Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TFT oktober 2018
07-10-2018, 05:04 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 07-10-2018 om 09:01 PM door Vinogan(s).)
Bericht: #1
TFT oktober 2018
Wegens gezondheidsproblemen van een aantal deelnemers een editie met slechts 4 deelnemers, maar eentje die toch memorabel zal blijken. Afspraak: budget van 150 €, te besteden aan 1 of max 2 flessen (die op dronk zijn bij voorkeur). Er zijn altijd gekken die over budget gaan, maar dat is eigen keuze Wink

- Starter (hors catégorie)

Heel lichte kleur, aardbei, mineraal, ijzer, klein zoetje, mooie aciditeit, maar in de mond zijn het aardse en de bitterheid toch iets te prominent aanwezig. Bij herproeven na een aantal uur is deze bitterheid wel grotendeels weg, maar valt de wijn wel wat plat. Opendoen en uitdrinken dus.

Leuke wijn om blind te serveren, het gezelschap zat overal behalve op de juiste plaats Smile

Na al de epistels op dit forum over deze wijn kon ik het niet laten om dit blind te serveren: Domaine des Tours 2014 (de VdP dus). Correcte en leuke wijn, maar ik begrijp de hype niet echt. 87 Ik moet wel zeggen dat niemand iets "vuils" geproefd heeft Wink

- 1e wijn

1e wijn en voor mij echt een enigma. Het enige wat ik heb zijn perzikpit, noten, citroen, en een heel prominente "natuurlijke touch" (kan het moeilijk anders beschrijven).

Het was dus wel degelijk een natuurlijke wijn, de VI Xarel-Lo 2011 van Porcellanic (Ton Rimbau) uit het Spaanse Penedes. Valt voor mij buiten het referentiekader van wat ik versta onder wijn, en dus NR omdat ik deze echt niet begrijp.

- 2e wijn

Vanaf de eerste snuif onmiddellijk het archetype van een vette chardonnay, met honing en botertoetsen, en dit is ook in de mond het geval. Klassiek maar goed.

Het vermoeden werd bevestigd: het was de Puligny Montrachet 1994 (!) "Les Champs Gains" van Michel Bouzereau et Fils. Ongelooflijk hoe goed deze nog voor de dag kwam voor de leeftijd trouwens, en een dikke vet verdiende 91.

- 3e wijn

Een dijk van een wijn. Wat floraliteit, wat citroen, maar ongelooflijk vol, barstensvol materie en echt een keieieieilange afdronk. Houtopvoeding toont wel en maskeert misschien wat de typiciteit. Maar desondanks bevat dit toch ook een aciditeit die je ook vindt in bepaalde rieslings (deed zelfs een beetje denken aan de houtgelagerde von Winnings). Overstijgt eigenlijk een beetje de druif.

Ook hier iedereen het bos in, om na veel omzwervingen uit te komen in Australië. Een chardonnay van down under, en wat voor één: de Art Series 2012 Chardonnay van Leeuwin Estate (in Margaret River) dingt voor mij mee naar de titel van "beste witte ooit gedronken", en bijgevolg een 93.

- 4e wijn

Donker fruit, cassis en later ook wat rood fruit, wat zoethout, kracht, grafiet en kruidigheid.

Deze wijn werd in duo geserveerd met wijn nummer 5, en zorgde voor een uitermate interessante vergelijking.

- 5e wijn

Inkt, sigaar, tabak, afgerond, echt keilange afdronk, zijdezacht, een toonbeeld van balans.


Zoals gezegd werden beide wijnen naast mekaar geserveerd, na een tweetal uur karaf denk ik. Opdracht: zoek de 2 verbanden. Het jaartal werd al redelijk snel gevonden, maar ook de blend was gelijkaardig (hoewel niet identiek). Mijn eerste gok was dat wijn nr 4 een Pessac was en wijn nr 5 een Pomerol.

Verkeerd natuurlijk. Wijn nr 4 bleek een Italiaan te zijn, een "bordeaux" uit Chianti Classico: de Giorgio Primo 2006 van La Massa (70% cabernet s, 25% merlot en 5% petit verdot). Deze wijn had een fenomenale klasse en ook later in de avond bleef die hetzelfde hoge niveau halen. Ik wil het Sassicaia of vele bordeaux hem wel zien nadoen, 94. Was iets directer, meer "in your face" dan de 5e wijn, maar daardoor had hij wel ook iets meer karakter voor mij.

De 5e wijn daarentegen was meesterlijk in zijn harmonie. Zelden zo een perfect evenwicht meegemaakt in een wijn. Misschien iets minder karakter dan de vorige wijn, maar daarentegen wel gewoon vloeibare zijde in de mond. Dit werd ook bereikt door de correcte karaffage: het gedeelte uit de fles dat we later herproefden, was nog veel stroever en meer gesloten dan het gekaraffeerde deel. Wat dan ook betekent dat deze wijn wel nog wat jaren voor de boeg heeft. Het bleek dus een linkeroever te zijn, meerbepaald een Saint-Julien, zijnde de illustere Léoville Las Cases 2006. Voor mij op hetzelfde niveau dan de voorganger en dus ook 94, een keuze tussen beide zal ingegeven zijn door persoonlijke voorkeur, want qua kwaliteitsniveau zaten ze even verdomd hoog. De blend van de LLC: 65% cabernet s, 34,5% merlot en 0,5% cabernet franc.

- 6e wijn

De volgende wijn - zoals gevreesd: oxidatie. Net als de vorige keer (zie http://www.vinejo.freebb.be/thread-4864-page-2.html?, bericht 22). Het gaat hier dus alweer om een geoxideerde fles Scrio 2006 van Le Macchiole. Fles 2/3 - alle 3 gekocht bij Divino Dendermonde in februari 2018, en opnieuw pompbak. We weten dus al waar de 3e fles gaat eindigen - waarschijnlijk een slecht lot. En om op Don's vraag te antwoorden (bericht 26 in voormelde link): het aanbod was om een nieuwe fles Scrio aan te kopen aan 50% van de prijs... Gek? Iedereen die eens zin heeft om 65 euro te verspillen aan een geoxideerde fles, rep u daarheen zou ik zeggen! Flawed

- 7e wijn

Gebrand, tabak, mineraal, fris, maar wel veel evolutie, fantastisch versmolten, confit, zeer fijn in de mond.

Straffe fles! Verouderde tempranillo (rioja) werd snel gevonden, en ook de gok van het domein bleek de juiste: La Rioja Alta Gran Reserva 890, 1995. Vorige fles (zie link hierboven) had kurk, maar deze andere fles presteerde wel naar behoren en was toch lichtjes top Tongue , 92. Verouderde tempranillo kan echt mega zijn, ik vermoed dat je deze elegantie ook enkel in rioja en niet in ribera del duero kan bereiken...

- 8e wijn

Op papier een schitterende fles. Bij het proeven: alcohol, cassis, zoet, bom fruit in de mond, oxidatieve toets (nootjes), secundaire aroma's, kirsch, confituur, veel hitte, garrigue. Een wijn die voor mij "over the top" is, kracht, zoet fruit en alcohol, maar verder niets. Eéndimensionaal, mist spanning, diepgang, frisheid en verfijning. Ik ben deze wijn vandaag aan het herproeven (uit de koelkast geschonken en langzaam laten opwarmen). Frisser geschonken valt de alcohol niet zo op, maar wild word ik er jammer genoeg echt niet van. De Clos des Papes 2009 haalt hier een teleurstellend niveau en zit voor mij maar op 89. Met de fles is niets mis, het drinkt makkelijk weg, maar grote wijn kan ik dit onmogelijk noemen en de scores van een Parker of op een Cellartracker zijn hier in mijn ogen belachelijk hoog. Ik snap niet hoe mensen dit zo hoog kunnen inschatten, voor mij zit dit p/k volledig fout. Maar misschien ben ik gewoon niet dol op grenache?

- 9e wijn

Secundair, tabak, rokerig, nog te jong, trekt nog. Een grote naam uit Saint Emilion die hier jammer genoeg geen memorabele indruk nalaat. Le Petit Cheval 2011 haalt met de hakken over de sloot nipt 90. Persoonlijk zie en proef ik hier ook weinig tot geen potentieel voor toekomstige verbetering in (wat je bij andere te jonge wijnen soms wel duidelijk kunt merken), dus ook hier lijkt me de verhouding p/k zoek te zijn.


Hiermee werd het TFT-gedeelte afgesloten en was het tijd om de innerlijke mens met wat vast voedsel te versterken. Maar het werk was nog niet afgelopen, want:

- 10e wijn

Deze discussie indachtig (bericht 45): http://www.vinejo.freebb.be/thread-532-page-3.html werd de volgende fles bij het eten (blind) op tafel gezet. En jammer genoeg was ook deze Marchese Antinori Chianti Classico Riserva 2008 geoxideerd, daar waar de vorige fles die ik dronk ongeveer anderhalf jaar geleden wel al wat sleet vertoonde, maar wel nog drinkbaar was. Blijkt dit dus toch geen wijn te zijn om 10 jaar te bewaren. Flawed

Niet getreurd, er was gelukkig nog een reserve:

- 11e wijn

Pop & pour, maar dit beestje was perfect op dronk. Evolutie, ja, maar nog springlevend en zalige complexe smaken (zwart fruit, tabak en kruiden). Mooi in balans. Deze Veneroso 2007 van Tenuta di Ghizzano kan dus wel 10 jaar mee en scoort hier op de valreep nog een dik verdiende 90.

Een proeverij op een zeldzaam hoog niveau (fles 2 tem 7, los van de oxidatiefles ertussen), waarvoor dank aan de deelnemers en ook aan de gastheer voor de spijs en de infrastructuur Smile.

Speciale vermelding ook voor het lekkere dessert en pralines! Deze werden nog begeleid door een

- 12e wijn

Oxidatief, redelijk weinig zoet eigenlijk. Een achteraf bekeken redelijk typische Vinsanto uit Chianti Classico, maar verdere nota's of score ontbreken hier - te zeer in beslag genomen door het dessert zelf vrees ik Tongue, maar wel een zeer goede match met het eten!
07-10-2018, 05:26 PM
Bericht: #2
RE: TFT oktober 2018
damned bangheadbangheadbanghead ik heb weer wat gemist

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil
07-10-2018, 05:36 PM
Bericht: #3
RE: TFT oktober 2018
Mooie proeverij, wel jammer van de 2 foute of kapotte flessen.

Dat je Des Tours niet goed (of liever niet speciaal) vindt, verwondert me wel niet. Ligt redelijk ver van het type wijnen die door jou worden geserveerd Smile
07-10-2018, 07:23 PM
Bericht: #4
RE: TFT oktober 2018
Zalige tasting!
En blij dat een Bordeaux jou kon overtuigen.
Ik heb die LLC 2006 ook al geproefd en plaatste toen een TN op de blog. Heb m opgezocht en blijkbaar heeft die post de overgang naar WordPress niet overleefd Sad
En ik die dacht dat de blog volledig bewaard was... niet dus.
However, ik had er ook op t forum iets over geschreven (en Bert ook) en heb dus wel nog mijn punten teruggevonden. 96. Klopt dus met jou w94 Wink
http://www.vinejo.freebb.be/thread-595-p...l#pid28047

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
07-10-2018, 08:43 PM
Bericht: #5
RE: TFT oktober 2018
Kwaliteit is kwaliteit, ongeacht wat het is. Smile
07-10-2018, 09:29 PM
Bericht: #6
RE: TFT oktober 2018
Mooie proeverij! Zo’n Puligny-Montrachet uit 94, da’s toch durven. Ik weet dat dat bewaarwijnen zijn, maar 24 jaar... wow!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
08-10-2018, 07:36 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 08-10-2018 om 08:52 AM door Smaakatleet.)
Bericht: #7
RE: TFT oktober 2018
Nul wijn: Domaine Des Tours 2014 Frankrijk - Vaucluse ( Rhone )

Ijzer, bloed, bloedsinaasappel, beetje kruidig, thee.
In eerste instantie een bittertje die niet echt aangenaam is in de finale.
Kwam beter met openstaan. 86-87
Al leukere dingen geproefd van dit huis.

Voor wie deze wijn duidelijk een pak hoger aanvoelt van score.
Wees vrij om vanaf hier uw eigen correctie, conversie naar eigen aanvoelen aan te passen.

Want alle onderstaande punten werden op basis hiervan verstrekt.

- 1e wijn
*AANDACHT!* Deze wijn is natuurlijk gemaakt.
Als een groot liefhebber van natuurlijke wijnen zal mijn score ook hier een afwijking hebben bij de uwe mocht u niet van dit type wijnen houden. Tot -5 lijkt me niet eens van de pot gerukt.

1e wijn
VI Xarel-Lo 2011 van Porcellanic (Ton Rimbau) uit het Spaanse Penedes

Oxidatieve toetsen, veel geel steenfruit. Een wijn die vol en rond aanvoelt.
Haast filmend tot de zuren alles mooi fileren! Klein vettig toetsje en wat marsepein.Het fruit gaat hand in hand mee met de zuren met als eindbestemming een ellenlange afdronk! 92-93

- 2e wijn
Puligny Montrachet 1994 (!) "Les Champs Gains" van Michel Bouzereau et Fils. Frankrijk- Bourgogne

Neus in het glas, Jep! Dit lijkt me een Bourgogne.
En een degelijk exemplaar!
Boter van de hoeve, Rond maar nog steeds stevig.
Klassieke klasse en mineraal in de afdronk. 91

- 3e wijn
Art Series 2012 Chardonnay van Leeuwin Estate Australië - Margaret River

Leuk om na een "oerklassieker" dit te krijgen.
Materie in alle opzichten, je neus wordt vol gepropt.
En in de mond is dat niet minder.
Een grootste Chardonnay met nog een zeer mooie toekomst.
De elegantie zal denk ik met de tijd nog wat winnen. 92-93

-4e wijn
Giorgio Primo 2006 van La Massa Italië - Toscane

Bodeaux neus, zwart fruit met name bramen, cassis.
Zachte start, heel mondje vol. Kwam beter met de minuut.
Waarlijk wereldklasse hoor! 94

-5e wijn
Léoville Las Cases 2006 Frankrijk - Saint-Julien

Heel zacht boeket, sigaar, potloodpuntje en wat inkt.
Wat een verweven sapje dit.
De afdronk is weergaloos, en een zaligheid.
Finesse! 94

- 6e wijn
Scrio 2006 van Le Macchiole. Ialtië - Toscane
Flawed

- 7e wijn
La Rioja Alta Gran Reserva 890, 1995 Spanje - Rioja

Koffie, gebrande toetsen, mineraalwatte?, klein beetje vanille en karamel.
Super Tempranillo want in de mond is deze zijdezacht! 92

- 8e wijn
De Clos des Papes 2009 Frankrijk - CH9DP

Als we kijken wat de des tours voor zijn prijs deed dan weet ik het toch wel!

Heel vol, heel veel.
Kruidig, noten en dan de Grenache feeling.
Ik sluit me aan bij Steven a bit to much... 89

- 9e wijn
Le Petit Cheval 2011 Frankrijk -Saint Emilion

Rood fruit, tabak, rokerig en wat paprika.
De wijn miste zijn samenhang ietwat.
Trekkende tannine.
Uiteraard nog zeer jong.
Maar wat dit gaat geven geen idee hoor. 88-89+
Hiermee werd het TFT-gedeelte afgesloten en was het tijd om de innerlijke mens met wat vast voedsel te versterken. Maar het werk was nog niet afgelopen, want:

- 10e wijn
Marchese Antinori Chianti Classico Riserva 2008 Italië - Toscane
Sad
- 11e
Veneroso 2007 van Tenuta di Ghizzano Italië - Toscane

Niet gescoord maar lekker uitgedronken, Toppie hoor!
Bed®ankt! Smile
Speciale vermelding ook voor het lekkere dessert en pralines! Deze werden nog begeleid door een

- 12e
Villa Minetta 2006 Italië - Toscane Vinsanto

Degelijke Vinsanto voor een goede prijs denk 30 euro voor 50cl.
Als je weet dat het toch wel wat werk en inspanning vergt dit te maken.

Bedankt allen om dit opnieuw zo memorabel te maken!
       
09-10-2018, 01:38 PM
Bericht: #8
RE: TFT oktober 2018
1) Domaine des Tours 2014 - Vaucluse IGP
- oog: licht intens, baksteenrood met veel evolutie
- neus: honing, floraal (accacia), lichte thee invloeden
- mond: zachte aanzet. Fruitig en floraal in de mond. Thee, honing en viooltjes.
Mooie complexiteit met een bijna lange afdronk

91,5 ptn

2) VI Xarel-Lo Porcelanic 2011 - Penedès
- oog: goudgeel en hoge viscositeit. Enige evolutie in de kleur.
- neus: caramel en oxidatieve toets in stilstaande fase. Na walsen aroma’s van perzik en hazelnoot
- mond: frisse aanzet. Oxidatief kantje en aroma’s van rijpe perzik, hazelnoot, citroenzeste en honing.
Middellange afdronk

91,5 ptn

3) Michel Bouzereau & Fils les Perrieres 1994 - Puligny Montrachet
- oog: goudgeel en veel evolutie
- neus: licht intens, neus is ietwat gesloten. Aroma’s van perzik en boter
- mond: zachte aanzet en lage zuren. Toetsen van boter, vanille, caramel, honing en perzik.
Middellange afdronk

91 ptn

Wijn toonde tegen de avond al serieus wat verval. Snel opgedronken met de vriendin en de schoonvader.

4) Leeuwin Estate 2012 - Margaret River - Australië
- oog: licht strogeel, weinig evolutie
- neus: licht gesloten neus. Aroma’s van pompelmoes
- mond: frisse aanzet, doch volle wijn in de mond. Aroma’s van citruszeste, rijpe perzik, passievrucht, vanille, marsepein en boter.
Lange afdronk

Aanvankelijk 94 ptn gescoord voor z’n complexiteit, maar vanwege de ietwat gesloten neus, terug gebracht naar 93,5 ptn

5) Giorgio Primo 2016 - Chianti
- oog: heel intens kersenrood. Geen evolutie en gekleurde tranen
- neus: kers, zoethout, caramel. In mobiele fase: braambes, cacao
- mond: krachtige aanzet en veel tannines. Aroma’s van zoethout, cassis, cacao, rijp zwart fruit en wat gebrande toetsen.
Lange afdronk

94 ptn


6) Leoville Las Cases 2006 - Saint Julien
- oog: hoog intens kersenrood. Lichte evolutie, licht gekleurde tranen
- neus: aanvankelijk iets gesloten neus. Daarna duidelijkere gebrande toetsen, rijpe braambes en cacao
- mond: zachte aanzet. Toetsen van rijpe braambes, cassis, paprika en caramel.
Lange afdronk

93,5 ptn

7) La Macchiole Scrio 2006 - Toscane
Foutieve fles

8) La Rioja Alta Gran Reserva 1995 - Rioja
- oog: licht intens, baksteenrood met veel evolutie
- neus: hoge intensiteit. Stalgeur, rozenblaadjes, sigarenkistje, honing en een vleugje petrol (een verouderde Rieslingneus)
- mond: zachte aanzet, maar toch hoge zuren. Aroma’s van caramel, geconfijt fruit, pruim en honing.
Lange afdronk

Een vreemde wijn. Volledig blind (in zwarte glazen), had ik hier zelfs een Riesling durven uit halen

93,5-94 ptn

9) Clos des Papes 2009 - Châteauneuf du Pape
- oog: hoog intens kersenrood met een lichte waterrand
- neus: licht intens, nootjes
- mond: rijp fruit, cassis, kaneel en kirsch. Hoge zuren en kruidig in de mond.
Middellange tot lange afdronk

90 ptn

10) Le Petit Cheval 2011 - Saint Emilion
- oog: hoog intens kersenrood, weinig evolutie
- neus: medium intens met toetsen van kers, zoethout en cassis
- mond: krachtige aanzet met aroma’s van kers, pruim, cassis, zoethout, paprika en een licht vleugje vanille.
Middellange afdronk

Complex in de mond, maar heel veel onrijpe tannines die overheersen en de wijn uit balans brengen => drinking window op cellar tracker stond op 2018, maar deze terug getrokken naar 2021.

89 ptn

Deze wijn ’s anderendaags nog met enkele vrienden verder opgedronken, en de wijn was al mooi open gekomen. Tannine was mooi afgevlakt en de wijn zat echt volledig op z'n fruit. Echter geen notities meer van genomen.

Van de andere wijnen geen notities meer genomen.

In water, one sees one's own face.
But in wine, one beholds the heart of another
09-10-2018, 02:18 PM
Bericht: #9
RE: TFT oktober 2018
Ik hoor en lees ook elders dat vele Bx 2011 erg tegenvallen. Misschien zit de hete lente en koelere zomer er voor iets tussen, maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat er geplukt is voor de tannines rijp waren en nu het "babyvet" weg is, steken die door het magere karkas. Wellicht het minste jaar van de laatste 10, met 2013 als stevige concurrent voor de titel.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
11-10-2018, 01:44 PM
Bericht: #10
RE: TFT oktober 2018
Na de tasting mailtje gestuurd naar Divino Dendermonde om te melden dat de 2e fles Scrio ook kapot was

Nog steeds geen enkel teken van leven

Geweldige klantvriendelijkheid...
11-10-2018, 02:32 PM
Bericht: #11
RE: TFT oktober 2018
(11-10-2018 01:44 PM)Vinogan(s) schreef:  Na de tasting mailtje gestuurd naar Divino Dendermonde om te melden dat de 2e fles Scrio ook kapot was

Nog steeds geen enkel teken van leven

Geweldige klantvriendelijkheid...

Daar verschiet ik niet van eerlijk gezegd...

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
11-10-2018, 07:02 PM
Bericht: #12
RE: TFT oktober 2018
(11-10-2018 01:44 PM)Vinogan(s) schreef:  Na de tasting mailtje gestuurd naar Divino Dendermonde om te melden dat de 2e fles Scrio ook kapot was

Nog steeds geen enkel teken van leven

Geweldige klantvriendelijkheid...

Misschien even opbellen?
Klinkt opdringerig, maar het gaat hier toch niet over nen euro hé.

Een aangetekende zending lijkt me nu weer net iets teveel van't goede. Big Grin
Maar ge weet wel dat de boodschap zeker aankomt dan.ang-el
11-10-2018, 07:43 PM
Bericht: #13
RE: TFT oktober 2018
(11-10-2018 07:02 PM)gertjeuh schreef:  
(11-10-2018 01:44 PM)Vinogan(s) schreef:  Na de tasting mailtje gestuurd naar Divino Dendermonde om te melden dat de 2e fles Scrio ook kapot was

Nog steeds geen enkel teken van leven

Geweldige klantvriendelijkheid...

Misschien even opbellen?
Klinkt opdringerig, maar het gaat hier toch niet over nen euro hé.

Een aangetekende zending lijkt me nu weer net iets teveel van't goede. Big Grin
Maar ge weet wel dat de boodschap zeker aankomt dan.ang-el

Tja 80% van de wijnhandelaars zijn t zelfde... Een beetje de gepassioneerde spelen maar als t erop aankomt is t geld dat telt.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
11-10-2018, 08:51 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 11-10-2018 om 09:52 PM door Smaakatleet.)
Bericht: #14
RE: TFT oktober 2018
(11-10-2018 07:43 PM)vinejo schreef:  
(11-10-2018 07:02 PM)gertjeuh schreef:  
(11-10-2018 01:44 PM)Vinogan(s) schreef:  Na de tasting mailtje gestuurd naar Divino Dendermonde om te melden dat de 2e fles Scrio ook kapot was

Nog steeds geen enkel teken van leven

Geweldige klantvriendelijkheid...

Misschien even opbellen?
Klinkt opdringerig, maar het gaat hier toch niet over nen euro hé.

Een aangetekende zending lijkt me nu weer net iets teveel van't goede. Big Grin
Maar ge weet wel dat de boodschap zeker aankomt dan.ang-el

Tja 80% van de wijnhandelaars zijn t zelfde... Een beetje de gepassioneerde spelen maar als t erop aankomt is t geld dat telt.

Sad ,
Misschien wel goed om even aan te halen.
X aantal maanden terug een eerste aankoop gedaan bij sacacorchos te Beveren-Leie.
Een Rioja Alta 890 van '95.

Gekurkt en mailtje gestuurd.
Mocht dezelfde week eens binnenspringen, de fles werd niet vervangen.
Maar kreeg wel enkele flessen mee vanuit de winkel, voor een mooi bedrag!
Voor mij dus één van de goede!
11-10-2018, 09:50 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 11-10-2018 om 09:51 PM door don quichotte.)
Bericht: #15
RE: TFT oktober 2018
(11-10-2018 07:43 PM)vinejo schreef:  ……...

Tja 80% van de wijnhandelaars zijn t zelfde... Een beetje de gepassioneerde spelen maar als t erop aankomt is t geld dat telt.

Deze uitlating had ik van jou niet verwacht.
Je bent op goede weg Jo. Wink

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
11-10-2018, 10:13 PM
Bericht: #16
RE: TFT oktober 2018
(11-10-2018 09:50 PM)don quichotte schreef:  
(11-10-2018 07:43 PM)vinejo schreef:  ……...

Tja 80% van de wijnhandelaars zijn t zelfde... Een beetje de gepassioneerde spelen maar als t erop aankomt is t geld dat telt.

Deze uitlating had ik van jou niet verwacht.
Je bent op goede weg Jo. Wink

Je moet gewoon die 20% kennen hé... ;-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
12-10-2018, 09:06 AM
Bericht: #17
RE: TFT oktober 2018
(11-10-2018 09:50 PM)don quichotte schreef:  
(11-10-2018 07:43 PM)vinejo schreef:  ……...

Tja 80% van de wijnhandelaars zijn t zelfde... Een beetje de gepassioneerde spelen maar als t erop aankomt is t geld dat telt.

Deze uitlating had ik van jou niet verwacht.
Je bent op goede weg Jo. Wink

Ja, t is net of ik hoor Don Jr. bezig

(excuus, maar deze vond ik net te leuk om te laten liggen Big GrinBig GrinBig Grin )
12-10-2018, 09:57 AM
Bericht: #18
RE: TFT oktober 2018
(12-10-2018 09:06 AM)Vinogan(s) schreef:  
(11-10-2018 09:50 PM)don quichotte schreef:  
(11-10-2018 07:43 PM)vinejo schreef:  ……...

Tja 80% van de wijnhandelaars zijn t zelfde... Een beetje de gepassioneerde spelen maar als t erop aankomt is t geld dat telt.

Deze uitlating had ik van jou niet verwacht.
Je bent op goede weg Jo. Wink

Ja, t is net of ik hoor Don Jr. bezig

(excuus, maar deze vond ik net te leuk om te laten liggen Big GrinBig GrinBig Grin )

ja ik volg bijlessen bij Don, zit in de eerste module "Kritisch onderzoek betreffende aanbod en prijzenpolitiek op de Belgische wijnmarkt."

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
12-10-2018, 11:36 AM
Bericht: #19
RE: TFT oktober 2018
Of deze... Cool cheers


Bijlagen Afbeeldingen
   
12-10-2018, 12:12 PM
Bericht: #20
RE: TFT oktober 2018
Ik zou hier weer iets kunnen op zeggen, maar ik ga het opgeven denk ik.banghead

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)


Ga naar locatie: