(13-12-2016 11:46 PM)vinejo schreef: [ -> ] (13-12-2016 09:16 PM)don quichotte schreef: [ -> ] (13-12-2016 07:18 PM)vinejo schreef: [ -> ] (12-12-2016 12:53 PM)33S schreef: [ -> ]Cantina del Taburno - Coda di Volpe 'Amineo' 2014
Dit domein is een soort van coöperatie in de regio Sannio die jaarlijks een miljoen flessen uitbrengt en bekend staat voor z'n uitstekende prijskwaliteitsverhouding.
En ik moet zeggen: deze is er boenk op. Heel interessante wijn aan 7,20 euro (excl. verzending). Goudgele kleur die al een beetje de smaak van de wijn verklapt. Veel tropisch fruit, volle wijn met opnieuw een duidelijke minerale toets zoals bij veel wijnen uit deze regio. En dat in een slecht jaar, benieuwd wat dit in een goed jaar zal geven ...
Een paar weken terug dronk ik ook de Falanghina van dit huis. Een crowdpleaser, die het vooral van z'n fruit moet hebben maar minder complex dan de Coda di Volpe.
Ik weet dat t aan mij ligt hoor, maar in welke wijnstreek zitten we dan? En welke druif drinken we? (Scuzi voor mijn onwetendheid, moet nog veel Italiaanse bijles volgen )
Bijles volgen? Neen Jo; gewoon de wijnen van het ras Coda di Volpe drinken en zien dat je deze kan apprecieren.
De Coda di Volpe is een gekende druivensoort uit domeinen in Campania.
Ik dronk van dit ras de wijnen van Vadiapertien en Donnachiara.
Deze hebben me nog nooit ontgoocheld.
Prijsklasse meestal iets Lager dan de Fiano wijnen en Grecco di Tuffo.
Ik koop deze rechtstreeks in Italië via websites
voor de toelichting!
Bedankt Don
Ik zal wat specifieker zijn volgende keer.
Campanië is overigens een wijnwereld op zichzelf. Heel veel variatie ginder, met herontdekte druiven en veel jonge, opkomende domeinen naast een paar gevestigde namen (zoals Mastroberardino).
Coda di Volpe is één van de favoriete druiven van Ian d'Agata. Na een mindere ervaring met een Coda di Volpe van Ocone, heb ik het nog een kans gegeven met deze Amineo, en beklaag het mij zeker niet. Vadiaperti staat op mijn verlanglijst, maar sinds callmewine niet meer levert, moet ik eens elders gaan zoeken.
Deze ochtend al even de fles voor vanavond ontkurkt .... Leoville Las Cases 1983.
Maar gezien de toestand kurk en het vuile luchtje dat uit de fles kwam, vrees ik ervoor.
Back-up indien nodig geacht .... Ducru Beaucaillou 1999
Mathijs
(14-12-2016 02:09 PM)TheWineVet schreef: [ -> ] (14-12-2016 01:11 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Deze ochtend al even de fles voor vanavond ontkurkt .... Leoville Las Cases 1983.
Maar gezien de toestand kurk en het vuile luchtje dat uit de fles kwam, vrees ik ervoor.
Back-up indien nodig geacht .... Ducru Beaucaillou 1999
Mathijs
Moet lukken vanavond
De Leoville 83 duidelijk geoxideerd .... jammer. Dan maar Ducru 1999
.
(14-12-2016 01:11 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Deze ochtend al even de fles voor vanavond ontkurkt .... Leoville Las Cases 1983.
Maar gezien de toestand kurk en het vuile luchtje dat uit de fles kwam, vrees ik ervoor.
Back-up indien nodig geacht .... Ducru Beaucaillou 1999
Mathijs
Laat dit nu net de twee wijnen zijn waar ik zopas in een andere topic naar wou verwijzen...
(14-12-2016 07:41 PM)Biff schreef: [ -> ] (14-12-2016 01:11 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Deze ochtend al even de fles voor vanavond ontkurkt .... Leoville Las Cases 1983.
Maar gezien de toestand kurk en het vuile luchtje dat uit de fles kwam, vrees ik ervoor.
Back-up indien nodig geacht .... Ducru Beaucaillou 1999
Mathijs
Laat dit nu net de twee wijnen zijn waar ik zopas in een andere topic naar wou verwijzen...
Troost ..... de Ducru 1999 is dan ook nog eens gekurkt .... een goeie fles wijn is mij blijkbaar niet gegund deze avond
.
Poging drie ..... La Tour Blance 2006 ( Sauternes )
(13-12-2016 07:13 PM)vinejo schreef: [ -> ] (11-12-2016 07:40 PM)Venne schreef: [ -> ]Nicolas Vauthier Vini Viti Vincy, de Irancy 2013.
Zo een mooie fruitige Pinot Noir. Breed , lang en sappig in de mond.
Dag 1 opdrinken
Zo kennen we u ;-)
was nog wat id fles tweede dag :-) maar de muizen waren daar :-)
Schot in de roos met Petit Village 2008.
En straks nog het tweede halfje La Tour Blanche 2006.
Een avond zoals die hoort te zijn !
(15-12-2016 09:43 PM)Olivier schreef: [ -> ]Zat?
Zeker niet .... ik had hulp met de Petit Village ... dat flankeerde onderstaande maaltijd vanavond.
Lekker ruim stuk eendenborst, begoten met reductie saus van rode wijn & sjalotten, lekker romige puree en vers afgekookte sperzieboontjes
.
Na het bezoek, nu nog even nagenieten met een klein kaasbordje en wat paté van fazant.
Mathijs
Goderdikke, aan de maaltijd te zien is t bij u al Kerst
(15-12-2016 10:59 PM)Fre schreef: [ -> ]Goderdikke, aan de maaltijd te zien is t bij u al Kerst
Ik moet meestal werken met de feestdagen, dus wordt er al op voorhand gevierd ....
Deze avond in het glas .... Tertre Roteboeuf 2003
Mathijs
De voorbereidingen zijn klaar, de avondmis mag beginnen ...
grtz
(20-12-2016 04:02 PM)fleer schreef: [ -> ]De voorbereidingen zijn klaar, de avondmis mag beginnen ...
grtz
Mooi Fleer, waarvoor onze kerken nu nog nuttig dienst kunnen doen.
Is dit fake of nuchtere realiteit?
Wat wel realiteit was is de eerste Potensac 1975 die ik kocht gestockeerd werd in de (een) kerk van Potensac.
En dat blijkt nu in recentere jaren nog het geval te zijn.
lol, aan de foto te zien rijden ze daar met de vorklift in de kerk!
Grtz
Na een harde en deels slapeloze week, opnieuw genieten ....
Deze avond onderwerp ik Chateau Ducru Beaucaillou 2002 aan een streng onderzoek
.
Geweldige neus alvast - zit een uurtje of zo in de karaf en de ganse keuken geurt ernaar.
Nu de wijn nog op temperatuur laten komen en dan klaar voor een avondje Bordelais hedonisme.
Ik probeer een TN te zetten, maar ik vrees dat het gewoon even lekker ouderwets genieten zal worden.
Mathijs
(23-12-2016 09:17 PM)Olivier schreef: [ -> ] (23-12-2016 07:03 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Na een harde en deels slapeloze week, opnieuw genieten ....
Deze avond onderwerp ik Chateau Ducru Beaucaillou 2002 aan een streng onderzoek .
Geweldige neus alvast - zit een uurtje of zo in de karaf en de ganse keuken geurt ernaar.
Nu de wijn nog op temperatuur laten komen en dan klaar voor een avondje Bordelais hedonisme.
Ik probeer een TN te zetten, maar ik vrees dat het gewoon even lekker ouderwets genieten zal worden.
Mathijs
Enjoy!
t Is je van harte gegund, heb veel sympathie voor een Bordelese genieter...
En met één zinnetje om te weten hoe ie was zijn we al content hoor ;-)
Gisteren op restaurant Dom Perignon 2006 en daarna Chateau Talbot 2011, waarvan de Dom zeer lekker was en de Talbot te warm
Gisteren na een paar flesjes Rhone van cave d'Estezargues aan het echte werk begonnen.Leoville Barton '75,Calon Segur '82 en Trillon '86.
Wat kan oude Bordeaux lekker zijn!
(26-12-2016 09:59 AM)Jef schreef: [ -> ]Gisteren na een paar flesjes Rhone van cave d'Estezargues aan het echte werk begonnen.Leoville Barton '75,Calon Segur '82 en Trillon '86.
Wat kan oude Bordeaux lekker zijn!
Inderdaad! Jammer dat velen hun Bordeaux veel te jong drinken en daarom niet beseffen hoe fantastisch hij kan zijn...
Ja Jo en ge moet weten dat het van alletwee de eerste van een kist was!
(26-12-2016 07:55 PM)Jef schreef: [ -> ]Ja Jo en ge moet weten dat het van alletwee de eerste van een kist was!
En ik veronderstel dat dit wellicht nog kistjes van 12 zijn in plaats van 6 die nu meer en meer ingang vinden.