Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonio Madeira, Dao
23-08-2018, 12:57 PM
Bericht: #1
Antonio Madeira, Dao
Tinto 2015

Gisteren pop and pour, niet gekoeld. Zeer ontgoochelende neus, dertien in een dozijn, wat kers, lactisch. In de mond een heel ander beeld. Is een wijnmaker die fraicheur zoekt in zijn wijn, maar in die mate dat de zuren bijzonder onaangenaam waren, en dat gebeurt mij nochtans niet vaak dat ik zuren te nadrukkelijk aanwezig vind. Hier dus wel. Onevenwichtig gewoon. Koelkast in.
Dag 2 met weinig verwachting : neus is ietsje subtieler nu, nog altijd volledig op het fruit maar het lactische is eruit. Drink deze wijn nu wel gekoeld. Een ietwat beaujolais aandoende neus zelfs. In de mond nu een veel beter evenwicht met goed geintegreerde zuren. In de mond framboosjes, zure kersjes, rijpe tannines. Staat mij veel meer aan dan gisteren.
Het is hier al zo vaak gezegd, maar schrijf een wijn niet af op basis van dag één. Was het trouwens niet Don die eens vroeg: welke wijn wordt echt beter op dag twee? Awel, deze! Smile

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
23-08-2018, 01:04 PM
Bericht: #2
RE: Antonio Madeira, Dao
(23-08-2018 12:57 PM)Olivier schreef:  Tinto 2015

Gisteren pop and pour, niet gekoeld. Zeer ontgoochelende neus, dertien in een dozijn, wat kers, lactisch. In de mond een heel ander beeld. Is een wijnmaker die fraicheur zoekt in zijn wijn, maar in die mate dat de zuren bijzonder onaangenaam waren, en dat gebeurt mij nochtans niet vaak dat ik zuren te nadrukkelijk aanwezig vind. Hier dus wel. Onevenwichtig gewoon. Koelkast in.
Dag 2 met weinig verwachting : neus is ietsje subtieler nu, nog altijd volledig op het fruit maar het lactische is eruit. Drink deze wijn nu wel gekoeld. Een ietwat beaujolais aandoende neus zelfs. In de mond nu een veel beter evenwicht met goed geintegreerde zuren. In de mond framboosjes, zure kersjes, rijpe tannines. Staat mij veel meer aan dan gisteren.
Het is hier al zo vaak gezegd, maar schrijf een wijn niet af op basis van dag één. Was het trouwens niet Don die eens vroeg: welke wijn wordt echt beter op dag twee? Awel, deze! Smile

Klinkt alsof ie gewoon te jong werd gedronken, dan is de fles meestal beter op dag 2 Smile
23-08-2018, 04:09 PM
Bericht: #3
RE: Antonio Madeira, Dao
(23-08-2018 01:04 PM)Vinogan(s) schreef:  
(23-08-2018 12:57 PM)Olivier schreef:  Tinto 2015

Gisteren pop and pour, niet gekoeld. Zeer ontgoochelende neus, dertien in een dozijn, wat kers, lactisch. In de mond een heel ander beeld. Is een wijnmaker die fraicheur zoekt in zijn wijn, maar in die mate dat de zuren bijzonder onaangenaam waren, en dat gebeurt mij nochtans niet vaak dat ik zuren te nadrukkelijk aanwezig vind. Hier dus wel. Onevenwichtig gewoon. Koelkast in.
Dag 2 met weinig verwachting : neus is ietsje subtieler nu, nog altijd volledig op het fruit maar het lactische is eruit. Drink deze wijn nu wel gekoeld. Een ietwat beaujolais aandoende neus zelfs. In de mond nu een veel beter evenwicht met goed geintegreerde zuren. In de mond framboosjes, zure kersjes, rijpe tannines. Staat mij veel meer aan dan gisteren.
Het is hier al zo vaak gezegd, maar schrijf een wijn niet af op basis van dag één. Was het trouwens niet Don die eens vroeg: welke wijn wordt echt beter op dag twee? Awel, deze! Smile

Klinkt alsof ie gewoon te jong werd gedronken, dan is de fles meestal beter op dag 2 Smile

Wellicht wel. Maar is dat dan niet altijd zo met wijnen die beter zijn op dag 2? Wink

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
23-08-2018, 06:39 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 23-08-2018 om 06:40 PM door wvd.)
Bericht: #4
RE: Antonio Madeira, Dao
(23-08-2018 04:09 PM)Olivier schreef:  
(23-08-2018 01:04 PM)Vinogan(s) schreef:  
(23-08-2018 12:57 PM)Olivier schreef:  Tinto 2015

Gisteren pop and pour, niet gekoeld. Zeer ontgoochelende neus, dertien in een dozijn, wat kers, lactisch. In de mond een heel ander beeld. Is een wijnmaker die fraicheur zoekt in zijn wijn, maar in die mate dat de zuren bijzonder onaangenaam waren, en dat gebeurt mij nochtans niet vaak dat ik zuren te nadrukkelijk aanwezig vind. Hier dus wel. Onevenwichtig gewoon. Koelkast in.
Dag 2 met weinig verwachting : neus is ietsje subtieler nu, nog altijd volledig op het fruit maar het lactische is eruit. Drink deze wijn nu wel gekoeld. Een ietwat beaujolais aandoende neus zelfs. In de mond nu een veel beter evenwicht met goed geintegreerde zuren. In de mond framboosjes, zure kersjes, rijpe tannines. Staat mij veel meer aan dan gisteren.
Het is hier al zo vaak gezegd, maar schrijf een wijn niet af op basis van dag één. Was het trouwens niet Don die eens vroeg: welke wijn wordt echt beter op dag twee? Awel, deze! Smile

Klinkt alsof ie gewoon te jong werd gedronken, dan is de fles meestal beter op dag 2 Smile

Wellicht wel. Maar is dat dan niet altijd zo met wijnen die beter zijn op dag 2? Wink

Eigenaardig genoeg zijn sommige nog te jonge wijnen toch al geoxideerd op dag 2. Misschien heeft dat o.a. met zuren te maken?

WVD (Wijnhandel Leuvin)
23-08-2018, 11:47 PM
Bericht: #5
RE: Antonio Madeira, Dao
(23-08-2018 04:09 PM)Olivier schreef:  
(23-08-2018 01:04 PM)Vinogan(s) schreef:  
(23-08-2018 12:57 PM)Olivier schreef:  Tinto 2015

Gisteren pop and pour, niet gekoeld. Zeer ontgoochelende neus, dertien in een dozijn, wat kers, lactisch. In de mond een heel ander beeld. Is een wijnmaker die fraicheur zoekt in zijn wijn, maar in die mate dat de zuren bijzonder onaangenaam waren, en dat gebeurt mij nochtans niet vaak dat ik zuren te nadrukkelijk aanwezig vind. Hier dus wel. Onevenwichtig gewoon. Koelkast in.
Dag 2 met weinig verwachting : neus is ietsje subtieler nu, nog altijd volledig op het fruit maar het lactische is eruit. Drink deze wijn nu wel gekoeld. Een ietwat beaujolais aandoende neus zelfs. In de mond nu een veel beter evenwicht met goed geintegreerde zuren. In de mond framboosjes, zure kersjes, rijpe tannines. Staat mij veel meer aan dan gisteren.
Het is hier al zo vaak gezegd, maar schrijf een wijn niet af op basis van dag één. Was het trouwens niet Don die eens vroeg: welke wijn wordt echt beter op dag twee? Awel, deze! Smile

Klinkt alsof ie gewoon te jong werd gedronken, dan is de fles meestal beter op dag 2 Smile

Wellicht wel. Maar is dat dan niet altijd zo met wijnen die beter zijn op dag 2? Wink

Ze moeten dag 2 wel halen om dat te kunnen zeggen. Durft hier al eens problematisch te zijn...
24-08-2018, 07:14 AM
Bericht: #6
RE: Antonio Madeira, Dao
(23-08-2018 11:47 PM)Vinogan(s) schreef:  
(23-08-2018 04:09 PM)Olivier schreef:  
(23-08-2018 01:04 PM)Vinogan(s) schreef:  
(23-08-2018 12:57 PM)Olivier schreef:  Tinto 2015

Gisteren pop and pour, niet gekoeld. Zeer ontgoochelende neus, dertien in een dozijn, wat kers, lactisch. In de mond een heel ander beeld. Is een wijnmaker die fraicheur zoekt in zijn wijn, maar in die mate dat de zuren bijzonder onaangenaam waren, en dat gebeurt mij nochtans niet vaak dat ik zuren te nadrukkelijk aanwezig vind. Hier dus wel. Onevenwichtig gewoon. Koelkast in.
Dag 2 met weinig verwachting : neus is ietsje subtieler nu, nog altijd volledig op het fruit maar het lactische is eruit. Drink deze wijn nu wel gekoeld. Een ietwat beaujolais aandoende neus zelfs. In de mond nu een veel beter evenwicht met goed geintegreerde zuren. In de mond framboosjes, zure kersjes, rijpe tannines. Staat mij veel meer aan dan gisteren.
Het is hier al zo vaak gezegd, maar schrijf een wijn niet af op basis van dag één. Was het trouwens niet Don die eens vroeg: welke wijn wordt echt beter op dag twee? Awel, deze! Smile

Klinkt alsof ie gewoon te jong werd gedronken, dan is de fles meestal beter op dag 2 Smile

Wellicht wel. Maar is dat dan niet altijd zo met wijnen die beter zijn op dag 2? Wink

Ze moeten dag 2 wel halen om dat te kunnen zeggen. Durft hier al eens problematisch te zijn...

Vinogansdieflesmoeleeg!

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
24-08-2018, 10:26 AM
Bericht: #7
RE: Antonio Madeira, Dao
(24-08-2018 07:14 AM)vinejo schreef:  
(23-08-2018 11:47 PM)Vinogan(s) schreef:  
(23-08-2018 04:09 PM)Olivier schreef:  
(23-08-2018 01:04 PM)Vinogan(s) schreef:  
(23-08-2018 12:57 PM)Olivier schreef:  Tinto 2015

Gisteren pop and pour, niet gekoeld. Zeer ontgoochelende neus, dertien in een dozijn, wat kers, lactisch. In de mond een heel ander beeld. Is een wijnmaker die fraicheur zoekt in zijn wijn, maar in die mate dat de zuren bijzonder onaangenaam waren, en dat gebeurt mij nochtans niet vaak dat ik zuren te nadrukkelijk aanwezig vind. Hier dus wel. Onevenwichtig gewoon. Koelkast in.
Dag 2 met weinig verwachting : neus is ietsje subtieler nu, nog altijd volledig op het fruit maar het lactische is eruit. Drink deze wijn nu wel gekoeld. Een ietwat beaujolais aandoende neus zelfs. In de mond nu een veel beter evenwicht met goed geintegreerde zuren. In de mond framboosjes, zure kersjes, rijpe tannines. Staat mij veel meer aan dan gisteren.
Het is hier al zo vaak gezegd, maar schrijf een wijn niet af op basis van dag één. Was het trouwens niet Don die eens vroeg: welke wijn wordt echt beter op dag twee? Awel, deze! Smile

Klinkt alsof ie gewoon te jong werd gedronken, dan is de fles meestal beter op dag 2 Smile

Wellicht wel. Maar is dat dan niet altijd zo met wijnen die beter zijn op dag 2? Wink

Ze moeten dag 2 wel halen om dat te kunnen zeggen. Durft hier al eens problematisch te zijn...

Vinogansdieflesmoeleeg!

Tja, een fles die s avonds niet leeg is betekent bij mij meestal dat ze niet helemaal in de smaak valt Blush

Ik ben ook niet zo een voorstander van verschillende flessen die tegelijkertijd open zijn (behalve bij bezoek natuurlijk Smile ); ik ben persoonlijk altijd meer een seriële monogamist geweest ipv een polygamist


Ga naar locatie: