Chateau Mazeyres 2010 in het glas, niet de grootste Pomerol maar wel heel groots in het glas, heerlijk!
Merci gasten
Vigna di Pettineo - Cerasuolo di Vittoria Classico 2016
50/50 Nero d'Avola en Frappato, een perfect huwelijk.
Mag zich zonder blozen naast de Cerasuolo's van pakweg Gulfi en Planeta zetten en op basis van deze fles zelfs op het hoogste schavot.
Heerlijke, fruitige wijn. Een waar genot zowel voor, tijdens als na de maaltijd.
Paste overigens prima bij de gegrilde kip met zelfgemaakte currysaus.
Gisteren een lekkere geuze
Die eerste zon roept daar toch om
(06-04-2020 09:00 AM)Dc schreef: [ -> ]Gisteren een lekkere geuze
Die eerste zon roept daar toch om
Absoluut. De Horeca wordt dubbel gestraft. Verplicht moeten sluiten en dan zo vroeg in het jaar al wekenlang mooi weer. Afgelopen weekeinde hadden ze op terrassen al een maandomzet gedraaid. Hoe erg.....
Yo no puedo mas d' agalis 2017.
Animaal en toch fruit.Lekker.
Vanavond een wijnkameraad op bezoek (dat is dan weer het voordeel van Corona. Normaal werkt iedereen gedurende de week)
Aangezien de financiële onderhandelingen in de EU zo goed verlopen
heb ik zin in iets Italiaans...……...ff de kelder in
de keuze is gemaakt:
Giulio Ferrari 2007 (voor mij de enige serieus goede schuimwijnen uit Italië)
Poggio di Sotto Brunello M 1993
Vandaag de dochter jarig.18 jaar.
La croix saint georges 2002 staat klaar.
Luckert Riesling Trocken '14
Petroltoets, citrus, pompelmoes en wat wit steenfruit. Geen beendroge riesling, maar frisse zuren, redelijk wat vulling, mooie balans in de mond en een middellange afdronk. Lekker!
Twee glaasjes Faustino I 2008
(09-04-2020 04:14 PM)Jef schreef: [ -> ]Vandaag de dochter jarig.18 jaar.
La croix saint georges 2002 staat klaar.
Proficiat aan de dochter!
(09-04-2020 10:08 PM)Biff schreef: [ -> ] (09-04-2020 04:14 PM)Jef schreef: [ -> ]Vandaag de dochter jarig.18 jaar.
La croix saint georges 2002 staat klaar.
Proficiat aan de dochter!
+1 18, zalige leeftijd!!
(09-04-2020 10:08 PM)Biff schreef: [ -> ] (09-04-2020 04:14 PM)Jef schreef: [ -> ]Vandaag de dochter jarig.18 jaar.
La croix saint georges 2002 staat klaar.
Proficiat aan de dochter!
Proficiat. En drinkt ze dan mee?
één glaasje.
(10-04-2020 03:30 PM)Jef schreef: [ -> ]één glaasje.
Meer voor de papa
En de mama.
[/i]
(10-04-2020 06:34 PM)Jef schreef: [ -> ]En de mama.[/i]
Uiteraard...
Door Fleer in een ander draadje zijn er 2 Spanjaarden rechtop gezet.
Vanavond in het glas:
Tondonia blanco altijd een van mijn favorieten geweest
(11-04-2020 02:23 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Tondonia blanco altijd een van mijn favorieten geweest
Een echt "you love it or hate it" domein. Jammer dat er zo veel onzuivere flessen Tondonia zijn. Daar moeten ze zich voor schamen. Het is ook met afstand de aller- aller- aller smerigste kelder waar ik ooit ben geweest.
Vanavond Kanonkop Paul Sauer 2012.
Ooit es een flesje gekocht via Klassewijnen aan 25tal euro dacht ik.
JanotsBos Bourgogne Blanc 2016.
Eenvoudige maar zeer aangename Bourgogne. Houtopvoeding (9 maanden, geen nieuw hout) eerder subtiel aanwezig, aroma van peer en tropisch fruit en dus een tikkeltje vanille. In de mond lekker zacht en milde zuren. Ik ben (nog) geen grote Bourgognekenner maar dit bevalt me wel.
Bezoek aan deze negociant in Meursault, geleid door een Fransman en een Nederlander, is overigens een aanrader. Afgelopen zomer hartelijk ontvangen daar. Lijkt alweer heel lang geleden nu...
Clos Floridène blanc 2006
Eerste aroma ergens tussen truffel en schoensmeer, dan tikje kruiden, snuif curry, vleug exotisch fruit, absoluut niet te herkennen als Sauvignon, erg aangenaam. Halfvol in de mond, lage zuren, goede afdronk. Mooi gerijpte wijn, maar misschien toch iets over de top.
[
attachment=4574]
(12-04-2020 10:52 AM)wvd schreef: [ -> ]Clos Floridène blanc 2006
Eerste aroma ergens tussen truffel en schoensmeer, dan tikje kruiden, snuif curry, vleug exotisch fruit, absoluut niet te herkennen als Sauvignon, erg aangenaam. Halfvol in de mond, lage zuren, goede afdronk. Mooi gerijpte wijn, maar misschien toch iets over de top.
Mooie foto! altijd leuk om de fles erbij te zien. Wat ik lees voor mij inderdaad te veel verouderingstonen. De kleur is ook al vrij donker.
Dank voor de notitie. Leuk.
(12-04-2020 12:04 PM)Vinoco schreef: [ -> ] (12-04-2020 10:52 AM)wvd schreef: [ -> ]Clos Floridène blanc 2006
Eerste aroma ergens tussen truffel en schoensmeer, dan tikje kruiden, snuif curry, vleug exotisch fruit, absoluut niet te herkennen als Sauvignon, erg aangenaam. Halfvol in de mond, lage zuren, goede afdronk. Mooi gerijpte wijn, maar misschien toch iets over de top.
Mooie foto! altijd leuk om de fles erbij te zien. Wat ik lees voor mij inderdaad te veel verouderingstonen. De kleur is ook al vrij donker.
Dank voor de notitie. Leuk.
Ik vond hem nog best wel mooi, benieuwd of hij het tot vandaag volhoudt. Hoewel ik (net als jij dus...!) een beetje een afschuw heb van oxidatie, ben ik wel fan van (oudere) Riesling, maar helaas mijn vrouw niet. Daardoor liggen er nog wel wat oude lijken in de kelder: Kerpens van '90, Zilliken van '90 en '93 en zelfs nog iets van '75 en '76....
Binnenkort opkuisen!
(12-04-2020 12:27 PM)wvd schreef: [ -> ] (12-04-2020 12:04 PM)Vinoco schreef: [ -> ] (12-04-2020 10:52 AM)wvd schreef: [ -> ]Clos Floridène blanc 2006
Eerste aroma ergens tussen truffel en schoensmeer, dan tikje kruiden, snuif curry, vleug exotisch fruit, absoluut niet te herkennen als Sauvignon, erg aangenaam. Halfvol in de mond, lage zuren, goede afdronk. Mooi gerijpte wijn, maar misschien toch iets over de top.
Mooie foto! altijd leuk om de fles erbij te zien. Wat ik lees voor mij inderdaad te veel verouderingstonen. De kleur is ook al vrij donker.
Dank voor de notitie. Leuk.
Ik vond hem nog best wel mooi, benieuwd of hij het tot vandaag volhoudt. Hoewel ik (net als jij dus...!) een beetje een afschuw heb van oxidatie, ben ik wel fan van (oudere) Riesling, maar helaas mijn vrouw niet. Daardoor liggen er nog wel wat oude lijken in de kelder: Kerpens van '90, Zilliken van '90 en '93 en zelfs nog iets van '75 en '76....
Binnenkort opkuisen!
Ik ben een enorme fan van Riesling. Riesling in al zijn facetten. Van snaardroog tot en met extreem zoet. Bij dat laatste, Trockenbeerenauslese (niet in de 1e 20 jaar drinken), is de zuurgraad zo mooi verweven in het zoete dat het gewoon "fris" wegdrinkt. De 7% alcohol helpt dan ook enorm. Logisch dat geen enkele Duitser ook maar 1 slok Sauternes weg krijgt als je het zoet/zuur gehalte van Duitse wijnen gewend bent.
Overigens vind ik 90 en jonger geen oude lijken. Zelfs 75 (veel mooier jaar dan weergegeven door de pers) en 76 (zoals Duitsers zo mooi zeggen: een Jahrhundert Jahrgang, oftewel een jaar wat 100 jaar mee gaat zo groots) niet.
Ik bezoek de Duitse tophuizen graag en vaak. Kocht in februari nog 7 flessen 1934, 2 x 1937, 7 x 1943 (zeer zeldzaam door WOII), 1 x 1954 en 4 x 1955 uit de kelder van Von Buhl. Ze hebben nooit het wijndomein verlaten. kleur en afvulling fenomenaal. Het eerste wat ik doe na de Corona ellende is een paar wijnvrienden bij elkaar trommelen en wat van deze flessen open trekken. Dat moet een feest gaan worden.
Ik weet niet welke gradatie de 1990 Zilliken is maar vanaf auslese en hoger kan dit nog geweldig mooi zijn!
Chateau Ferran Pessac-Leognan blanc 2014
Gisteren gehaald in de wijnwinkel, vanmiddag in het glas bij een stukje zeewolf met witlof, sla en pommes duchesse uit de oven.
Straks
Cloudy bay sauvignon blanc 2018
Feudi di san gregorio taurasi 2013 (deze staat al wat te luchten)
Zotten avond hier ...
Hosanna 2006
La Fleur-Petrus 2005
Mathijs
(12-04-2020 10:21 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Zotten avond hier ...
Hosanna 2006
La Fleur-Petrus 2005
Mathijs
en?