wijnliefhebbers

Volledige versie: Ch. Prieuré-Lichine - Margaux GCC
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5
Prieuré Lichine 2001
Blind geschonken naast Phelan Ségur en Clos du Marquis.

Nogal scherpe neus met peper en geroosterde toets. Later laurier en braambes, nog later potloodpunt en curry (jawél!).
Zeer mooie bouw, bij aanvang zijn de zuren nog wat te prominent maar na een tijdje in het glas wordt duidelijk dat dit de beste van de drie is. Laatste glas is zeer mooi, tannine is rijp maar prikt nog wat, een wijn die nog jaaaaren meekan.
RP geeft 89, da' s zéker verdiend.
Zondag eventjes bij mijn broer langsgegaan en die zei: we gaan iets drinken ! "Iets" was in dit geval Prieuré Lichine '05, een half uurtje in de karaf....

Wat hier al een paar keer is gezegd werd bevestigd: Bdx 2005 zou weleens sneller op dronk kunnen zijn dan verwacht:

Deze was in ieder geval verrassend "open": Toast, potlood en rijp zwart fuit in de neus, heel romig en vol in de mond en indrukwekkend van lengte. Buiten een kleine (niet storende) alcohol-prikkel in het middenpallet is alles eigenlijk al mooi versmolten. Maw, nu al heel lekker, maar kan nog heeeeeeeel lang mee.......
Prieuré Lichine 2003

Zeer verleidelijke neus, sigarenkistje.
In de mond mooi geëvolueerd.
Een wijn die à point is maar nog niet op moet.
Een zeer charmerende Margaux.
Hier jammergenoeg uitgeput.
Heerlijke Bordeaux!
(08-07-2012 11:01 PM)Tienne schreef: [ -> ]Prieuré Lichine 2003

Zeer verleidelijke neus, sigarenkistje.
In de mond mooi geëvolueerd.
Een wijn die à point is maar nog niet op moet.
Een zeer charmerende Margaux.
Hier jammergenoeg uitgeput.

Goed om weten: heb nog ééntje liggen cheers
2005 is very good stuff !! Blinkt uit in evenwicht.
Alles wat bordeaux zo onweerstaanbaar zit erin, maar niks téveel....Leunt dicht aan bij de top!
In vergelijking met 02, 03 en 04 staat deze duidelijk 2 trapjes hoger...2005-effect waarschijnlijk.
(05-01-2013 09:12 PM)Kris schreef: [ -> ]2005 is very good stuff !! Blinkt uit in evenwicht.
Alles wat bordeaux zo onweerstaanbaar zit erin, maar niks téveel....Leunt dicht aan bij de top!
In vergelijking met 02, 03 en 04 staat deze duidelijk 2 trapjes hoger...2005-effect waarschijnlijk.

2005 blinkt vooral uit in friste naast dat evenwicht, heb jij dat gemerkt ?
Volledig akkoord: mooi fruit, hout zit perfect, lichtjes chocolat, niks confituur, niet zwoel of overextractie! Straks de rest...

(06-01-2013 12:16 AM)doc schreef: [ -> ]2005 blinkt vooral uit in friste naast dat evenwicht, heb jij dat gemerkt ?
Op kerstavond stond een '06 op tafel. Zeer goed, maar jong. Ik geloof dat deze wijn wat in een gesloten fase zit. 2006 bij grotere Bordeaux sowieso op dit moment te mijden, vind ik.
(21-01-2013 08:32 PM)Matten schreef: [ -> ]Op kerstavond stond een '06 op tafel. Zeer goed, maar jong. Ik geloof dat deze wijn wat in een gesloten fase zit. 2006 bij grotere Bordeaux sowieso op dit moment te mijden, vind ik.

100 % akkoord , afblijven van 2006
Prieure Lichine dan weer heeft mij eigenlijk nog nooit echt van mijn stoel geblazen....
(21-01-2013 11:43 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(21-01-2013 08:32 PM)Matten schreef: [ -> ]Op kerstavond stond een '06 op tafel. Zeer goed, maar jong. Ik geloof dat deze wijn wat in een gesloten fase zit. 2006 bij grotere Bordeaux sowieso op dit moment te mijden, vind ik.

100 % akkoord , afblijven van 2006
Prieure Lichine dan weer heeft mij eigenlijk nog nooit echt van mijn stoel geblazen....

Ik kan daar in komen, geen echte highlight, maar de 2000 was wel een lekker flesje. De 93 was het allereerste "kasteelwijntje" die ik kocht, in de aldi, ik denk voor ongeveer 380 frank. We kwamen thuis en we deden hem open. Veel te jong natuurlijk, maar we waren toch onder de indruk. Jeugdig sentiment, trouwjaar...
Schoon Heart.
(21-01-2013 11:43 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(21-01-2013 08:32 PM)Matten schreef: [ -> ]Op kerstavond stond een '06 op tafel. Zeer goed, maar jong. Ik geloof dat deze wijn wat in een gesloten fase zit. 2006 bij grotere Bordeaux sowieso op dit moment te mijden, vind ik.

100 % akkoord , afblijven van 2006
Prieure Lichine dan weer heeft mij eigenlijk nog nooit echt van mijn stoel geblazen....

Neen, bij mij ook niet. Op de 2006-proeverij kwam dat flesje er wel zeer mooi uit. Denk dat we toen verbaasd waren dat het Prieuré-L was.
(08-07-2012 11:01 PM)Tienne schreef: [ -> ]Prieuré Lichine 2003

Zeer verleidelijke neus, sigarenkistje.
In de mond mooi geëvolueerd.
Een wijn die à point is maar nog niet op moet.
Een zeer charmerende Margaux.
Hier jammergenoeg uitgeput.

Voorlaatste flesje open gedaan.
Kan mij volledig vinden in de commentaren.
Zeer mooie wijn.
90/100
Door dit chateau is bij mij de liefde voor Margaux wijnen begonnen. Zeer lekkere wijn, heb hiervan nog een kistje 2008 liggen, nu al zeer lekker 91 maar ga ze nog eventjes laten liggenWink
2003

Ceder, zoethout, kirsch, sigaren, mix van zwart & rood fruit.
Wat een zalige neus...
Veel daarvan ook in het mondgevoel.
Frisse zuren ondersteunen deze toch rijpere Margaux nog wonderwel.
Perfecte balans.
Té lekker om te laten staan...

92/100

Mijn laatste fles - ik zou zeggen; drink nu, of durf nog een jaar of twee-drie wachten.
Niet dat de wijn later snel 'op' gaat zijn, maar is nu perfect.
(10-01-2015 09:12 PM)Bert schreef: [ -> ]2003

Ceder, zoethout, kirsch, sigaren, mix van zwart & rood fruit.
Wat een zalige neus...
Veel daarvan ook in het mondgevoel.
Frisse zuren ondersteunen deze toch rijpere Margaux nog wonderwel.
Perfecte balans.
Té lekker om te laten staan...

92/100

Mijn laatste fles - ik zou zeggen; drink nu, of durf nog een jaar of twee-drie wachten.
Niet dat de wijn later snel 'op' gaat zijn, maar is nu perfect.

Dju, heb die ook gehad maar blijkbaar te vroeg opgedronken (wegens de twijfel toendertijd rond de houdbaarheid van 2003 in Margaux)
(10-01-2015 09:26 PM)vinejo schreef: [ -> ]Dju, heb die ook gehad maar blijkbaar te vroeg opgedronken (wegens de twijfel toendertijd rond de houdbaarheid van 2003 in Margaux)

Ik heb me gedurende vele jaren vragen gesteld over 2003 of gedacht de 03's snel te moeten drinken, omdat het eerst overkwam als het té rijpe jaar, maar de laatste 2 jaren aangenaam verrast geweest...
Vandaag de 1996 gekregen...
Mn ouders hadden hem dit weekend op restaurant gedronken als kelderrest aan 60 euro, en blijkbaar was ie super!
Pa heeft dan flesje meegebracht voor meapplaus
Enkele weken rust gunnen en dan gaat ie open!Slurp
(28-01-2015 08:20 PM)Biff schreef: [ -> ]Vandaag de 1996 gekregen...
Mn ouders hadden hem dit weekend op restaurant gedronken als kelderrest aan 60 euro, en blijkbaar was ie super!
Pa heeft dan flesje meegebracht voor meapplaus
Enkele weken rust gunnen en dan gaat ie open!Slurp

Mooie prijs op restaurant! (Denk dat je hem in bepaalde winkels niet veel goedkoper zal vinden zelfs)
(29-01-2015 12:04 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(28-01-2015 08:20 PM)Biff schreef: [ -> ]Vandaag de 1996 gekregen...
Mn ouders hadden hem dit weekend op restaurant gedronken als kelderrest aan 60 euro, en blijkbaar was ie super!
Pa heeft dan flesje meegebracht voor meapplaus
Enkele weken rust gunnen en dan gaat ie open!Slurp

Mooie prijs op restaurant! (Denk dat je hem in bepaalde winkels niet veel goedkoper zal vinden zelfs)

thumbsupcheers
(29-01-2015 12:04 AM)vinejo schreef: [ -> ]Mooie prijs op restaurant! (Denk dat je hem in bepaalde winkels niet veel goedkoper zal vinden zelfs)
Ik dacht idd ook dat dit een mooie prijs was voor restaurant...
Nochtans geen goedkoop restaurant, zo zie je maar...
B[/i schreef:enz' pid='53951' dateline='1422486971']
thumbsupcheers
Tzal wel zijn!!cheers
Hoe pak ik dit het beste aan vanavond, ook al weet ik dat dit een moeilijke oefening zal worden....
Zoals Benz doet, een 3uurtjes vooraf open, halfuurtje karaf en terug in de fles....
Of halfuurtje vooraf open en in fles laten en zo op tafel....
Ik had hem natuurlijk graag in de fles geschonkenSmile
(14-03-2015 03:51 PM)Biff schreef: [ -> ]Hoe pak ik dit het beste aan vanavond, ook al weet ik dat dit een moeilijke oefening zal worden....
Zoals Benz doet, een 3uurtjes vooraf open, halfuurtje karaf en terug in de fles....
Of halfuurtje vooraf open en in fles laten en zo op tafel....
Ik had hem natuurlijk graag in de fles geschonkenSmile

Welke jaargang?
(14-03-2015 05:06 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(14-03-2015 03:51 PM)Biff schreef: [ -> ]Hoe pak ik dit het beste aan vanavond, ook al weet ik dat dit een moeilijke oefening zal worden....
Zoals Benz doet, een 3uurtjes vooraf open, halfuurtje karaf en terug in de fles....
Of halfuurtje vooraf open en in fles laten en zo op tafel....
Ik had hem natuurlijk graag in de fles geschonkenSmile

Welke jaargang?

Ah ok, de 96
Nu opentrekken, klein glaasje eruit en dan kurk terug erop. Opniet te warme plaats (16-17 c°) plaatsen en straks gewoon (voorzichtig)uit de fles schenken.
(14-03-2015 05:08 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(14-03-2015 05:06 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(14-03-2015 03:51 PM)Biff schreef: [ -> ]Hoe pak ik dit het beste aan vanavond, ook al weet ik dat dit een moeilijke oefening zal worden....
Zoals Benz doet, een 3uurtjes vooraf open, halfuurtje karaf en terug in de fles....
Of halfuurtje vooraf open en in fles laten en zo op tafel....
Ik had hem natuurlijk graag in de fles geschonkenSmile

Welke jaargang?

Ah ok, de 96
Nu opentrekken, klein glaasje eruit en dan kurk terug erop. Opniet te warme plaats (16-17 c°) plaatsen en straks gewoon (voorzichtig)uit de fles schenken.
thank you
Merci Jo
De 2005 is minder lekker als 2 jaar geleden. Denk dat jo een punt heeft dat je 2005 moet skippen op dit moment. Alhoewel, soms proef je dat een wijn reserve heeft, bij PL 2005 vond ik dit niet terug. Mss hebben ze ons met ons pietje gehad wat betreft 2005....
(14-03-2015 03:51 PM)Biff schreef: [ -> ]Hoe pak ik dit het beste aan vanavond, ook al weet ik dat dit een moeilijke oefening zal worden....
Zoals Benz doet, een 3uurtjes vooraf open, halfuurtje karaf en terug in de fles....
Of halfuurtje vooraf open en in fles laten en zo op tafel....
Ik had hem natuurlijk graag in de fles geschonkenSmile

Dat is de ideale manier voor wijnen tussen de 8 en 15 tal jaar oud. Voor oudere wijnen zoals deze gewoon een 4 à 5 tal uurtjes op voorhand openen en voorzichtig rechtstreeks uit de fles schenken. PS: geniet van deze wijn, is één van mijn favoriete Margaux wijnen cheers
(14-03-2015 08:38 PM)Kris schreef: [ -> ]De 2005 is minder lekker als 2 jaar geleden. Denk dat jo een punt heeft dat je 2005 moet skippen op dit moment. Alhoewel, soms proef je dat een wijn reserve heeft, bij PL 2005 vond ik dit niet terug. Mss hebben ze ons met ons pietje gehad wat betreft 2005....

Denk echt van niet. Een nieuw '75 maar beter volgens mij.
De 1996 in het glas dus!
Mooie kleur in het glas, het oranjebruine randje in het glas waarvan je weet, dit komt goedSmile
Mijn zoon van elf herkende stallucht(!) in de neus, wij nog leer, tabak en chocolade, volgens mn vrouw donkereSmile
Wat een heerlijk versmolten bordoo!!
Zeer zachte tannines en een heel klein droogtrekkingje op het einde...
Dit is top!!
(15-03-2015 12:55 PM)Biff schreef: [ -> ]De 1996 in het glas dus!
Mooie kleur in het glas, het oranjebruine randje in het glas waarvan je weet, dit komt goedSmile
Mijn zoon van elf herkende stallucht(!) in de neus, wij nog leer, tabak en chocolade, volgens mn vrouw donkereSmile
Wat een heerlijk versmolten bordoo!!
Zeer zachte tannines en een heel klein droogtrekkingje op het einde...
Dit is top!!

thumbsup cheers
Pagina's: 1 2 3 4 5
Koppelingen