Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Calabretta, Sicilië
04-11-2021, 07:12 PM
Bericht: #1
Calabretta, Sicilië
Elisir 2014

Een wijn van jonge stokken, 100% nerello mascalese. Etna dus. En redelijk natuurlijk gemaakt.

Bij het uitschenken lichte bruis. Maar geen hergisting op fles, want gaat er uit met walsen. Waarschijnlijk bewust met wat restgas gebotteld om de wijn te beschermen.

Mooie aroma’s van rood fruit, maar vooral enorm floraal. In de mond enorm puur rood fruit, en zéér fris. Echt mooi. Tannines trekken in het begin beetje, maar integreren beter naarmate wijn openstaat.

Helaas komt dan de gevreesde «muizensmaak » of « mouse taint » opzetten in de afdronk. In het begin niet veel, maar meer naarmate hij openstaat. En dat is toch beetje jammer. Erzonder zou dit echt een fantastische wijn zijn.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
04-11-2021, 07:57 PM
Bericht: #2
RE: Calabretta, Sicilië
(04-11-2021 07:12 PM)Olivier schreef:  Elisir 2014

Een wijn van jonge stokken, 100% nerello mascalese. Etna dus. En redelijk natuurlijk gemaakt.

Bij het uitschenken lichte bruis. Maar geen hergisting op fles, want gaat er uit met walsen. Waarschijnlijk bewust met wat restgas gebotteld om de wijn te beschermen.

Mooie aroma’s van rood fruit, maar vooral enorm floraal. In de mond enorm puur rood fruit, en zéér fris. Echt mooi. Tannines trekken in het begin beetje, maar integreren beter naarmate wijn openstaat.

Helaas komt dan de gevreesde «muizensmaak » of « mouse taint » opzetten in de afdronk. In het begin niet veel, maar meer naarmate hij openstaat. En dat is toch beetje jammer. Erzonder zou dit echt een fantastische wijn zijn.

Alweer muizenissen bij de natuurlijke wijnbouwers… Wat een doodzonde als de wijn zo goed was…Doe er dan toch een klein beetje zwavel bij hè mannen.. taz

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
04-11-2021, 09:01 PM
Bericht: #3
RE: Calabretta, Sicilië
(04-11-2021 07:57 PM)vinejo schreef:  
(04-11-2021 07:12 PM)Olivier schreef:  Elisir 2014

Een wijn van jonge stokken, 100% nerello mascalese. Etna dus. En redelijk natuurlijk gemaakt.

Bij het uitschenken lichte bruis. Maar geen hergisting op fles, want gaat er uit met walsen. Waarschijnlijk bewust met wat restgas gebotteld om de wijn te beschermen.

Mooie aroma’s van rood fruit, maar vooral enorm floraal. In de mond enorm puur rood fruit, en zéér fris. Echt mooi. Tannines trekken in het begin beetje, maar integreren beter naarmate wijn openstaat.

Helaas komt dan de gevreesde «muizensmaak » of « mouse taint » opzetten in de afdronk. In het begin niet veel, maar meer naarmate hij openstaat. En dat is toch beetje jammer. Erzonder zou dit echt een fantastische wijn zijn.

Alweer muizenissen bij de natuurlijke wijnbouwers… Wat een doodzonde als de wijn zo goed was…Doe er dan toch een klein beetje zwavel bij hè mannen.. taz
Ah, iemand met gezond verstand....applaus

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
04-11-2021, 10:22 PM
Bericht: #4
RE: Calabretta, Sicilië
(04-11-2021 07:57 PM)vinejo schreef:  
(04-11-2021 07:12 PM)Olivier schreef:  Elisir 2014

Een wijn van jonge stokken, 100% nerello mascalese. Etna dus. En redelijk natuurlijk gemaakt.

Bij het uitschenken lichte bruis. Maar geen hergisting op fles, want gaat er uit met walsen. Waarschijnlijk bewust met wat restgas gebotteld om de wijn te beschermen.

Mooie aroma’s van rood fruit, maar vooral enorm floraal. In de mond enorm puur rood fruit, en zéér fris. Echt mooi. Tannines trekken in het begin beetje, maar integreren beter naarmate wijn openstaat.

Helaas komt dan de gevreesde «muizensmaak » of « mouse taint » opzetten in de afdronk. In het begin niet veel, maar meer naarmate hij openstaat. En dat is toch beetje jammer. Erzonder zou dit echt een fantastische wijn zijn.

Alweer muizenissen bij de natuurlijke wijnbouwers… Wat een doodzonde als de wijn zo goed was…Doe er dan toch een klein beetje zwavel bij hè mannen.. taz

Inderdaad. Jij zou dit ook goed gevonden hebben. Deed mij qua type wijn enorm denken aan de Clos de Lys van Chamonard die we vorige keer dronken!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
05-11-2021, 01:27 PM
Bericht: #5
RE: Calabretta, Sicilië
(04-11-2021 07:12 PM)Olivier schreef:  Elisir 2014

Een wijn van jonge stokken, 100% nerello mascalese. Etna dus. En redelijk natuurlijk gemaakt.

Bij het uitschenken lichte bruis. Maar geen hergisting op fles, want gaat er uit met walsen. Waarschijnlijk bewust met wat restgas gebotteld om de wijn te beschermen.

Mooie aroma’s van rood fruit, maar vooral enorm floraal. In de mond enorm puur rood fruit, en zéér fris. Echt mooi. Tannines trekken in het begin beetje, maar integreren beter naarmate wijn openstaat.

Helaas komt dan de gevreesde «muizensmaak » of « mouse taint » opzetten in de afdronk. In het begin niet veel, maar meer naarmate hij openstaat. En dat is toch beetje jammer. Erzonder zou dit echt een fantastische wijn zijn.

Op dag twee : ondrinkbaar Sad

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
05-11-2021, 05:13 PM
Bericht: #6
RE: Calabretta, Sicilië
(05-11-2021 01:27 PM)Olivier schreef:  
(04-11-2021 07:12 PM)Olivier schreef:  Elisir 2014

Een wijn van jonge stokken, 100% nerello mascalese. Etna dus. En redelijk natuurlijk gemaakt.

Bij het uitschenken lichte bruis. Maar geen hergisting op fles, want gaat er uit met walsen. Waarschijnlijk bewust met wat restgas gebotteld om de wijn te beschermen.

Mooie aroma’s van rood fruit, maar vooral enorm floraal. In de mond enorm puur rood fruit, en zéér fris. Echt mooi. Tannines trekken in het begin beetje, maar integreren beter naarmate wijn openstaat.

Helaas komt dan de gevreesde «muizensmaak » of « mouse taint » opzetten in de afdronk. In het begin niet veel, maar meer naarmate hij openstaat. En dat is toch beetje jammer. Erzonder zou dit echt een fantastische wijn zijn.

Op dag twee : ondrinkbaar Sad

Nee nee, dat is nu hoe ECHTE wijn is of moet zijn, je begrijpt er helemaal niks van.... Rolleyes

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
05-11-2021, 09:50 PM
Bericht: #7
RE: Calabretta, Sicilië
(05-11-2021 01:27 PM)Olivier schreef:  
(04-11-2021 07:12 PM)Olivier schreef:  Elisir 2014

Een wijn van jonge stokken, 100% nerello mascalese. Etna dus. En redelijk natuurlijk gemaakt.

Bij het uitschenken lichte bruis. Maar geen hergisting op fles, want gaat er uit met walsen. Waarschijnlijk bewust met wat restgas gebotteld om de wijn te beschermen.

Mooie aroma’s van rood fruit, maar vooral enorm floraal. In de mond enorm puur rood fruit, en zéér fris. Echt mooi. Tannines trekken in het begin beetje, maar integreren beter naarmate wijn openstaat.

Helaas komt dan de gevreesde «muizensmaak » of « mouse taint » opzetten in de afdronk. In het begin niet veel, maar meer naarmate hij openstaat. En dat is toch beetje jammer. Erzonder zou dit echt een fantastische wijn zijn.

Op dag twee : ondrinkbaar Sad

Je beschrijving doet me heel erg denken aan mijn ervaring met Grains&Granite van Charly Thevenet, een tijdje terug:

dag 1: nog best ok
dag 2: ni te zuipen...
05-11-2021, 11:54 PM
Bericht: #8
RE: Calabretta, Sicilië
(05-11-2021 09:50 PM)Dave schreef:  
(05-11-2021 01:27 PM)Olivier schreef:  
(04-11-2021 07:12 PM)Olivier schreef:  Elisir 2014

Een wijn van jonge stokken, 100% nerello mascalese. Etna dus. En redelijk natuurlijk gemaakt.

Bij het uitschenken lichte bruis. Maar geen hergisting op fles, want gaat er uit met walsen. Waarschijnlijk bewust met wat restgas gebotteld om de wijn te beschermen.

Mooie aroma’s van rood fruit, maar vooral enorm floraal. In de mond enorm puur rood fruit, en zéér fris. Echt mooi. Tannines trekken in het begin beetje, maar integreren beter naarmate wijn openstaat.

Helaas komt dan de gevreesde «muizensmaak » of « mouse taint » opzetten in de afdronk. In het begin niet veel, maar meer naarmate hij openstaat. En dat is toch beetje jammer. Erzonder zou dit echt een fantastische wijn zijn.

Op dag twee : ondrinkbaar Sad

Je beschrijving doet me heel erg denken aan mijn ervaring met Grains&Granite van Charly Thevenet, een tijdje terug:

dag 1: nog best ok
dag 2: ni te zuipen...

Moraal van het verhaal : niks overhouden voor dag 2 Tongue

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
06-11-2021, 12:48 AM
Bericht: #9
RE: Calabretta, Sicilië
(05-11-2021 11:54 PM)Olivier schreef:  
(05-11-2021 09:50 PM)Dave schreef:  
(05-11-2021 01:27 PM)Olivier schreef:  
(04-11-2021 07:12 PM)Olivier schreef:  Elisir 2014

Een wijn van jonge stokken, 100% nerello mascalese. Etna dus. En redelijk natuurlijk gemaakt.

Bij het uitschenken lichte bruis. Maar geen hergisting op fles, want gaat er uit met walsen. Waarschijnlijk bewust met wat restgas gebotteld om de wijn te beschermen.

Mooie aroma’s van rood fruit, maar vooral enorm floraal. In de mond enorm puur rood fruit, en zéér fris. Echt mooi. Tannines trekken in het begin beetje, maar integreren beter naarmate wijn openstaat.

Helaas komt dan de gevreesde «muizensmaak » of « mouse taint » opzetten in de afdronk. In het begin niet veel, maar meer naarmate hij openstaat. En dat is toch beetje jammer. Erzonder zou dit echt een fantastische wijn zijn.

Op dag twee : ondrinkbaar Sad

Je beschrijving doet me heel erg denken aan mijn ervaring met Grains&Granite van Charly Thevenet, een tijdje terug:

dag 1: nog best ok
dag 2: ni te zuipen...

Moraal van het verhaal : niks overhouden voor dag 2 Tongue

Is dat het enige wat je daaruit leert? Elke fatsoenlijke (jonge) wijn moet op dag 2 minstens even goed zijn als op dag 1.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
06-11-2021, 07:55 PM
Bericht: #10
RE: Calabretta, Sicilië
(06-11-2021 12:48 AM)wvd schreef:  
(05-11-2021 11:54 PM)Olivier schreef:  
(05-11-2021 09:50 PM)Dave schreef:  
(05-11-2021 01:27 PM)Olivier schreef:  
(04-11-2021 07:12 PM)Olivier schreef:  Elisir 2014

Een wijn van jonge stokken, 100% nerello mascalese. Etna dus. En redelijk natuurlijk gemaakt.

Bij het uitschenken lichte bruis. Maar geen hergisting op fles, want gaat er uit met walsen. Waarschijnlijk bewust met wat restgas gebotteld om de wijn te beschermen.

Mooie aroma’s van rood fruit, maar vooral enorm floraal. In de mond enorm puur rood fruit, en zéér fris. Echt mooi. Tannines trekken in het begin beetje, maar integreren beter naarmate wijn openstaat.

Helaas komt dan de gevreesde «muizensmaak » of « mouse taint » opzetten in de afdronk. In het begin niet veel, maar meer naarmate hij openstaat. En dat is toch beetje jammer. Erzonder zou dit echt een fantastische wijn zijn.

Op dag twee : ondrinkbaar Sad

Je beschrijving doet me heel erg denken aan mijn ervaring met Grains&Granite van Charly Thevenet, een tijdje terug:

dag 1: nog best ok
dag 2: ni te zuipen...

Moraal van het verhaal : niks overhouden voor dag 2 Tongue

Is dat het enige wat je daaruit leert? Elke fatsoenlijke (jonge) wijn moet op dag 2 minstens even goed zijn als op dag 1.

Och komaan Wvd. Laat uw schoolmeestertoontje eens achterwege aub. ‘t Was een grapje ok?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
07-11-2021, 10:38 AM
Bericht: #11
RE: Calabretta, Sicilië
(06-11-2021 07:55 PM)Olivier schreef:  
(06-11-2021 12:48 AM)wvd schreef:  
(05-11-2021 11:54 PM)Olivier schreef:  
(05-11-2021 09:50 PM)Dave schreef:  
(05-11-2021 01:27 PM)Olivier schreef:  
(04-11-2021 07:12 PM)Olivier schreef:  Elisir 2014

Een wijn van jonge stokken, 100% nerello mascalese. Etna dus. En redelijk natuurlijk gemaakt.

Bij het uitschenken lichte bruis. Maar geen hergisting op fles, want gaat er uit met walsen. Waarschijnlijk bewust met wat restgas gebotteld om de wijn te beschermen.

Mooie aroma’s van rood fruit, maar vooral enorm floraal. In de mond enorm puur rood fruit, en zéér fris. Echt mooi. Tannines trekken in het begin beetje, maar integreren beter naarmate wijn openstaat.

Helaas komt dan de gevreesde «muizensmaak » of « mouse taint » opzetten in de afdronk. In het begin niet veel, maar meer naarmate hij openstaat. En dat is toch beetje jammer. Erzonder zou dit echt een fantastische wijn zijn.

Op dag twee : ondrinkbaar Sad

Je beschrijving doet me heel erg denken aan mijn ervaring met Grains&Granite van Charly Thevenet, een tijdje terug:

dag 1: nog best ok
dag 2: ni te zuipen...

Moraal van het verhaal : niks overhouden voor dag 2 Tongue

Is dat het enige wat je daaruit leert? Elke fatsoenlijke (jonge) wijn moet op dag 2 minstens even goed zijn als op dag 1.

Och komaan Wvd. Laat uw schoolmeestertoontje eens achterwege aub. ‘t Was een grapje ok?

Sorry, niet altijd even simpel om vanuit uw bed een icoontje te vinden op de smartphone...Blush

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)


Ga naar locatie: