wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Even uit de comfort zone stappen .... op doktersadvies ( of mijn vrije interpretatie daarvan Big Grin )

Chateauneuf-du-Pape .... Cuvée du Vatican Réserve Sixtine 2006

Op het eerste zicht een kindermoord, doch komt mits voldoende O2 tot leven.
Eerste indruk was geoxideerd, maar na twee uur drijft kruidigheid boven.
Tamelijk harde wijn en met 15% alcohol ook wat zwaar, dus best de wijn wat koeler gaan zetten.
Niettemin zeker een leuke & volle mond, maar trekt nog veel te droog ( te jong dus ).

Mathijs
(10-08-2017 06:35 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Even uit de comfort zone stappen .... op doktersadvies ( of mijn vrije interpretatie daarvan Big Grin )

Chateauneuf-du-Pape .... Cuvée du Vatican Réserve Sixtine 2006

Op het eerste zicht een kindermoord, doch komt mits voldoende O2 tot leven.
Eerste indruk was geoxideerd, maar na twee uur drijft kruidigheid boven.
Tamelijk harde wijn en met 15% alcohol ook wat zwaar, dus best de wijn wat koeler gaan zetten.
Niettemin zeker een leuke & volle mond, maar trekt nog veel te droog ( te jong dus ).

Mathijs

Met alle respect Matthijs, maar als ik jouw beschrijving zo lees dan trek ik daar maar één conclusie uit: die wijn komt nooit goed! Een Châteauneuf van dit kaliber, van 2006, die te jong lijkt en te droog trekt. Dat komt niet goed. Echt goede wijn is goed van in zijn jeugd, hij zal of kan nog verbeteren maar een slechte wijn wordt nooit goed.
(10-08-2017 07:58 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]
(10-08-2017 06:35 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Even uit de comfort zone stappen .... op doktersadvies ( of mijn vrije interpretatie daarvan Big Grin )

Chateauneuf-du-Pape .... Cuvée du Vatican Réserve Sixtine 2006

Op het eerste zicht een kindermoord, doch komt mits voldoende O2 tot leven.
Eerste indruk was geoxideerd, maar na twee uur drijft kruidigheid boven.
Tamelijk harde wijn en met 15% alcohol ook wat zwaar, dus best de wijn wat koeler gaan zetten.
Niettemin zeker een leuke & volle mond, maar trekt nog veel te droog ( te jong dus ).

Mathijs

Met alle respect Matthijs, maar als ik jouw beschrijving zo lees dan trek ik daar maar één conclusie uit: die wijn komt nooit goed! Een Châteauneuf van dit kaliber, van 2006, die te jong lijkt en te droog trekt. Dat komt niet goed. Echt goede wijn is goed van in zijn jeugd, hij zal of kan nog verbeteren maar een slechte wijn wordt nooit goed.

Misschien iets negatiever. Een wijn die in zijn jeugd fouten heeft zal deze nooit verliezen met te ouderen.
Francis / Don,

Had me ooit een lot CH9 gekocht waarvan ik de meeste wel kon smaken.
Deze Sixtine ( blind gekocht ) had me bij de vorige keer ook niet kunnen bekoren.
Van deze had ik er maar twee, dus de goeie liggen nog in de kelder Tongue.

Mathijs
Domaine de Montgilet Anjou 2015 rood

Vrij simpel maar toch boeiend.

Lekker!
(13-08-2017 02:12 PM)Tienne schreef: [ -> ]Domaine de Montgilet Anjou 2015

Vrij simpel maar toch boeiend.

Lekker!

Ga ook voor Loire vandaag... Smile
Straks open: Breton Perrieres 2011
Hier Franc Les Cérisiers 2011 in het glas vanavond.Wink
(13-08-2017 08:50 PM)Benz schreef: [ -> ]Hier Franc Les Cérisiers 2011 in het glas vanavond.Wink

Gisteren getwijfeld om de 2010 open te doen , toch maar niet gedaan omdat ik vreesde dat ie nog te jong ging zijn.
Gisteren Cos d'Estournel 1994.
Eerste fles gekurkt.taz
Tweede fles was er boenk op.Tongue
(16-08-2017 11:22 AM)Jef schreef: [ -> ]Gisteren Cos d'Estournel 1994.
Eerste fles gekurkt.taz
Tweede fles was er boenk op.Tongue

Ge gaat toch klacht-mailtje sturen naar het Château hé?
Ik denk het niet.nono
Heb toch al veel Cos gedronken en dit was de eerste met kurk.
Waren de laatste twee flessen 1994 en deze waren niet zo goed bewaard als de andere,maar heeft dit iets te maken met de kurk?
Spijtig dat deze wijn zo duur geworden is.
(16-08-2017 06:01 PM)Jef schreef: [ -> ]Ik denk het niet.nono
Heb toch al veel Cos gedronken en dit was de eerste met kurk.
Waren de laatste twee flessen 1994 en deze waren niet zo goed bewaard als de andere,maar heeft dit iets te maken met de kurk?
Spijtig dat deze wijn zo duur geworden is.

Kurk is een fout, niks met leeftijd te maken. Ik stuur altijd een mail naar de producent. Deze wijnen zijn luxe producten. Kan je mij nog een luxe product aanwijzen waarbij je, als je bij thuiskomst vaststelt dat het niet voldoet, geen verhaal gaat halen?
U koopt een nieuwe smartphone maar bij thuiskomst blijkt hij stuk. U haalt de schouders op, denkt "jammer, pech" en kiepert het ding in de vuilbak? Ik denk het niet, maar met wijn blijkt dat geen probleem. De handelaar kan daar niks aan doen, maar de producent is verantwoordelijk voor zijn product.
Een andere vorm van relaxatie is een goed glas Pomerol .... Clinet 2007 i/h glas applaus.
(17-08-2017 06:17 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Een andere vorm van relaxatie is een goed glas Pomerol .... Clinet 2007 i/h glas applaus.

Wordt dat mooi met ouderen? Ik heb die jong (UGCB) nooit zo kunnen appreciëren en al zeker niet als ik dan de prijs hoorde.
Vergelijken met een smartphone vind ik wel kort door de bocht.
Ik koop geen smartphone om het 23 jaar later te proberen of hij werkt of niet.Big Grin
Maar je hebt ergens wel een punt om het te melden.
Maar wat voor zin heeft het?Jij kan zeggen wat je wil natuurlijk dat het kurk was,maar is ook werkelijk zo?
Ik denk dat dat het risico is van deze luxeproducten te kopen.
Goed bezig Jef.
Je hebt al veel Cos gedronken ... dan kan ik beter iets anders meebrengen op je proeverij? Wink

Grts
Gisterenavond bij familie, Lilian Ladouys 2011 en Yon-Figeac 2010
Lilian, zachte taninnes, weinig power, mss gesloten...
Yon-Figeac, mooie neus van rood fruit, kleine droogtrekking, middellange afdronk, lekker...
Preuillac 2011, mooie evenwichtige Médoc! Wink
Gisteren en eergisteren (zie feesboek):
2 rode Bourgognes, 1 uit de Yonne, 1 uit de Côte de Nuits
1) David Renaud Irancy 2014
2) Jérôme Galeyrand Bourgogne “Antonin” 2014

Misschien hoort dit eerder bij "Duel of tweegevecht"...

Allebei Pinot Noir uit Bourgogne, maar daar houdt de vergelijking op. De Irancy heeft een erg lichte kleur, vrij open en krachtige neus, fris en flirtend met onrijpheid, wat ik nogal eens associeer met het zeer kalkrijke terroir, ronder in de mond, lekker en rijp (!) met nog wat tannine, een heel eigenzinnige stijl waar ik wel van hou.
De Antonin is wat dieper van kleur, maar moet wat wakker worden en geeft dan een heel mooi rijp boeket met meer nuance dan je van een eenvoudige Bourgogne zou verwachten (typisch Galeyrand). Al heel wat allure in de mond, rijp rood fruit redelijk volume en verrassend lange afdronk. Jérôme blijft altijd wat onder de radar, maar produceert bijna altijd wijnen die hun "status" overschrijden en zijn 2014 zijn bijzonder geslaagd.
(20-08-2017 11:56 AM)wvd schreef: [ -> ]Gisteren en eergisteren (zie feesboek):
2 rode Bourgognes, 1 uit de Yonne, 1 uit de Côte de Nuits
1) David Renaud Irancy 2014

Allebei Pinot Noir uit Bourgogne, maar daar houdt de vergelijking op. De Irancy heeft een erg lichte kleur, vrij open en krachtige neus, fris en flirtend met onrijpheid, wat ik nogal eens associeer met het zeer kalkrijke terroir, ronder in de mond, lekker en rijp (!) met nog wat tannine, een heel eigenzinnige stijl waar ik wel van hou.
agd.

Zeer herkenbaar Renaud, mooi beschreven. Hou ook wel van de stijl. ;-)

[Afbeelding: 2a6cf635559f861d984566b88a647856--primar...ry-art.jpg]
(20-08-2017 01:41 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(20-08-2017 11:56 AM)wvd schreef: [ -> ]Gisteren en eergisteren (zie feesboek):
2 rode Bourgognes, 1 uit de Yonne, 1 uit de Côte de Nuits
1) David Renaud Irancy 2014

Allebei Pinot Noir uit Bourgogne, maar daar houdt de vergelijking op. De Irancy heeft een erg lichte kleur, vrij open en krachtige neus, fris en flirtend met onrijpheid, wat ik nogal eens associeer met het zeer kalkrijke terroir, ronder in de mond, lekker en rijp (!) met nog wat tannine, een heel eigenzinnige stijl waar ik wel van hou.
agd.

Zeer herkenbaar Renaud, mooi beschreven. Hou ook wel van de stijl. ;-)

[Afbeelding: 2a6cf635559f861d984566b88a647856--primar...ry-art.jpg]

Ik snap niet goed het verband tussen deze schilderij en de wijn van David Renaud.
Dit werk doet me eerder denken aan de stijl kubisme van Piet Mondriaan.
(20-08-2017 02:18 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(20-08-2017 01:41 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(20-08-2017 11:56 AM)wvd schreef: [ -> ]Gisteren en eergisteren (zie feesboek):
2 rode Bourgognes, 1 uit de Yonne, 1 uit de Côte de Nuits
1) David Renaud Irancy 2014

Allebei Pinot Noir uit Bourgogne, maar daar houdt de vergelijking op. De Irancy heeft een erg lichte kleur, vrij open en krachtige neus, fris en flirtend met onrijpheid, wat ik nogal eens associeer met het zeer kalkrijke terroir, ronder in de mond, lekker en rijp (!) met nog wat tannine, een heel eigenzinnige stijl waar ik wel van hou.
agd.

Zeer herkenbaar Renaud, mooi beschreven. Hou ook wel van de stijl. ;-)

[Afbeelding: 2a6cf635559f861d984566b88a647856--primar...ry-art.jpg]

Ik snap niet goed het verband tussen deze schilderij en de wijn van David Renaud.
Dit werk doet me eerder denken aan de stijl kubisme van Piet Mondriaan.

Ook iets hoekiger dan de wijn.
Was flauw mopje omdat wvd sprak over de stijl, Don

https://m.youtube.com/watch?v=rlESh3dJGBg
Vino Nobile di Montepulciano Antica Chiusina 2011 van Fattoria del Cerro.
Heerlijke wijn, mooie neus, zacht en elegant in de mond, donker fruit, iets kruidig, zachte tannines, behoorlijke lange afdronk. Is al zeer toegankelijk.
(21-08-2017 08:09 PM)Monique schreef: [ -> ]Vino Nobile di Montepulciano Antica Chiusina 2011 van Fattoria del Cerro.
Heerlijke wijn, mooie neus, zacht en elegant in de mond, donker fruit, iets kruidig, zachte tannines, behoorlijke lange afdronk. Is al zeer toegankelijk.

Welke van de twee?
(21-08-2017 11:34 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(21-08-2017 08:09 PM)Monique schreef: [ -> ]Vino Nobile di Montepulciano Antica Chiusina 2011 van Fattoria del Cerro.
Heerlijke wijn, mooie neus, zacht en elegant in de mond, donker fruit, iets kruidig, zachte tannines, behoorlijke lange afdronk. Is al zeer toegankelijk.

Welke van de twee?

De linker fles, de Fattoria del Cerro. Een loeizware fles.

De rechter is Tenuta del Cerro, is dit familie of een andere tak van het bedrijf?
(22-08-2017 08:47 AM)Monique schreef: [ -> ]
(21-08-2017 11:34 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(21-08-2017 08:09 PM)Monique schreef: [ -> ]Vino Nobile di Montepulciano Antica Chiusina 2011 van Fattoria del Cerro.
Heerlijke wijn, mooie neus, zacht en elegant in de mond, donker fruit, iets kruidig, zachte tannines, behoorlijke lange afdronk. Is al zeer toegankelijk.

Welke van de twee?

De linker fles, de Fattoria del Cerro. Een loeizware fles.

De rechter is Tenuta del Cerro, is dit familie of een andere tak van het bedrijf?

Tenuta del Cerro is het overkoepelend orgaan en beheert naast Fattoria del Cerro nog andere domeinen.
Referentie: http://www.tenutedelcerro.it/group-and-values
Gisteravond bij vrienden stond er een Château Gaillard (Touraine) 2014 (gamay noir) op tafel. Een aangename verrassing, want ik had nog nooit een gamay uit de Loire gedronken.
Kwam recht uit de koelkast, dus nog iets te koud maar niet onaangenaam voor het aperitief. Erg fruitig in de neus (framboos) en mond. Mijn nog niet zo uitgebreide referentiekader deed me natuurlijk meteen aan beaujolais denken. In de mond proefde ik iets mineraals dat ik al eerder had geproefd: kiezelsteen? Silex? Tegen het lekkere Indiase eten kon de wijn - intussen al wat opgewarmd - niet helemaal op.
De wijn komt van de biodynamische wijnboer Vincent Girault, de wijngaarden liggen in kastelenland, ergens tussen Blois en Amboise.
G de Guiraud 2015

De wijn op zich is geen hoogvlieger, maar in combinatie met de maaltijd wel een niveautje hoger.
Het werd zeetong ( gebakken in schuimende boter ), patatjes en een frisse witlofsalade !

Mathijs
Gisteravond bij de maaltijd een Chinon Couly-Dutheuil Les Chatelières 2014 gedronken. Tijdens de doortocht in Chinon onlangs dit (grote en nogal chique) domein niet bezocht, maar toen ik een fles in de Delhaize zag liggen was ik toch benieuwd.
Redelijk donker van kleur, ik rook er zowel iets van rood fruit als groene peper in, zacht in de mond met een beetje tannine, maar niet te veel. De wijn was op drie jaar duidelijk al wat verouderd - dit is geen Chinon die je twintig jaar in de kelder kunt leggen. Hij paste niet slecht bij het eten (pasta alla puttanesca), maar toen ik daarna nog een glas dronk, begon hij toch te vervelen. Iets te gemakkelijke wijn zonder tertiaire aroma's, maar misschien hoef je dat voor de prijs (iets minder dan 10 euro) niet te verwachten.
Koppelingen