wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(03-02-2023 01:14 AM)Sur la Table schreef: [ -> ]
(02-02-2023 10:04 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Conseillante Pomerol 2013 … rotjaar, maar verdomd lekker wel.

De op papier mindere jaren.. een wijn op dronk is toch altijd lekker. Santé

Als de wijnmaker zijn vak kent mag je er van uitgaan dat het plezier zal geven.
In mijn beginjaren ooit een kistje Du Glana 1972 gekocht, uitgeregend jaar en de wijn was idd erg licht, maar ook erg geurig en ging binnen als water.
Wat een heerlijke wijn blijft dit toch. Al een aantal jaren voert Gall dezelfde jaargang.
Nog steeds 2016. Zo'n wijn die je openmaakt, effe tussendoor, voor de grijp zullen we maar zeggen, dat doe je dan wat gemakkelijker omdat ie zo gunstig geprijsd is.
En iedere keer weer blij verrast omdat het zo'n verdomd mooie medoc blijkt te zijn.

Chateau le Bourdieu 2016 Médoc. Nog t/m zondag met 25% korting voor 9,75.
Een Griek : Parparoussis - Taos 2015

Uit de Peloponnesos - Achaia heb ik opgezocht.

Proefflesje gekocht via Delhaize Web. Leuke wijn, vooral op rood fruit (bosaardbei, framboos) in combinatie met een mooie kruidigheid, vooral laurier en Noord-Afkrikaanse kruiden.

€21 in promo (normaal €30) maar toch geen re-buy voor mij.
(06-02-2023 01:31 PM)dakur schreef: [ -> ]Een Griek : Parparoussis - Taos 2015

Uit de Peloponnesos - Achaia heb ik opgezocht.

Proefflesje gekocht via Delhaize Web. Leuke wijn, vooral op rood fruit (bosaardbei, framboos) in combinatie met een mooie kruidigheid, vooral laurier en Noord-Afkrikaanse kruiden.

€21 in promo (normaal €30) maar toch geen re-buy voor mij.
thank you Dakur voor de TN.
Heb ook al getwijfeld om hem te bestellen.
Mavrodaphne is de druif waarvan ze daar traditioneel een VDN maken die decennia lang kan liggen. Wellicht hier droog gevinifieerd omdat zoet uit de mode is.
(06-02-2023 01:39 PM)Thomas schreef: [ -> ]
(06-02-2023 01:31 PM)dakur schreef: [ -> ]Een Griek : Parparoussis - Taos 2015

Uit de Peloponnesos - Achaia heb ik opgezocht.

Proefflesje gekocht via Delhaize Web. Leuke wijn, vooral op rood fruit (bosaardbei, framboos) in combinatie met een mooie kruidigheid, vooral laurier en Noord-Afkrikaanse kruiden.

€21 in promo (normaal €30) maar toch geen re-buy voor mij.
thank you Dakur voor de TN.
Heb ook al getwijfeld om hem te bestellen.
Mavrodaphne is de druif waarvan ze daar traditioneel een VDN maken die decennia lang kan liggen. Wellicht hier droog gevinifieerd omdat zoet uit de mode is.

En bedankt voor de info !
Een proeffles Barolo van een producent die ik helemaal niet kende, Palladino Barolo Parafada 2018. Zo'n jonge Barolo, van een cru uit Serralunga dan nog, dan houdt een mens zijn hart vast en zoekt iets vets voor na de eerste slok. Maar niets daarvan, ik was bijzonder verbaasd een heel mooie intens geurende wijn te ontdekken met een erg goed middenpallet bovendien krachtig wel, maar vrij rond en gewoon lekker. En zeker, tannines op de afdronk, maar blijkbaar worden de Nebbiolo tannines echt wel soepeler de laatste jaren. Mooie, lange afdronk bovendien, ik was helemaal mee.
Gisteren Cornas Cuvee Jana 2018 Johann Michel in het glas.
Zeer mooie wijn.
Abstract 2018 ( Orin Swift ) ... net iets frisser gezet en totaal andere wijn dan de alcohol bom van de vorige keer.
(11-02-2023 08:08 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Abstract 2018 ( Orin Swift ) ... net iets frisser gezet en totaal andere wijn dan de alcohol bom van de vorige keer.

Hoeveel % alcohol heeft deze wijn?
Hoeveel % alcohol heeft deze wijn?
[/quote]
https://www.orinswift.com/assets/client/...proved.pdf
Alleszins een goed idee om die wijnen wat frisser te schenken. Een paar maand geleden geproefd :
- Abstract 2020 (Grenache, petit Syrah, Syrah)
- Palermo 2019 CS
- Papillon 2018 (de 5 bdx druiven).

Dave Phinney ging een semester studeren in Firenze, werd verliefd op de wijnen en 4 dagen nadat hij afstudeerde, vertrok hij naar Napa voor de wijnpluk. Kort nadien startte hij Orion Swift.
(11-02-2023 09:11 PM)shiraz schreef: [ -> ]Hoeveel % alcohol heeft deze wijn?
https://www.orinswift.com/assets/client/...proved.pdf
[/quote]

Merci Eddy !
(12-02-2023 11:09 AM)dakur schreef: [ -> ]Alleszins een goed idee om die wijnen wat frisser te schenken. Een paar maand geleden geproefd :
- Abstract 2020 (Grenache, petit Syrah, Syrah)
- Palermo 2019 CS
- Papillon 2018 (de 5 bdx druiven).

Dave Phinney ging een semester studeren in Firenze, werd verliefd op de wijnen en 4 dagen nadat hij afstudeerde, vertrok hij naar Napa voor de wijnpluk. Kort nadien startte hij Orion Swift.

Zijn die wijnen CH9 achtig?
Glaasje bubbels als aperitief ... Gosset Blanc de Blancs Grand Cru Slurp
(12-02-2023 06:59 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Glaasje bubbels als aperitief ... Gosset Blanc de Blancs Grand Cru Slurp

Hier ook aan het bubbelen....Bernard Pertois Blanc de Blancs Grand Cru Zéro dosage (Le Mesnil sur Oger) Slurp
Château Cos Labory 2010, Saint-estèphe bij een in 'beste' boter gebakken biefstuk van 5 cm dik. Heerlijk deze prima combinatie tussen een 'aardse' smaakvolle Saint-estèphe en sappig gebraden rund. Cos Labory is een laat-bloeier.
(12-02-2023 06:28 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(12-02-2023 11:09 AM)dakur schreef: [ -> ]Alleszins een goed idee om die wijnen wat frisser te schenken. Een paar maand geleden geproefd :
- Abstract 2020 (Grenache, petit Syrah, Syrah)
- Palermo 2019 CS
- Papillon 2018 (de 5 bdx druiven).

Dave Phinney ging een semester studeren in Firenze, werd verliefd op de wijnen en 4 dagen nadat hij afstudeerde, vertrok hij naar Napa voor de wijnpluk. Kort nadien startte hij Orion Swift.

Zijn die wijnen CH9 achtig?

Ik heb eigenlijk weinig ervaring met CH9, maar de wijnen deden me niet direct denken aan Rhone. Krachtig en vol, blockbusters.
(13-02-2023 10:31 AM)dakur schreef: [ -> ]
(12-02-2023 06:28 PM)vinejo schreef: [ -> ]Zijn die wijnen CH9 achtig?

Ik heb eigenlijk weinig ervaring met CH9, maar de wijnen deden me niet direct denken aan Rhone. Krachtig en vol, blockbusters.
Als een Châteauneuf dus eigenlijk... Cool
Vorige zaterdag vrienden op bezoek!
Liefhebbers van een goed glas wijn, de ene zoet wit, de andere rood.
Laat de zoektocht beginnen...

Ik had beslist om Picon maison te maken als apero en een glas bubbels voor de dames.
We wilden niet teveel werk in het eten steken om vooral veel bij de vrienden aanwezig te kunnen zijn.

In voorgerecht hadden we huisgerookte Noorse zalm van Chef Robert van restaurant Pacific Eiland in Ieper, daarbij een beetje avocado, groene appel, peterselie, ui en zure room, op smaak gebracht met zwart zeezout en peper Smile

In hoofdgerecht verse tagliatelli tricolor, truffelsalsa, zomertruffelschijfjes Rolleyes pijnboompitjes, rucola en parmegiano regiano kaas Smile

Ik had nog een magnum Pommery, dus die ging eraan, samen met de Picon maison.
In wit Chateau Baret 2017 Pessac Leognan, in zoet wit Chateau Sigalas Rabaud 2007.
De rode wijndrinkers lieten hun glas gewillig vullen van zowel de zoete als de droge witte wijn. Owkei, hier hadden we niet op gerekend Wink

Bij het hoofdgerecht hadden we nen Italiaan, Michele Chiarlo Palas Barbaresco 2017 uit Piemonte, 100% Nebbiolo, ik kende het niet en had gekozen op hetgeen ik gevonden had online, maar dit matchte wonderwel!
Intussen was de Sigalas 2007 uit en vond ik nog een 2003 in 37.5cl, hup kurk eruit en delen maar...
Na het dessert van gebakken appeltjes met honing, ricotta, en crumble van amandelmeel en kokosmeel kwam de koffie en besliste ik om nog een flesje open te doen, en daarna nog eentje en daarna nog eentje.
Aja, want lege glazen doen we niet Big Grin

Het werden Carramimbre 2015 Riserva, Castilla Y Leon, Ribera del Duero , Ogga Rioja Riserva 2015 Bodegas Santalba en Chateau Olivier 2016 Pessac Leognan, tuurlijk want mijn maat heet Olivier... Rolleyes

Afijn, we hadden een heel toffe avond met eerlijke, pure gerechten en heerlijke wijnen.
(13-02-2023 09:32 PM)Biff schreef: [ -> ]Vorige zaterdag vrienden op bezoek!
Liefhebbers van een goed glas wijn, de ene zoet wit, de andere rood.
Laat de zoektocht beginnen...

Ik had beslist om Picon maison te maken als apero en een glas bubbels voor de dames.
We wilden niet teveel werk in het eten steken om vooral veel bij de vrienden aanwezig te kunnen zijn.

In voorgerecht hadden we huisgerookte Noorse zalm van Chef Robert van restaurant Pacific Eiland in Ieper, daarbij een beetje avocado, groene appel, peterselie, ui en zure room, op smaak gebracht met zwart zeezout en peper Smile

In hoofdgerecht verse tagliatelli tricolor, truffelsalsa, zomertruffelschijfjes Rolleyes pijnboompitjes, rucola en parmegiano regiano kaas Smile

Ik had nog een magnum Pommery, dus die ging eraan, samen met de Picon maison.
In wit Chateau Baret 2017 Pessac Leognan, in zoet wit Chateau Sigalas Rabaud 2007.
De rode wijndrinkers lieten hun glas gewillig vullen van zowel de zoete als de droge witte wijn. Owkei, hier hadden we niet op gerekend Wink

Bij het hoofdgerecht hadden we nen Italiaan, Michele Chiarlo Palas Barbaresco 2017 uit Piemonte, 100% Nebbiolo, ik kende het niet en had gekozen op hetgeen ik gevonden had online, maar dit matchte wonderwel!
Intussen was de Sigalas 2007 uit en vond ik nog een 2003 in 37.5cl, hup kurk eruit en delen maar...
Na het dessert van gebakken appeltjes met honing, ricotta, en crumble van amandelmeel en kokosmeel kwam de koffie en besliste ik om nog een flesje open te doen, en daarna nog eentje en daarna nog eentje.
Aja, want lege glazen doen we niet Big Grin

Het werden Carramimbre 2015 Riserva, Castilla Y Leon, Ribera del Duero , Ogga Rioja Riserva 2015 Bodegas Santalba en Chateau Olivier 2016 Pessac Leognan, tuurlijk want mijn maat heet Olivier... Rolleyes

Afijn, we hadden een heel toffe avond met eerlijke, pure gerechten en heerlijke wijnen.

Niet enkel de match wijn en gerecht telt, ook wijn en gezelschap. Mooi om te lezen !
(13-02-2023 03:00 PM)wvd schreef: [ -> ]
(13-02-2023 10:31 AM)dakur schreef: [ -> ]
(12-02-2023 06:28 PM)vinejo schreef: [ -> ]Zijn die wijnen CH9 achtig?

Ik heb eigenlijk weinig ervaring met CH9, maar de wijnen deden me niet direct denken aan Rhone. Krachtig en vol, blockbusters.
Als een Châteauneuf dus eigenlijk... Cool

Allez, dan. Wink
(13-02-2023 09:32 PM)Biff schreef: [ -> ]Vorige zaterdag vrienden op bezoek!
Liefhebbers van een goed glas wijn, de ene zoet wit, de andere rood.
Laat de zoektocht beginnen...

Ik had beslist om Picon maison te maken als apero en een glas bubbels voor de dames.
We wilden niet teveel werk in het eten steken om vooral veel bij de vrienden aanwezig te kunnen zijn.

In voorgerecht hadden we huisgerookte Noorse zalm van Chef Robert van restaurant Pacific Eiland in Ieper, daarbij een beetje avocado, groene appel, peterselie, ui en zure room, op smaak gebracht met zwart zeezout en peper Smile

In hoofdgerecht verse tagliatelli tricolor, truffelsalsa, zomertruffelschijfjes Rolleyes pijnboompitjes, rucola en parmegiano regiano kaas Smile

Ik had nog een magnum Pommery, dus die ging eraan, samen met de Picon maison.
In wit Chateau Baret 2017 Pessac Leognan, in zoet wit Chateau Sigalas Rabaud 2007.
De rode wijndrinkers lieten hun glas gewillig vullen van zowel de zoete als de droge witte wijn. Owkei, hier hadden we niet op gerekend Wink

Bij het hoofdgerecht hadden we nen Italiaan, Michele Chiarlo Palas Barbaresco 2017 uit Piemonte, 100% Nebbiolo, ik kende het niet en had gekozen op hetgeen ik gevonden had online, maar dit matchte wonderwel!
Intussen was de Sigalas 2007 uit en vond ik nog een 2003 in 37.5cl, hup kurk eruit en delen maar...
Na het dessert van gebakken appeltjes met honing, ricotta, en crumble van amandelmeel en kokosmeel kwam de koffie en besliste ik om nog een flesje open te doen, en daarna nog eentje en daarna nog eentje.
Aja, want lege glazen doen we niet Big Grin

Het werden Carramimbre 2015 Riserva, Castilla Y Leon, Ribera del Duero , Ogga Rioja Riserva 2015 Bodegas Santalba en Chateau Olivier 2016 Pessac Leognan, tuurlijk want mijn maat heet Olivier... Rolleyes

Afijn, we hadden een heel toffe avond met eerlijke, pure gerechten en heerlijke wijnen.

Klinkt als een heerlijke avond. Mooi rijtje wijnen!
(14-02-2023 04:43 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]
(13-02-2023 09:32 PM)Biff schreef: [ -> ]Vorige zaterdag vrienden op bezoek!
Liefhebbers van een goed glas wijn, de ene zoet wit, de andere rood.
Laat de zoektocht beginnen...

Ik had beslist om Picon maison te maken als apero en een glas bubbels voor de dames.
We wilden niet teveel werk in het eten steken om vooral veel bij de vrienden aanwezig te kunnen zijn.

In voorgerecht hadden we huisgerookte Noorse zalm van Chef Robert van restaurant Pacific Eiland in Ieper, daarbij een beetje avocado, groene appel, peterselie, ui en zure room, op smaak gebracht met zwart zeezout en peper Smile

In hoofdgerecht verse tagliatelli tricolor, truffelsalsa, zomertruffelschijfjes Rolleyes pijnboompitjes, rucola en parmegiano regiano kaas Smile

Ik had nog een magnum Pommery, dus die ging eraan, samen met de Picon maison.
In wit Chateau Baret 2017 Pessac Leognan, in zoet wit Chateau Sigalas Rabaud 2007.
De rode wijndrinkers lieten hun glas gewillig vullen van zowel de zoete als de droge witte wijn. Owkei, hier hadden we niet op gerekend Wink

Bij het hoofdgerecht hadden we nen Italiaan, Michele Chiarlo Palas Barbaresco 2017 uit Piemonte, 100% Nebbiolo, ik kende het niet en had gekozen op hetgeen ik gevonden had online, maar dit matchte wonderwel!
Intussen was de Sigalas 2007 uit en vond ik nog een 2003 in 37.5cl, hup kurk eruit en delen maar...
Na het dessert van gebakken appeltjes met honing, ricotta, en crumble van amandelmeel en kokosmeel kwam de koffie en besliste ik om nog een flesje open te doen, en daarna nog eentje en daarna nog eentje.
Aja, want lege glazen doen we niet Big Grin

Het werden Carramimbre 2015 Riserva, Castilla Y Leon, Ribera del Duero , Ogga Rioja Riserva 2015 Bodegas Santalba en Chateau Olivier 2016 Pessac Leognan, tuurlijk want mijn maat heet Olivier... Rolleyes

Afijn, we hadden een heel toffe avond met eerlijke, pure gerechten en heerlijke wijnen.

Klinkt als een heerlijke avond. Mooi rijtje wijnen!

En straf dat hij zich dat daarna nog herinnert....Wink
(13-02-2023 09:32 PM)Biff schreef: [ -> ]Vorige zaterdag vrienden op bezoek!
Liefhebbers van een goed glas wijn, de ene zoet wit, de andere rood.
Laat de zoektocht beginnen...

Ik had beslist om Picon maison te maken als apero en een glas bubbels voor de dames.
We wilden niet teveel werk in het eten steken om vooral veel bij de vrienden aanwezig te kunnen zijn.

In voorgerecht hadden we huisgerookte Noorse zalm van Chef Robert van restaurant Pacific Eiland in Ieper, daarbij een beetje avocado, groene appel, peterselie, ui en zure room, op smaak gebracht met zwart zeezout en peper Smile

In hoofdgerecht verse tagliatelli tricolor, truffelsalsa, zomertruffelschijfjes Rolleyes pijnboompitjes, rucola en parmegiano regiano kaas Smile

Ik had nog een magnum Pommery, dus die ging eraan, samen met de Picon maison.
In wit Chateau Baret 2017 Pessac Leognan, in zoet wit Chateau Sigalas Rabaud 2007.
De rode wijndrinkers lieten hun glas gewillig vullen van zowel de zoete als de droge witte wijn. Owkei, hier hadden we niet op gerekend Wink

Bij het hoofdgerecht hadden we nen Italiaan, Michele Chiarlo Palas Barbaresco 2017 uit Piemonte, 100% Nebbiolo, ik kende het niet en had gekozen op hetgeen ik gevonden had online, maar dit matchte wonderwel!
Intussen was de Sigalas 2007 uit en vond ik nog een 2003 in 37.5cl, hup kurk eruit en delen maar...
Na het dessert van gebakken appeltjes met honing, ricotta, en crumble van amandelmeel en kokosmeel kwam de koffie en besliste ik om nog een flesje open te doen, en daarna nog eentje en daarna nog eentje.
Aja, want lege glazen doen we niet Big Grin

Het werden Carramimbre 2015 Riserva, Castilla Y Leon, Ribera del Duero , Ogga Rioja Riserva 2015 Bodegas Santalba en Chateau Olivier 2016 Pessac Leognan, tuurlijk want mijn maat heet Olivier... Rolleyes

Afijn, we hadden een heel toffe avond met eerlijke, pure gerechten en heerlijke wijnen.

Rabaud Sigalas heerlijk..... hier ook nog de 2007 van liggen, nu een glaasje Eiswein van gebruder Nittnaus aan het drinken, heerlijk! Winkcheers
De zon is terug van de partij en voor mijn ega is het nog steeds Valentijn Heart. Dus nestelen we ons terug achter glas om van een heerlijke salade te genieten. Gisteren de 'Vincent Delaporte, Sancerre rosé 2019', vandaag voor een fractie van de prijs van Delaporte maar tevens ook uit de Loire: Cabernet d’Anjou “Clin d’Oeil” 2021 Cave Robert et Marcel
Lichtvoetiger, no-nonsense, zachte en fris, hier komt pompelmoes en rozenwater meer op het pallet. Drinkt lekker weg bij de salade en doet geen pijn in de portefeuille (+/-5-6€)
(14-02-2023 10:11 PM)Benz schreef: [ -> ]Rabaud Sigalas heerlijk..... hier ook nog de 2007 van liggen, nu een glaasje Eiswein van gebruder Nittnaus aan het drinken, heerlijk! Winkcheers
Die was héééééérlijk @Benz!
Geen haast bij, die blijft nog vele jaren top Slurp.
Gekocht tijdens een 1+1 actie aan een belachelijk lage prijs... (ik dacht 20tal euro)
Een flesje Chateau de Jau, côtes de Rousillon Villages 2020 cadeau gekregen. Kende deze wijn niet maar blij dat ik die zo leer kennen. Mooi cassisfruit, goede concentratie, zuiderse kruiden en genoeg zuurtjes om de spanning erin te houden. Ideaal om het weekend in te zetten !
Citaat: Ideaal om het weekend in te zetten !

Oef, ik zat er ook op te wachten. Have a good one cheers
(17-02-2023 08:58 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat: Ideaal om het weekend in te zetten !

Oef, ik zat er ook op te wachten. Have a good one cheers

Idem voor iedereen ! En van pure blijdschap nog een Hardy's Heritage Reserve Bin CS 2017 opengedaan. Een totaal andere wijn, maar heeft ook zijn bestaansrecht ! Slurp
Gister even wat rode Bourgogne uit 2021 geprobeerd. So far so good, totaal anders dan de afgelopen jaren, niet de concentratie en power maar toch wel heel lekker. Smaakvol maar fris en lichtvoetig, eigenlijk zoals je Bourgogne kent. En, geen jaren geduld voor wat plezier. Tenminste, van dit adres. Ook licht van kleur en transparant. Dat kennen we niet meer van de laatste jaren. Hier straf je mij niet mee.
Onder het mom van: "keep it simple' en de vrouw had zin in wit Wink
Varkenshaasje met COTES DU RHONE BLANC Maison E.Guigal Blanc 2019...de Viognier zijn werk laten doen Slurp
Eigenlijk te weinig 'doordeweeks' wit liggen Confused
Koppelingen