08-09-2010, 08:12 PM
08-09-2010, 10:11 PM
haha, weet in het gentse nog 98 liggen , magnums :-) ma nie goedkuup eh
08-09-2010, 10:53 PM
Voor een magnum moet ge met veel volk zijn, Venne, heb je hem ooit al gedronken ? Ik proefde hem op het domein, 't is een wijn voor 1 1/2 glas dan is het gedaan. Goed om eens te degusteren met liefhebbers. Bijzonder gecorseerd, ellenlange afdronk, vol , vol fruit en met enorme confit neus. Ik noem dit "un vin gourmandis". Niet echt een wijn die een maaltijd kan omhoog tillen. Er hangt een verhaal rond , gefabriceerd volgens Middeleeuwse methode (tijdens de maceratie verwarmen tot ?°C - wil ik wel eens opzoeken). Ook hier doet de marketing z'n werk. Maar als liefhebber van Cahors vind ik het toch een smaakorgasme. Blijkbaar komen de meeste amateurs Prince PROBUS kopen en doen ze 1 of 2 flesje New Black Wine mee. Hun rosé is bijzonder slecht, vegetaal... Voor de eerste keer in het dal maken ze hier bubble's met hulp van Ackerman. Echt een plezier schuimwijn - 100% malbec en mooie sanguineuze kleur, ahum rood dus. Zeer fruitig en tikkeltje zoet.
08-09-2010, 11:28 PM
Patat erop , mooie diagnose dokter!
Dan zijn de de wijnen van Mathieu Cosse nogal eens iets anders. Blijkbaar zou Belmont (VDP wel) en Ponzac ook goe bezig zijn maar nog niet kunnen proeven.
Soms gaat ne magnum er toch vlot binnen hoor... en met weinig volk :-)
Dan zijn de de wijnen van Mathieu Cosse nogal eens iets anders. Blijkbaar zou Belmont (VDP wel) en Ponzac ook goe bezig zijn maar nog niet kunnen proeven.
Soms gaat ne magnum er toch vlot binnen hoor... en met weinig volk :-)
08-09-2010, 11:38 PM
Ben waarachtig geämuseerd, ik zal uw goeie raad in gedacht houden. Als ge Coss Maisonneuve moet hebben, ik weet waar ...mill 2005 Laquets voor 25 euro
11-09-2010, 12:06 PM
voor het aanbod, maar ik koop hem toch nog iets goedkoper :-)
11-09-2010, 12:17 PM
Ben geïnteresseerd ....
12-09-2010, 02:00 PM
Blijkbaar hebben we dezelfde huisdoktor!
13-09-2010, 12:20 PM
Ga je soms op degustatie bij diezelfde huisdokter ? Ik wel...
13-09-2010, 09:44 PM
Jazeker , om het eindejaar "goed" door te komen passeer ik daar binnenkort nog wel eens :-)
21-09-2010, 07:43 PM
Domaine d'Homs, Chevaliers d’Homs 2005. Gedronken over 3 dagen.
Dag 1 even genipt en weggezet wegens zeer gesloten en hard.
Dag 2 en 3 iets meer kruiden, donker fruit en nog te veel tannines. Je merkt dat deze wijn veel body heeft maar dat het er nog niet uitkomt. Gekocht in Cora tijdens wijnfestival, 2 sterren guide hachette. Volgend flesje gaat pas open tijdens het WK 2018 als de Belgen in de hel van Sclessin de hollanders eruit wippen met 3-0.
Dag 1 even genipt en weggezet wegens zeer gesloten en hard.
Dag 2 en 3 iets meer kruiden, donker fruit en nog te veel tannines. Je merkt dat deze wijn veel body heeft maar dat het er nog niet uitkomt. Gekocht in Cora tijdens wijnfestival, 2 sterren guide hachette. Volgend flesje gaat pas open tijdens het WK 2018 als de Belgen in de hel van Sclessin de hollanders eruit wippen met 3-0.
21-09-2010, 10:33 PM
Dat is er eentje die ik niet ken ? Zal er eens iets over opzoeken... 2005 is een topjaar in Cahors en het verbaast met niks dat die nu nog niet te zuipen is. Probeer terug in 2015. Is hij op eik gelagerd of traditioneel ? 100% Malbec ?
21-09-2010, 11:04 PM
22 maanden inox en 100% malbec VV. 2 jaar terug aan 12euro op Cora festival.
Tot nu toe alle festivals links laten liggen, maar van de Cora verwacht ik toch wel iets...Iemand de folder al kunnen vastkrijgen?
http://www.domainedhoms-cahors.fr
Tot nu toe alle festivals links laten liggen, maar van de Cora verwacht ik toch wel iets...Iemand de folder al kunnen vastkrijgen?
http://www.domainedhoms-cahors.fr
21-09-2010, 11:31 PM
Bedankt voor linkje...
30-11-2010, 01:41 PM
Proefde dit weektend Le Cedre 2002, en was not very amused... Enorme veel hout, (cèdre letterlijk), vanille, wel mooie typische purpere kleur van de malbec, in de mond het fruit praktisch volledig weggedrukt door hout, vermoed hier ook overextractie...verder zal ik er niets meer over beschrijven. Typisch een Franse nieuwe wereldwijn. Cahors veel te Bdx-isch gemaakt. Zonder dit maal iets verkeerd over de Bdx te willen zeggen. Deze wijn zal echter nog lang evolueren maar of dat allemaal nog goed komt... Een ontgoocheling op dit moment van toch een gerenommeerd domein.
De Prestige dronk ik vroeger reeds en die valt veel beter mee, maar terug ook hier stijl "Nouveau Monde" met duidelijk hout, vanille enz.
Er waait ondertussen gelukkig een nieuwe wind in Cahors die terug richting traditionele stijl gaat.
Bij deze gewaarschuwd voor sterdomeinen en hoge rankings. De "kleine domeintjes" zoals Bérengeraie maken hier nog frisse , echte Cahors. "Stop making wood".
De Prestige dronk ik vroeger reeds en die valt veel beter mee, maar terug ook hier stijl "Nouveau Monde" met duidelijk hout, vanille enz.
Er waait ondertussen gelukkig een nieuwe wind in Cahors die terug richting traditionele stijl gaat.
Bij deze gewaarschuwd voor sterdomeinen en hoge rankings. De "kleine domeintjes" zoals Bérengeraie maken hier nog frisse , echte Cahors. "Stop making wood".
30-11-2010, 02:00 PM
Dronk vorige week tijdens de Syntra-cursus deze rakker van 2002 Chateau Haut-Monplaisir cuvée pur plaisir, en 't was een plezier, schitterende wijn enorm fruit en 't hout was hier heel subtiel aanwezig. Maar ga wel voor een stuk mee met jouw oproep, zolang het geen "Stop using wood" wordt. Mooi gedoseerd kan hout toch heel wat extra meegeven ... in de RvF van deze maand stond een interessant artikel over houten vaten en dan vooral over het gebruik van oude vaten.
30-11-2010, 03:41 PM
Heb inderdaad ook het artikel gelezen...een meerwaarde kan het zeker zijn als de wijn het toelaat en het hout met verstand gedoseerd is. Een teveel aan nieuw hout 80% nieuwe vaten ,gebruikt bij bovenbeschreven Cèdre 2002 deed de wijn voorlopig geen eer aan. Voor mij beslist geen "stop using wood". Maar planken drink ik niet graag... in acht genomen dat deze 2002 wellicht veel te vroeg openging. Meer nieuws hierover binnen nog eens 5 jaar voor de volgende kurk er af gaat.
30-11-2010, 03:43 PM
(30-11-2010 03:41 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Maar planken drink ik niet graag... .
Blijft tussen de tanden steken nietwaar
30-11-2010, 04:01 PM
Dat is waarschijnlijk den tandenstoker waar ge de olijf vanaf is... :-)
Pas nog le cedre 98 gedronken en daar was het hout toch mooi verweven zoals ze dat zeggen :-)
Pas nog le cedre 98 gedronken en daar was het hout toch mooi verweven zoals ze dat zeggen :-)
30-11-2010, 04:29 PM
Hoop doet leven, Venne ! Zal dan nog wel enkele jaren duren...want hier was bijlange niet zo. Las ondertussen op Cellartracker ook dergelijke ervaringen met Cèdre...
30-11-2010, 06:57 PM
Le Cedre nog nooit gedronken, wel de prestige van 2005 (vond ik schitterend, zie hier ) en heb nog flesje prestige van 98 ook (zal dringend open moeten denk ik)
30-11-2010, 07:41 PM
Heb ook de Prestige 2005 vorig jaar reeds gedronken, en was idd zeer mooi. De Prestige kan gerust 10 jaar mee en zeker de 2005. Hopelijk komt de hogere cuvée dan toch nog goed ?
01-12-2010, 12:24 AM
@vinejo , zo dringend is dat nog niet maar denk dat de 98 nu toch klaar is. Ik kan over enkele jaren de 98 nog wel eens opendoen om te zien wat er van geworden is :-)
15-08-2015, 04:01 PM
Net een weekje cahors achter de rug. Schitterend weer gehad, iets te heet volgens de wijnbouwers, de schrik voor de te lange droogte en teveel hitte zat er duidelijk in. Effe een wijnoverzicht:
- Clos Triguedina : leuke ontvangst door mdm Baldès want mr Baldès moest zijn tijd doorbrengen met 2 westvlaamse wijnfazanten. Ik had compassie met de heer des huizes...maar proefde verder met mdm...Probus is absolute top, heel zijn gamma eigenlijk, ook lekker in wit (mineraal) en moelleux van chenin. Zelf ben ik niet wild van The Black Wine, a bit too much....
- Chateau du Cèdre: alles te proeven, leuke madam achter de proeftafel. Ook effe naar de cross side-car van de gebroers Verhaeghe mogen kijken. Ze zijn er ondertussen mee gestopt, de bakkenist is 54jaar en alles doet pijn na een ritje.
- Chateau de Gaudou: atypisch cahors, zeer fris en elegant, zeer lekker (Renaissance en Reserve Caillou)
- Chateau Haut-Monplaisir: frisse malbecs in de middenklasse. Prestige (12.5euro) is PQ top.
- Clos d'un jour: moeilijk in te schatten, sowieso gekocht op basis van de goede kritieken.
- Clos de gamot: hartelijke ontvangst in een proeflokaal dat het midden houdt tussen ne refter en het aardrijkskundelokaal van het middelbaar. Alles in de oude stijl: tijd nemen, grondige uitleg, oude cuvées opendoen en achteraf nog wat geholpen met een bestelling klaar te maken. Geen hout hier, heel traditionele wijnen. Topspul.
- Chateau de Chambert: schitterend domein en ligging. Lekkere bistro in een aanpalende stal. Aanrader
Verder nog leuke dingen gedronken van Eugenie, Lamartine en Troteligotte.
Twas weer leuk en in het naar huis rijden schenen we de mussen uit te bomen....
- Clos Triguedina : leuke ontvangst door mdm Baldès want mr Baldès moest zijn tijd doorbrengen met 2 westvlaamse wijnfazanten. Ik had compassie met de heer des huizes...maar proefde verder met mdm...Probus is absolute top, heel zijn gamma eigenlijk, ook lekker in wit (mineraal) en moelleux van chenin. Zelf ben ik niet wild van The Black Wine, a bit too much....
- Chateau du Cèdre: alles te proeven, leuke madam achter de proeftafel. Ook effe naar de cross side-car van de gebroers Verhaeghe mogen kijken. Ze zijn er ondertussen mee gestopt, de bakkenist is 54jaar en alles doet pijn na een ritje.
- Chateau de Gaudou: atypisch cahors, zeer fris en elegant, zeer lekker (Renaissance en Reserve Caillou)
- Chateau Haut-Monplaisir: frisse malbecs in de middenklasse. Prestige (12.5euro) is PQ top.
- Clos d'un jour: moeilijk in te schatten, sowieso gekocht op basis van de goede kritieken.
- Clos de gamot: hartelijke ontvangst in een proeflokaal dat het midden houdt tussen ne refter en het aardrijkskundelokaal van het middelbaar. Alles in de oude stijl: tijd nemen, grondige uitleg, oude cuvées opendoen en achteraf nog wat geholpen met een bestelling klaar te maken. Geen hout hier, heel traditionele wijnen. Topspul.
- Chateau de Chambert: schitterend domein en ligging. Lekkere bistro in een aanpalende stal. Aanrader
Verder nog leuke dingen gedronken van Eugenie, Lamartine en Troteligotte.
Twas weer leuk en in het naar huis rijden schenen we de mussen uit te bomen....
15-08-2015, 04:40 PM
(15-08-2015 04:01 PM)Kris schreef: [ -> ]Net een weekje cahors achter de rug. Schitterend weer gehad, iets te heet volgens de wijnbouwers, de schrik voor de te lange droogte en teveel hitte zat er duidelijk in. Effe een wijnoverzicht:
- Clos Triguedina : leuke ontvangst door mdm Baldès want mr Baldès moest zijn tijd doorbrengen met 2 westvlaamse wijnfazanten. Ik had compassie met de heer des huizes...maar proefde verder met mdm...Probus is absolute top, heel zijn gamma eigenlijk, ook lekker in wit (mineraal) en moelleux van chenin. Zelf ben ik niet wild van The Black Wine, a bit too much....
- Chateau du Cèdre: alles te proeven, leuke madam achter de proeftafel. Ook effe naar de cross side-car van de gebroers Verhaeghe mogen kijken. Ze zijn er ondertussen mee gestopt, de bakkenist is 54jaar en alles doet pijn na een ritje.
- Chateau de Gaudou: atypisch cahors, zeer fris en elegant, zeer lekker (Renaissance en Reserve Caillou)
- Chateau Haut-Monplaisir: frisse malbecs in de middenklasse. Prestige (12.5euro) is PQ top.
- Clos d'un jour: moeilijk in te schatten, sowieso gekocht op basis van de goede kritieken.
- Clos de gamot: hartelijke ontvangst in een proeflokaal dat het midden houdt tussen ne refter en het aardrijkskundelokaal van het middelbaar. Alles in de oude stijl: tijd nemen, grondige uitleg, oude cuvées opendoen en achteraf nog wat geholpen met een bestelling klaar te maken. Geen hout hier, heel traditionele wijnen. Topspul.
- Chateau de Chambert: schitterend domein en ligging. Lekkere bistro in een aanpalende stal. Aanrader
Verder nog leuke dingen gedronken van Eugenie, Lamartine en Troteligotte.
Twas weer leuk en in het naar huis rijden schenen we de mussen uit te bomen....
Tis precies plezant geweeest :-)
Bakkenist , da is nog es een woord se
En de mussen is geweldig!!
15-08-2015, 11:20 PM
voor t verslagske, Kris! Eigenlijk drinken we veel te weinig eens een Cahors ipv een Bordeaux. Anderzijds, die goede huizen zijn hier niet zo makkelijk te vinden..
16-08-2015, 02:03 PM
Enkele jaren geleden ook bezocht.
Heb nog een clos triguedina Magnum 1998 liggen en een Le Theron Magnum 2002.
Wanneer drinken,denken jullie?
Heb nog een clos triguedina Magnum 1998 liggen en een Le Theron Magnum 2002.
Wanneer drinken,denken jullie?
16-08-2015, 02:43 PM
(16-08-2015 02:03 PM)Jef schreef: [ -> ]Enkele jaren geleden ook bezocht.Gekocht bij ISPC Fourcroy ? :-)
Heb nog een clos triguedina Magnum 1998 liggen en een Le Theron Magnum 2002.
Wanneer drinken,denken jullie?
Ik heb dezelfde fles Triguedina een aantal jaar geleden opengedaan en was rtd !
16-08-2015, 10:55 PM
(15-08-2015 04:01 PM)Kris schreef: [ -> ]......................................
- Chateau de Chambert: schitterend domein en ligging. Lekkere bistro in een aanpalende stal. Aanrader
..................................
En ook mooie wijnen met bewaarpotentieel.
(16-08-2015 02:03 PM)Jef schreef: [ -> ].................................
Heb nog een clos triguedina Magnum 1998 liggen en een Le Theron Magnum 2002.
..........................
Jef,
Kocht je de Le Theron op het domein?
Ik zoek nog altijd een verkooppunt in België.
Kocht deze vroeger bij Cavens maar de verkoop ervan werd na overname door Magnus niet verder gezet.
17-08-2015, 12:11 PM
(15-08-2015 11:20 PM)vinejo schreef: [ -> ] voor t verslagske, Kris! Eigenlijk drinken we veel te weinig eens een Cahors ipv een Bordeaux. Anderzijds, die goede huizen zijn hier niet zo makkelijk te vinden..
Clos de Gamot bij espacevin.
Clos Triguedina bij wijnen de clerck.
Ik heb de indruk dat er meer invoerders in NL zijn.