21-12-2013, 10:41 AM
21-12-2013, 01:58 PM
Dank u wel! Ken ik enkel van naam, nog geen ervaring hiermee. Gezien één van de beste, nog andere aanraders bij Portovino?
21-12-2013, 02:05 PM
(21-12-2013 01:58 PM)Lieven2 schreef: [ -> ]Dank u wel! Ken ik enkel van naam, nog geen ervaring hiermee. Gezien één van de beste, nog andere aanraders bij Portovino?
Te veel om op te noemen eigenlijk...
Saint Cosme, Hortus, Lafage, Corbilieres, Baudry, Clos Roilette, Richeaume, Villard, Guffens, Madone, Huet, Pataille, Lapierre, Luneau Papin,.... En dan citeer ik enkel nog maar de Franse kleppers...
Elke zaterdag is er degustatie, je kan inschrijven voor de nieuwbrief- hij schrijft ook heel mooi en steeds to the point.
21-12-2013, 02:39 PM
(21-12-2013 02:05 PM)vinejo schreef: [ -> ](21-12-2013 01:58 PM)Lieven2 schreef: [ -> ]Dank u wel! Ken ik enkel van naam, nog geen ervaring hiermee. Gezien één van de beste, nog andere aanraders bij Portovino?
Te veel om op te noemen eigenlijk...
Saint Cosme, Hortus, Lafage, Corbilieres, Baudry, Clos Roilette, Richeaume, Villard, Guffens, Madone, Huet, Pataille, Lapierre, Luneau Papin,.... En dan citeer ik enkel nog maar de Franse kleppers...
Elke zaterdag is er degustatie, je kan inschrijven voor de nieuwbrief- hij schrijft ook heel mooi en steeds to the point.
Bedankt voor de enthousiaste toelichting!
Marc
21-12-2013, 07:38 PM
(20-12-2013 10:44 AM)vinejo schreef: [ -> ]Gisterenavond dronken we twee wijnen van Janasse naast elkaar. Bedoeling was de Vin de Pays (IGT) trachten te onderscheiden van de gewone Cotes du Rhone. De Terre de Bussieres VDP de la principaute d Orange is namelijk een blend met 55% ... merlot.Prijs/kwaliteit niet te kloppen, deze twee.
De gewone Cotes du Rhone 2011 is een klassieke assemblage van grenache, syrah en nog een aantal andere Zuiderse druiven.
Besluit: Twee bijzónder verschillende wijnen. Maar allebei poéplekker!
Als ik nog eens in het verre Wast-Vlaanderen moet zijn, dan passeer ik bij Portovino. Of ik maak er eens een zaterdag-uitstap van.
20-04-2014, 06:06 PM
Gisteren de Chaupin 2005 gedronken. Gesloten eerste indruk, in karaf gegoten en uurke opzij gezet. Nadien werd deze wijn met iedere slok beter. Heel eigen karakter, geen typische Rhône voor mij. Blijkbaar 100% grenache en dat geeft een heel krachtige maar elegante wijn. Ondanks zijn 15,5% alcohol alles mooi in balans, heel frisse afdronk ook. Tegen het eind van de avond vond ik em zelfs beter dan de Monbousquet 2004 waar hij tegenover stond...
Marc
09-06-2014, 11:52 PM
(21-12-2013 07:38 PM)Marc schreef: [ -> ](20-12-2013 10:44 AM)vinejo schreef: [ -> ]Gisterenavond dronken we twee wijnen van Janasse...Prijs/kwaliteit niet te kloppen, deze twee.
De Terre de Bussieres VDP de la principaute d Orange is namelijk een blend met 55% ... merlot.
De gewone Cotes du Rhone 2011 is een klassieke assemblage van grenache, syrah en nog een aantal andere Zuiderse druiven.
Besluit: Twee bijzónder verschillende wijnen. Maar allebei poéplekker!
Als ik nog eens in het verre West-Vlaanderen moet zijn, dan passeer ik bij Portovino. Of ik maak er eens een zaterdag-uitstap van.
Zo gezegd, zo gedaan, en de Terre de Bussieres stond op de degustatie van wijnen onder de 10€.
Vanavond een flesje geopend, keldertemperatuur:
Cassis, bosbessen (zwart fruit), mineraal, sappig rood fruit ook, kruidig (specerijen en munt), potlood en wat tabak.
Krachtige aanzet met zuren en materie. In middenstuk vol zwart fruit, mineraal, fijne, zachte maar toch krachtige tannines. Beetje droogtrekkend op het einde, waardoor een fijn bittertje de lange afdronk bepaalt. Heerlijke wijn...
13-12-2014, 10:28 AM
Gisteravond de Terre de Bussiere 2007 geopend (Gekocht bij Lobenberg). Over het algemeen ben ik niet zo'n Rhone drinker, maar deze was zeer aangenaam. Voldoende kracht, maar toch ook zacht. Mooi evenwichtig en een plezierige afdronk.
04-09-2015, 08:06 AM
(27-08-2013 08:09 PM)Bert schreef: [ -> ](25-07-2012 12:07 AM)vinejo schreef: [ -> ](25-07-2012 12:05 AM)Bert schreef: [ -> ](23-07-2012 11:45 PM)vinejo schreef: [ -> ]Terre d Argile 2007, geheel anders, gisteren geopend en nu veel beter, meer structuur, iets animaler, zwart fruit, minder rond dan de Chateauneuf maar wel behoorlijk complex. Andere stijl maar alweer een voltreffer!
Fijn, heb ik ook nog liggen.
Heeft waarsch nog vele jaren te gaan?
Minimum vijf maar misschien nog veel meer.. Denk dat ie binnen een jaar of drie perfect zal zijn.
Die zal idd binnen jaar of 2-3 perfect zijn,
maar had gisteren niet de tijd dat te checken op het forum dus deed mijn enige flesje open. Zonder spijt ze. Wat een superwijn. Een stevige, volle Rhône-wijn boordevol fruit met smooth coffee in de afdronk.
92/100
En Bert had gelijk...
Twee jaar later ís deze wijn perfect.
92 bevestigd!
19-01-2017, 12:22 AM
Terre d Argile 2014
De percelen voor deze wijn liggen naast die van Chateauneuf.
De blend bestaat uit gsm en carignan, een kwart van elke druif.
Complexe neus en mond, fris en knapperige tannines, bijzonder lang met mooie afdronk...deze wijn was nog een stukje beter dan de verdienstelijke (fluweelzachte) Gigondas die we ernaast dronken (La Croix du Pin).
Aan 15 euro (Portovino) een wijn die een aantal Chateauneufs kan doen verbleken.
De percelen voor deze wijn liggen naast die van Chateauneuf.
De blend bestaat uit gsm en carignan, een kwart van elke druif.
Complexe neus en mond, fris en knapperige tannines, bijzonder lang met mooie afdronk...deze wijn was nog een stukje beter dan de verdienstelijke (fluweelzachte) Gigondas die we ernaast dronken (La Croix du Pin).
Aan 15 euro (Portovino) een wijn die een aantal Chateauneufs kan doen verbleken.
23-05-2017, 01:05 PM
CDP Janasse 2008
Geen topjaar voor de regio en dit laat zich ook blijken in deze wijn.
Veel minder expressief dan dat we van het huis gewoon zijn maar misschien beter voor de mensen die minder houden van Janasse uit grote jaren.
Net genoeg fruit aanwezig om de wijn aangenaam te houden. De wijn is braafjes en heeft al wat evolutie. Lijkt me nu perfect om drinken.
Geen topjaar voor de regio en dit laat zich ook blijken in deze wijn.
Veel minder expressief dan dat we van het huis gewoon zijn maar misschien beter voor de mensen die minder houden van Janasse uit grote jaren.
Net genoeg fruit aanwezig om de wijn aangenaam te houden. De wijn is braafjes en heeft al wat evolutie. Lijkt me nu perfect om drinken.
30-05-2017, 07:46 PM
(25-07-2013 03:11 PM)vinejo schreef: [ -> ]Les Garrigues 2006
Een Rhone openen bij 30 graden onder de catalpa?
Wat een idee!
En toch, ik had er zin in.
Een Bandol smaakt ook bij 30+ in Le Vieux Castellet...
Maar wél: vooraf in de frigo gestoken.
Eerste paar slokken: Hm, niet slecht, Drinkt vlotjes en is niet te zwaar.
Volgende paar glazen: Man, dit is lekker.
In de neus kruidig as kruidig can be. Tijm, rozemarijn, laurier,... De wijn doet, écht waar, zn naam alle eer aan.
Later ook zoethout, frambozen, zwart fruit.
In de mond krachtig maar fris (denk aan de temperatuur!). Zacht, complex, komt in verschillende laagjes, een wijn om lang in de mond te houden, een heel licht maar fijn bittertje houdt de wijn in spanning. Mooie en zachte afdronk (peper).
Ik vind dit eigenlijk een, tja, topwijn.
Mochten alle Chateauneufs dit niveau halen, ik kruip op mijn knieën voor de paus.
92
Bijna 4 jaar later deze wijn weer in het glas.
Ik zocht een wijn op dronk, eentje die wellicht niet echt langer tijd nodig heeft en die me meer genot kan verschaffen dan verhoopt op een doordeweekse dag.
Bingo.
De wijn zat 3 dagen in de frigo (ging m dit weekend openen maar was er niet van gekomen), haalde m vandaag een half uurtje op voorhand eruit.
De kleur is nog behoorlijk donker voor een 100% grenache, wel bruine evolutie aan de rand.
De neus is wild. Champignons en natte hond, peper, kruidnagel, tijm. Zoethout en donkere chocolade (C° Margot). Gebrand hout. Beetje Bandollerig toch. Heerljk dus
Snel een slok.
Precies eerst nog wat nagisting, beetje spritzzz. Dan een heerlijk, zijdezacht gevoel, met een onderliggende warme gloed. Gelukkig staat de wijn nog heel fris. Het evenwicht is perfect, de alcohol is aanwezig maar getemperd. Na een tertiaire fase komen eerst de kruiden en dan rijp zwart fruit opzetten. De tannines zijn bijzonder mild, in de afdronk is er een chocoladebittertje.
Nog steeds een dikke 92.
Ik kocht deze wijn bijna 10 jaar terug bij Portovino, denk aan een euro of 18. Vandaag kost ie al evenveel als wat ik toen betaalde voor de Chateauneuf (28 euro)
Aan 18 euro is dit sowieso een absolute topper. 28 euro vandaag doet je nadenken natuurlijk, anderzijds, deze wijn overklast vele wijnen die de aop CH9 dragen.
30-05-2017, 08:43 PM
Mooi...
Moet ik dringend nog eens teen en tander van aanschaffen.
Heb nog maar 1 fleske liggen
Moet ik dringend nog eens teen en tander van aanschaffen.
Heb nog maar 1 fleske liggen
31-05-2017, 05:50 PM
(30-05-2017 07:46 PM)vinejo schreef: [ -> ](25-07-2013 03:11 PM)vinejo schreef: [ -> ]Les Garrigues 2006
Een Rhone openen bij 30 graden onder de catalpa?
Wat een idee!
En toch, ik had er zin in.
Een Bandol smaakt ook bij 30+ in Le Vieux Castellet...
Maar wél: vooraf in de frigo gestoken.
Eerste paar slokken: Hm, niet slecht, Drinkt vlotjes en is niet te zwaar.
Volgende paar glazen: Man, dit is lekker.
In de neus kruidig as kruidig can be. Tijm, rozemarijn, laurier,... De wijn doet, écht waar, zn naam alle eer aan.
Later ook zoethout, frambozen, zwart fruit.
In de mond krachtig maar fris (denk aan de temperatuur!). Zacht, complex, komt in verschillende laagjes, een wijn om lang in de mond te houden, een heel licht maar fijn bittertje houdt de wijn in spanning. Mooie en zachte afdronk (peper).
Ik vind dit eigenlijk een, tja, topwijn.
Mochten alle Chateauneufs dit niveau halen, ik kruip op mijn knieën voor de paus.
92
Bijna 4 jaar later deze wijn weer in het glas.
Ik zocht een wijn op dronk, eentje die wellicht niet echt langer tijd nodig heeft en die me meer genot kan verschaffen dan verhoopt op een doordeweekse dag.
Bingo.
De wijn zat 3 dagen in de frigo (ging m dit weekend openen maar was er niet van gekomen), haalde m vandaag een half uurtje op voorhand eruit.
De kleur is nog behoorlijk donker voor een 100% grenache, wel bruine evolutie aan de rand.
De neus is wild. Champignons en natte hond, peper, kruidnagel, tijm. Zoethout en donkere chocolade (C° Margot). Gebrand hout. Beetje Bandollerig toch. Heerljk dus
Snel een slok.
Precies eerst nog wat nagisting, beetje spritzzz. Dan een heerlijk, zijdezacht gevoel, met een onderliggende warme gloed. Gelukkig staat de wijn nog heel fris. Het evenwicht is perfect, de alcohol is aanwezig maar getemperd. Na een tertiaire fase komen eerst de kruiden en dan rijp zwart fruit opzetten. De tannines zijn bijzonder mild, in de afdronk is er een chocoladebittertje.
Nog steeds een dikke 92.
Ik kocht deze wijn bijna 10 jaar terug bij Portovino, denk aan een euro of 18. Vandaag kost ie al evenveel als wat ik toen betaalde voor de Chateauneuf (28 euro)
Aan 18 euro is dit sowieso een absolute topper. 28 euro vandaag doet je nadenken natuurlijk, anderzijds, deze wijn overklast vele wijnen die de aop CH9 dragen.
Zoals gevreesd is deze wijn op dag twee veel van zijn fraicheur en charme verloren. Lichtjes richting Porto zelfs...
Dubbel gevoel dus: na een tijdje heb je wijnen liggen die perfect op dronk zijn, maar je moét die dezelfde dag opdrinken...
31-05-2017, 07:49 PM
(31-05-2017 05:50 PM)vinejo schreef: [ -> ]Zoals gevreesd is deze wijn op dag twee veel van zijn fraicheur en charme verloren. Lichtjes richting Porto zelfs...
Dubbel gevoel dus: na een tijdje heb je wijnen liggen die perfect op dronk zijn, maar je moét die dezelfde dag opdrinken...
Heb ik ook steeds wel bij des Tours
25-07-2017, 05:16 PM
Janasse CDP 2005
Ik opende deze fles op voorhand, bewaarde ze koel, decanteerde ze net voor uitschenken.
De neus valt aanvankelijk nog mee, is zelfs mooi met fris rood fruit. In de mond gaat dit al vlug over in zwart fruit dat vervaagt, een geëvolueerde indruk met een droge afdronk en zoethout.
Persoonlijk houd ik blijkbaar liever van jonge CDP die je voldoende fris schenkt en zuurstof geeft.
Ik opende deze fles op voorhand, bewaarde ze koel, decanteerde ze net voor uitschenken.
De neus valt aanvankelijk nog mee, is zelfs mooi met fris rood fruit. In de mond gaat dit al vlug over in zwart fruit dat vervaagt, een geëvolueerde indruk met een droge afdronk en zoethout.
Persoonlijk houd ik blijkbaar liever van jonge CDP die je voldoende fris schenkt en zuurstof geeft.
25-07-2017, 07:09 PM
(25-07-2017 05:16 PM)Tienne schreef: [ -> ]Janasse CDP 2005
Ik opende deze fles op voorhand, bewaarde ze koel, decanteerde ze net voor uitschenken.
De neus valt aanvankelijk nog mee, is zelfs mooi met fris rood fruit. In de mond gaat dit al vlug over in zwart fruit dat vervaagt, een geëvolueerde indruk met een droge afdronk en zoethout.
Persoonlijk houd ik blijkbaar liever van jonge CDP die je voldoende fris schenkt en zuurstof geeft.
Na de mindere Des Tours en nu ook deze Janasse begin ik wat te twijfelen aan de houdbaarheid van grenache gebaseerde wijnen...
25-07-2017, 07:38 PM
(25-07-2017 07:09 PM)vinejo schreef: [ -> ](25-07-2017 05:16 PM)Tienne schreef: [ -> ]Janasse CDP 2005
Ik opende deze fles op voorhand, bewaarde ze koel, decanteerde ze net voor uitschenken.
De neus valt aanvankelijk nog mee, is zelfs mooi met fris rood fruit. In de mond gaat dit al vlug over in zwart fruit dat vervaagt, een geëvolueerde indruk met een droge afdronk en zoethout.
Persoonlijk houd ik blijkbaar liever van jonge CDP die je voldoende fris schenkt en zuurstof geeft.
Na de mindere Des Tours en nu ook deze Janasse begin ik wat te twijfelen aan de houdbaarheid van grenache gebaseerde wijnen...
Aja? En de Pignan 2005 dan?
25-07-2017, 07:42 PM
(25-07-2017 07:38 PM)Bert schreef: [ -> ](25-07-2017 07:09 PM)vinejo schreef: [ -> ](25-07-2017 05:16 PM)Tienne schreef: [ -> ]Janasse CDP 2005
Ik opende deze fles op voorhand, bewaarde ze koel, decanteerde ze net voor uitschenken.
De neus valt aanvankelijk nog mee, is zelfs mooi met fris rood fruit. In de mond gaat dit al vlug over in zwart fruit dat vervaagt, een geëvolueerde indruk met een droge afdronk en zoethout.
Persoonlijk houd ik blijkbaar liever van jonge CDP die je voldoende fris schenkt en zuurstof geeft.
Na de mindere Des Tours en nu ook deze Janasse begin ik wat te twijfelen aan de houdbaarheid van grenache gebaseerde wijnen...
Aja? En de Pignan 2005 dan?
Iets van uitzonderingen en regels zeker..?
25-07-2017, 08:03 PM
(25-07-2017 07:42 PM)vinejo schreef: [ -> ](25-07-2017 07:38 PM)Bert schreef: [ -> ](25-07-2017 07:09 PM)vinejo schreef: [ -> ](25-07-2017 05:16 PM)Tienne schreef: [ -> ]Janasse CDP 2005
Ik opende deze fles op voorhand, bewaarde ze koel, decanteerde ze net voor uitschenken.
De neus valt aanvankelijk nog mee, is zelfs mooi met fris rood fruit. In de mond gaat dit al vlug over in zwart fruit dat vervaagt, een geëvolueerde indruk met een droge afdronk en zoethout.
Persoonlijk houd ik blijkbaar liever van jonge CDP die je voldoende fris schenkt en zuurstof geeft.
Na de mindere Des Tours en nu ook deze Janasse begin ik wat te twijfelen aan de houdbaarheid van grenache gebaseerde wijnen...
Aja? En de Pignan 2005 dan?
Iets van uitzonderingen en regels zeker..?
Om mezelf gerust te stellen hou ik het op enkele mindere flessen die jullie dronken.
Want anders mag ik hier beginnen aan een marathon grenache-wijnen-in-de-pombak-kappen
Ik ga zelf pombak spelen wel ze
25-07-2017, 08:22 PM
(25-07-2017 08:03 PM)Bert schreef: [ -> ](25-07-2017 07:42 PM)vinejo schreef: [ -> ](25-07-2017 07:38 PM)Bert schreef: [ -> ](25-07-2017 07:09 PM)vinejo schreef: [ -> ](25-07-2017 05:16 PM)Tienne schreef: [ -> ]Janasse CDP 2005
Ik opende deze fles op voorhand, bewaarde ze koel, decanteerde ze net voor uitschenken.
De neus valt aanvankelijk nog mee, is zelfs mooi met fris rood fruit. In de mond gaat dit al vlug over in zwart fruit dat vervaagt, een geëvolueerde indruk met een droge afdronk en zoethout.
Persoonlijk houd ik blijkbaar liever van jonge CDP die je voldoende fris schenkt en zuurstof geeft.
Na de mindere Des Tours en nu ook deze Janasse begin ik wat te twijfelen aan de houdbaarheid van grenache gebaseerde wijnen...
Aja? En de Pignan 2005 dan?
Iets van uitzonderingen en regels zeker..?
Om mezelf gerust te stellen hou ik het op enkele mindere flessen die jullie dronken.
Want anders mag ik hier beginnen aan een marathon grenache-wijnen-in-de-pombak-kappen
Ik ga zelf pombak spelen wel ze
Ik doe mee met u, mijne pompbak is kapot!
25-07-2017, 08:31 PM
Heb nog 1 fl. Janasse Vv 2007. Blijkbaar 100 Parker.
25-07-2017, 08:33 PM
(25-07-2017 08:31 PM)Jef schreef: [ -> ]Heb nog 1 fl. Janasse Vv 2007. Blijkbaar 100 Parker.
Hmmm, veel Grenache hé Jef; best wegschenken
25-07-2017, 08:35 PM
Wanneer proeven?
25-07-2017, 08:38 PM
(25-07-2017 08:35 PM)Jef schreef: [ -> ]Wanneer proeven?
Parker zei in 2009
ideally it needs 4-5 years of cellaring, and should keep for three decades
25-07-2017, 08:41 PM
Oei,die 4-5 jaar zijn we al voorbij.
25-07-2017, 10:13 PM
(25-07-2017 08:41 PM)Jef schreef: [ -> ]Oei,die 4-5 jaar zijn we al voorbij.
...maar voor die three decades hebt ge nog wat tijd he ;-)
27-07-2017, 03:16 PM
CDP Janasse 2009
Er zit reeds wat evolutie op het kleur en de wijn draagt wat depot.
Neus is zeer uitnodigend.
Is verleidelijker dan de 2005 onlangs.
Nog meer fruit aanwezig. De wijn is open maar toont ook in de mond toch al wat evolutie.
De wijn werd op deze zachte zomerdag fris geschonken. Toch zou ik aanraden om de wijn licht te koelen en kleine porties te schenken om de wijn fris in het glas te kunnen houden. Alcohol (15.5) is hier, zeker bij opwarming, duidelijk aanwezig.
Bevalt me beter dan de 2005 maar mis hier toch de frisse, fruitgedreven hedonischtische wijn van in zijn jeugd.
Er zit reeds wat evolutie op het kleur en de wijn draagt wat depot.
Neus is zeer uitnodigend.
Is verleidelijker dan de 2005 onlangs.
Nog meer fruit aanwezig. De wijn is open maar toont ook in de mond toch al wat evolutie.
De wijn werd op deze zachte zomerdag fris geschonken. Toch zou ik aanraden om de wijn licht te koelen en kleine porties te schenken om de wijn fris in het glas te kunnen houden. Alcohol (15.5) is hier, zeker bij opwarming, duidelijk aanwezig.
Bevalt me beter dan de 2005 maar mis hier toch de frisse, fruitgedreven hedonischtische wijn van in zijn jeugd.
30-07-2017, 07:22 PM
(25-07-2017 05:16 PM)Tienne schreef: [ -> ]Janasse CDP 2005
Ik opende deze fles op voorhand, bewaarde ze koel, decanteerde ze net voor uitschenken.
De neus valt aanvankelijk nog mee, is zelfs mooi met fris rood fruit. In de mond gaat dit al vlug over in zwart fruit dat vervaagt, een geëvolueerde indruk met een droge afdronk en zoethout.
Persoonlijk houd ik blijkbaar liever van jonge CDP die je voldoende fris schenkt en zuurstof geeft.
Voor wie deze wijn ook nog liggen heeft: open zelf een flesje en/of houd rekening met volgende:
Een collega van een Frans forum (volgens mij iemand met de kennis en ervaring van Don) opende dit weekend ook een fles:
dag 1: 'C'est très bon, mais, à mon avis, ça manque un peu d'élégance.
dag 2: je ne vois d'autre solution que de demander à l'évier ce qu'il en pense...
30-07-2017, 11:32 PM
(30-07-2017 07:22 PM)Tienne schreef: [ -> ](25-07-2017 05:16 PM)Tienne schreef: [ -> ]Janasse CDP 2005
Ik opende deze fles op voorhand, bewaarde ze koel, decanteerde ze net voor uitschenken.
De neus valt aanvankelijk nog mee, is zelfs mooi met fris rood fruit. In de mond gaat dit al vlug over in zwart fruit dat vervaagt, een geëvolueerde indruk met een droge afdronk en zoethout.
Persoonlijk houd ik blijkbaar liever van jonge CDP die je voldoende fris schenkt en zuurstof geeft.
Voor wie deze wijn ook nog liggen heeft: open zelf een flesje en/of houd rekening met volgende:
Een collega van een Frans forum (volgens mij iemand met de kennis en ervaring van Don) opende dit weekend ook een fles:
dag 1: 'C'est très bon, mais, à mon avis, ça manque un peu d'élégance.
dag 2: je ne vois d'autre solution que de demander à l'évier ce qu'il en pense...
Wel, Tienne ik ga er soms ook met de grove borstel van door maar eenmaal beslist dat de wijn de gootsteen ingaat zijn het " des faits accomplis"
De meeste rode wijnen die ik drink moeten hun degelijkheid reeds laten zien bij "pop and pour"
Heb bv maar zeer weinig belegen ( rode) Bordeaux uit mij kelder gehaald die ik de tweede dag beter vond dan de eerste dag.
Rode ( belegen) Bourgones krijgen bij mij zelfs geen respijt tot de tweede dag en worden zo veroordeeld tot de " poempbak"
BTW; nu dinsdagavond staat de Chateau des Tours VDP 2013 op de kaart. De TN volgt dan.