Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jullie mening
05-12-2017, 08:26 AM
Bericht: #1
Jullie mening
Beste forumleden,

Het is nog te vroeg voor de goede voornemens, maar wel tijd om eens jullie mening te vragen over een aantal zaken. In het algemeen kabbelt het forum gezellig verder, denken we. Hier en daar zijn er al wel eens wat stevigere discussies, maar alles binnen de perken van wat moet kunnen op een forum, lijkt ons. In het algemeen houden we ons als moderatoren afzijdig en proberen we niet tussen te komen. Recent waren er echter enkele suggesties die we niet willen negeren.
Het gaat dan bvb over duidelijke regels voor reclame, maar ook omtrent toegang tot de categorie koopjes werden hier onlangs suggesties gedaan. Alle voorstellen daaromtrent zijn welkom.
Maar we willen het niet beperken tot deze onderwerpen. Als jullie ideeën hebben, of bedenkingen/opmerkingen over andere dingen, laat het gerust weten, en dan zien we wat we ermee kunnen doen.
We gebruiken de gelegenheid om ook de niet-forumleden aan te spreken die wel meelezen, en forumleden die niet of weinig posten. Misschien zijn er dingen die jullie weerhouden om meer actief te zijn, of mee te komen discussieren als forumleden, andere dan gebrek aan tijd. Zijn er dingen die de drempel kunnen verlagen? Registreer jullie (het duurt niet lang) en laat het weten. Alle wino’s zijn welkom hier. Hoe meer, hoe liever!
Voilà, bij deze dus een warme oproep om jullie feedback te geven. Het is niet de bedoeling om op individuele gevallen commentaar te geven, maar gewoon om na te denken over hoe we het forum beter kunnen maken Wink
Alvast bedankt!
Olivier en Jo

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
06-12-2017, 08:58 PM
Bericht: #2
RE: Jullie mening
Betekent geen reacties dat alles goed is en mag blijven zoals het is? Zoja, des te beter natuurlijk!

Als er geen reacties meer komen in de komende dagen, verwijder ik deze post weer.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
06-12-2017, 11:30 PM
Bericht: #3
RE: Jullie mening
Zwijgen is toestemmen.
Wink

[Afbeelding: 38293578.jpg]

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
06-12-2017, 11:41 PM
Bericht: #4
RE: Jullie mening
Olivier, je kent m'n standpunt: het afschermen van de koopjes voor (echte) actieve gebruikers zal mi een effect hebben op:
1. Wat er in die hoek wordt gepost
2. Zo hebben pure opportunisten hier ook niets te zoeken

Anderzijds zal voor anderen de drempel te hoog blijven om iets te noteren. Ja, het vraagt wat tijd en inspanning, maar het is toch leuk om ook s iets terug te doen. Het forum is voor de rest perfect en perfect gerund. Great job guys! Thanks
07-12-2017, 12:22 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 07-12-2017 om 01:26 AM door don quichotte.)
Bericht: #5
RE: Jullie mening
@ Jo & Olivier,

Eerst en vooral mijn appreciatie voor het werk dat jullie in dit forum steken.

Toch een paar puntjes voor de andere lezers ook:

Wijnhandelaars zouden beter moeten begrijpen, dan wie ook, dat dit forum geen reclamebord is waar ze gratis reclame kunnen maken voor hun eigen winkel onder de verschillende rubrieken van dit forum.
Hiervoor is er een afzonderlijke rubriek "Hoekje van de Handelaar" voorbehouden.
Ik denk dat de boodschap klaar en duidelijk is en dat het grootst gedeelte van reacties van handelaars onder deze rubriek op zijn plaats is.
Persoonlijk heb ik een hekel aan reacties die men met veel technische termen en mooie verhalen neerpent onder de meest uiteenlopende rubrieken of onderwerpen. Maar dan ook, waar ze in alle creativiteit niet nalaten één of meerdere wijnen te vermelden uit hun verkoopprogramma die aan dit positief verhaal beantwoorden.

Een forum kan ook zelfcorrigerend zijn .
Wanneer iemand het niet eens is laten onze moderators toe hun tegenargumenten neer te pennen als dit maar op een verantwoorde manier gebeurt.
De originele inbrenger van een onderwerp of reactie zal wel realiseren dat hij gemotiveerde tegenargumenten kan krijgen en hij hier op een professionele manier moet mee omgaan.

Een punt waar ik me wel over bevraag : hoe kunnen we bv de geregistreerde forumbezoeker met één reactie op dit forum onderscheiden van de bezoeker die dit forum "au sérieux" neemt
Om concreet te zijn: als iemand voor de eerste maal zich registreert; een vraag neerpent en een reactie verwacht, dat dit maximaal 3 minuten, 56 seconden in beslag heeft genomen.
Dat andere forumbezoekers ondertussen 14 reacties hebben neergepend zonder dat inbrenger hier op reageert.
Dat na een dag die persoon nog niets van zich heeft laten horen dan vraag ik me af hoe ernstig je die wel moet nemen.
Daarom een voorstel ; als er iemand denkt dat er ergens iets "fake" op dit forum wordt gezet dit te melden aan de moderators of op het forum zelf.

En dan nog iets, veel vroegere actieve forumbezoekers laten van zich amper of niet meer horen. Wel, ik verwacht van deze mensen dat ze dan ook een seintje geven waarom dit forum bijna niet of niet meer hun aandacht krijgt voor publicatie.
En om wat olie op het vuur te gieten: in veel gevallen ken ik die reden. Spijtig genoeg zijn er zeer weinig in de wijnwereld die hun motivatie (ongelijk) willen toegeven alhoewel dit een zeer subjectieve materie is.

Wat ik heb geleerd na 45 jaar wijn ervaring:.
* Ik weet zeer weinig over wijn.
*Beweeg je nederig in deze wijnwereld.
*Er bestaan goede en slechte wijnen. Over de goede gesproken: ze zijn vooral verschillend.
*En of je de ene beter vindt dan de andere laat ik aan je persoonlijke vrije keuze over.
*En van wijn kan ik iedere dag veranderen.Wink

Groetjes,
Don

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
07-12-2017, 03:22 AM
Bericht: #6
RE: Jullie mening
(07-12-2017 12:22 AM)don quichotte schreef:  En dan nog iets, veel vroegere actieve forumbezoekers laten van zich amper of niet meer horen. Wel, ik verwacht van deze mensen dat ze dan ook een seintje geven waarom dit forum bijna niet of niet meer hun aandacht krijgt voor publicatie.
En om wat olie op het vuur te gieten: in veel gevallen ken ik die reden. Spijtig genoeg zijn er zeer weinig in de wijnwereld die hun motivatie (ongelijk) willen toegeven alhoewel dit een zeer subjectieve materie is.


Don

Ik ben er zo ene die weinig publiceer...
Een wijnliefhebber van kindsbeen af, een volgestouwde geklimatiseerde kamer, ronkende namen, ongekende pareltjes en een drukke job in de medische wereld zorgen er helaas voor dat er maar sporadisch een wijntje op tafel komt. Ooit...huhuh.

Maar intussen geniet ik reeds jaren, dagelijks bij mijn koffie en in de momenten dat ik even kan ontsnappen aan het drukke hectische medisch wereldje, kinderen,...van dit forum.
@ Jo, ik herinneren me nog het moment dat je de http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ ging stoppen, AI Ai... maar dan kwam je plots op de proppen met deze blog applaus

Ik ben een dagelijkse lezer van dit forum met een stiekem verlangen naar meer... meer don quichotte met een ongezouten gerargumenteerde mening, meer Mathijs en zijn wijnverhalen, oude flesje...maar mijn excuses dat die 'meer' niet van mijn kant komt.

@ Jo en Olivier applaus
07-12-2017, 01:36 PM
Bericht: #7
RE: Jullie mening
(07-12-2017 12:22 AM)don quichotte schreef:  Wat ik heb geleerd na 45 jaar wijn ervaring:.
* Ik weet zeer weinig over wijn.
*Beweeg je nederig in deze wijnwereld.
*Er bestaan goede en slechte wijnen. Over de goede gesproken: ze zijn vooral verschillend.
*En of je de ene beter vindt dan de andere laat ik aan je persoonlijke vrije keuze over.
*En van wijn kan ik iedere dag veranderen.Wink

Amen to that! Smile

Van mijn kant ook niet altijd veel animo om een TN te posten.
(TN's van anderen interesseren mij ook niet altijd).

Ik bezoek dit forum ook maar heel af en toe, en dan is het vooral om iets bij te leren of interessante discussies te volgen.

In water, one sees one's own face.
But in wine, one beholds the heart of another
07-12-2017, 01:41 PM
Bericht: #8
RE: Jullie mening
Allez, als g'aandringt...

Dan wil ik me in de eerste plaats aansluiten bij de appreciatie voor het werk dat jullie in het forum steken.

Veel suggesties heb ik eigenlijk niet te doen. Misschien de deelnemers op het hart drukken om niet te veel in "wat drinken we vandaag" te zetten en meer gebruik te maken van de diverse subrubrieken. Enfin, dat is mijn persoonlijke voorkeur. Zo'n algemene rubriek wordt al snel "een plas, een zee", om het nog maar eens met Lewie Boëjne te zeggen en als je, zoals ik, met enige regelmaat naar info gaat snollen op het forum, dan werkt dat wat tegen.

Wat verdoken reclame betreft: dat lijkt nogal beperkt te blijven (of wordt goed gemodereerd). Zelf ben ik ook in zekere zin met wijnverkoop bezig via onze veiling, maar daarvoor ben ik niet beginnen posten, al kan ik het hoekje van de handelaar natuurlijk niet helemaal negeren (ik stelde onlangs nochtans vast dat ik daar al geruime tijd niks meer had ingezet...).

Verder kan ik best begrijpen dat iemand met één prangende vraag zit, die stelt en als er een afdoende antwoord komt niets meer van zich laat horen. Dat is des mensen, denk ik. Aan de andere kant zijn sommigen misschien een beetje geïntimideerd door de schijn die mogelijk gewekt wordt dat een aantal clubjes aan de slag zijn, waar je zomaar niet tussenkomt.

En tenslotte vind ik het stilaan een afschrikwekkende gedachte dat ik wellicht de oudste deelnemer op dit forum ben. Ik zet me schrap tegen het moment dat men mij met verkleinwoordjes begint aan te spreken...
07-12-2017, 01:47 PM
Bericht: #9
RE: Jullie mening
Hartelijk bedankt voor uw mening, Jordaensje!

Bibere humanum est, ergo bibamus.
07-12-2017, 02:59 PM
Bericht: #10
RE: Jullie mening
't Is "Humanum est", Bertje...
07-12-2017, 03:32 PM
Bericht: #11
RE: Jullie mening
...en zo zorgt dit forum alweer voor een glimlach op mijn gelaat Smile
PS: Rik, troost je, volgens mij ben je niet de oudste ;-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
07-12-2017, 05:04 PM
Bericht: #12
RE: Jullie mening
(06-12-2017 11:41 PM)Fre schreef:  Olivier, je kent m'n standpunt: het afschermen van de koopjes voor (echte) actieve gebruikers zal mi een effect hebben op:
1. Wat er in die hoek wordt gepost
2. Zo hebben pure opportunisten hier ook niets te zoeken

Anderzijds zal voor anderen de drempel te hoog blijven om iets te noteren. Ja, het vraagt wat tijd en inspanning, maar het is toch leuk om ook s iets terug te doen. Het forum is voor de rest perfect en perfect gerund. Great job guys! Thanks

Probleem is dat we een subforum enkel kunnen sluiten of openstellen voor bepaalde groepen.
Het is dus onmogelijk om slechts vanaf een bepaald aantal posts toegang te geven.
De koopjeshoek wordt dus wel afgeschermd voor niet- leden maar het is relatief simpel om je lid te maken en inzage te verkrijgen.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
07-12-2017, 05:14 PM
Bericht: #13
RE: Jullie mening
(07-12-2017 02:59 PM)Jordaens schreef:  't Is "Humanum est", Bertje...

Tuurlijk Rikske, maar dat staat er toch?
Op bepaalde leeftijd moet je kunnen aanvaarden dat die bril misschien toch wel eens nodig is hoor... Blush Confused. Big Grin

Of moeten deze posts nu bij topic ‘Wijn en humor’ staan?

Bibere humanum est, ergo bibamus.
07-12-2017, 05:20 PM
Bericht: #14
RE: Jullie mening
(07-12-2017 05:14 PM)Bert schreef:  
(07-12-2017 02:59 PM)Jordaens schreef:  't Is "Humanum est", Bertje...

Tuurlijk Rikske, maar dat staat er toch?
Op bepaalde leeftijd moet je kunnen aanvaarden dat die bril misschien toch wel eens nodig is hoor... Blush Confused. Big Grin

Of moeten deze posts nu bij topic ‘Wijn en humor’ staan?

Fake news!

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
07-12-2017, 05:45 PM
Bericht: #15
RE: Jullie mening
Jo & Olivier, jullie zijn goed bezig, ik zou hier niet veel veranderen.

Ik ben hier om iets iets bij te leren maar het verschil tussen goed, super, heel goed en wow is relevant, ik begrijp nog steeds niet waarom er zo weinig zijn die een quotering durven geven.

Schrijven is één ding proeven iets anders en dat doen we te weinig samen.
Laten we eens met zen allen samenkomen voor een proeverij en dan denk ik vooral aan al die mensen die geen 50 postings hebben.
Een zaal, tafels en stoelen ... iedereen brengt 2 flessen mee tussen de 5€ en 500€ en de rest wijst zichzelf wel uit.

Grtz

In blind, we trust Cool
07-12-2017, 06:25 PM
Bericht: #16
RE: Jullie mening
Als relatief nieuwe stem kan ik enkel blij zijn dat ik me heb geregistreerd op dit forum. Ik merk dat er bij veel forumleden de wil is om van elkaar te leren en dat zorgt voor kwalitatief sterke bijdragen. Daarnaast heb ik hier al heel wat inspiratie opgedaan over welke wijndomeinen een bezoek waard zijn, bij welke wijnboeren je moet langsgaan op een proeverij, welke wijn uit de supermarkt ik zeker eens moet proberen, enzovoort. Veel dank daarvoor!

Ik voel me een beetje aangesproken door de opmerking van Jordaens: tot nog toe heb ik bijna al mijn TN's in het 'wat drinken we vandaag'-topic geplaatst, vaak omdat er nog geen thread voor bestond en ik een beetje schrik had om er zelf eentje te openen.

Ook zonder koopjesadvies vind ik dit forum meer dan de moeite. Tegelijk vind ik de suggestie van Fre zeker een experiment waard. En werkt het niet, dan kunnen jullie altijd terug naar de oude situatie.

Er schiet me nog een kleine suggestie te binnen: ik heb al enkele keren geprobeerd om een foto toe te voegen aan een post, maar dat lukte niet omdat mijn bestand telkens te groot was. Bestaat er geen manier waardoor grotere fotobestanden automatisch kleiner worden gemaakt? In dat geval zou ik vaker een fotootje bij mijn posts steken.
07-12-2017, 06:50 PM
Bericht: #17
RE: Jullie mening
(07-12-2017 06:25 PM)troisetoiles schreef:  Er schiet me nog een kleine suggestie te binnen: ik heb al enkele keren geprobeerd om een foto toe te voegen aan een post, maar dat lukte niet omdat mijn bestand telkens te groot was. Bestaat er geen manier waardoor grotere fotobestanden automatisch kleiner worden gemaakt? In dat geval zou ik vaker een fotootje bij mijn posts steken.

Als je een fotootje neemt met je smartphone dan kan je dit daarna delen met bv. je eigen mailadres. Wanneer je dit doet zal er je automatisch gevraagd worden om het bestand te verkleinen. Als je dit doet en je slaat daarna de bijlage (foto) van je eigen mail op, op de harde schijf van je computer dan is er geen probleem om je foto later aan je post te linken.
07-12-2017, 08:08 PM
Bericht: #18
RE: Jullie mening
(07-12-2017 06:50 PM)FRANCISPICCART schreef:  
(07-12-2017 06:25 PM)troisetoiles schreef:  Er schiet me nog een kleine suggestie te binnen: ik heb al enkele keren geprobeerd om een foto toe te voegen aan een post, maar dat lukte niet omdat mijn bestand telkens te groot was. Bestaat er geen manier waardoor grotere fotobestanden automatisch kleiner worden gemaakt? In dat geval zou ik vaker een fotootje bij mijn posts steken.

Als je een fotootje neemt met je smartphone dan kan je dit daarna delen met bv. je eigen mailadres. Wanneer je dit doet zal er je automatisch gevraagd worden om het bestand te verkleinen. Als je dit doet en je slaat daarna de bijlage (foto) van je eigen mail op, op de harde schijf van je computer dan is er geen probleem om je foto later aan je post te linken.

Je kan ook gewoon de GIMP Image Editor nemen en de foto schalen en/of stuk uitknippen en terug exporteren naar een andere naam.
07-12-2017, 09:20 PM
Bericht: #19
RE: Jullie mening
(07-12-2017 05:20 PM)vinejo schreef:  
(07-12-2017 05:14 PM)Bert schreef:  
(07-12-2017 02:59 PM)Jordaens schreef:  't Is "Humanum est", Bertje...

Tuurlijk Rikske, maar dat staat er toch?
Op bepaalde leeftijd moet je kunnen aanvaarden dat die bril misschien toch wel eens nodig is hoor... Blush Confused. Big Grin

Of moeten deze posts nu bij topic ‘Wijn en humor’ staan?

Fake news!

https://www.youtube.com/watch?v=IIAdHEwiAy8
07-12-2017, 09:41 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 07-12-2017 om 09:41 PM door Bert.)
Bericht: #20
RE: Jullie mening
(07-12-2017 09:20 PM)Jordaens schreef:  
(07-12-2017 05:20 PM)vinejo schreef:  
(07-12-2017 05:14 PM)Bert schreef:  
(07-12-2017 02:59 PM)Jordaens schreef:  't Is "Humanum est", Bertje...

Tuurlijk Rikske, maar dat staat er toch?
Op bepaalde leeftijd moet je kunnen aanvaarden dat die bril misschien toch wel eens nodig is hoor... Blush Confused. Big Grin

Of moeten deze posts nu bij topic ‘Wijn en humor’ staan?

Fake news!

https://www.youtube.com/watch?v=IIAdHEwiAy8
Smile
https://www.youtube.com/watch?v=5IpYOF4Hi6Q

Bibere humanum est, ergo bibamus.
08-12-2017, 09:45 AM
Bericht: #21
RE: Jullie mening
(07-12-2017 06:25 PM)troisetoiles schreef:  Ik voel me een beetje aangesproken door de opmerking van Jordaens: tot nog toe heb ik bijna al mijn TN's in het 'wat drinken we vandaag'-topic geplaatst, vaak omdat er nog geen thread voor bestond en ik een beetje schrik had om er zelf eentje te openen.

Het ging enkel om een persoonlijke voorkeur, hé, Troisétoiles (binnenkort allicht "quatreétoiles"...), iedereen moet vooral zijn goesting doen.
08-12-2017, 10:24 AM
Bericht: #22
RE: Jullie mening
(08-12-2017 09:45 AM)Jordaens schreef:  Het ging enkel om een persoonlijke voorkeur, hé, Troisétoiles (binnenkort allicht "quatreétoiles"...), iedereen moet vooral zijn goesting doen.

Terecht punt hoor, zeker omdat ik zelf al eens heb zitten klagen dat er in verhouding tot Bordeaux en Bourgogne weinig posts zijn over andere wijnstreken. Ik maak er een goed voornemen van!
08-12-2017, 11:30 AM
Bericht: #23
RE: Jullie mening
(08-12-2017 09:45 AM)Jordaens schreef:  Het ging enkel om een persoonlijke voorkeur, hé, Troisétoiles (binnenkort allicht "quatreétoiles"...)

..en alweer slaagt Jordaens erin me te doen lachen...onverbeterlijk! Smile

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
08-12-2017, 12:25 PM
Bericht: #24
RE: Jullie mening
Never change a winning team!
Suggestie, misschien een hoekje/forum deeltje maken voor de beginners? (hier reken ik mezelf ook nog onder)
Eventueel met wat "must know" informatie, tips, studie materiaal, gedeelde kennis....

Failure Is Always an Option
08-12-2017, 02:00 PM
Bericht: #25
RE: Jullie mening
(07-12-2017 08:08 PM)wvd schreef:  Je kan ook gewoon de GIMP Image Editor nemen en de foto schalen en/of stuk uitknippen en terug exporteren naar een andere naam.

Ik denk dat het gelukt is: een fotootje van de natuurwijn van gisteravond.


Bijlagen Afbeeldingen
   
08-12-2017, 07:34 PM
Bericht: #26
RE: Jullie mening
Tja, Tis een beetje zoals de wijn. Ietwat troebel Tongue
08-12-2017, 09:53 PM
Bericht: #27
RE: Jullie mening
Keep up the good work, guys !

Ook ik blijf hier altijd lezen. Het posten hangt wat af van de drukte (job-gezin-muzikale projecten).

Suggesties:
Zoals hierboven al ergens is gezegd: TN's posten in het topic over het domein heeft als voordeel dat je gemakkelijker info vindt via de search (wat ik heel vaak doe).
Zoeken in de 784 pagina's "Wat hebben we vandaag gedronken" is onbegonnen werk.

En nu ga ik mijn fles Lalande-Borie verder leeg zuipen: TN in desbetreffende topic Wink .

Santé, mannen cheers
08-12-2017, 10:20 PM
Bericht: #28
RE: Jullie mening
(08-12-2017 07:34 PM)Fre schreef:  Tja, Tis een beetje zoals de wijn. Ietwat troebel Tongue

Haha, touché! Nochtans een van de meer transparante natuurwijnen die ik al dronk Smile
08-12-2017, 10:49 PM
Bericht: #29
RE: Jullie mening
Voor mij is het forum goed zoals het is.
Ik kan veel lezen, en als ik denk dat het relevant kan zijn, post ik iets.
En dat is graag gedaan.
08-12-2017, 11:26 PM
Bericht: #30
RE: Jullie mening
(08-12-2017 09:53 PM)Dave schreef:  Suggesties:
Zoals hierboven al ergens is gezegd: TN's posten in het topic over het domein heeft als voordeel dat je gemakkelijker info vindt via de search (wat ik heel vaak doe).
Zoeken in de 784 pagina's "Wat hebben we vandaag gedronken" is onbegonnen werk.

Haha, ik heb daar ook lang mee gesukkeld. Tot iemand me vertelde dat je bij de Search berichten moet aanklikken. Is minder handig maar dan heb je alles. Sowieso is het inderdaad beter om onder het wijntopic zelf te posten


Ga naar locatie: