27-03-2021, 06:32 PM
27-03-2021, 07:59 PM
de 1990 heeft mijn vader nog gekocht aan 200 frank...
27-03-2021, 08:14 PM
Ik aan 350 frank.
27-03-2021, 10:45 PM
(27-03-2021 07:59 PM)Vince schreef: [ -> ]de 1990 heeft mijn vader nog gekocht aan 200 frank...
Citaat:Ik aan 350 frank.Tja, dat is respectievelijk 4,96 € en 7,44 € per fles en nu wordt er vlot 60,00 € betaald.
28-03-2021, 11:41 AM
Hey Jef, ik zie dat er aardig wat rommel in de fles plakt, decanteer jij niet? Heb je dan geen last van een hoop gruis in het glas, vooral naar het laatste kwart toe?
Of vind je dat de wijn er dan op achteruit gaat?
Of vind je dat de wijn er dan op achteruit gaat?
28-03-2021, 11:47 AM
Hey Werner,ik decanteer heel weinig.Bijna nooit oudere wijn.
Ik heb de wijn twee uur op voorhand open gedaan.Compromis gezocht tussen wat Sam en Jo voorstelden.
De wijn was perfect.Eén van de beste oudere wijnen die ik al dronk.
We hadden op het einde wat bezinksel in glas,maar ik leg mijn glas dan schuin op tafel en na een minuutje rol ik er eens mee en dan blijft het meeste bezinksel aan het glas hangen om zo de laatste lekkere slok te nemen.
Ik heb de wijn twee uur op voorhand open gedaan.Compromis gezocht tussen wat Sam en Jo voorstelden.
De wijn was perfect.Eén van de beste oudere wijnen die ik al dronk.
We hadden op het einde wat bezinksel in glas,maar ik leg mijn glas dan schuin op tafel en na een minuutje rol ik er eens mee en dan blijft het meeste bezinksel aan het glas hangen om zo de laatste lekkere slok te nemen.
28-03-2021, 03:53 PM
(28-03-2021 11:47 AM)Jef schreef: [ -> ]Hey Werner,ik decanteer heel weinig.Bijna nooit oudere wijn.
Ik heb de wijn twee uur op voorhand open gedaan.Compromis gezocht tussen wat Sam en Jo voorstelden.
De wijn was perfect.Eén van de beste oudere wijnen die ik al dronk.
We hadden op het einde wat bezinksel in glas,maar ik leg mijn glas dan schuin op tafel en na een minuutje rol ik er eens mee en dan blijft het meeste bezinksel aan het glas hangen om zo de laatste lekkere slok te nemen.
Ja, het is altijd een afweging. Bij sommige wijnen win je wat aan middensmaak, iets ronder, maar soms verlies je wat aan boeket, vooral bij Bordeaux. Ik decanteer vlot omdat ik niet hou van gruis in het glas, Vera heeft liever recht uit de fles. Barolo / Barbaresco, oud en jong, zal ik quasi altijd decanteren en als ik weer eens te laat een te jonge ophaal, dan is dat met nogal brute kracht.... Ook Rhône decanteer ik vlot, maar Bourgogne daarentegen decanteer ik zelden, tenzij het bezinksel echt te erg is, maar dan altijd heel voorzichtig en vlak voor het diner. En Vintage port, ja, dat moet echt wel in de karaf.
28-03-2021, 04:39 PM
Het heeft ook deels te maken met hoe je wijn hebt leren kennen,denk ik.
Ik heb alle mooie wijnen mogen drinken bij mijn schoonvader en die decanteerde nooit.
Hierdoor ligt er ook bijna geen Saint Emilion en Pessac in de kelder.
Had hij gewoon niet.
Heb wel veel Pavillon Rouge,Clos du Marquis,Ducru Beaucaillou,Léoville Barton,Sociando Mallet en andere in het glas gekregen.Ook veel Bourgogne.
Daar ben ik hem nog altijd dankbaar voor.
Ik heb alle mooie wijnen mogen drinken bij mijn schoonvader en die decanteerde nooit.
Hierdoor ligt er ook bijna geen Saint Emilion en Pessac in de kelder.
Had hij gewoon niet.
Heb wel veel Pavillon Rouge,Clos du Marquis,Ducru Beaucaillou,Léoville Barton,Sociando Mallet en andere in het glas gekregen.Ook veel Bourgogne.
Daar ben ik hem nog altijd dankbaar voor.
29-03-2021, 11:20 AM
(28-03-2021 11:47 AM)Jef schreef: [ -> ]Hey Werner,ik decanteer heel weinig.Bijna nooit oudere wijn.
Ik heb de wijn twee uur op voorhand open gedaan.Compromis gezocht tussen wat Sam en Jo voorstelden.
De wijn was perfect.Eén van de beste oudere wijnen die ik al dronk.
We hadden op het einde wat bezinksel in glas,maar ik leg mijn glas dan schuin op tafel en na een minuutje rol ik er eens mee en dan blijft het meeste bezinksel aan het glas hangen om zo de laatste lekkere slok te nemen.
Zo doe ik het ook altijd. Het is ook wel een beetje wat je gewend bent inderdaad. Ik heb mensen wijnen zien slopen met de karaf, zo zonde.
Mooi dat het geslaagd was Jef, prachtige ervaring. En dat nog wel uit mijn bouwjaar ; ) Een mooi bewaarjaar op de linkeroever.
29-03-2021, 11:40 AM
Nog 5 flesjes te gaan.
30-03-2021, 09:10 AM
(28-03-2021 04:39 PM)Jef schreef: [ -> ]Het heeft ook deels te maken met hoe je wijn hebt leren kennen,denk ik.Haha, beetje gelijklopend hier, maar dan met mn eigen vader.
Ik heb alle mooie wijnen mogen drinken bij mijn schoonvader en die decanteerde nooit.
Hierdoor ligt er ook bijna geen Saint Emilion en Pessac in de kelder.
Had hij gewoon niet.
Daar wordt ook nooit gedecanteerd, ik gaf hem -véle jaren terug, voor ikzelf liefhebber werd- ooit een decanteerder kado en kreeg hem vorig jaar terug.
Dat heb je dan als je mooie kado's geeft hé, je krijgt ze dan later terug zei ie erbij
Saint Emilion werd en wordt nog altijd niet gedronken daar, Pessac iets meer, maar vooral linkeroever.
Ik denk dat het vooral komt omdat ze eind jaren '70 al volop in het degusteren zaten en het toen op restaurant ook vooral Franse wijnen waren.
Ik smeet hier ooit es een kelderfiche op die ik gevonden had tss zn papieren, onvoorstelbaar wat die toen dronken en aankochten...
31-03-2021, 01:39 PM
Ja,mijn schoonvader kocht niet per 12 maar per 48.
Ik kon ooit aan Ch. Dillon 1990 geraken aan een mooie prijs.
Bestel er maar 60,zei hij.
Dit was P/Q wel een zeer mooie wijn.
Ik kon ooit aan Ch. Dillon 1990 geraken aan een mooie prijs.
Bestel er maar 60,zei hij.
Dit was P/Q wel een zeer mooie wijn.
31-03-2021, 09:19 PM
Een beproefde methode, die je toeliet de aangekochte wijn te proeven tot het optimale punt en er dan van te genieten.