tastes like the water that's left in the vase after the flowers have died and rotted, it's probably Burgundy."
-Jay McInerney, "Bacchus & Me" => To be clear, just like the quote :-)


Ga naar locatie: