Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barolo & Friends
22-11-2010, 07:13 PM
Bericht: #1
Barolo & Friends
Deze middag naar de tasting Barolo & friends in Autoworld gegaan en verdorie enkele lekkere barbera's, langhe's, barbaresco's en barolo's gedronken (ook slechte ...). En dat zonder volk dat staat te drummen, kan niet beter, wel bijna omver gelopen door twee masters: Fiona en Pedro Ballesteros. Zal morgen mijn coup de coeurs doorgeven (heb mijn tastingboekje niet bij de hand)

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
23-11-2010, 10:36 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 23-11-2010 om 10:38 AM door koen.)
Bericht: #2
RE: Barolo & Friends
De uitschieters:
BARBERA D'ALBA:
- Domein Le Strette, 'Pezzole 2008', schitterende neus, mooi fruit de barbera druif op zijn best (ook bijna geen hout gebruikt)
- Castello di Verduno, basis barbera 2008, fruit, kruiden, geen hout (opvallend de beste barbera's op deze tasting waren voor mij diegene die geen hout of enkel oude vaten en 1 korte passage hebben toegepast)
LANGHE:
mij niet echt bekend, blijkbaar een verzamelnaam voor een reeks wijnen van verschillende druivenrassen
- Socrè, 100% Nebbiolo 2008. Zelfde druif als de barbaresco en de barolo maar hier is er geen hout gebruikt. Het rood fruit is veel nadrukkelijker aanwezig, kruiden, mooie zuren.
BARBARESCO:
- Ceretto, Bricco Asili Bernardot 2207, zachte tannines mooi gecompenseerd door de zuren typische geuren
BAROLO:
De moeite waard:
- Cascina Bongiovanni: "Pernanno 2005", kruiden, zoethout, leer en stevige tannines met voldoende zuren. Liet ons ook de 2007 proeven nog niet op flessen getrokken: deze was verrassend zacht, fruit was meer uitgesproken en de aroma's sprongen uit het glas. Volgens de wijnmaker 20 jaar kelder voor deze kerels.
- Castello di Verduno: "Massara 2003", amai stevige klepper heerlijke nebbiolo geuren met op het einde straffe tannines, hier geloof ik best dat minstens 10 kelder nodig zijn
- Ceretto, "Bricco Roche Brunate 2006", tannines zijn zacht en rijp, lekkere zuren
-Le Strette, "Bergeisa 2006", idem (later blijkt dat de broer van de wijnbouwer de oenoloog is van Ceretto). De 2005 hiervan is een stuk ruwer een hemelsbreed verschil met de 2006.

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
24-11-2010, 12:45 AM
Bericht: #3
RE: Barolo & Friends
Koen,

zijn deze wijnen verkrijgbaar in België? Zo ja waar ergens?
24-11-2010, 02:29 AM
Bericht: #4
RE: Barolo & Friends
had een uitnodiging gekregen, maar kon het niet halen
24-11-2010, 10:43 AM
Bericht: #5
RE: Barolo & Friends
De meeste niet (of dat beweerden ze toch :rolleyesSmile, opzet was van een invoerder te vinden. Enkel van Le Strette http://www.francescowines.be en ceretto (Licata)

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
24-11-2010, 10:51 AM
Bericht: #6
RE: Barolo & Friends
Kun je mij een website aanbevelen met info rond millésimes ITALIAANSE appellaties ? Een objectieve, ....

Buvez du vin et vivez joyeux !
24-11-2010, 10:58 AM
Bericht: #7
RE: Barolo & Friends
Wijnkonijn is de Italië specialist hier, als het echt puur om de apellaties gaat vind ik deze niet slecht http://www.italianmade.com/wines/appellations.cfm . Met kaartje, kwaliteit jaargangen, foodpairing, ....

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
24-11-2010, 11:13 AM
Bericht: #8
RE: Barolo & Friends
Mooie verzorgd site, de vintages gaan tot 2000, steek ik alvast in mijn bladwijzers. Hopelijk kan wijnkonijn nog wat verder helpen. Tnx KoenExclamation

Buvez du vin et vivez joyeux !


Ga naar locatie: