Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na lentedegustatie degustatie
05-04-2018, 10:44 AM
Bericht: #1
Na lentedegustatie degustatie
War moeilijke titel. Het gaat hierover: na onze degustatie waren een fors aantal flessen (bijna) leeg, zeker na het dinertje achteraf, maar niet allemaal en na wat verdelen namen we er een aantal mee en die proefden / dronken we dus de week erna.

Een wijn die zo mishandeld is, 't is al straf als er 's anderendaags nog iets aan te genieten valt. Na een ganse dag 'geschud" door uitgieten van vele klutskes en dan vervoerd tot thuis, niet echt de beste behandeling.
Nu, wij werken veelal met wijnen die relatief veel weerstand vertonen tegen oxidatie (Nebbiolo, Sangiovese, Pinot Noir,...), maar anderzijds is vooral mijn eega erg gevoelig hiervoor. Ik heb bvb nog niet meegemaakt dat ze een Bordeaux, wellicht de meest oxidatie-gevoelige wijnen, 's anderendaags nog drinkbaar vond.
Wij hadden o.a. 2 niet gezwavelde vatstalen Gigondas 2016 mee, "Les Routes" en "Le Plateau". Daar mee begonnen want ik dacht niet dat die lang gingen overleven. Beide wijnen waren echter nog super, met voor mij na wat over en weer geproef momenteel toch een lichte voorkeur voor Syrah "Les Routes" boven de Mourvèdre "Le Plateau". Benieuwd wat dat binnen enkele jaren gaat geven.
Ook beide jonge Dominin's hielden zich prima. Ik vond die eigenlijk beter na 2 dagen, maar de eerlijkheid gebiedt me te vermelden dat die flessen nog voor 3/4 vol waren, niet echt vergelijkbaar dus. Een Galeyrand Fixin had na 2 dagen toch wat sleet, maar er was dan ook niet veel meer in. La Prevostura's Bramaterra heeft, zoals de meeste Alto-Piemonte's weinig last van oxidatie, maar de wijn die het het beste hield, niet tot mijn verbazing want ik ken die kanjer, was de Memini van Guastaferro. Veranderde dag na dag, maar tot de laatste druppel op donderdag een heel mooie wijn. Het is maar een simpele Aglianico, maar ik ben er gek op.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)


Ga naar locatie: