(16-04-2021 10:07 AM)Baldrick schreef: [ -> ]De rest van de inhoud is geschonken aan de Merelbeekse rioleringen.
Maar je kan daar nog zoveel mee in de keuken, enfin, als het niet té erg is natuurlijk...
(15-04-2021 05:57 PM)Baldrick schreef: [ -> ]Vinicio Godello 2017
Weinig ervaring met deze druif, daarom uit interesse een flesje meegenomen uit het rek.
Lichtgele kleur, in de neus geoxideerde appel, noterig. Doet me wat denken aan een savagnin. De mond bevestigd de neus, dit zou me blind eigenlijk weer zo leiden naar de Jura. Een frisse wijn, zuren mooi aanwezig, een droog 'sherry' gevoel is ook merkbaar. Vrij rechtlijnig. Het is persoonlijk natuurlijk, maar dit is niet helemaal mijn ding. De wijn zou misschien wel goed samen gaan met een beetje kaas. (ik had bijna gezegd Comté).
Sounds like textbook ethanal!
(16-04-2021 09:55 AM)vinejo schreef: [ -> ] (16-04-2021 09:39 AM)Jerver schreef: [ -> ]Dat is wel niet vriendelijk eh Jo
Ba nee toch, naturisten laten de wijn zelf het werk doen dus steken toch geen tijd in de vinificatie...?
Ja en nee, de vinificatie moet/zou moeten van dichterbij worden opgevolgd aangezien er veel minder kan/ wil worden ingegrepen. Afhankelijk van de wijnbouwer natuurlijk gaan ze dan ook veel regelmatiger controleren en analyses laten uitvoeren. Er wordt meer gelet op opgenomen zuurstof in de wijn en dus de wijn in een inert milieu houden.
Druivensap wordt zonder interventie azijn, geen wijn. Aangezien natuurwijn in sé geen of weinig toevoegingen bevat kan er met veel minder parameters worden gespeeld, voornamelijk zuurstof & temperatuur, dus moet er zoals gezegd van dichterbij worden opgevolgd. De oogst en zijn parameters zijn dan ook belangrijker, vooral pH, tanines & co2 spelen een belangrijke rol bij de natuurlijke bescherming.
Dat alles om te zeggen, 't is wat kort door de bocht
(16-04-2021 11:23 AM)Jerver schreef: [ -> ] (15-04-2021 05:57 PM)Baldrick schreef: [ -> ]Vinicio Godello 2017
Weinig ervaring met deze druif, daarom uit interesse een flesje meegenomen uit het rek.
Lichtgele kleur, in de neus geoxideerde appel, noterig. Doet me wat denken aan een savagnin. De mond bevestigd de neus, dit zou me blind eigenlijk weer zo leiden naar de Jura. Een frisse wijn, zuren mooi aanwezig, een droog 'sherry' gevoel is ook merkbaar. Vrij rechtlijnig. Het is persoonlijk natuurlijk, maar dit is niet helemaal mijn ding. De wijn zou misschien wel goed samen gaan met een beetje kaas. (ik had bijna gezegd Comté).
Sounds like textbook ethanal!
(16-04-2021 09:55 AM)vinejo schreef: [ -> ] (16-04-2021 09:39 AM)Jerver schreef: [ -> ]Dat is wel niet vriendelijk eh Jo
Ba nee toch, naturisten laten de wijn zelf het werk doen dus steken toch geen tijd in de vinificatie...?
Ja en nee, de vinificatie moet/zou moeten van dichterbij worden opgevolgd aangezien er veel minder kan/ wil worden ingegrepen. Afhankelijk van de wijnbouwer natuurlijk gaan ze dan ook veel regelmatiger controleren en analyses laten uitvoeren. Er wordt meer gelet op opgenomen zuurstof in de wijn en dus de wijn in een inert milieu houden.
Druivensap wordt zonder interventie azijn, geen wijn. Aangezien natuurwijn in sé geen of weinig toevoegingen bevat kan er met veel minder parameters worden gespeeld, voornamelijk zuurstof & temperatuur, dus moet er zoals gezegd van dichterbij worden opgevolgd. De oogst en zijn parameters zijn dan ook belangrijker, vooral pH, tanines & co2 spelen een belangrijke rol bij de natuurlijke bescherming.
Dat alles om te zeggen, 't is wat kort door de bocht
Ge zout mij de bochten moeten zien nemen met mijn fietske
Neenee, was een boutade natuurlijk, ik wou zeker geen standpunt innemen tegenover wijnbouwers die op natuurlijke wijze werken, integendeel, alle respect daarvoor. Maar er zijn er die er een niche in gezien hebben en die daardoor wat fanatiek geworden zijn.
Beetje vergelijkbaar met die hele woke gemeenschap, waar ik in se wel sympathie voor heb, maar die me afstoten door een aantal hardliners die menen op elke slak zout te moeten leggen.
(15-04-2021 09:27 PM)vinejo schreef: [ -> ] (15-04-2021 05:57 PM)Baldrick schreef: [ -> ]Vinicio Godello 2017
Weinig ervaring met deze druif, daarom uit interesse een flesje meegenomen uit het rek.
Lichtgele kleur, in de neus geoxideerde appel, noterig. Doet me wat denken aan een savagnin. De mond bevestigd de neus, dit zou me blind eigenlijk weer zo leiden naar de Jura. Een frisse wijn, zuren mooi aanwezig, een droog 'sherry' gevoel is ook merkbaar. Vrij rechtlijnig. Het is persoonlijk natuurlijk, maar dit is niet helemaal mijn ding. De wijn zou misschien wel goed samen gaan met een beetje kaas. (ik had bijna gezegd Comté).
Dit lijkt me toch een beetje een geoxideerde wijn..?
De weinige goddeloos (tekstcorrectie ) die ik al dronk leken me alvast niet oxidatief gemaakt.
Dat lijkt mij ook. Nog nooit een oxidatieve Godello gedronken.
Oké een beetje vroeg maar na een onstuimige week kijk ik uit naar de vrijmibo met cremant de Bourgogne en een lekker stukje chaource
[
attachment=5553]
Vroeg? Nooit te vroeg copain!
Skoll
Citaat:Oké een beetje vroeg maar na een onstuimige week kijk ik uit naar de vrijmibo met cremant de Bourgogne en een lekker stukje chaource
haha, vrijmibo. Ik moet zeggen, ik hou wel van die creativiteit van onze noorderburen met onze taal.
(23-04-2021 11:18 AM)Sur la Table schreef: [ -> ]Oké een beetje vroeg maar na een onstuimige week kijk ik uit naar de vrijmibo met cremant de Bourgogne en een lekker stukje chaource
Ondanks dat het een supermarkt chaource was, was hij erg lekker. De cremant is 2 weken terug gebotteld en gister geleverd. 100 % Chardonnay. Jong, strak en fris en dat was lekker met het zonnetje wat scheen. Een lekkere weekend starter!
[
attachment=5554]
Chateau Gloria 2006 vs Chateau Saint Pierre 2006.
Beiden open, en ah ademen voor binnen een uurtje of 2...
(24-04-2021 03:53 PM)Sur la Table schreef: [ -> ] (23-04-2021 11:18 AM)Sur la Table schreef: [ -> ]Oké een beetje vroeg maar na een onstuimige week kijk ik uit naar de vrijmibo met cremant de Bourgogne en een lekker stukje chaource
Ondanks dat het een supermarkt chaource was, was hij erg lekker. De cremant is 2 weken terug gebotteld en gister geleverd. 100 % Chardonnay. Jong, strak en fris en dat was lekker met het zonnetje wat scheen. Een lekkere weekend starter!
Ik vind (sommige) Crémants echt wel heel lekker. Degene die wij verdelen komt uit het noorden van Bourgogne en ik vind hem nu (laatste flessen
) eigenlijk nog mooier dan toen hij net aankwam. Wellicht gaat de jouwe ook nog mooi evolueren.
(25-04-2021 01:35 PM)Biff schreef: [ -> ]Chateau Gloria 2006 vs Chateau Saint Pierre 2006.
Beiden open, en ah ademen voor binnen een uurtje of 2...
Wegens grote zuiplappen aan de tafel nog een Croix de Beaucaillou 2006 erbij open gesnokt
Eerlijk, de 2006 valt me nog maar es tegen.
Alle drie weinig in de neus en in de mond.
Teleurstellend...
De Gloria had iets teveel zuurtjes die te aanwezig waren, de Saint Pierre had die dan niet, was zachter maar geen tannines te bespeuren, maakte geen indruk, de Croix ontbrak pit, geen poeder in zn gat
Enfin, alweer 3 2006 die niet brengen wat ik verwacht.
Enkel nog Boyd Cantenac en Peyre Rose uit 2006 liggen nu...
(25-04-2021 06:54 PM)Biff schreef: [ -> ] (25-04-2021 01:35 PM)Biff schreef: [ -> ]Chateau Gloria 2006 vs Chateau Saint Pierre 2006.
Beiden open, en ah ademen voor binnen een uurtje of 2...
Wegens grote zuiplappen aan de tafel nog een Croix de Beaucaillou 2006 erbij open gesnokt
Eerlijk, de 2006 valt me nog maar es tegen.
Alle drie weinig in de neus en in de mond.
Teleurstellend...
De Gloria had iets teveel zuurtjes die te aanwezig waren, de Saint Pierre had die dan niet, was zachter maar geen tannines te bespeuren, maakte geen indruk, de Croix ontbrak pit, geen poeder in zn gat
Enfin, alweer 3 2006 die niet brengen wat ik verwacht.
Enkel nog Boyd Cantenac en Peyre Rose uit 2006 liggen nu...
Peyre Rose? Welke? Ik heb daar ooit nog mee gewerkt. Dat is wel even andere koek....!!!
(25-04-2021 07:49 PM)wvd schreef: [ -> ] (25-04-2021 06:54 PM)Biff schreef: [ -> ] (25-04-2021 01:35 PM)Biff schreef: [ -> ]Chateau Gloria 2006 vs Chateau Saint Pierre 2006.
Beiden open, en ah ademen voor binnen een uurtje of 2...
Wegens grote zuiplappen aan de tafel nog een Croix de Beaucaillou 2006 erbij open gesnokt
Eerlijk, de 2006 valt me nog maar es tegen.
Alle drie weinig in de neus en in de mond.
Teleurstellend...
De Gloria had iets teveel zuurtjes die te aanwezig waren, de Saint Pierre had die dan niet, was zachter maar geen tannines te bespeuren, maakte geen indruk, de Croix ontbrak pit, geen poeder in zn gat
Enfin, alweer 3 2006 die niet brengen wat ik verwacht.
Enkel nog Boyd Cantenac en Peyre Rose uit 2006 liggen nu...
Peyre Rose? Welke? Ik heb daar ooit nog mee gewerkt. Dat is wel even andere koek....!!!
Denk nochtans niet dat hij het op de Languedoc heeft hoor...
(25-04-2021 07:49 PM)wvd schreef: [ -> ] (25-04-2021 06:54 PM)Biff schreef: [ -> ] (25-04-2021 01:35 PM)Biff schreef: [ -> ]Chateau Gloria 2006 vs Chateau Saint Pierre 2006.
Beiden open, en ah ademen voor binnen een uurtje of 2...
Wegens grote zuiplappen aan de tafel nog een Croix de Beaucaillou 2006 erbij open gesnokt
Eerlijk, de 2006 valt me nog maar es tegen.
Alle drie weinig in de neus en in de mond.
Teleurstellend...
De Gloria had iets teveel zuurtjes die te aanwezig waren, de Saint Pierre had die dan niet, was zachter maar geen tannines te bespeuren, maakte geen indruk, de Croix ontbrak pit, geen poeder in zn gat
Enfin, alweer 3 2006 die niet brengen wat ik verwacht.
Enkel nog Boyd Cantenac en Peyre Rose uit 2006 liggen nu...
Peyre Rose? Welke? Ik heb daar ooit nog mee gewerkt. Dat is wel even andere koek....!!!
Clos des Cistes...
Dronken enkele jaren terug een flesje hiervan, wel geen 2006 en zwaar onder de indruk
(25-04-2021 08:01 PM)Biff schreef: [ -> ] (25-04-2021 07:49 PM)wvd schreef: [ -> ] (25-04-2021 06:54 PM)Biff schreef: [ -> ] (25-04-2021 01:35 PM)Biff schreef: [ -> ]Chateau Gloria 2006 vs Chateau Saint Pierre 2006.
Beiden open, en ah ademen voor binnen een uurtje of 2...
Wegens grote zuiplappen aan de tafel nog een Croix de Beaucaillou 2006 erbij open gesnokt
Eerlijk, de 2006 valt me nog maar es tegen.
Alle drie weinig in de neus en in de mond.
Teleurstellend...
De Gloria had iets teveel zuurtjes die te aanwezig waren, de Saint Pierre had die dan niet, was zachter maar geen tannines te bespeuren, maakte geen indruk, de Croix ontbrak pit, geen poeder in zn gat
Enfin, alweer 3 2006 die niet brengen wat ik verwacht.
Enkel nog Boyd Cantenac en Peyre Rose uit 2006 liggen nu...
Peyre Rose? Welke? Ik heb daar ooit nog mee gewerkt. Dat is wel even andere koek....!!!
Clos des Cistes...
Dronken enkele jaren terug een flesje hiervan, wel geen 2006 en zwaar onder de indruk
Marlène Soria maakt m.i. de interessantste wijnen van de ganse Languedoc, gewoon subliem en onverslijtbaar. En als je dan weet dat die wijnen gewoon op cuve rijpen zonder enig hout...
(25-04-2021 08:11 PM)wvd schreef: [ -> ]Peyre Rose? Welke? Ik heb daar ooit nog mee gewerkt. Dat is wel even andere koek....!!!
Clos des Cistes...
Dronken enkele jaren terug een flesje hiervan, wel geen 2006 en zwaar onder de indruk
[/quote]
Marlène Soria maakt m.i. de interessantste wijnen van de ganse Languedoc, gewoon subliem en onverslijtbaar. En als je dan weet dat die wijnen gewoon op cuve rijpen zonder enig hout...
[/quote]
Straffe madam inderdaad, chapeau!
Ik las ooit es ergens dat ze pas de jaargang released waarvan zij denkt dat ie mag gedronken worden...
Er hangt ook wel een prijskaartje aan vast natuurlijk
Ik kocht de Cistes 2006 bij 1Jour 1 Vin aan €69.
Twee mooie wijnen om het weekend af te sluiten
Clos du Marquis 2010
Sauternes Yquem 4
Mathijs
(25-04-2021 09:54 PM)Biff schreef: [ -> ] (25-04-2021 08:11 PM)wvd schreef: [ -> ]Peyre Rose? Welke? Ik heb daar ooit nog mee gewerkt. Dat is wel even andere koek....!!!
Clos des Cistes...
Dronken enkele jaren terug een flesje hiervan, wel geen 2006 en zwaar onder de indruk
Marlène Soria maakt m.i. de interessantste wijnen van de ganse Languedoc, gewoon subliem en onverslijtbaar. En als je dan weet dat die wijnen gewoon op cuve rijpen zonder enig hout...
[/quote]
Straffe madam inderdaad, chapeau!
Ik las ooit es ergens dat ze pas de jaargang released waarvan zij denkt dat ie mag gedronken worden...
Er hangt ook wel een prijskaartje aan vast natuurlijk
Ik kocht de Cistes 2006 bij 1Jour 1 Vin aan €69.
[/quote]
Dat is niet goedkoop, maar welke Bordeaux op dronk van hetzelfde niveau vind je nu aan die prijs?
(26-04-2021 12:26 AM)wvd schreef: [ -> ]Dat is niet goedkoop, maar welke Bordeaux op dronk van hetzelfde niveau vind je nu aan die prijs?
Aan 69 euo moet dat mogelijk zijn....
(26-04-2021 01:21 PM)vinejo schreef: [ -> ] (26-04-2021 12:26 AM)wvd schreef: [ -> ]Dat is niet goedkoop, maar welke Bordeaux op dronk van hetzelfde niveau vind je nu aan die prijs?
Aan 69 euo moet dat mogelijk zijn....
Branaire Duluc Ducru 1996 bijvoorbeeld
Ik vind Branaire één van de meeste onderschatte wijnen in Bordeaux qua P/Q.
Heb er al vele jaren van gedronken en nooit een slechte ervaring mee gehad.
(26-04-2021 01:27 PM)Sur la Table schreef: [ -> ] (26-04-2021 01:21 PM)vinejo schreef: [ -> ] (26-04-2021 12:26 AM)wvd schreef: [ -> ]Dat is niet goedkoop, maar welke Bordeaux op dronk van hetzelfde niveau vind je nu aan die prijs?
Aan 69 euo moet dat mogelijk zijn....
Branaire Duluc Ducru 1996 bijvoorbeeld
Die vind ik nergens onder de € 70, maar goed, het is ook iets anders. En ik heb ook in geen 20 jaar geen Peyre Rose meer gezien...
Branaire Ducru is inderdaad ook voor mij één van de betere rqp's in Bx en een vrij toegankelijke stijl. Ik vond de laatste jaren van Saint-Pierre intrigerender, maar er is intussen wel een flink prijsverschil. Enfin, ik heb zelf ook een kistje 2019 gekocht...
Deze namiddag gaat er een Meusault 'Charmes' 1966 open!
Domaine Daniel Sanders Barsac (?)
Die kwam heel toevallig op ons pad, waarvan de eigenaar er nog 2 had, onlangs nog ene open deed en bleek dat ie wonderwel de tand des tijds overleefd had....
Ik denk er het mijne van en heb heel sterke twijfels, maar bon, iedere fles moet gedronken worden, nietwaar!
Dus trekken we straks richting mn ouders met een arsenaal aan hulpmiddelen
Ik ben ook benieuwd.
Heb ooit een La Tache 1972 gedronken en deze was na meer dan 30 jaar ook nog zeer mooi.
Gisteren een Morgon VV 2014 van Thevenet open gedaan.
Gekocht van Peter(Kupers)
Zeer lekkere wijn;Mooi rond,rood fruit en mooie afdronk.
Vandaag nog een glaasje en is precies nog mooier.
(02-05-2021 10:19 AM)vinejo schreef: [ -> ] (02-05-2021 10:18 AM)Biff schreef: [ -> ]Deze namiddag gaat er een Meusault 'Charmes' 1966 open!
Domaine Daniel Sanders Barsac (?)
Die kwam heel toevallig op ons pad, waarvan de eigenaar er nog 2 had, onlangs nog ene open deed en bleek dat ie wonderwel de tand des tijds overleefd had....
Ik denk er het mijne van en heb heel sterke twijfels, maar bon, iedere fles moet gedronken worden, nietwaar!
Dus trekken we straks richting mn ouders met een arsenaal aan hulpmiddelen
Zeer benieuwd!
Ter info: Daniel Sanders een ronkende naar uit vervlogen tijden die vele chateaus bottelde. Zoals Vandermeulen aan de kanten van Oostende. Trotanoy, La gaffeliere, Angelus...
Ik vermoed dat
domaine Daniel Sanders ook niet bestaat.
Dank voor de info Jr02
Ik zette domein maar had geen idee eigenlijk, ik vond er heel weinig over terug.
Okee, de wijn...
Fles dus gekregen van een bevriende Chef.
Kurk kwam er gemakkelijk uit, beetje prutsen maar çava.
Neus was niks, aiaiai hopelijk komt dit goed, vuilpitje, oud (uiteraard), blikken uitwisselen...
Maar in de mond mooi, echt mooi na meer dan 55 jaar!
Iedereen aan tafel was voorzichtig, maar toch es proeven, natuurlijk! Hoeveel kans om nog es een glas uit '66 te kunnen proeven.
Hier moet je fan van zijn natuurlijk, meer naar de sherry kant maar echt niet kapot of versleten....
Mooie ervaring op een zonnige zondagnamiddag met familie, waarvoor dank
Nog eentje...
Nog eentje...
Nog eentje...
(02-05-2021 08:54 PM)Biff schreef: [ -> ]Dank voor de info Jr02
Ik zette domein maar had geen idee eigenlijk, ik vond er heel weinig over terug.
Okee, de wijn...
Fles dus gekregen van een bevriende Chef.
Kurk kwam er gemakkelijk uit, beetje prutsen maar çava.
Neus was niks, aiaiai hopelijk komt dit goed, vuilpitje, oud (uiteraard), blikken uitwisselen...
Maar in de mond mooi, echt mooi na meer dan 55 jaar!
Iedereen aan tafel was voorzichtig, maar toch es proeven, natuurlijk! Hoeveel kans om nog es een glas uit '66 te kunnen proeven.
Hier moet je fan van zijn natuurlijk, meer naar de sherry kant maar echt niet kapot of versleten....
Mooie ervaring op een zonnige zondagnamiddag met familie, waarvoor dank
Nog eentje...
Nog eentje...
Nog eentje...
Bijzonder! Mooie ervaring, lijkt me interessant om eens te drinken.
Gisteravond een Chateau de Sancerre blanc 2017. Alles wat ik in een Sancerre zoek: Geur van citrus en gras in balans, mineraliteit (vuursteen?). In de mond knisperende zuren, licht, hintje citrus, blijft even nazinderen en verveelt niet. Niet het goedkoopste domein maar blijft hier een vaste waarde.