Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Champagne Bolinger
09-02-2018, 06:31 PM
Bericht: #21
RE: Champagne Bolinger
(09-02-2018 05:11 PM)Dave schreef:  
(09-02-2018 01:46 PM)Mr Coone schreef:  Gisteren de Bollinger Special Cuvée mogen proeven. 60% Pinot Noir, de rest ben ik vergeten op te schrijven.

Neus was iets gesloten.
Voornamelijk aroma's van brioche en vanille en na wat zoeken ook een spoortje agrum en heel licht wat peer.

Frisse zuren in de mond.
Opnieuw brioche, agrum, citrus (pompelmoes) en appel met een aardige middellange afdronk.

Geen slechte champagne, maar ik vraag me af of die prijs/kwaliteit wel goed zit.

Wacht, bij die laatste vraag zal ik u efkes helpen:

http://www.vinejo.freebb.be/thread-4595....=bollinger

Zonder dank Wink

Altijd een leuke vergelijking hé. De grote merknamen versus de kleinere huizen.
Voor mij winnen die laatste het ook meer hoor. Vooral wat de basiswijnen betreft.

In water, one sees one's own face.
But in wine, one beholds the heart of another
10-02-2018, 01:41 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 10-02-2018 om 01:42 PM door wvd.)
Bericht: #22
RE: Champagne Bolinger
(09-02-2018 06:31 PM)Mr Coone schreef:  
(09-02-2018 05:11 PM)Dave schreef:  
(09-02-2018 01:46 PM)Mr Coone schreef:  Gisteren de Bollinger Special Cuvée mogen proeven. 60% Pinot Noir, de rest ben ik vergeten op te schrijven.

Neus was iets gesloten.
Voornamelijk aroma's van brioche en vanille en na wat zoeken ook een spoortje agrum en heel licht wat peer.

Frisse zuren in de mond.
Opnieuw brioche, agrum, citrus (pompelmoes) en appel met een aardige middellange afdronk.

Geen slechte champagne, maar ik vraag me af of die prijs/kwaliteit wel goed zit.

Wacht, bij die laatste vraag zal ik u efkes helpen:

http://www.vinejo.freebb.be/thread-4595....=bollinger

Zonder dank Wink

Altijd een leuke vergelijking hé. De grote merknamen versus de kleinere huizen.
Voor mij winnen die laatste het ook meer hoor. Vooral wat de basiswijnen betreft.

De oorzaak daarvan is nogal simpel: hoe meer boerkes zelf Champagniseren, hoe minder fatsoenlijke druiven er over blijven voor de huizen. Of waarom denk je dat de AOP uitgebreid wordt met een dorp of 100?

Ik wil toch nog opmerken dat de betere cuvées van een aantal huizen nog steeds de top van Champagne uitmaken en maar erg weinig kleinere producenten halen dit niveau. Helaas zijn die cuvées onbetaalbaar, of zoals Krug lang geleden in Decanter publiciteit maakte: "For most, Krug will remain out of reach" op een achtergrond van een zee met in de verte een driemaster waar een feestje aan de gang was....
Een van de walgelijkste reclames ooit gezien. Is me altijd bijgebleven, want ik ben sindsdien altijd "out of reach" gebleven voor Krug. Smile
10-02-2018, 03:11 PM
Bericht: #23
RE: Champagne Bolinger
(10-02-2018 01:41 PM)wvd schreef:  De oorzaak daarvan is nogal simpel: hoe meer boerkes zelf Champagniseren, hoe minder fatsoenlijke druiven er over blijven voor de huizen. Of waarom denk je dat de AOP uitgebreid wordt met een dorp of 100?

Ik wil toch nog opmerken dat de betere cuvées van een aantal huizen nog steeds de top van Champagne uitmaken en maar erg weinig kleinere producenten halen dit niveau. Helaas zijn die cuvées onbetaalbaar, of zoals Krug lang geleden in Decanter publiciteit maakte: "For most, Krug will remain out of reach" op een achtergrond van een zee met in de verte een driemaster waar een feestje aan de gang was....
Een van de walgelijkste reclames ooit gezien. Is me altijd bijgebleven, want ik ben sindsdien altijd "out of reach" gebleven voor Krug. Smile

Kan wel eens kloppen.
Veel boeren maken tegenwoordig hun wijn via een cooperative, of laten hun wijn maken door een cooperative.
Is op zich niets verkeerds mee. Goede wijn voor een goede prijs.

En de topcuvées van de tophuizen blijven inderdaad top. Deze blijven toch nog steeds bovenaan mijn lijstje prijken.
Voor de basiscuvées daarentegen ga ik tegenwoordig liever bij een klein boertje snuffelen.

Die reclame van Krug eens opgezocht. Inderdaad een tamelijk hautaine houding...


Bijlagen Afbeeldingen
   

In water, one sees one's own face.
But in wine, one beholds the heart of another
10-02-2018, 03:59 PM
Bericht: #24
RE: Champagne Bolinger
(10-02-2018 03:11 PM)Mr Coone schreef:  
(10-02-2018 01:41 PM)wvd schreef:  De oorzaak daarvan is nogal simpel: hoe meer boerkes zelf Champagniseren, hoe minder fatsoenlijke druiven er over blijven voor de huizen. Of waarom denk je dat de AOP uitgebreid wordt met een dorp of 100?

Ik wil toch nog opmerken dat de betere cuvées van een aantal huizen nog steeds de top van Champagne uitmaken en maar erg weinig kleinere producenten halen dit niveau. Helaas zijn die cuvées onbetaalbaar, of zoals Krug lang geleden in Decanter publiciteit maakte: "For most, Krug will remain out of reach" op een achtergrond van een zee met in de verte een driemaster waar een feestje aan de gang was....
Een van de walgelijkste reclames ooit gezien. Is me altijd bijgebleven, want ik ben sindsdien altijd "out of reach" gebleven voor Krug. Smile

Kan wel eens kloppen.
Veel boeren maken tegenwoordig hun wijn via een cooperative, of laten hun wijn maken door een cooperative.
Is op zich niets verkeerds mee. Goede wijn voor een goede prijs.

En de topcuvées van de tophuizen blijven inderdaad top. Deze blijven toch nog steeds bovenaan mijn lijstje prijken.
Voor de basiscuvées daarentegen ga ik tegenwoordig liever bij een klein boertje snuffelen.

Die reclame van Krug eens opgezocht. Inderdaad een tamelijk hautaine houding...

Ik wil dat zeker niet tegenspreken want heb nog nooit een Chrystral of Dom Perignon gedronken, maar ik vraag mij wel af hoe dit te verklaren is.

De eerste keer dat ik naar de Champagne ben geweest zijn we GH Mumm gaan bezoeken (zat in het arrangement met ons hotel). Is een hele commerciële bedoening en op 't einde krijg je een klein glaasje gewone brut NV (zeer middelmatig).

Maar wat met bijgebleven is, is dat er tijdens de rondleiding heel zwaarwichtig werd gedaan hun TOP-cuvée (naam ontgaat mij), want:
  • wordt enkel gemaakt van GC-wijngaarden
  • wordt gemaakt van oude stokken
  • rust 7 jaar "sur lattes"

Dat was helaas wel de dag nadat we voor het eerst bij Fallet geweest waren waar alle cuvées gemaakt worden van hun stokken van 60 à 80 jaar, allemaal GC en 7 jaar sur lattes Wink

Prijsverschil ? 140 euro vs. 18 euro. Dan vraag je je toch af hoeveel % beter die
Champagne is en wie daar 8x de prijs voor wil betalen. Ik niet, in ieder geval Wink
10-02-2018, 04:55 PM
Bericht: #25
RE: Champagne Bolinger
(10-02-2018 03:59 PM)Dave schreef:  
(10-02-2018 03:11 PM)Mr Coone schreef:  
(10-02-2018 01:41 PM)wvd schreef:  De oorzaak daarvan is nogal simpel: hoe meer boerkes zelf Champagniseren, hoe minder fatsoenlijke druiven er over blijven voor de huizen. Of waarom denk je dat de AOP uitgebreid wordt met een dorp of 100?

Ik wil toch nog opmerken dat de betere cuvées van een aantal huizen nog steeds de top van Champagne uitmaken en maar erg weinig kleinere producenten halen dit niveau. Helaas zijn die cuvées onbetaalbaar, of zoals Krug lang geleden in Decanter publiciteit maakte: "For most, Krug will remain out of reach" op een achtergrond van een zee met in de verte een driemaster waar een feestje aan de gang was....
Een van de walgelijkste reclames ooit gezien. Is me altijd bijgebleven, want ik ben sindsdien altijd "out of reach" gebleven voor Krug. Smile

Kan wel eens kloppen.
Veel boeren maken tegenwoordig hun wijn via een cooperative, of laten hun wijn maken door een cooperative.
Is op zich niets verkeerds mee. Goede wijn voor een goede prijs.

En de topcuvées van de tophuizen blijven inderdaad top. Deze blijven toch nog steeds bovenaan mijn lijstje prijken.
Voor de basiscuvées daarentegen ga ik tegenwoordig liever bij een klein boertje snuffelen.

Die reclame van Krug eens opgezocht. Inderdaad een tamelijk hautaine houding...

Ik wil dat zeker niet tegenspreken want heb nog nooit een Chrystral of Dom Perignon gedronken, maar ik vraag mij wel af hoe dit te verklaren is.

De eerste keer dat ik naar de Champagne ben geweest zijn we GH Mumm gaan bezoeken (zat in het arrangement met ons hotel). Is een hele commerciële bedoening en op 't einde krijg je een klein glaasje gewone brut NV (zeer middelmatig).

Maar wat met bijgebleven is, is dat er tijdens de rondleiding heel zwaarwichtig werd gedaan hun TOP-cuvée (naam ontgaat mij), want:
  • wordt enkel gemaakt van GC-wijngaarden
  • wordt gemaakt van oude stokken
  • rust 7 jaar "sur lattes"

Dat was helaas wel de dag nadat we voor het eerst bij Fallet geweest waren waar alle cuvées gemaakt worden van hun stokken van 60 à 80 jaar, allemaal GC en 7 jaar sur lattes Wink

Prijsverschil ? 140 euro vs. 18 euro. Dan vraag je je toch af hoeveel % beter die
Champagne is en wie daar 8x de prijs voor wil betalen. Ik niet, in ieder geval Wink

Mumm hm, niet mijn pakje an.

Ik heb ooit een verticale gehad van S de Salon. Dat vergeet je van je leven niet. Ook de GC en RD van Bollinger zijn niet slecht... en ook Crystal Roederer. Dat die allemaal veel te duur zijn is irrelevant en hoewel ze zeldzaam worden denkt geen haar op mijn hoofd eraan om daar een dergelijke som voor te betalen. Dom Perignon is dan wellicht nog de interessantste om ooit eens te kopen.
Maar ja, wij ontdekten bijna 40 jaar geleden een boerke dat schitterende Champagnes maakte, niet de goedkoopste, maar wow. Intussen zijn die zijn Champagnes een ietsje bekender en een piezeltje duurder. De naam was Jacques Selosse. Ik zou dus aanraden om wat in te slaan van jullie ontdekking Ferrand-Prevot of, beter, Nathalie Falmet Wink
10-09-2018, 02:28 PM
Bericht: #26
RE: Champagne Bolinger
dit weekend nog eens flesje Bolli gedronken. Blijft toch een zeer mooie champagne hoor! Ik herinnerde me hem wel wat anders van de vorige keer, nl wat ronder en breder van stijl. Terwijl hij nu echt wel een enorme fraicheur en finesse had, een tikkeltje nerveus zelfs. Zeer van genoten.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
10-09-2018, 03:23 PM
Bericht: #27
RE: Champagne Bolinger
@Dave: was jij ook aanwezig op het 50e verjaardagfeestje van Fleer in okt 2015?

Volgens mijn administratie was er een Dave aanwezig Huh
Weet alleen natuurlijk niet of jij dit was....

We dronken daar als intro een Dom Perignon Millesime 2002.
10-09-2018, 03:54 PM
Bericht: #28
RE: Champagne Bolinger
(10-09-2018 03:23 PM)WilD schreef:  @Dave: was jij ook aanwezig op het 50e verjaardagfeestje van Fleer in okt 2015?

Volgens mijn administratie was er een Dave aanwezig Huh
Weet alleen natuurlijk niet of jij dit was....

We dronken daar als intro een Dom Perignon Millesime 2002.

Was een andere Dave, denk ik. Ik was er wel Smile

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
10-09-2018, 04:08 PM
Bericht: #29
RE: Champagne Bolinger
(10-09-2018 03:23 PM)WilD schreef:  @Dave: was jij ook aanwezig op het 50e verjaardagfeestje van Fleer in okt 2015?

Volgens mijn administratie was er een Dave aanwezig Huh
Weet alleen natuurlijk niet of jij dit was....

We dronken daar als intro een Dom Perignon Millesime 2002.

Uw administratie klopt wat die Dom Perignon Millesime 2002 betreft, deze staat nog op mijn "trofeeënschap" of moet ik ze herinneringsflessen noemen, klinkt wat bescheidener Wink

Grtz

In blind, we trust Cool
10-09-2018, 09:21 PM
Bericht: #30
RE: Champagne Bolinger
(10-09-2018 03:23 PM)WilD schreef:  We dronken daar als intro een Dom Perignon Millesime 2002.

Topper ... in de overgang 2017/2018 ook mijn ene fles 2002 ontkurkt ... Big Grin

When I was younger, I preferred sex ... as I grow older, I prefer wine !
12-05-2019, 02:40 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-05-2019 om 03:55 PM door FRANCISPICCART.)
Bericht: #31
RE: Champagne Bolinger
Brut - Spécial Cuvée - Champagne Bollinger in Aÿ
Van het betere werk in BSA wat verkrijgbaar is van de grote huizen. In deze spécial cuvée wordt de nadruk gelegd op de pinots. Geef deze champagne vlak na uitschenken wat ruimte en lucht. Ik weet dat het moeilijk is om even van een aantrekkelijke topchampagne af te blijven, maar de nogal nadrukkelijke houtimpressie gaat nagenoeg verdwenen zijn en plaatsruimen voor een heerlijke afgemeten symbiose van frisheid en kracht. Heel vineus en mondvol. De onwaarschijnlijk fijne belletjes wijzen op een zekere maturiteit en een complexheid die je enkel maar vergaart met het gebruik van reservewijnen met veel kelderjaren rust. Dit kost wel wat, maar je krijgt ook wel wat. En ze hebben daar bij Bollinger veel reservewijnen waar ze kunnen op terugvallen om steeds kwaliteit te kunnen leveren. Ze hebben een uniek systeem om een gedeelte reservewijnen in magnumflessen te bewaren, zelfs meer dan 250.000 flessen, dacht ik.


Bijlagen Afbeeldingen
   


Ga naar locatie: