wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Flesje Marquis de Terme 1998 uit de wijnkast gehaald voor vanavond! Wink
Gisterenavond als ontspanning na 't studeren: Passetoutgrain 2014 H. Lignier en Les Sorcières 2016 van Clos de fées. De eerste was fijn maar ook wel 'licht'. Zo'n wijnen moet je eigenlijk op een ander moment drinken, bvb op een terras in de eerste lentezon. De tweede had ietsje meer body en bleef voor een Roussillon zeker fris.
(14-12-2019 03:56 PM)Fre schreef: [ -> ]Gisterenavond als ontspanning na 't studeren: Passetoutgrain 2014 H. Lignier en Les Sorcières 2016 van Clos de fées. De eerste was fijn maar ook wel 'licht'. Zo'n wijnen moet je eigenlijk op een ander moment drinken, bvb op een terras in de eerste lentezon. De tweede had ietsje meer body en bleef voor een Roussillon zeker fris.

Mooie onderbreking tijdens het studeren. Cdf een van de beste referenties in de Roussillon. Succes met de studie!
Chateau Batailley 2009 Pauillac 5GCC
Momenteel in de decanteerder, karbonades staan te pruttelen, benieuwd...
(14-12-2019 08:31 PM)Biff schreef: [ -> ]Chateau Batailley 2009 Pauillac 5GCC
Momenteel in de decanteerder, karbonades staan te pruttelen, benieuwd...

Smakelijk en cheers.
Het laatste van mijn laatste fles Montes Purple Angel 2010 ... sublieme wijn uit Chili !
Domaine Agapé Riesling Expression 2017. Eenvoudige maar zeer smakelijke instapwijn van de immer sympathieke wijnboer Vincent Sipp. In de neus bloemetjes, groene appel en in de mond een zuurtje dat aangenaam aan de tong knabbelt. Wat betreft lengte en complexiteit in niets te vergelijken met een grand cru, maar kan hier toch van genieten.
Met een goeie vriend die daags na zijn opleiding nog wat restjes over had ...

- Santa Carolina Cabernet Sauvignon ( ik dacht 2018 ) - vlotte drinker
- Lagrange ( St Julien ) 2012 - mooi verfijnd, mooie verrassing
- L'Essenciel van Desire Petit ( Jura ) - eergisteren ook al geproefd, heerlijke wijn uit Jura

Mathijs
En deze avond Smith Haut Lafitte Rouge 2003 in mijn SHL glas ... 100 punten voor neus, de mond iets te flets - ik probeer nog een TN te zetten.
Vorig weekend Masseto 2001

Beste wijn ooit gedronken. Nu jammer genoeg totaal onbetaalbaar
Chateau Doisy-Védrines 1989

Amberkleurig, in de neus duidelijke 'roti' geur samen met karamel en gedroogde abrikoos. In de mond filmend, dik, erg lange afdronk met toch nog een soort van punch op het einde wat toonde dat deze oude dame nog niet versleten maar enkel rijp is.
Ging (I know, cliché) ongelofelijk goed samen met foie gras.

Ik had nog geen ervaring met oude Sauternes maar ben sinds kerst volledig tot inkeer gekomen.
Vooral veel te veel de afgelopen dagen.
Maar ja tmoet maar zo lekker niet zijnSlurp
Een van mijn voornemens voor het nieuwe jaar was om enkele nieuwe wijnstreken te ontdekken - wat in mijn geval vooral betekent om af en toe eens iets anders dan Franse wijnen te drinken.

Vanavond alvast de koe bij de horens gevat door bij enkele zelfgemaakte pizza's een Italiaanse wijn te schenken die ik onlangs cadeau kreeg: een Fattoria Buccicatino Cerasuolo d'Abruzzo 2017.

Op de fles stond dat deze wijn tussen 12 en 14 graden Celsius geschonken moest worden, dus even voordien in de koelkast gezet. In het glas bleek deze wijn erg licht van kleur, althans voor een rode wijn, wat hij in mijn veronderstelling toch was. Na wat opzoekwerk bleek het om een rosato te gaan Blush

In ieder geval een erg fruitige neus van kers en framboos. In de mond zijn de nodige zuren aanwezig, en ook hier valt de smaak van kersen weer op. Uiteindelijk niet eens zo'n slechte match bij de pizza margherita, maar wellicht komt ie nog beter tot zijn recht op een zomers terrasje.
Gisteren voor mijn 50ste verjaardag Haut Bailly 2008 en Meyer Fonné Gewurztraminer Dofburg VV 2016.Wat een wijnen.
(07-01-2020 03:40 PM)Jef schreef: [ -> ]Gisteren voor mijn 50ste verjaardag Haut Bailly 2008 en Meyer Fonné Gewurztraminer Dofburg VV 2016.Wat een wijnen.

Haut-Bailly das idd. echt een prachtige wijn, behoord voor mij zelfs bij de top van de betere Bordeaux wijnen! Wink
Was ook top en kan er nog even tegen.Slurp
Frederic Lornet Chardonnay Les Messagelins 2014 (Arbois). Goud van kleur, beetje donker zelfs - is deze wijn al over zijn top? Dat is niet meteen te merken aan de neus, die zowel iets floraals heeft, als wat vanille, hintje citroen en appel. Voldoende fraicheur maar ook een licht botertje en een lange, droge afdronk. Al bij al doet de wijn qua stijl meer aan de Bourgogne dan aan de Jura denken. Goed spul, had niet veel langer meer in de kelder moeten liggen.
Domaine de Valmoissine Louis Latour Pinot Noir 2014.
Regio coteaux du verdon
Destijds gekocht in promo bij de Delhaize.

Fris geserveerd, 14ºC
Zeer transparante lichtrode kleur, aan de glasrand een roze impressie.
In de neus zeer floraal, verassend!
Half uurtje later, meer aardse geuren.
Mooi rood fruit met een zuurtje, paddestoel en een stevige eiken toets, moeilijke taninnes en toch wat bitter.

Niet slecht voor 7€.
Afgelopen weekend een Louis Chèze Caroline Saint-Joseph 2015. Paar uurtjes op voorhand geopend. Boeket komt langzaam tevoorschijn: cassis, bessen, kenmerkende pepertje, aardse tonen. Maar de wijn is toch nog wat stug, later ook in de mond, waarin hij zich behoorlijk krachtig toont. Had ik eerder met jaargang 2015 had, en tijdens de rest van de avond zit er niet heel veel beterschap in. Meer kracht dan verfijning, niet helemaal overtuigd dus.
(23-01-2020 07:23 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Afgelopen weekend een Louis Chèze Caroline Saint-Joseph 2015. Paar uurtjes op voorhand geopend. Boeket komt langzaam tevoorschijn: cassis, bessen, kenmerkende pepertje, aardse tonen. Maar de wijn is toch nog wat stug, later ook in de mond, waarin hij zich behoorlijk krachtig toont. Had ik eerder met jaargang 2015 had, en tijdens de rest van de avond zit er niet heel veel beterschap in. Meer kracht dan verfijning, niet helemaal overtuigd dus.

Inderdaad, had ik ook al met de Olivaie van Coursodon en zelfs enigszins met de St Joseph van Marsanne..
Toch denk ik dat dit een topjaargang is, maar zo eentje waar we moeten proberen van te blijven...;-)
Dat is zeer goed mogelijk! Op dit moment heb ik het idee dat de 2016 een stuk soepeler is. NIeuwe afspraak binnen enkele jaartjes...
(23-01-2020 07:29 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(23-01-2020 07:23 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Afgelopen weekend een Louis Chèze Caroline Saint-Joseph 2015. Paar uurtjes op voorhand geopend. Boeket komt langzaam tevoorschijn: cassis, bessen, kenmerkende pepertje, aardse tonen. Maar de wijn is toch nog wat stug, later ook in de mond, waarin hij zich behoorlijk krachtig toont. Had ik eerder met jaargang 2015 had, en tijdens de rest van de avond zit er niet heel veel beterschap in. Meer kracht dan verfijning, niet helemaal overtuigd dus.

Inderdaad, had ik ook al met de Olivaie van Coursodon en zelfs enigszins met de St Joseph van Marsanne..
Toch denk ik dat dit een topjaargang is, maar zo eentje waar we moeten proberen van te blijven...;-)
Mee eens. Al enkele prachtige 2015 uit N-Rh gedronken, kort na bottelen, die dit jaar eerder tegenvielen door hun krachtige maar gesloten karakter. Patience!
Raul Perez Ultreia Saint jacques 2017( Mencia uit Bierzo)

Interessante kruidige wijn met frisse zuren en rood fruit.
voor 9€ in spaanse wijnhandel een zeer mooie wijn.
Genieten van een halve fles Figeac 2004 Slurp
(25-01-2020 07:03 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Genieten van een halve fles Figeac 2004 Slurp

0,375 cl flesje?
Of is er nog een halve over?

(Figeac is voor mij van t allermooiste...)
Domaine Grosbois La Cuisine de ma mère Chinon 2017.

Deze donker rode wijn zit er voor mij boenk op. Al meteen na openen een weelderig boeket van kers, aardbei, rode bos, slechts een beetje groene peper en ook wat aardse tonen. In de mond is deze Chinon soepel en rond met wat zuurtjes die voor de fraicheur zorgen. Middellange afdronk. De wijn gaat niet gauw vervelen en iedere slok smaakt naar meer. Het valt wellicht op maar ik word hier heel enthousiast van.

Je zal maar op dit domein werken...
(25-01-2020 07:09 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(25-01-2020 07:03 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Genieten van een halve fles Figeac 2004 Slurp

0,375 cl flesje?
Of is er nog een halve over?

(Figeac is voor mij van t allermooiste...)

Halve fles karaf, en de rest voor morgen ... maar het smaakt, dus ik vrees dat er geen overschot meer gaat zijn cheers
(25-01-2020 08:01 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Domaine Grosbois La Cuisine de ma mère Chinon 2017.

Deze donker rode wijn zit er voor mij boenk op. Al meteen na openen een weelderig boeket van kers, aardbei, rode bos, slechts een beetje groene peper en ook wat aardse tonen. In de mond is deze Chinon soepel en rond met wat zuurtjes die voor de fraicheur zorgen. Middellange afdronk. De wijn gaat niet gauw vervelen en iedere slok smaakt naar meer. Het valt wellicht op maar ik word hier heel enthousiast van.

Je zal maar op dit domein werken...

Goede keuze van Jerver dus!
En zeggen dat hier nog geen topic van bestaat... Wink
(25-01-2020 09:31 PM)vinejo schreef: [ -> ]En zeggen dat hier nog geen topic van bestaat... Wink

U zegt? Tongue
(26-01-2020 12:15 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]
(25-01-2020 09:31 PM)vinejo schreef: [ -> ]En zeggen dat hier nog geen topic van bestaat... Wink

U zegt? Tongue

Maar allez, hoe kon ik daar nu naast kijken? punk
Koppelingen