Vorige zaterdag vrienden op bezoek!
Liefhebbers van een goed glas wijn, de ene zoet wit, de andere rood.
Laat de zoektocht beginnen...
Ik had beslist om Picon maison te maken als apero en een glas bubbels voor de dames.
We wilden niet teveel werk in het eten steken om vooral veel bij de vrienden aanwezig te kunnen zijn.
In voorgerecht hadden we huisgerookte Noorse zalm van Chef Robert van restaurant Pacific Eiland in Ieper, daarbij een beetje avocado, groene appel, peterselie, ui en zure room, op smaak gebracht met zwart zeezout en peper
In hoofdgerecht verse tagliatelli tricolor, truffelsalsa, zomertruffelschijfjes
pijnboompitjes, rucola en parmegiano regiano kaas
Ik had nog een magnum Pommery, dus die ging eraan, samen met de Picon maison.
In wit Chateau Baret 2017 Pessac Leognan, in zoet wit Chateau Sigalas Rabaud 2007.
De rode wijndrinkers lieten hun glas gewillig vullen van zowel de zoete als de droge witte wijn. Owkei, hier hadden we niet op gerekend
Bij het hoofdgerecht hadden we nen Italiaan, Michele Chiarlo Palas Barbaresco 2017 uit Piemonte, 100% Nebbiolo, ik kende het niet en had gekozen op hetgeen ik gevonden had online, maar dit matchte wonderwel!
Intussen was de Sigalas 2007 uit en vond ik nog een 2003 in 37.5cl, hup kurk eruit en delen maar...
Na het dessert van gebakken appeltjes met honing, ricotta, en crumble van amandelmeel en kokosmeel kwam de koffie en besliste ik om nog een flesje open te doen, en daarna nog eentje en daarna nog eentje.
Aja, want lege glazen doen we niet
Het werden Carramimbre 2015 Riserva, Castilla Y Leon, Ribera del Duero , Ogga Rioja Riserva 2015 Bodegas Santalba en Chateau Olivier 2016 Pessac Leognan, tuurlijk want mijn maat heet Olivier...
Afijn, we hadden een heel toffe avond met eerlijke, pure gerechten en heerlijke wijnen.