wijnliefhebbers

Volledige versie: Eindejaar 2014: wat heb je gedronken?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Menig goei flessen gaan vanavond weer gekraakt worden, en terechtcheers...
Aan iedereen een goei einde en een nog beter begin, zonder kater that isWink
(31-12-2014 03:06 PM)Biff schreef: [ -> ]Menig goei flessen gaan vanavond weer gekraakt worden, en terechtcheers...
Aan iedereen een goei einde en een nog beter begin, zonder kater that isWink

Cheerio! Goed feest aan iedereen en alvast een goed jaar. Laat ze maar eens knallen die kurken Wink
hier nen Pays d'Oc Merlot (nen passende smiley om mijn gevoelens hieromtrend uit te drukken moet nog gemaakt worden Wink )
haha! aan iedereen alvast beste wensen , een goede gezondheid en nog veel lege flessen gewenst! ;-). heb juist eens genipt aan den Sociando 2007 die al uurtje openstaat. mmmmmm wordt genieten!
(31-12-2014 05:12 PM)Kris G schreef: [ -> ]hier nen Pays d'Oc Merlot (nen passende smiley om mijn gevoelens hieromtrend uit te drukken moet nog gemaakt worden Wink )

het eten van de traiteur is nog erger dan de wijn Confused
Mijn flesje staat al 3 uurtjes ontkurkt, dus bijna tijd om te drinken, kurk is in ieder geval in zeer goede conditie cheers
[attachment=970]
[attachment=971]
(31-12-2014 09:54 PM)Benz schreef: [ -> ]Mijn flesje staat al 3 uurtjes ontkurkt, dus bijna tijd om te drinken, kurk is in ieder geval in zeer goede conditie cheers

GEKURKTAngry
Voor één keer dat ik eens geen oude Bordeaux bovenhaal heb ik het al zitten, maar niet getreurd het alternatief staat al klaar Chateau Cadet-Bon Saint-Emilion GCC jaargang 2000 cheers
(31-12-2014 09:54 PM)Benz schreef: [ -> ]Mijn flesje staat al 3 uurtjes ontkurkt, dus bijna tijd om te drinken, kurk is in ieder geval in zeer goede conditie cheers


(31-12-2014 09:54 PM)Benz schreef: [ -> ]Mijn flesje staat al 3 uurtjes ontkurkt, dus bijna tijd om te drinken, kurk is in ieder geval in zeer goede conditie cheers

GEKURKTAngry
Voor één keer dat ik eens geen oude Bordeaux bovenhaal heb ik het al zitten, maar niet getreurd het alternatief staat al klaar Chateau Cadet-Bon Saint-Emilion GCC jaargang 2000 cheers

bummer Sad

maar als het een troost kan zijn, we zijn hier honger aan het lijden, alles van de traiteur op het werk in de vuilbak mogen kieperen
(31-12-2014 10:51 PM)Kris G schreef: [ -> ]
(31-12-2014 09:54 PM)Benz schreef: [ -> ]Mijn flesje staat al 3 uurtjes ontkurkt, dus bijna tijd om te drinken, kurk is in ieder geval in zeer goede conditie cheers


(31-12-2014 09:54 PM)Benz schreef: [ -> ]Mijn flesje staat al 3 uurtjes ontkurkt, dus bijna tijd om te drinken, kurk is in ieder geval in zeer goede conditie cheers

GEKURKTAngry
Voor één keer dat ik eens geen oude Bordeaux bovenhaal heb ik het al zitten, maar niet getreurd het alternatief staat al klaar Chateau Cadet-Bon Saint-Emilion GCC jaargang 2000 cheers

bummer Sad

maar als het een troost kan zijn, we zijn hier honger aan het lijden, alles van de traiteur op het werk in de vuilbak mogen kieperen

Das natuurlijk balen makker, de Cadet-Bon is dik in orde hier ik schonk een glaasje in bij het vrouwke en ze zij meteen dat ruikt naar paardenmest, wist meteen dat het goed zat Wink
(31-12-2014 10:51 PM)Kris G schreef: [ -> ]
(31-12-2014 09:54 PM)Benz schreef: [ -> ]Mijn flesje staat al 3 uurtjes ontkurkt, dus bijna tijd om te drinken, kurk is in ieder geval in zeer goede conditie cheers


(31-12-2014 09:54 PM)Benz schreef: [ -> ]Mijn flesje staat al 3 uurtjes ontkurkt, dus bijna tijd om te drinken, kurk is in ieder geval in zeer goede conditie cheers

GEKURKTAngry
Voor één keer dat ik eens geen oude Bordeaux bovenhaal heb ik het al zitten, maar niet getreurd het alternatief staat al klaar Chateau Cadet-Bon Saint-Emilion GCC jaargang 2000 cheers

bummer Sad

maar als het een troost kan zijn, we zijn hier honger aan het lijden, alles van de traiteur op het werk in de vuilbak mogen kieperen

Pff das balen man. Kwaliteit niet in orde?
(31-12-2014 11:44 PM)Pietn schreef: [ -> ]Pff das balen man. Kwaliteit niet in orde?

vis en vlees niet vers, en de rauwe groenten kwamen uit diepvries, waren nog deels bevroren, de haren die erop lagen waren wel al ontdooid Rolleyes het dessert heb ik één hapje durven van proeven, waar veel moed voor nodig was Wink van de bijgeleverde wijnen beginnen de scores met een "6"

terugkerend probleem op mijn huidige werkplaats, op mijn vroegere werkplaats op de feestdagen soms echt fantastische koude schotel gekregen
(31-12-2014 10:51 PM)Kris G schreef: [ -> ]
(31-12-2014 09:54 PM)Benz schreef: [ -> ]Mijn flesje staat al 3 uurtjes ontkurkt, dus bijna tijd om te drinken, kurk is in ieder geval in zeer goede conditie cheers


(31-12-2014 09:54 PM)Benz schreef: [ -> ]Mijn flesje staat al 3 uurtjes ontkurkt, dus bijna tijd om te drinken, kurk is in ieder geval in zeer goede conditie cheers

GEKURKTAngry
Voor één keer dat ik eens geen oude Bordeaux bovenhaal heb ik het al zitten, maar niet getreurd het alternatief staat al klaar Chateau Cadet-Bon Saint-Emilion GCC jaargang 2000 cheers

bummer Sad

maar als het een troost kan zijn, we zijn hier honger aan het lijden, alles van de traiteur op het werk in de vuilbak mogen kieperen
Holy crap. Da's inderdaad geen goed nieuws. Maar onder het motto: gedeeld leed is halve smart: geen wijn & dinner voor mij vanavond. Alleen thuis met een voedselvergiftiging (da's toch wat ik vermoed). Soit, ik ga slapen! Gelukkig nieuwjaar iedereen!
Ook van hier een gezond en wel 2015 gewenst .

Gisteren niets meer ontkurkt :O
Twee restjes bij de maaltijd uitgedronken en erna eigenlijk niet echt in de mood.
Maar vandaag kan nog alles gebeuren !
(31-12-2014 05:12 PM)Kris G schreef: [ -> ]hier nen Pays d'Oc Merlot (nen passende smiley om mijn gevoelens hieromtrend uit te drukken moet nog gemaakt worden Wink )

Onlangs een cadeau gekregen waar ook een fles wijn in lag. Een 100 % merlot, pays d'oc met als naam patron petrus . Wie verzint het banghead
Jo,ik denk dat we geluk hebben gehad met de Ducru 1996.Nog geen bruin randje te bespeuren,rood fruit in de neus en een mooie afdronk.De riesling was zeer fijn.Natuurlijk wel de nodige petrol in neus.Allee zo zeggen wij dat.Afgesloten met grand cru Hengst Gewurtztraminer 2010 van Zind Humbrecht!Zalig.Heb nog een restje voor straks.
Jammer genoeg 31/12 en vandaag 01/01 valt er te werken, dus er wordt hier pas 02/01 gevierd.
Op de planning van mijn kant staat Mouton Rothschild 1994 - wie weet wat de anderen nog meebrengen Tongue
(01-01-2015 11:24 AM)Jef schreef: [ -> ]Jo,ik denk dat we geluk hebben gehad met de Ducru 1996.Nog geen bruin randje te bespeuren,rood fruit in de neus en een mooie afdronk.De riesling was zeer fijn.Natuurlijk wel de nodige petrol in neus.Allee zo zeggen wij dat.Afgesloten met grand cru Hengst Gewurtztraminer 2010 van Zind Humbrecht!Zalig.Heb nog een restje voor straks.

Denk dat onze fles slecht bewaard was geweest of zo (kwam van ebay dacht ik)

Hier gisterenavond:
Rama & Selas Vino Espumante wit - zeer droog, lekker.
Rama & Selas Vino Espumante rosé: even droog en heerlijk.
Brigitte Braunstein chardonnay 2011: heel fijne chardonnay, lijkt wel een gruner veltliner.
Domaine de La Source Bellet blanc: pérfect bij de tarbot!
Chateau La Tour Carnet 2005: was na openen heel mooi, later domineerde het hout teveel naar mijn goesting... Was wel - zoals steeds bij Magrez- zeer toegankelijk maar ik wacht met mijn volgende flesje nog minstens 5 jaar.
Domaine du Gros Noré Bandol 2001: Mooi op dronk, wel nog jeugdig maar een prachtig aroma en zachte tannines- op t eind wel wat alcoholisch. Zeer passend bij de hertenragout.
De beste wensen...

Wij hebben alvast het nieuwe jaar ingezet met 'volle teugen'

- Champagne Guy de Forez (brut tradition)
Aangename prikkel, lekker als aanlopertje maar heeft iets te lang in de kelder blijven liggen.

- Ch. Latour-Martillac 2005
Een jaartje te vroeg uit de kelder maar toch reeds aangenaam doordrinkertje. Overheersend rood fruit maar te droogtrekkend in afdronk.

- Chocaladedessertje kreeg gezelschap van Vintage Port Kopke 1994
Perfect matchSlurp

- De avond in't zetelte afgesloten met de topper.
Ch L'Angelus 1990
Hier hoef ik weinig woorden aan toe te voegen....Perfectapplaus
(01-01-2015 07:06 PM)jr02 schreef: [ -> ]De beste wensen...

Wij hebben alvast het nieuwe jaar ingezet met 'volle teugen'

- Champagne Guy de Forez (brut tradition)
Aangename prikkel, lekker als aanlopertje maar heeft iets te lang in de kelder blijven liggen.

- Ch. Latour-Martillac 2005
Een jaartje te vroeg uit de kelder maar toch reeds aangenaam doordrinkertje. Overheersend rood fruit maar te droogtrekkend in afdronk.

- Chocaladedessertje kreeg gezelschap van Vintage Port Kopke 1994
Perfect matchSlurp

- De avond in't zetelte afgesloten met de topper.
Ch L'Angelus 1990
Hier hoef ik weinig woorden aan toe te voegen....Perfectapplaus

Wij hebben gisteren ook vintage port van 1994 gedronken, van Fonseca. Bij stilton. Had nooit gedacht dat dat zo'n mooie match kon zijn!
Begonnen met:
Victor gin met Thomas Henri tonic. Garnituur was een appelsienblokje, zeste van citroen en 3 jeneverbesjes

Bij de hapjes:
Pupitre Cava

Bij het eten:
Gardies, Mas las Cabes rood
Quinta de Aveleda Vinho Verde

Bij het vuurwerk:
Lilbert Grand Cru blanc de blanc

Afgesloten met een paar frisse Stella's!
(01-01-2015 07:06 PM)jr02 schreef: [ -> ]- De avond in't zetelte afgesloten met de topper.
Ch L'Angelus 1990
Hier hoef ik weinig woorden aan toe te voegen....Perfectapplaus

Inderdaad - dat zal me wel een toppertje geweest zijn wijn
Hier gisteren Beychevelle 1986 en Pavillon Rouge 1990.Twee verschillende wijnen doch twee toppers.Niks verval,rood fruit,mooie afdrong.
Deze avond oudejaar vieren met diegenen die 31/01 moesten werken. Hieronder overzicht van wat er ons te wachten staat ....

[attachment=975]
(02-01-2015 03:58 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Deze avond oudejaar vieren met diegenen die 31/01 moesten werken. Hieronder overzicht van wat er ons te wachten staat ....

Diene Cruz port had ik ook liggen, ooit in Auchan gekocht voor +/- 10€... benieuwd naar uw bevindingen. Op CT scoort die maar hooguit 80.
(02-01-2015 07:44 PM)jr02 schreef: [ -> ]
(02-01-2015 03:58 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Deze avond oudejaar vieren met diegenen die 31/01 moesten werken. Hieronder overzicht van wat er ons te wachten staat ....

Diene Cruz port had ik ook liggen, ooit in Auchan gekocht voor +/- 10€... benieuwd naar uw bevindingen. Op CT scoort die maar hooguit 80.

10€ voor een vintage? Zeker dat het niet de gewone was?
(02-01-2015 07:44 PM)jr02 schreef: [ -> ]
(02-01-2015 03:58 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Deze avond oudejaar vieren met diegenen die 31/01 moesten werken. Hieronder overzicht van wat er ons te wachten staat ....

Diene Cruz port had ik ook liggen, ooit in Auchan gekocht voor +/- 10€... benieuwd naar uw bevindingen. Op CT scoort die maar hooguit 80.

Had ik ooit ergens aangekocht tegen 25 Euro - had eerlijk gezegd weinig hoop.
Maar is heel goed in de smaak gevallen - vintage 1989, gebotteld in 1992.
Zeer pittige, kruidige smaak - uitgesproken okkernoten en drop - scherp in de neus.

Begonnen met den aperitief en achteraf nog een glaasje bij het dessert ( kaasschotel ).

Niet te vergelijken met mijn vintage Köpke flessen, maar toch een stevig uit de kluiten gewassen porto, deze Cruz !

Mathijs
Kerstavond: Eerst Moët en Chandon brut. Qua wijn de moeite niet om te onthouden (zoals elk jaar)

Kerstdag: Eerst champagne Piper Heidsieck brut. Qua wijn begint het een traditie te worden: Sassicaia. Ditmaal 2004. Geen formele TN, maar begint open te komen. Heeft nog voldoende structuur voor zeker 15 jaar.

Zondag 28/12: flesje Bramasole 2006 (Toscaanse syrah van Antinori, hier opt forum al terug te vinden. Deze was uitstekend - geen bewaarproblemen te melden zoals andere TNs opt forum. Licht internationaal van stijl maar nog voldoende syrah-karakter) en een CNdP 2006, maar weet niet meer welke - was wel zeer mooi.

31/12: Prosecco La Farra (Thank you forum voor de tip!), Montefalco rosso 2008 Arnaldo Caprai, Amarone 2008 van Corte Giara, Vino Nobile Avignonesi 2008 en Guidalberto 2008 (deze maal niet gekurkt!).

1/1: Franciacorta brut (NV en 2007); daarna volledig Boscarelli: Nocio Vino Nobile 2005 en Vino Nobile Riserva 2006. 1e wat gekaramelliseerder en minder power dan de 2e, maar beide zeer mooi. 2e zeer grote concentratie en kracht (is altijd de krachtigste VN van het gamma, hoewel merkelijk minder duur dan de Nocio), eigenlijk nog wat jong; 2006 hè, maar was de keuze van de gasten.

3/1: vandaag nog champagne Vranken en Piper Heidsieck brut en brunello Tenuta Friggiali 2006 opt programma.
Pagina's: 1 2
Koppelingen