Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Laurent Miquel
09-06-2020, 02:09 AM
Bericht: #1
Laurent Miquel
Laurent Miquel Cabernet-Syrah 2018

@ Restaurant Cabo Blankenberge (met toestemming van de veiligheidsraad Wink )

Zuiders wijntje uit de Pay d'Oc in het gezelschap van het varkenshaasje: onderstaande impressies vond ik op het net en kan ik mij volledig bij aansluiten:
Aroma's van rijp rood fruit met tinten van peper en zoethout. Een mooie balans tussen de zachte tannines en het rijpe fruit met een fijne lichte kruidigheid, waarna de wijn afrondt met een aangenaam verrassend lange nasmaak.
Deze werd fris geserveerd en werd zowel door mijn echtgenote en mij direct geliefd. Ondanks de 1.5m afstand hoorde ik de buur ook 'boffen' met dit wijntje.

Een vluchtige blik op het net gaf mij te kennen dat deze wijn in mijn contreien te koop is aan 6.24€ (Generalstores - Oostende)
Veel wijn aan klein prijsje kusknipoog
Ik wip deze week alvast eens langs om een doosje.
09-06-2020, 07:24 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 09-06-2020 om 07:25 AM door ElFrikandel.)
Bericht: #2
RE: Laurent Miquel
Vorige week de 2017 gedronken en vond hem ook heel lekker voor de prijs: 6,5 euro, gevonden op wijnfestival van Auchan Luxemburg, dus die 6,24 is wel een heel mooie prijs !
09-06-2020, 06:04 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 09-06-2020 om 06:06 PM door FRANCISPICCART.)
Bericht: #3
RE: Laurent Miquel
Ik ben reeds enkele malen op het domein van Laurent Miquel, Cazal Viel, in Cessenon geweest. Op vakantie in de buurt van Béziers had ik op restaurant toevallig een Cazal Viel "Vieilles Vignes" gedronken en ik was hiervan zo onder de indruk dat ik gewoon in dezelfde week naar het domein gereden ben. Dat lag feitelijk heel vlakbij.
Die man maakte zeer mooie wijnen met een voorliefde voor Viognier en Syrah. Hij legde me uit dat hij wijnen wilde maken met een noordelijke inslag op een zuidelijke terroir en daarin ook wilde uitmunten. Eelijkheidshalve moet ik ook wel zeggen dat de wijnen die onder Cazal Viel verkocht worden niet in de rubriek "tot 6 euro" zitten. Zijn topcuvées werden onder AOP Saint Chinian en Faugères verkocht en kostten wel een veelvoud. Maar laat het geweten zijn: Laurent Miquel kan wijn maken!


Ga naar locatie: