wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Chateau Brane Cantenac 1975 Margaux.

Uit de klimaatkast en met de Durand kurk eruit, zonder problemen of gebrokkel, kurk volledig doordrongen.
Even snuffelen aan de hals van de fles, hmmm dit lijkt wel oké, geen kurk, azijn oid te bespeuren.

Fles paar uurtjes aan de kant op een koelere plek, kom maar op adem rijpe dame...

4tal uurtjes later met fles, inox zeefje en decanteerkan richting ouders.

Vader haalt de glazen uit terwijl ik voorzichtjes de wijn via het zeefje id kan giet.
Behalve een enkel brokje kurk komt er heel weinig droesem uit de fles.

Glaasjes vullen, snuffelen en proeven.

Kleur is nog dik oké, niks bruin of oranje te bespeuren, wat lichterrood...
Neus geeft ons wat tabak, sjoklaa, bladeren, maar in heel lichte mate.
In de mond volgt ze gedwee, van de befaamde '75 tannines is er geen spoor meer en een zuurtje komt opzetten, net niet storend...

De wijn heeft deugd van haar zuurstofkuur en geeft ons als beloning een alsmaar beter wordende neus en dito in de mond.

We mogen natuurlijk niet uit het oog verliezen dat deze dame 49 lentes op haar teller heeft staan.

Rik merkte enkele weken geleden op dat "wanneer deze wijn zou worden geschonken in een 2022 fles die waarschijnlijk in de pompbak zou belanden", en ik moest gisteren aan die opmerking denken.

Wellicht zou dat hier ook het geval zijn geweest, maar we
schonken ze uit haar eigen 1975 fles en dat was al heel wat waard.

Bedankt rijpe dame voor de fijne namiddag Heart
(31-12-2024 05:43 PM)Biff schreef: [ -> ]Chateau Brane Cantenac 1975 Margaux.

Uit de klimaatkast en met de Durand kurk eruit, zonder problemen of gebrokkel, kurk volledig doordrongen.
Even snuffelen aan de hals van de fles, hmmm dit lijkt wel oké, geen kurk, azijn oid te bespeuren.

Fles paar uurtjes aan de kant op een koelere plek, kom maar op adem rijpe dame...

4tal uurtjes later met fles, inox zeefje en decanteerkan richting ouders.

Vader haalt de glazen uit terwijl ik voorzichtjes de wijn via het zeefje id kan giet.
Behalve een enkel brokje kurk komt er heel weinig droesem uit de fles.

Glaasjes vullen, snuffelen en proeven.

Kleur is nog dik oké, niks bruin of oranje te bespeuren, wat lichterrood...
Neus geeft ons wat tabak, sjoklaa, bladeren, maar in heel lichte mate.
In de mond volgt ze gedwee, van de befaamde '75 tannines is er geen spoor meer en een zuurtje komt opzetten, net niet storend...

De wijn heeft deugd van haar zuurstofkuur en geeft ons als beloning een alsmaar beter wordende neus en dito in de mond.

We mogen natuurlijk niet uit het oog verliezen dat deze dame 49 lentes op haar teller heeft staan.

Rik merkte enkele weken geleden op dat "wanneer deze wijn zou worden geschonken in een 2022 fles die waarschijnlijk in de pompbak zou belanden", en ik moest gisteren aan die opmerking denken.

Wellicht zou dat hier ook het geval zijn geweest, maar we
schonken ze uit haar eigen 1975 fles en dat was al heel wat waard.

Bedankt rijpe dame voor de fijne namiddag Heart
Mooi! Gelukkige verjaardag! Hier gaat vanavond ook een geboortejaar flesje uit Margaux open. Geen Brane Cantenac maar Cantenac Brown.
(31-12-2024 06:49 PM)WhyAlwaysMe schreef: [ -> ]Mooi! Gelukkige verjaardag! Hier gaat vanavond ook een geboortejaar flesje uit Margaux open. Geen Brane Cantenac maar Cantenac Brown.
Bedankt @WhyAlwaysMe!
Mag ik vragen welke jaargang?
Geniet Heart
1990! Ben benieuwd. Rook alvast lekker bij het openen enkele uurtjes geleden.
(31-12-2024 07:56 PM)WhyAlwaysMe schreef: [ -> ]1990! Ben benieuwd. Rook alvast lekker bij het openen enkele uurtjes geleden.

Geboren in een topjaar
Sjansaar!
(31-12-2024 07:56 PM)WhyAlwaysMe schreef: [ -> ]1990! Ben benieuwd. Rook alvast lekker bij het openen enkele uurtjes geleden.
thumbsup
Deze avond in navolging van de Brane Cantenac 1975, Chateau Siran 1983.
Zelfde werkwijze, deze namiddag uit de klimaatkast, enkele uurtjes ad kant, vanavond met zeefje en decanterkan richting ouders....
Ik dronk nog niets uit het jaar '83, dus benieuwd...
(01-01-2025 12:30 PM)Biff schreef: [ -> ]
(31-12-2024 07:56 PM)WhyAlwaysMe schreef: [ -> ]1990! Ben benieuwd. Rook alvast lekker bij het openen enkele uurtjes geleden.
thumbsup
Deze avond in navolging van de Brane Cantenac 1975, Chateau Siran 1983.
Zelfde werkwijze, deze namiddag uit de klimaatkast, enkele uurtjes ad kant, vanavond met zeefje en decanterkan richting ouders....
Ik dronk nog niets uit het jaar '83, dus benieuwd...

1983 is of was een topjaar in Margaux, beter zelfs dan 1982! Veel plezier met de Siran, zal wel lukken denk ik...
(01-01-2025 12:50 PM)wvd schreef: [ -> ]
(01-01-2025 12:30 PM)Biff schreef: [ -> ]
(31-12-2024 07:56 PM)WhyAlwaysMe schreef: [ -> ]1990! Ben benieuwd. Rook alvast lekker bij het openen enkele uurtjes geleden.
thumbsup
Deze avond in navolging van de Brane Cantenac 1975, Chateau Siran 1983.
Zelfde werkwijze, deze namiddag uit de klimaatkast, enkele uurtjes ad kant, vanavond met zeefje en decanterkan richting ouders....
Ik dronk nog niets uit het jaar '83, dus benieuwd...

1983 is of was een topjaar in Margaux, beter zelfs dan 1982! Veel plezier met de Siran, zal wel lukken denk ik...

Zeker weten..

https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...-angludet/

Wink
Gisteren Domaine Belle Hermitage 2018 in het glas.
Wat een wijn.Jong,maar zeer genietbaar.
Zondag bij een bring your own bottle lunch gedronken Chateau Branaire Ducru 1976 die weer erg lekker was. Een tafelgenoot had toevallig ook een wijn uit 1976, de rode Rioja Vina Tandonia. Deze smaakte naar Balsamicoazijn, helaas. Er kwam ook nog een Vieux Chateau Certan langs uit 1974, daar was ook weinig genietbaars meer aan.

Verder lekker gegeten en gedronken in Restaurant Merlet te Schoorl (NL). Een leuk idee om net als in Meursault tijdens La Paulee aan de lange tafel plaats te nemen met wat eigen flessen mee.
(14-01-2025 08:24 AM)Sur la Table schreef: [ -> ]Zondag bij een bring your own bottle lunch gedronken Chateau Branaire Ducru 1976 die weer erg lekker was. Een tafelgenoot had toevallig ook een wijn uit 1976, de rode Rioja Vina Tandonia. Deze smaakte naar Balsamicoazijn, helaas. Er kwam ook nog een Vieux Chateau Certan langs uit 1974, daar was ook weinig genietbaars meer aan.

Verder lekker gegeten en gedronken in Restaurant Merlet te Schoorl (NL). Een leuk idee om net als in Meursault tijdens La Paulee aan de lange tafel plaats te nemen met wat eigen flessen mee.

Was dat een Vina Tondonia van Lopez de Heredia? Jammer dat die over de top was, want dat kan bijzonder mooi rijpen, ook hun witte trouwens.
(14-01-2025 04:38 PM)wvd schreef: [ -> ]
(14-01-2025 08:24 AM)Sur la Table schreef: [ -> ]Zondag bij een bring your own bottle lunch gedronken Chateau Branaire Ducru 1976 die weer erg lekker was. Een tafelgenoot had toevallig ook een wijn uit 1976, de rode Rioja Vina Tandonia. Deze smaakte naar Balsamicoazijn, helaas. Er kwam ook nog een Vieux Chateau Certan langs uit 1974, daar was ook weinig genietbaars meer aan.

Verder lekker gegeten en gedronken in Restaurant Merlet te Schoorl (NL). Een leuk idee om net als in Meursault tijdens La Paulee aan de lange tafel plaats te nemen met wat eigen flessen mee.

Was dat een Vina Tondonia van Lopez de Heredia? Jammer dat die over de top was, want dat kan bijzonder mooi rijpen, ook hun witte trouwens.

Die was het inderdaad. Er ging ook een witte uit 1996 in de rondte maar die heeft ons niet bereikt, die was waarschijnlijk wel nog goed ; )
Proefflesje Pulpo Rias Baixas meegebracht (Carrefour).
Goedgekeurd !
Tijdens het feestweekend van Saint Vincent die in Bourgogne in Ladoix is dit jaar, kon deze mooie fles niet dichtblijven natuurlijk. Wat een traktatie!
Chateau Bibian 2019, haut medoc

Robijn rood schitterende reflectie.
Rode bessen, vanille en kruiden in de neus.
Rode bessen coulie in de mond met framboos munt en vanille hint van kruidnagel en ver weg kaneel.
Medium body maar best lange nasmaak op het fruit en de vanille. Duidelijk merkbare tanines, zeker niet storend vooral fruit, nog jong en kan nog wel een tijdje mee.

Op de tasting was hij kruidiger volgens onze tn van toen, met wat meer lucht komt dat nog wel. Zeker geen spijt van de 12+6, wat n feest voor 8 euro!
(25-01-2025 10:23 PM)Rooie schreef: [ -> ]Chateau Bibian 2019, haut medoc

Robijn rood schitterende reflectie.
Rode bessen, vanille en kruiden in de neus.
Rode bessen coulie in de mond met framboos munt en vanille hint van kruidnagel en ver weg kaneel.
Medium body maar best lange nasmaak op het fruit en de vanille. Duidelijk merkbare tanines, zeker niet storend vooral fruit, nog jong en kan nog wel een tijdje mee.

Op de tasting was hij kruidiger volgens onze tn van toen, met wat meer lucht komt dat nog wel. Zeker geen spijt van de 12+6, wat n feest voor 8 euro!

Die Bibian was vroeger Listrac dacht ik, maar Haut Medoc op het etiket blijkt commercieel interessanter.
Vroeger trouwens eigendom van Jean Tigana - en gelinkt aan dat andere top PQ domein Cap Leon Veyrin.
De allerbeste koopjes vind je tegenwoordig in Bordeaux..!
Mijn eerste fles Château Musar - helaas wel een jong beestje. TN volgt in het desbetreffende topic.
Kleine roundup van de laatste paar weken, vooral bestaande uit proefflessen die ik hier en daar kocht

- Marcel Lapierre, Raisin Gaulois 2023: pure glouglou Bojo: lekker maar niks speciaals. In dat genre is er beter te vinden voor minder geld.

- Bernhard Koch, Spätburgunder 'S' 2022: Fumé-toets in de neus, fris rood fruit in de mond, delicate structuur, elegantie en evenwicht. Wat zijn die instap Spätburgunders toch P/Q toppers.

Philippe Colin, Bourgogne Pinot Noir 2020: Zeer mooie, elegante Pinot, maar gecombineerd met de drinkbaarheid van een Bojo. Ik vond dit zeer goed, maar aan die prijs (22€) kan ik het toch geen "koopje" noemen. Might buy again Wink

- Il Palagio (van Sting) Chianti "We can dance" 2022: In de neus lijkt het nog goed te komen (typisch Sangiovese) en begint zelfs veelbelovend in de mond, maar valt dan helemaal plat. Dit is géén hit Rolleyes

- Clos Maurice "Volage" Saumur Champigny 2022: Cab Franc zoals ik 'm graag hebt: fris en fruitig, zonder hinderlijke dosis hout. Zeer puur en fris, maar toch niet simpel. Wél heel lekker Slurp

- Terra Costantino "De Aetna" 2022: De eerste Nerello Mascalese die me écht kan overtuigen en zelfs Pinot-allures vertoont: fruitig, elegant, evenwichtig. Will buy more!

- Gulfi Nero Maccarj 2018: hun "hogere" cuvée Nero D'Avola, dus meer extractie, meer hout, meer alcohol én meer complexiteit.
Pas op, nog steeds zeer goed gemaakt en kan m.i. naast de gemiddelde Brunello staan, maar geef mij maar het pure fruit en de fraicheur van de "simpele" Nerojbleo
Gisteren Fleurie van 2011 in het glas.
Zeer mooie wijn en niks verval.
Heb Jo nog een aantal vergeten flessen laten zien van mijn schoonzus.
Hopelijk zit er nog iets drinkbaars tussen.
Citaat: - Clos Maurice "Volage" Saumur Champigny 2022: Cab Franc zoals ik 'm graag hebt: fris en fruitig, zonder hinderlijke dosis hout. Zeer puur en fris, maar toch niet simpel. Wél heel lekker Slurp

- Terra Costantino "De Aetna" 2022: De eerste Nerello Mascalese die me écht kan overtuigen en zelfs Pinot-allures vertoont: fruitig, elegant, evenwichtig. Will buy more!

Twee domeinen die ik nog niet kende, maar klinkt interessant. Valt die Etna mee van prijs?
(10-02-2025 08:06 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat: - Clos Maurice "Volage" Saumur Champigny 2022: Cab Franc zoals ik 'm graag hebt: fris en fruitig, zonder hinderlijke dosis hout. Zeer puur en fris, maar toch niet simpel. Wél heel lekker Slurp

- Terra Costantino "De Aetna" 2022: De eerste Nerello Mascalese die me écht kan overtuigen en zelfs Pinot-allures vertoont: fruitig, elegant, evenwichtig. Will buy more!

Twee domeinen die ik nog niet kende, maar klinkt interessant. Valt die Etna mee van prijs?

Komen allebei van mijn favoriete wijnhandel: Vive Le Vin, in Luik.
Die vindt wel vaker zo'n minder bekende, maar zeer goeie dingen.

De Etna was rond de 20€, de Saumur +/- 15€

In beide gevallen P/Q zeer fatsoenlijk, vind ik...
(10-02-2025 10:22 PM)Dave schreef: [ -> ]
(10-02-2025 08:06 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat: - Clos Maurice "Volage" Saumur Champigny 2022: Cab Franc zoals ik 'm graag hebt: fris en fruitig, zonder hinderlijke dosis hout. Zeer puur en fris, maar toch niet simpel. Wél heel lekker Slurp

- Terra Costantino "De Aetna" 2022: De eerste Nerello Mascalese die me écht kan overtuigen en zelfs Pinot-allures vertoont: fruitig, elegant, evenwichtig. Will buy more!

Twee domeinen die ik nog niet kende, maar klinkt interessant. Valt die Etna mee van prijs?

Komen allebei van mijn favoriete wijnhandel: Vive Le Vin, in Luik.
Die vindt wel vaker zo'n minder bekende, maar zeer goeie dingen.

De Etna was rond de 20€, de Saumur +/- 15€

In beide gevallen P/Q zeer fatsoenlijk, vind ik...

Dat valt inderdaad goed mee!
(10-02-2025 10:22 PM)Dave schreef: [ -> ]Komen allebei van mijn favoriete wijnhandel: Vive Le Vin, in Luik.

Eens op hun site gaan kijken. Hun uitleg waarom ze geen e-shop hebben, is wel zeer geslaagd.
(11-02-2025 11:44 AM)Corto schreef: [ -> ]
(10-02-2025 10:22 PM)Dave schreef: [ -> ]Komen allebei van mijn favoriete wijnhandel: Vive Le Vin, in Luik.

Eens op hun site gaan kijken. Hun uitleg waarom ze geen e-shop hebben, is wel zeer geslaagd.

Mja, ik moet er dan wel 45 km voor rijden, maar wordt dan ook telkens erg hartelijk ontvangen, hij neemt uitgebreid de tijd om 'ns door de winkel te lopen en met veel passie te vertellen wat er nieuw binnen is en waar hij enthousiast over is. 't Is natuurlijk wél in 't Frans te doen, maar dat is voor mij nu 'ns geen probleem Smile
Koppelingen