wijnliefhebbers

Volledige versie: Chateau Cap Léon Veyrin, Listrac
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Op zoek in de kelder op een fles Cap Léon Veyron, Listrac-Médoc, 2011 gestoten.
Waarom niet nog eens een Bordeaux opentrekken?

Weinig evolutie in het glas, vrij donker van kleur. Mooie typische bdx-neus van cassis, cederhout, tabak, sigarenkistje, potloodslijpsel, wat laurier en ook een gerookte toets.

In de mond een wijn met medium body. Nog niet helemaal versmolten met tannines die nog wat beet hebben en licht droogtrekken. Vooral de cassis komt terug in de mond en de zwarte bessen blijven aan je tandvlees plakken. Redelijk wat zuurtjes die een aangename frisse toets geven. Correcte afdronk.

Geen grootse of verfijnde Bordeaux, maar een best geslaagde wijn uit een moeilijk jaar. Kan nog even mee en zal misschien nog wat meer versmelten, maar de spanning die de wijn nu toont, vind ik wel leuk. Met een stukje rood vlees zou dit perfect samengaan... maar er komt een Indische curry aan. Best deze fles even wegzetten. Smile
(21-01-2022 10:18 PM)redacteur schreef: [ -> ]Op zoek in de kelder op een fles Cap Léon Veyron, Listrac-Médoc, 2011 gestoten.
Waarom niet nog eens een Bordeaux opentrekken?

Weinig evolutie in het glas, vrij donker van kleur. Mooie typische bdx-neus van cassis, cederhout, tabak, sigarenkistje, potloodslijpsel, wat laurier en ook een gerookte toets.

In de mond een wijn met medium body. Nog niet helemaal versmolten met tannines die nog wat beet hebben en licht droogtrekken. Vooral de cassis komt terug in de mond en de zwarte bessen blijven aan je tandvlees plakken. Redelijk wat zuurtjes die een aangename frisse toets geven. Correcte afdronk.

Geen grootse of verfijnde Bordeaux, maar een best geslaagde wijn uit een moeilijk jaar. Kan nog even mee en zal misschien nog wat meer versmelten, maar de spanning die de wijn nu toont, vind ik wel leuk. Met een stukje rood vlees zou dit perfect samengaan... maar er komt een Indische curry aan. Best deze fles even wegzetten. Smile

In je beschrijving herken ik vooral de jaargang. Heb daar niet veel van liggen, maar wat ik ervan dronk heeft me, een paar uitzonderingen daar gelaten, nog maar weinig kunnen bekoren.
En idd, Cap Leon is een bewaarwijn pur sang, dus enige verbetering is wellicht nog mogelijk. Maar het feit dat ie nog redelijk geslaagd was toont wel de kwaliteit van dit Chateau.
(22-01-2022 07:33 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(21-01-2022 10:18 PM)redacteur schreef: [ -> ]Op zoek in de kelder op een fles Cap Léon Veyron, Listrac-Médoc, 2011 gestoten.
Waarom niet nog eens een Bordeaux opentrekken?

Weinig evolutie in het glas, vrij donker van kleur. Mooie typische bdx-neus van cassis, cederhout, tabak, sigarenkistje, potloodslijpsel, wat laurier en ook een gerookte toets.

In de mond een wijn met medium body. Nog niet helemaal versmolten met tannines die nog wat beet hebben en licht droogtrekken. Vooral de cassis komt terug in de mond en de zwarte bessen blijven aan je tandvlees plakken. Redelijk wat zuurtjes die een aangename frisse toets geven. Correcte afdronk.

Geen grootse of verfijnde Bordeaux, maar een best geslaagde wijn uit een moeilijk jaar. Kan nog even mee en zal misschien nog wat meer versmelten, maar de spanning die de wijn nu toont, vind ik wel leuk. Met een stukje rood vlees zou dit perfect samengaan... maar er komt een Indische curry aan. Best deze fles even wegzetten. Smile

In je beschrijving herken ik vooral de jaargang. Heb daar niet veel van liggen, maar wat ik ervan dronk heeft me, een paar uitzonderingen daar gelaten, nog maar weinig kunnen bekoren.
En idd, Cap Leon is een bewaarwijn pur sang, dus enige verbetering is wellicht nog mogelijk. Maar het feit dat ie nog redelijk geslaagd was toont wel de kwaliteit van dit Chateau.

En toch ook heel betaalbaar.
Redacteur deed me zin krijgen dit Chateau nog eens te proeven.
Heb daar nog een paar 2005 van liggen, dus waarom niet?
En…geen spijt van hoor!
Cap Léon Veyrin 2005
De neus is meteen die van een (behoorlijk) grote Bordeaux. Luxueus leder, gedrenkt in sap van blauwe bessen en cassis met een beetje laurier en peper.
In de mond zitten de zuurtjes nog hoog bij de eerste slokken. Maar ze zorgen ook voor een aangename fraicheur. Het middenstuk is evenwichtig en sappig. Naar de afdronk toe lichtjes droog, cabernetbittertje in de afdronk.
Gedronken zonder maaltijd en toch zeer genoten.
Met een stukje lam was dit pérfect geweest.

[attachment=5991]
Deed ik je alweer zin krijgen!? Blush

Ik ga eens checken of mijn halve fles 2011 niet geöxideerd is... vanochtend gemerkt dat ik vergeten was die in de frigo te zetten.

Welk glas is dat trouwens, Jo?
(22-01-2022 08:05 PM)redacteur schreef: [ -> ]Deed ik je alweer zin krijgen!? Blush

Ik ga eens checken of mijn halve fles 2011 niet geöxideerd is... vanochtend gemerkt dat ik vergeten was die in de frigo te zetten.

Welk glas is dat trouwens, Jo?
Ja, gij verleiderke Heart
Is een Riedl Bordeaux. Suits me. Slurp

Die halve 2011, forget it Cool
Ah, ik dacht dat jij alles in Bourgogne-glazen kapte.

En er zit nog leven in de 2011. Er zat weliswaar nog 2/3 in de fles. Wink
(22-01-2022 10:43 PM)redacteur schreef: [ -> ]Ah, ik dacht dat jij alles in Bourgogne-glazen kapte.

En er zit nog leven in de 2011. Er zat weliswaar nog 2/3 in de fles. Wink

Neenee, zo n oude Bordeaux niet. Past echt in die Riedls. Of mijn Zalto Bordeaux natuurlijk.
Ik lebberde de fles gisterennamiddag volledig leeg Blush
Wel wat gespuwd, maar toch, bewijst hoe t me smaakte.
En sowieso, een 2005 Bordeaux is op dag twee voor de pompbak, dus ik moést wel. Sleepy
(23-01-2022 09:09 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(22-01-2022 10:43 PM)redacteur schreef: [ -> ]Ah, ik dacht dat jij alles in Bourgogne-glazen kapte.

En er zit nog leven in de 2011. Er zat weliswaar nog 2/3 in de fles. Wink
En sowieso, een 2005 Bordeaux is op dag twee voor de pompbak, dus ik moést wel. Sleepy

Je kan er anders in de keuken nog aardig wat mee doen.
Heb deze wijn gisteren geschonken.De 2005.
Ook zonder eten en ik kan Jo volgen,perfecte wijn aan een zeer democratische prijs.
(15-09-2022 11:59 AM)Jef schreef: [ -> ]Heb deze wijn gisteren geschonken.De 2005.
Ook zonder eten en ik kan Jo volgen,perfecte wijn aan een zeer democratische prijs.

Met stukje lam? Wink
(15-09-2022 11:59 AM)Jef schreef: [ -> ]Heb deze wijn gisteren geschonken.De 2005.
Ook zonder eten en ik kan Jo volgen,perfecte wijn aan een zeer democratische prijs.
2005 is een uitstekend jaar, dat wel enige kelderrust nodig had. Mijn Sociando-Mallet's zijn nu optimaal en mijn Saint-Pierre's zijn nu echt tot volle bloei gekomen. Ik twijfel er helemaal niet aan dat Cap Léon Veyrin, een ernstige middenmoter dat jaar ook een goede wijn heeft voortgebracht. Het toeval wil dat ik dat jaar, als ik me goed herinner, verbleef op hun voortreffelijke B&B en er steeds s'avonds steeds kon genieten van hun betere cru bourgeois wijn.

In de omgeving was het ook fijn om te fietsen (nogal vlak) door de wijngaarden en de pijnbossen en duinen. Op een dag zijn we zo rond het meer van Hourtin gefietst. Iets rond de 100 km.
Dit weekend nog eens een 2016 opengetrokken. Meteen de helft gedecanteerd in een half flesje. Dat in de frigo geplaatst en de andere helft 2-3 uur laten opwarmen in de fles.
De wijn toonde zich vrij open, in lijn met recente ervaringen van forumleden met 2016's (van dit kaliber).

Klassieke neus met cassis, donkere kers, pruimen, tabak, beetje cederhout en wat eucalyptus. Het fruit toont zich perfect rijp, maar toch ook fris.
Dit frisse donkere fruit vinden we ook terug in de mond. De balans in deze wijn valt op met een fijne tanninestructuur en goede aciditeit die de wijn echt al toegankelijk en genietbaar maken, zelf zonder eten.
Vrij lange afdronk ook.


Bijzonder knap voor de prijs. Én kan voor mij gerust wedijveren met heel wat grotere Bordeaux-namen die ik deze week in het glas kreeg.
(12-03-2023 06:24 PM)redacteur schreef: [ -> ]Dit weekend nog eens een 2016 opengetrokken. Meteen de helft gedecanteerd in een half flesje. Dat in de frigo geplaatst en de andere helft 2-3 uur laten opwarmen in de fles.
De wijn toonde zich vrij open, in lijn met recente ervaringen van forumleden met 2016's (van dit kaliber).

Klassieke neus met cassis, donkere kers, pruimen, tabak, beetje cederhout en wat eucalyptus. Het fruit toont zich perfect rijp, maar toch ook fris.
Dit frisse donkere fruit vinden we ook terug in de mond. De balans in deze wijn valt op met een fijne tanninestructuur en goede aciditeit die de wijn echt al toegankelijk en genietbaar maken, zelf zonder eten.
Vrij lange afdronk ook.


Bijzonder knap voor de prijs. Én kan voor mij gerust wedijveren met heel wat grotere Bordeaux-namen die ik deze week in het glas kreeg.

Mooi! En welke prijscategorie is dit ongeveer?
Ik betaalde €12,5 voor de '16.

Huidige jaargangen vind je nog (net) onder de €15.
(12-03-2023 06:43 PM)redacteur schreef: [ -> ]Ik betaalde €12,5 voor de '16.

Huidige jaargangen vind je nog (net) onder de €15.

P/K tophuis in Listrac, nog 12 flesjes 2015 liggen + 1 magnum. Allemaal ter plaatse gekocht is echt de moeite om eens te bezoeken als je in de Médoc bent! Wink
Pagina's: 1 2
Koppelingen