Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Caves Sao Joao, Bairrada
10-06-2018, 11:14 AM
Bericht: #1
Caves Sao Joao, Bairrada
Tinto 2011, Bairrada

Baga is de traditionele druif voor rood in Bairrada, maar sinds 2003 laten ze ook andere druiven toe in de appellatie, waaronder een reeks internationale, cabernet sauvignon, merlot, syrah, you name it. Beetje jammer denk je dan, dit gaat toch ten koste van identiteit, typiciteit. Maar het is een feit dat 100% baga wel moeilijk kan zijn, zeker indien traditioneel gemaakt. Het idee om dan wat af te ronden met andere druiven kan dan aantrekkelijk lijken.

Deze tinto 2011 is zo’n mix van 40% baga, 40% syrah en 20% merlot. Ik verwachtte er niet veel van, maar direct na openen was mijn interesse al helemaal getriggered. Al een lichte, maar mooie evolutie, rood fruit, wat sigarenkistje, ceder, een bordeaux-achtige kruidigheid, denk aan laurier. In de mond denk je ook richting bordeaux, maar dan een fris jaar, 2008 bvb, omwille van die typische zuurtjes van de baga. Rijpe, fijne tannines ook die hier een serieuze wijn van maken. Deze wijn is nu zeer mooi, laat zich zalig wegdrinken. Het gebeurt niet vaak dat een fles hier op één avond soldaat gemaakt wordt, maar toen ik mijn vrouw vroeg of we de fles zouden leegmaken, moest ze niet lang nadenken... Deze wijn kost 9,80€. applaus

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: