Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chateau Lestignac
08-08-2016, 08:40 PM
Bericht: #1
Chateau Lestignac
Camille & Mathias Marquet
Southwest
, France
http://www.chateaulestignac.net
Imported by Gergovie Wines

We started to make our own wine on the domain on 2008, immediately with organic grapes. But after one vintage listening the advices of oenologists, we tried to follow our own feelings, discovering the power of grapes from vines grown naturally.We don't make many blend wines, we prefer the burgundy way, one grape variety on one patch.We do several small cuvees in white (3-4) and red (5-6) on 30 acres.Half of those are sulfites free, the others contains a small quantity.We are looking for purity and freshness in our wines, respecting our terroir and our tradition: our wines, in Bergerac are powerfull and we don't turn our back to it!

Lestignac is a peacefull place located 10km south of Bergerac, on the limestone plate of Mombazillac, on hillside in the north direction.We got less oceanic entries (rain) than Bordeaux and more a Continental climate.We also got two dogs but they aren't for nothing in the wine making, they don't even know how to pick the grapes.

Vanaf hier dan maar mijn elektronisch gekrabbel/brabbel Wink .

Racigas 2013 100% merlot :

1 uur karaf , komt al mooi open .

Neus : aardbei , braambes , blauwe bessen , frambozen , 4 vruchtenconfituur ?
Komt ook wat zwoel over de neus . maar zeer uitnodigend .

mond : zeer rijp fruit , elegant maar toch voldoende karakter .
Mooie structuur , fruit ft. zuren .
Kleine natuurlijke touch , maar zeker niet erg .
Gans u mond ermee spoelen en nog steeds boeien , zeer mooie lengte !
zeer mooi evenwicht , en zeer zuivere wijn . Ook een knappe afdronk .
91-92 !


Le rouge et le noir 2012 :

TN op dag 2

95 CF en 5 merlot .

Neus : Geen expressieve neus , laat je wel wat werken...

Braambessen ,Floraal , violen , appelsien zeste , gene paprika maar zeker een groente Smile

Begrijp je wat ik bedoel ?

Ook geen rauwe groente ...

Dan kom ik uit op in de oven gegaarde aubergine .

Misschien schets ik hier het verkeerde beeld ,

Voor wie ze meestal in plakjes eet ( +- anderhalve centimeter dikte )
20 a 30 minuten op 180 °C .


Liever gehalveerd ?

40 minuten op 200 °C ongeveer .

Heel lekker gevuld met wat gekruide rundertartaar by the way .

Enfin , niet echt de alledaagse neus of zou dit dan toch paprika zijn ?
Laat ons vooral het hoofd er niet over breken .



Deze wijn stuurt een duidelijke invitatie tot proeven .
En een echte heer slaat deze niet af Wink ,


Mond : mineraal , kalk , zuren zijn aan de strakke kant .
Het fruit die,gisteren aanwezig was is wat zoek .
Er zijn nog wat braambessen en die zijn wel noodzakelijk .
Kwestie van structuur zit dit goed in elkaar .
Het enige punt van kritiek gaat dan ook naar de afdronk .

Die iets langer dan middelmatig is,maar deze wijn komt ook niet uit een hoge prijsklasse .
Mooie wijn zeker wel Wink .


89/100 .


Hmmm het kon korter deze TN , but where's the fun in that ? Big Grin
08-08-2016, 08:51 PM
Bericht: #2
RE: Chateau Lestignac
Fun indeed! applaus

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
26-12-2016, 07:33 PM
Bericht: #3
RE: Chateau Lestignac
Les brumes 2013 :

80% semillon (botrytis ) en 20% ugni blanc .
60 gram restsuiker per liter .

Okergeel met aroma van zoete appel .
Wat honing toetsen .
Een wijn die goed in mekaar steekt .
Voldoende zuren ( mochten er wel geen minder zijn ).
Geen plakkerig gedoe , maar fruit , zoetigheid , fris .
Gewoonweg aangenaam bij een bolleke sorbet .
30-04-2017, 05:10 PM
Bericht: #4
RE: Chateau Lestignac
Les brumes 2016 :

SB , ugni blanc en semillon .

Een pak minder stroperig dan de andere jaargang die hier al besproken werd .
Meer fraicheur en ietsje lichter .
Gaat dan ook mooi als apero of bij niet te zoete gerechten .


Ga naar locatie: