Gazin 2006:
In de neus: onmiddellijk na het openen van de fles in het glas, deed de neus me denken aan een Margaux. Na een tijdje in het glas veranderde geuren compleet. Mooi rood fruit, viooltjes.
Na walsen kwam het fruit en de viooltjes er helemaal door.
In de mond: mooie ronde wijn, viooltjes, aards, peper. Mooi in evenwicht met tannines die helemaal achterna komen ( jong, maar zeker niet storend). Mooie wijn.
Nogmaals, 2006 is een heel mooi Pomerol-jaar.
Zeker te jong, maar toch al enorm lekker.
Gisteren een Gattinara San Francesco 2011 open en in de karaf. Een paar uur later eens geproefd en dan maar terug naar de kelder want het was niet te doen.... Komt vandaag in het glas.
Dan maar een (over?)rijpe Bordeau. Het werd, u raadt het al, Gazin 2004. Veel bezinksel dus voorzichtig overgieten en hops, in het glas. Nog diepe kleur, beetje dof, niet veel bruin te bespeuren. Mooie neus met da donkere pruimige fruittonen, de cacao, de tabak, de vleug truffel (vleugje), een toets bruine suiker, het klinkt complexer dan het was, maar erg aangenaam. In de mond halfvol, redelijk zacht maar zonder het zalvende dat je van Pomerol verwacht en een redelijk normale afdronk. Goede wijn, lekker aan tafel, maar komt niet aan de knoesels van de Sammarco 2003. Buy again? Nee, te duur.
[
attachment=5109]
(07-09-2020 06:26 PM)wvd schreef: [ -> ]Gisteren een Gattinara San Francesco 2011 open en in de karaf. Een paar uur later eens geproefd en dan maar terug naar de kelder want het was niet te doen.... Komt vandaag in het glas.
Dan maar een (over?)rijpe Bordeau. Het werd, u raadt het al, Gazin 2004. Veel bezinksel dus voorzichtig overgieten en hops, in het glas. Nog diepe kleur, beetje dof, niet veel bruin te bespeuren. Mooie neus met da donkere pruimige fruittonen, de cacao, de tabak, de vleug truffel (vleugje), een toets bruine suiker, het klinkt complexer dan het was, maar erg aangenaam. In de mond halfvol, redelijk zacht maar zonder het zalvende dat je van Pomerol verwacht en een redelijk normale afdronk. Goede wijn, lekker aan tafel, maar komt niet aan de knoesels van de Sammarco 2003. Buy again? Nee, te duur.
De 2004 kon je in 2008kopen voor iets in de 40 euro.
Ik dronk de 1999 verscheidene keren en vond die zn geld meer dan waard.
Ondertussen is hij jammer genoeg dubbel zo duur.
Er is niet veel Pomerol, en gans de wereld wil het drinken...
(07-09-2020 06:31 PM)vinejo schreef: [ -> ] (07-09-2020 06:26 PM)wvd schreef: [ -> ]Gisteren een Gattinara San Francesco 2011 open en in de karaf. Een paar uur later eens geproefd en dan maar terug naar de kelder want het was niet te doen.... Komt vandaag in het glas.
Dan maar een (over?)rijpe Bordeau. Het werd, u raadt het al, Gazin 2004. Veel bezinksel dus voorzichtig overgieten en hops, in het glas. Nog diepe kleur, beetje dof, niet veel bruin te bespeuren. Mooie neus met da donkere pruimige fruittonen, de cacao, de tabak, de vleug truffel (vleugje), een toets bruine suiker, het klinkt complexer dan het was, maar erg aangenaam. In de mond halfvol, redelijk zacht maar zonder het zalvende dat je van Pomerol verwacht en een redelijk normale afdronk. Goede wijn, lekker aan tafel, maar komt niet aan de knoesels van de Sammarco 2003. Buy again? Nee, te duur.
De 2004 kon je in 2008kopen voor iets in de 40 euro.
Ik dronk de 1999 verscheidene keren en vond die zn geld meer dan waard.
Ondertussen is hij jammer genoeg dubbel zo duur.
Er is niet veel Pomerol, en gans de wereld wil het drinken...
Ik ben zelf nogal fan van Gazin, één van de enige (?) Pomerols waar je in sommige jaren die befaamde "crasse de fer" bijna letterlijk kan proeven. Maar eigenlijk vind ik sommige wijnen van (net) over de grens zeker zo lekker maar dan aan veel betere prijzen.
(07-09-2020 06:31 PM)vinejo schreef: [ -> ]De 2004 kon je in 2008kopen voor iets in de 40 euro.
Ik dronk de 1999 verscheidene keren en vond die zn geld meer dan waard.
Ondertussen is hij jammer genoeg dubbel zo duur.
Er is niet veel Pomerol, en gans de wereld wil het drinken...
Ik vrees dat een groot deel van gans de wereld het in zijn kelder legt om te speculeren...
Ik vind Clos Rene wel koopwaardig.
(08-09-2020 04:49 PM)Jef schreef: [ -> ]Ik vind Clos Rene wel koopwaardig.
De laatste jaren doet die terug wel wat mee, maar dat is geen wijn van de blauwe klei / crasse de fer, maar van het zand in het westen van de AOP, een totaal ander type.
Gister een l'Hospitalet de Gazin 2013 in het glas. Lichte bruinverkleuring. Een aardig neusje met specerijen en wat fruit. De smaak was licht fruitig en niet heel vol. Beetje wrang. De afdronk had weinig te bieden en was snel weg. Ik kon hier niet echt enthousiast van worden en vond het ook niet Pomerol waardig.
(21-08-2021 12:27 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]Gister een l'Hospitalet de Gazin 2013 in het glas. Lichte bruinverkleuring. Een aardig neusje met specerijen en wat fruit. De smaak was licht fruitig en niet heel vol. Beetje wrang. De afdronk had weinig te bieden en was snel weg. Ik kon hier niet echt enthousiast van worden en vond het ook niet Pomerol waardig.
Gazin 2013 was ook al niet veel soeps. 2013 is voor mij het slechtste jaar van de eeuw, enkel in Sauternes / Barsac wist men interessante wijnen te maken. Te mijden dus en ik betwijfel sterk dat ze nog wat gaan opdrogen zoals bvb 2007, wat toch een aantal leuke restaurant wijnen bracht.
(21-08-2021 12:32 PM)wvd schreef: [ -> ] (21-08-2021 12:27 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]Gister een l'Hospitalet de Gazin 2013 in het glas. Lichte bruinverkleuring. Een aardig neusje met specerijen en wat fruit. De smaak was licht fruitig en niet heel vol. Beetje wrang. De afdronk had weinig te bieden en was snel weg. Ik kon hier niet echt enthousiast van worden en vond het ook niet Pomerol waardig.
Gazin 2013 was ook al niet veel soeps. 2013 is voor mij het slechtste jaar van de eeuw, enkel in Sauternes / Barsac wist men interessante wijnen te maken. Te mijden dus en ik betwijfel sterk dat ze nog wat gaan opdrogen zoals bvb 2007, wat toch een aantal leuke restaurant wijnen bracht.
Daar ben ik het wel mee eens ja, in Bordeaux. Geen fles 2013 liggen gelukkig.
(21-08-2021 12:59 PM)Sur la Table schreef: [ -> ] (21-08-2021 12:32 PM)wvd schreef: [ -> ] (21-08-2021 12:27 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]Gister een l'Hospitalet de Gazin 2013 in het glas. Lichte bruinverkleuring. Een aardig neusje met specerijen en wat fruit. De smaak was licht fruitig en niet heel vol. Beetje wrang. De afdronk had weinig te bieden en was snel weg. Ik kon hier niet echt enthousiast van worden en vond het ook niet Pomerol waardig.
Gazin 2013 was ook al niet veel soeps. 2013 is voor mij het slechtste jaar van de eeuw, enkel in Sauternes / Barsac wist men interessante wijnen te maken. Te mijden dus en ik betwijfel sterk dat ze nog wat gaan opdrogen zoals bvb 2007, wat toch een aantal leuke restaurant wijnen bracht.
Daar ben ik het wel mee eens ja, in Bordeaux. Geen fles 2013 liggen gelukkig.
Jaja, specifiek in Bordeaux. In Piëmonte en Toscane is het een supermooi jaar.